Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rókica25

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatás múlt hétről, amikor az egyszerűbb interjúfajtákat vettem végig. Most a nehezebbek jönnek. Többkörös interjú Ilyenkor úgy tervezik meg a felvételi folyamatot, hogy több találkozó is legyen a jelölttel. Egy standard kör a szakmai vezetővel és a HR-essel külön-külön időpontban, több nap…..
Rókica25 2016.09.06 10:03:10
@jobangel: Ezért nincs munkaerőhiány. Ha az lenne, akkor az aug 2-án beadott pályázatra már aug 3án behívnának, nem pedig felhívnának szept 2-án, hogy majd szept 16-án lesz az interjú, de 3 körre kell minimum számítani, közte 2-2 hetes szünetekkel, mert sajnos annyi a jelentkező.
Munkaerő-hiány, mi?
Rókica25 2016.09.06 10:20:06
@Rókica25: Ezt a linket nemrég egy kommentben olvastam. Kérlek, ha időd engedi, olvasd el, kommentekkel együtt. Kicsit hosszú mert sok hozzászólás van, de érdemes.

www.linkedin.com/pulse/nincs-munkaer%C5%91hi%C3%A1ny-ill%C3%BAzi%C3%B3-van-petho-aniko
Rókica25 2016.09.06 10:20:35
@jobangel: Neked akartam a fenti linket!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, ami az elhelyezkedést illeti, egy középkorú munkavállaló szinte lehetetlen helyzetben van, ha megszűnik a munkája. Én magam is ezt tapasztalom minden nap,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Nem konkrét munkaügyi tárgy miatt írok önöknek, hanem „mindössze” azért, mert nincs állásom, idestova 2 és fél éve. Ezalatt természetesen nem azt értem, hogy semmit sem dolgoztam az eltelt…..
Rókica25 2016.08.29 09:16:44
@Online Távmunkás: Én inkább túl dinamikus vagyok, ezt mondták is. Túl agilis, ráadásul az utolsó munkakörömben vezető voltam, 10 beosztottat irányítottam. Ez is baj: túlképzett vagyok-ezt szoktam megkapni,meg pályázzak vezetői állásokat, mert vezetőnek való vagyok. De ha egyszer évente jó, ha 1 vezetői pályázat megjelenik és arra sem hívnak be, akkor kénytelen vagyok beosztotti állást megpályázni, ahova meg " túl sok" és "túl öreg" vagyok.
Rókica25 2016.08.29 14:03:20
@Valakiateleprol: Már azt teszem a CV-mel! :-) Viszont a kor sajnos objektív dolog. Nem hazudhatom magam 25nek, ha 45 vagyok. Ez mindenképp ki fog derülni.
Rókica25 2016.08.29 18:50:03
@monddazigazatmar: Boldog párkapcsolatban élek 20 éve-ugyanazzal.
A 2016-os statisztikai adatok szerint az átlagos munkanélküliség hossza 19 hónap. (további statisztikai adatok itt és ha frissen váltál munkanélkülivé „elsősegély-cikk” a legfontosabb hivatalos intéznivalókkal itt) Toborzók, fejvadászok 6-9 hónapot mondanak, de ők speciális iparágakat látnak,…..
Rókica25 2016.08.01 19:59:16
@Hörömpő cirkusz világszám: Kezet foghatunk. 45 feletti nőként uezzel a problémával találkozom: túlképzett, öreg, miért akar beosztott lenni, ha eddig 9 fős főosztályt vezetett, miért éri be harmad bérrel (mert éhendöglök wazze)...nem illek a fiatalos csapatba.
Nagyon sok nőt a korosztályomból (akik szintén kiestek a munkaerőpiacról a koruk miatt), a családjuk tart el vagy iszonyú mázlival és protekcióval benyomták őket vhova dolgozni.
