Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monika F

23 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
Dolgoznál a Providentnek? Ha megkeresnének, hogy csinálj nekik hatékony reklámot, hogy minél többen vegyenek fel kölcsönt, amelynek a THM-je akár 405% is lehet, megcsinálnád?Akkor is, ha nincs más megrendelésed?Remélem, kellően provokatív a kérdés ahhoz, hogy el tudjunk azon…..
Monika F 2009.02.28 22:38:36
@Konrad: igen, biztos vannak ilyenek is. Én pl olyat ismerek, akinek 3 gyereke van, nincs munkája, kikapcsolták a fűtését és Providentet vett fel házimozira és számítógépre. Aztán mivel nem tudta fizetni, felvette a barátnője nevére, anyja nevére... stb. Most épp azon gondolkodik, hogy autó kéne.

Az a baj, hogy magyrország még nagyon szoci módon gondolkodik, ezért nem is megy semmire. Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy a tetteikért felelnek. Ha nincs fűtésre, szedjenek rőzsgyét. Gyereket is annyit kéne vállalni, amennyit fel bírnak nevelni, nem az államtól várni a segítséget.

Ez egy picitt OFF, de felháborít ez a nyavalygás mindig. Én nem tudom mi a munkanélküli segély és én is szegény vidéken nőttem fel. Ha az "éhenhalok" fenyegetne, akkor tanulnék valami mást, de az sem okozna gondot, ha malacokat kéne etetnem. Az lenne az utolsó hogy az államtól várjam a segítséget és még vagy 3 gyereket szüljek + vegyek fel még 3-4 provident kölcsönt.
Onlinemarketing blog Mit hova? 2009.02.19 18:19:52
Hja kérem, ha weboldalt tervezünk egy cégnek, ne legyünk művészek! Nem arról van szó, hogy direkt csúnya weboldalt készítsünk - sőt, szépet kell csinálni. De ne akarjuk feltalálni a kanálban a mélyedést, ha lehet.A felhasználók alapvetően nem okosak. Szeretik, ha a megszokott…..
Monika F 2009.02.28 21:20:10
@Mária: teljesen egyetértek :-)

Egyébként itt azért különbséget kell tenni: van aki saját magának készíti a weboldalt - ő kiteheti a menüt az aljára úszkáló kiskacsák formájában is, és van, aki a felhasználóknal készíti (üzleti célból) - neki bizony úgy kell csinálnia, ahogy elvárják! Különben a felhasználók erősen a felső X-be fognak konvertálódni (ablak bezár).

A felhasználó türelmetlen, ha nem találja meg amit akar - elmegy. És hamarabb lép le mint ahogy észrevenné, hogy a menü alul van elrejtve.

Kondrádnak teljesen igaza van - nem kell feltalálni a spanyol viaszt, aki szépet és kreatívat akar látni menjen a szépművészeti múzeumba. A web elsősorban a hatékonyságról szól és nem a szépségről :-)
Bár sem a Google, sem az ETARGET nem nagyon beszél arról, hogy mennyit is csökkent a válság miatt az egy kattintás költsége, de az azért tudható, hogy csökkent. A hirdetők sem nagyon beszélnek erről, minek elmesélni a konkurenciának a jó hírt, hogy olcsóbb hirdetni? Úgyis…..
Monika F 2009.02.25 05:58:09
@Om Yasmeen:
Hát nem. A konverzió, a CTR és az átkattintás három különböző dolog :-)
A konverzió inkább hasznos kattintást jelent magyarul.
Monika F 2009.02.25 11:58:45
@Om Yasmeen:
CTR sohasem lesz egyenlő a konverzióval :-)
Akkor sem ha a szolgáltató szempontjából nézed.

CTR az átkattintási arány (%)
Konverzió pedig a hasznos kattintás (katintások száma)

