Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marjoram

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TOP 10 leghallgatottabb egyetemi szak az Egyesült Államokban (2012-13) #1 Business Administration 314,345 (diploma per év)#2 Liberal Arts 292,741 #3 Nursing 221,895 #4 Psychology 125,880 #5 General Studies 103,666 #6 Medical Assistant 92,605 #7 Cosmetology 82,278 #8 Biology 79,040 #9…..
marjoram 2015.11.29 22:37:51
@marjoram: ezt a következő poszthoz akartam kommentelni, na mindegy
A melegházasságot végre legalizálták az Államokban. A hír szimbolikus, mert egy hatalmas vereség a bigottságnak és előrelépés az emberi kapcsolatok egyenlőként elismerése felé. De ki csinálja azt az elismerést? Hát már megint az állam. Már megint nem a probléma forrásával,…..
marjoram 2015.06.28 02:31:20
@Flúgatlan: A mai "családfogalmat" nem kell szétverni kívülről, mert a benne élők megoldják azt maguktól is. Szétverik, kicsinálják, pszichiátriára juttatják egymást, az egész egy béna hatalmi játszma, ahol az erős üti a gyengét (vagy tényeg, vagy képletesen), és az egész a külvilágnak való butaarcú pózolásról szól. A mai családfogalom csak addig életképes, amíg valami külső erő pl. gazdasági kényszer, vagy vallási manipuláció belepofozza az embereket. Ha ezek a kényszerek megszűnnek, valamilyen új rendszert kell kitalálni így is úgy is, kérdés, hogy milyen legyen ez az új rendszer, mert az egyértelmű, hogy a hagyományos tekintélyelvű család egyre kevesebb embernek jön be (lásd válások száma).

Szerintem az az élet, amit a Szép új világ mutatott be, sokkal kevésbé volt borzalmas. Amivel nem azt mondom, hogy hibátlan volt, de a mai átlag családi pokloknál még az is százszor jobb. Én pl. személy szerint szívesebben nőttem volna fel abban a bentlakásos iskolában, ami a könyvben szerepelt, mint a személyiségzavaros, neurotikus anyám, és a totál alkalmatlan apám mellett a kényszerházasságukat nézve. És elég nagy összegben mernék fogadni, hogy ezzel még sokan vannak ugyanígy.
Nem gondolom, hogy a változás rossz, vagy hogy meg kéne/lehetne állítani, csak agyalok rajta. Olyan dolgok is lehetségessé válnak, amik eddig nem, ezért az autógyártóknak olyan kérdésekben is előre dönteni kell, amik eddig fel sem merülhettek. Illetve felmerültek, csak elméletben,…..
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Tartós, hosszú távú elköteleződés egynél több emberrel. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt mind el kell…..
marjoram 2015.05.31 21:03:28
@SynDieCathor:

"létezik olyan szint, amihez fel kell nőni és korántsem alkalmas rá mindenki, sőt...csak nagyon kevesen"

És persze mindig mindenki azt hiszi, hogy ő benne van az 1%-ban. Ezt most nem rád írom, hanem hogy bemutassam, hogy mi a bajom a "valódi felnőttség" fogalmával. A VF egy olyan lehetetlen elvárásrendszer, aminek néhány megvilágosodott bódhiszattván kívül élő ember nem tud megfelelni, ezért is neveztem az ilyen embereket hiperintelligensnek. Mert aki ezt meg tudja valósítani az tényleg hiperintelligens és az emberiség max. 1%-a ilyen, a többi egyszerűen alkalmatlan rá (ebbe most magamat is beleértem, mert én pl. soha nem tudnék eljutni erre a szintre). Én azt tapasztaltam eddig a környezetemben, hogy aki azt hitte magáról, hogy már elérte a VF állapotát, az csak csökkenteni akarta a kognitív disszonanciát a valamelyest nárcisztikus énképe és a valós személyisége között. Rengeteg ilyen ember van, és ha ezek belekezdenek egy poliamórikus kapcsolatba mondván, hogy ők érzelmileg érett VF-ek, ott brutális sérülések lesznek. És az az 1% is sérülni fog, aki tényleg VF, nemcsak az önáltatók, akik annak mondják magukat. Vagy aki tényleg VF, az már nem tud sérülni sem lelkileg?
A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba. Itt írtam róla, ha nem hallottatok még róla, akkor előbb ezt olvassátok el. Ezek az emberek vagy együtt élnek, vagy nem, vagy egyszerre szexelnek vagy nem, vagy mindenki mindenkivel vagy nem, ezt…..
marjoram 2015.05.27 01:07:59
@Kékmedve: Kérdésekre válaszolsz? Persze csak ha nem tartod indiszkrétnek.