Rókica25 2016.08.02 07:50:42
@SteveSteve: Veled is csak kezet foghatok! én is így vagyok!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Nem találtam ehhez hasonló kérdést, így remélem jó helyen teszem fel. A rövidke történetem a következő, 1 hét leforgása alatt, a beígért vezető beosztásból a kirúgásom lett a próbaidő…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Felvettek egy 0-24-ig nyitva tartó kisboltba, mint eladót még októberben. Minimálbérre bejelentve természetesen, azzal a szépen hangzó ígérettel, hogy a próbaidőt követően a rendes, kézbe kapott…..
Rókica25 2016.04.15 14:35:16
@tff: Úgy tudom már felemelték 25-re...:-)
Sokszor találgatunk, mi lehet az oka, hogy nem bennünket választottak. Pedig jól ment minden: az állásinterjún jó volt a hangulat, a fizetési igényedet úgy tűnt, hogy elfogadták, a szakmai teszten jó eredményt értél el, az utolsó körös interjú után azonban vagy a szomorú hírt közölték egy rövid…..
Rókica25 2016.04.12 13:17:21
@jobangel: Nem 45 felett kezdtek el vhol dolgozni. Nekem is van 50 éves nőismerősöm, de 25 évesen került a helyi önkormányzathoz, most 50 és még mindig ott van. Ha most kib.sznák, nem vagyok benne biztos, hogy lenne újra munkahelye...:-)(kivéve ha ismeretsége van)
Rókica25 2016.04.14 07:01:36
@geegee: :-)))))
Rókica25 2016.04.14 07:08:49
@geegee: Gyakran pont ezt kapom interjún: "Önnek nagyon jó a nyelvtudása, a szakmai tapasztalata, referenciái, hát miért nem vállalkozik ennyi idősen?" Ilyenkor szoktam visszakérdezni a huszonéves hr-esnek, h tudja-e, mennyibe kerülne a vállalkozásom elindítása, mert csináltam üzleti tervet és 10 milla kezdőtőke kéne....Ilyenkor hüledeznek az überprofi hr-esek, hogy ilyen sok?, meg hogyhogy nincs otthon a konyhakredencben elfekvőben ennyi lóvé...:-D És akkor még ugye nem biztos, h bejön a biznisz és szinte biztos, hogy az első 2 év veszteséges vagy nullszaldós lenne, addig is élni kéne vmiből...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     A halálraítélt korosztályt olvastuk. Nézzük csak meg, milyen korosztályból származnak országunk politikai és pénzügyi vezetői? Igen, a 45-65 évesből. Tehát saját korosztályukat nem segítik, csak gyilkolják. Miért?…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra.    Az…..
Rókica25 2016.03.18 07:42:23
@gályarab: Hogy én hányszor jártam így! :-)
5. körben azzal hülyítettek, hogy már csak ketten vagyunk versenyben. Végül egyikünket sem vettek fel és futott újra és újra uaz a hirdetés.
Olyan hazugság is volt, hogy csak ketten maradtunk versenyben (ők nem tudták, de én igen), hogy a szakmabeli bnőm a másik. :-)Akivel viszont napi szintű telefonos kapcsolatban vagyok. Végül azt a visszajelzést kaptam (igaz, legalább visszajeleztek), h a másikat (bnőmet) vették fel. A bnőm viszont azt a visszajelzést kapta, h engem! :-D
Rókica25 2016.03.18 07:48:16
@gályarab: Sajnos nincs törvényileg szabályozva semmi, ezt tudják a cégek is.
A szerencsétlen jelölt ugye ne hazudjon az önéletrajzában, lereferenciázzák stb. De a cég rakhat fel kamu álláshirdetést, hazudhat benne (versenyképes fizu: nettó 80, az is feketén stb, jó légkör: üvöltő vadállat igazgató), nem köteles téríteni a jelölt költségeit...hazudhat, hogy a másik jelölt nyert (nem is vettek fel senkit), diszkriminálhat ( ha a korod nem megfelelő, be sem fognak hívni) stb.
Rókica25 2016.03.19 09:43:59
@nyíregyházi betti: Valaki írta is fentebb egy kommentben, hogy a kormányzatnak sem érdeke rendet tenni a hirdetés-piacon.