Egyszerűsítve: szezont a fazonnal ne keverjük már :-)
Monika F 2009.02.25 12:18:55
@programozó állás: én egyetértek :-)
Tegnap még csak azt tudtuk, hogy hamarosan jön, mára viszont a Google frissítette is fordítóprogramját. Úgyhogy mostantól lehet fordítani magyarra és magyarról a Translate-ben. Íme például a TechCrunch egyik postja magyarul: Ez pedig az Index nyitóoldala, angolul:  Kicsivel…..
Nagyon remélem, hogy az a közönség, aki a blogomat olvassa tisztában van azzal, hogy mi a linkbuilding :-) Amiről viszont úgy érzem írnom kell, az a linkbuilding célja és a linkek elemzése. Ezzel kapcsolatban ugyanis volt már nem egy szakmai vitám, és egyre több "SEO" cég…..
Elképzeltem azt a vállalati értekezletet, amikor egy újító lelkületű munkatárs előhozakodik egy olyan hirdetési rendszerrel, mint az AdWords lett: a hirdetések utáni fizetés kattintás alapú, de nem fix az ár, hanem a hirdetők licitálhatnak arra, és ráadásként minél…..
Mármint mi, internetes felhasználók. A történelmi milliárdos számot elértük, a legnagyobb részünk ázsiai - majdnem a fele. Minden harmadik közülünk kínai vagy japán. A comStore vállalat kiadott sajtóközleménye szerint az internet felhasználók száma elérte az egy…..
Ha figyelitek a történéseket a gazdasági válsággal kapcsolatban, valószínűleg észrevettétek azt a trendet, hogy a cégek nagy többsége a bevételek csökkenése miatt csökkenti a marketing költségeket. Nem aprópénzről beszélek, mintha a cégek azon versenyeznének, ki költ majd…..
Az internet lassan hemzseg a jobbnál jobb, profibbnál profibb SEO szakemberektől és SEO cégektől. Nem is olyan rég felkért egy cég hogy dolgozzak nekik, első körben optimalizáljak egy oldalt "cégjegyzék" szóra. Forráskód módosításra nincs lehetőség, analytics nincs. A…..
Ha már huzamos ideje használjátok a Google Analytics-t, valószínűleg hiányzott egy fontos funkció: egy konkrét napra vonatkozó megjegyzés beírása. A Firefoxra telepíthető GA-Notes kiegészítő segítségével egyenesen az Analytics felületén írhatunk megjegyzéseket. A…..
A Google műhelye ismét egy fejlesztéssel gazdagította a G-mail felhasználókat. Mostatnól már videócsetelni is lehet g-mailen keresztül.A telefonos és videócsevegési szolgáltatást telepítés után használható, a szolgáltatás már magyar nyelven is elérhető.Hogy kell…..
Aktuális éremtáblázat, utolsó hírek, stadionok 3D-ben... Nem sokan tehetjük meg, hogy az olimpiai játékokat napi 24 óráig nézzük TV-ben. Szerencsére az athéni 2004-es olimpiai játékok óta fejlődött a világ, a Google ebben is gondolt ránk :-) Több lehetőségünk is van…..
Ha weboldallal rendelkezel, vagy marketing managerként a céged weboldaláért felelsz, biztosan szem előtt tartod, hogy a felhasználói élmény minél pozitívabb legyen - azt szeretnéd, hogy a felhasználó könnyen megtalálja azt, amit keres. Az egyéni keresőmotorral kihasználhatod a…..
Kb. július közepétől már sokkal pontosabban tervezhetjük az Adwords kampányokat . Az új, átdolgozott Keyword Tool-ban immár pontos (de kerekített) számokat is találunk a keresések nagyságáról.A zöld kis téglalapocskák az idegeimre mentek, végre sokkal használhatóbb eszközt…..
A Panoramio szereverén új szolgáltatást indított el a Google. Biztos vagyok benne, hogy sok felhasználó örömére.Többmillió fényképet dolgoztak fel, amelyek vizuálisan fedik egymást. Egy egyszerű flash segítségével tudunk a képek között mozogni:Megtalálni egy jó képet a…..
Május 26.-án a Second Life vitruális világában megnyitotta hivatalát a cseh rendőrség. A Csehszlovák Bohemia város lakóit ezentúl néhány rendőr védi. A rendőrség kialakítása nagyon hasonlít a reális élet rendőrségi hivatalához. A modern világ…..
A Seznam.cz mostantól egy erős konkurenssel számolhat. Hétfőn a NetCentrum s.r.o és az Atlas.cz egy cég lett. A tranzakció eredménye egy erős médiacsoport, Csehországban több mint 4 millió, Szlovákiában 1,4 millió felhasználóval havonta. Az új csoport a cseh internet erős…..
Csehország piacvezető keresője mostantól mobiltelefonokról is elérhető. Terveik szerint 2008 végére a Seznam kb. 30 szolgáltatása többségét mobiltelefonokon is elérhetik a csehek. Jelenleg a keresőn kívül további kilenc szolgáltatást kínálnak wapon. Az email hozzáférés,…..
Ismét érdekes statisztikai adatokat gyűjtöttem ki a csehországi internet világából.Idén januárban 4,636 millió felhasználó kapcsolódott az internetre, ami fél millióval több, mint tavaly.Nagy növekedés van a oldalletöltések számában is. 2007 januárjában az oldalletöltések…..
Félmillió ember látogatja naponta azt a weboldalt, ahol angol szavak tanulásával rizsszemeket küldenek az éhezőknek. Hogyan? 2007-ben megjelent az interneten néhány új és ötletes megoldás az éhezők és rászorulók megsegítésére. A FreeRice.com tavaly októberben indult, és…..
Ha elfeledkezek egy pillanatra arról, hogy a Seznam reklámprogramja egy lebutított Google Adwords, meg kell dícsérnem a Sklik fejlesztőket (Jyxo). Végre működik a kulcsszóválasztó eszköz a Sklik-en is! Sklik a Seznam kereső PPC alapú reklámprogramja, tulajdonképpen ugyanaz mint az…..
Januárban az ICQ instant-messaging szolgálatás cseh aktív felhasználóinak száma túllépte a 2 milliót. Több felhasználó csak Oroszországban és Németországban van, de ezekben az országokban jóval nagyobb a népesség is. A NetMonitor mérései szerint 2007 decemberében 4,6 millió…..