1. Akkor ezek szerint mindkét feleséged biszexuális nő, akiknek egymással külön-külön is van nemi kapcsolatuk? Tehát 4 féle felállás létezik a szexuális életetekben: feleség1-feleség2, férj-feleség1, férj-feleség2, és férj-feleség1-feleség2?

2. Hogy oldjátok meg feleség2 jogi státuszát? Mert akárhogy is nézzük jogilag ő egy kívülálló, nem örököl, nem rendelkezhet a közösen szerzett vagyon felett, nem számít közeli hozzátartozónak, stb.

3. Mennyi idősek vagytok, és milyen párkapcsolati tapasztalat van a hátatok mögött (egymást leszámítva)?

4. Gyerekeitek vannak? Ha nincsenek, terveztek a jövőben? Nekik mit mondtok? 2 anyu, 1 apu, 6 nagyszülő?

Elnézést, ha tolakodóak a kérdések, nem kell válaszolni, ha nem akarsz, csak érdemes lenne tudni rájuk a választ, hogy érthetőbb legyen a dolog.
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
Akarod tudni, hol tartasz? Ha mondjuk 30 éves vagy, akkor eddig mintegy 12 évet töltöttél felnőttként. Az előtte lévő részt nem számítom be. Sehová nem igyekeztél, minden egyértelmű volt, felelősség egy szál se, döntéseket az életedről aligha hozhattál. De ez a 12 sem teljesen felnőtt. Most nem…..
marjoram 2015.05.09 20:35:36
@Ingeborg: Ez bizonyos esetekben így van (leginkább gyerekvállalás - más példát nem nagyon tudok mondani), de az emberek sokkal gyakrabban paráznak a "biológiai órájuk" miatt mint kellene. A nagyanyám például nemrég halt meg 100 évesen, és az élete utolsó kb. 60 évében nem csinált semmit, merthogy ő már túl öreg, és úgyis nemsokára meghal. Utolsó kb. 35-40 évében az egyetlen elfoglaltásga a napi kb. 12 óra tévézés volt. Érted, levesszük mondjuk az első 15-20 évet, amikor még gyerek/kamasz volt, plusz az utolsó 60-at, mennyi marad? Mennyi mindent nem csinált meg, amit megtudott volna, de el sem gondolkodott rajta? És az emberek nagyrésze ilyen. Pl. amikor valaki ott van negyvenesen, és azt mondja, ááá én már nem megyek új munkahelyre, én már csak a nyugdíjig akarom kihúzni (ami jó esetben is kb. negyed évszázad múlva lesz).
Egy pszichológus azt próbálta megtalálni, miért van az, hogy a huszadik században a depresszió aránya a nők körében a kétszeresére nőtt a férfiakéhoz képest. Ki lettek zárva a szokásos közhelyek, úgymint: - Mert gyakrabban  menek orvoshoz - Nem, mert a door-to-door…..
marjoram 2015.04.30 11:19:57
@Quadrille Lobster: Kérdés, hogy a sikertelen öngyilkossági kísérletet aktivitásnak vagy passzivitásnak tekinthetjük-e. Mert az is előre eltervezett cselekvés. A nők passzívak klisétől sajnos mindig kibaszott depressziós leszek :). Főleg, hogy ráadásul nem is igaz.
marjoram 2015.04.30 20:04:57
@Quadrille Lobster: Nekem cry for help-hez nem volt még szerencsém (szerencsére), csak öngyilkossággal való zsaroláshoz. Kár, hogy arról nem készül statisztika, megtippelni sem tudom, hogy férfiak vagy nők csinálják-e gyakrabban.

A passzívan sodródó "aktivitás" érdekes teória. Az igazán pörgős emberek általában kurva unalmasak. 10 soros programmal mondjuk könnyű gyorsnak és bugmentesnek lenni.
Én nem tartom értéknek az úgynevezett férfiasságot meg nőiességet, de ti még mindig a régi szerepmodellekbe próbáltok belezsugorodni, szóval nektek mondom: Nincs annál férfiatlanabb, mint feminizmus ellen picsogni   Nem tudom, mit lehet ezen nem érteni. Nekem ugyan fogalmam…..
marjoram 2015.04.26 00:19:55
@szerintem is: A vonalkóddal működő emberekről.
marjoram 2015.04.26 01:59:05
@Quadrille Lobster: Please take your items. Thank you for shopping at Tesco.