Láttam olyan parlamenti vitát, ahol felállt az illetékes és elmondta, h épp most nézte meg, az állásportálon 10.234 db álláshirdetés van fent, tehát, aki akar, az talál munkát. Jah, de ha megkapargatnák, kiderülne, h jó, ha ebből 200 valós (keresnek is embert, legálisan fizetnek és nincs meg előre rá a jóbarát). Az nagyon ciki lenne a mindenkori kormányzatnak, ha kiderülne, messze nem annyi az annyi.
És igen, a munkáltató is belemondhatja az alkalmazott képébe, h 500-an állnak sorba a helyedért.
Az állásinterjú-technikák időnként meglehetősen otrombák. A helyes hozzáállás, hogy aki ilyen módszerekhez nyúl, annál gondoljuk át alaposan, akarunk-e vele dolgozni a jövőben. Stresszinterjúnak próbálják hívni azt a fajta interjúztatást, amikor a lehető legtöbb kellemetlen…..
Rókica25 2016.03.12 17:35:08
@Irbisz: Velem 2x is megtörtént interjún, hogy a horoszkópomról és aszcendensemről vallattak! Egyik közigazgatás volt, másik egy magyar kkv. Tehát nem urban legend, tanú vagyok rá, hogy megtörtént. És ha velem megtörtént, akkor ezen helyeken nyilván a többi jelölttel is.
Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel…..
Rókica25 2016.02.16 10:30:13
@jobangel: www.biztositas.hu/Hirek-Informaciok/Biztositasi-szemle/2006-november-december/jutalektranszparencia.html

"1.1. Elöljáróban azt kell megemlíteni, hogy hagyományosan a biztosítási alkuszi szerződés a kereskedelmi ügynöki szerződések és nem a tevékenység végzésére vonatkozó szerződések csoportjába tartozik. Nem megbízási típusú szerződés tehát, hanem eredménykötelem. Míg az ügyvéd, a könyvelő, a magánorvos akkor is joggal formál igényt ellenszolgáltatásra, ha a szerződés alapján kifejtett tevékenysége a megbízó számára nem hoz eredményt, a biztosítási alkusz díjazásra csak akkor jogosult, ha a megbízásban szereplő szerződés létrejött és annak díját megfizették. A jogosultság keletkezésében - és annak mértékében - elvileg nem játszik szerepet az alkusz által a szerződés létrehozása érdekében kifejtett munkamennyiség. Nincs összefüggés a tényleges munkaráfordítás és a kapott ellenszolgáltatás között. "

De rájuk nem az Mt vonatkozik, hanem a Ptk és a kereskedelmi ügynöki törvény. Van szabadnapja, amikor akarja, de ha nem köt szerződést ügyféllel, akkor felkopik az álla. Meneküljön, aki tud, jó lenne, ha erre mindenki nemet mondana, de ahogy a biztosítónál voltam interjún, tele van 30 alatti világmegváltó fiatalokkal.
Rókica25 2016.02.16 11:16:51
@jobangel: És az mi és miért nem büntetik, amikor pl. hr generalistaként, titkárnőként, marktingesként stb. hirdetnek meg egy állást, szegény (évek óta munkanélküli jelölt) nagy reménnyel indul az interjúnak, hisz olyan ritkán hívják be, és amikor odamegy, kiderül, hogy bizony ügynöki jutalékos meló az egész?! Az interjúztató meg még meg is alázza, hogy "maga nem is akar dolgozni". Én komolyan nagyon szeretném, ha a törvény előírná a cégeknek az interjú útiköltségtérítését, mert sokan vidékről Bpre járnak fel vonattal 1-1 ilyen "kamuninterjúra". :-( Akkor meggondolnák kivel szórakoznak. Természetesen telefonban hiába is kérdezek rá, hogy ugye nem jutalékos, ügynöki munkáról van szó, nem persze-hangzik a válasz és a helyszínen kiderül, hogy de igen.
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Az előző részek folytatása. (Előzmények: első rész és második rész, harmadik rész) Ez a befejező rész. Csak egy dolgot nem szabad elfelejteni: Soha ne add fel! Mint a fa ezen a képen... Elméletileg nincs esélye. Gyakorlatilag…..
Rókica25 2015.12.14 13:51:23
@Rókica25: 600-800 FŐS
Rókica25 2015.12.14 15:25:49
@jobangel: Ott a pont nálad! Dehát ha ez van, akkor ez van...:-)
Rókica25 2015.12.14 15:26:17
@Bambano: :-DDDDDDD
JobAngel Munkavállalói ROI – 3. 2015.12.08 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Pár konkrét történet arról, mikkel, milyen erőfeszítésekkel próbálkozott már levélíróm. Előzmények röviden: egy kommunikációs szakember, műfordítói szintű angol tudással állást keres. És nem talál... egyelőre. (Az…..
Rókica25 2015.12.09 14:59:41
@jobangel: Pedig csak az lesz a megoldás hogy vállalkozzon. Az elején talán nehéz lesz anyagilag, de ha bejön, akkor áldani fogja, hogy független és nem rabszolga. Értelmes, kitartó és a jég hátán is megél ez ROI.
Sok hr tanácsadó is kényszervállalkozóból indult ám. 35 éves korig hr generalista volt egy multinál, hirtelen fiatalított a cég, ő utcára került, vagy épp 1 szülés után már nem várták vissza és most sikeres tanácsadóként dolgozik. Holott előtte évekig nem kellettek sehova, küldözgethették a Cv-jüket...no answer at all..
Most már áldják a sorsukat, h így alakult.
Én azt mondom, ha vmi nagyon nagyon nem megy, nem sikerül, annak oka van, el kell rajta gondolkozni , h a sors miért nem akarja...Talán nem az az ő útja...
JobAngel Munkavállalói ROI - 1. 2015.12.01 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Az alábbi levél íróját személyesen is megismertem, mert jó álláspályázati anyagai ellenére valamiért nem megy neki a jó állás megtalálása. Gondoltam, majd személyesen kiszúrom, hol a hiba...  De a személyes fellépése is…..
Rókica25 2015.12.03 09:43:58
@jobangel: "Én addig tudok segíteni, hogy jó legyen a CV, motlevél plusz tanácsok állásinterjúra. A nettó 300 egy multis titkárnői fizu, azaz nem árazta túl magát"

Nekem is jó a Cv-m, a motlevelem és (ha egyáltalán behívnak),jól szereplek interjún-mégis mindig mást választanak. Jah, 40 feletti nő vagyok: 2 egyetemi diploma, angol, német felsőfok, 19,5 év munkaviszony, sikeres életút. :-)Mégis 3 éve keresek...Barátaim ebben a korban szintén ugyanígy vannak!
Tudod, nemrég több hr-es elmondta, hogy ilyen állásokra (hr, jog, kommunikációs, admin) 500-1000 Cv ömlik be, ebből minimum a felének jó a Cvje, motlevele...De nem tudnak behívni 5 embernél többet. Nyilván nincs idejük 500 embert behívni interjúra. Így szerencse kérdése is bejutsz-e egyáltalán. Szerencse, protekció is kell-k.rva kevés manapság a jó motlevél, jó CV, jó állásinterjús szereplés. Hr tanácsadó szerint ez 10% sikert jelent, a 90% többi részhez más kell.
És amíg ennyi a jelentkező,mindig van aki, jobb, fiatalabb, szebb, okosabb, aki több nyelven beszél, aki olcsóbb, vagy épp butább (ha fél a főnök a konkurenciától)...
Én már 120 nettó bejelentett bért elfogadnák, de hidd el az utóbbi 3 évben egy ilyen sem volt!Szal nem nettó 300at kérek...
Rókica25 2015.12.03 10:36:20
@jobangel: Hát akkor én is ,meg a 40 feletti barátaim (mindenki diplomás, nyelvet beszél) rosszul csinálunk vmit...:-)
Rókica25 2015.12.03 10:55:50
@jobangel: Előbb-utóbb bejön, ahogy majd a posztírónak is. :-) Csak addig legyen miből élned.
A kormány kampányol a fiatalok hazajövetele mellett, mert hát van és lesz munka, meg támogatás – de mi történik akkor, ha valaki tényleg hazajött, ráadásul az Egyesült Államokból és megpróbál munkát találni magának, persze rendes, bejelentett körülmények között? Hát…..
Rókica25 2015.11.26 09:40:47
@Flamy (fat cat wannabe): Ebből nem él meg. A bírságot az állam kapja, neki pedig továbbra sem lesz állása. :-)
JobAngel Ha alább kell adni 2015.11.01 21:29:00
Vannak helyzetek, amikor annyira nehezen megy az álláskeresés és annyira kell a jövedelem, hogy valamit muszáj elengedni – a jó fizetést, a jó pozíciót, a szakmát magát. Sokan még ilyenkor is ragaszkodnak a szakmai munkához, de eljön a pillanat, mikor már nem lehet… Általában…..
Rókica25 2015.11.02 07:49:37
www.cvonline.hu/blog/2015/hirek/csokken-a-munkanelkuliseg/5055
Ez 2015 január: "Az átlagos munkakeresési idő pedig 17,9 hónap."
Pont pár hete olvastam, csak nem találtam meg a cikkeket, hogy ez októberben 20 hóra nőtt.
És ebbe még mindig bele kell számítani a közmunkát, hogy akiket lehet, azokat pár hét alatt bevonjanak oda.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, azmhtjog@gmail.comelérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tiszteletem!   Szeretném a segítségüket kérni. 2013-ban sikeresen…..
Rókica25 2015.09.23 17:36:23
@Diorella Queen: MOst is felrakhatsz magadról fényképes hirdetést a professionra, de engem max biztosítók találnak csak meg onnan, hol jutalékos melót, hol a termékeiket ajánlva.
Kaptam egy ilyen kérdést, és mivel elég sokrétű választ tudtam rá adni, azt gondolom, egy posztot is megér. Kedves Olvasóm, köszönöm a témajavaslatot! Egy állásváltáson gondolkodó ember dilemmája lehet, hogy állásból keressen-e állást, vagy mondjon fel, hagyja ott a…..
Rókica25 2015.09.21 16:24:19
@jobangel: Fene tudja, mert olyan helyen dolgozik, amire több100 pályázat érkezik be. Nem különleges munkakör, ahova fogdozni kell az embereket. Ő már járt úgy munkanélküli korában, hogy behívták egy céghez másnap 14 órára, de épp akkor nagyon messze vidéken volt és mondta, hogy a holnap nem jó neki, de az azt követő naptól kezdve bármikor már igen, azt mondta a cég, hogy akkor köszönjük, ennyi és többet nem keresték. Kétszer is így járt. :-( Ebből gondolom, hogy akkor megoldják azokkal, akik be tudnak menni emberi időben interjúra. Más lenne, ha különleges IT szoftverfejlesztő lenne, mert akkor nyilván várnának rá heteket is, de sajnos pótolható...
Szegénység Ki a szegény? 2015.04.24 06:25:53
Olvasónk dolgozik, van hol laknia, nem éhezik, de a létfenntartáson kívül nem tud másra költeni. Ő most szegénynek számít, vagy sem?   Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !!   Az alábbi témákban…..
Rókica25 2015.04.24 15:12:29
@Sir Galahad: És ha takarít esetleg? Egy melós nem érdemli meg, hogy azt egyen, amit akar, egészséges, meg nem mehet el külföldre nyaralni? Német nagybátyám sima alja melós és jól él, a neje soha nem dolgozott, 2 gyerekük van, mégis elmegy évente Ibizára nyaralni.
Rókica25 2015.04.24 15:13:33
@maxval bircaman szerkesztő: Luxus, hogy le tudja húzni a klotyót gyakrabban? Luxus, hogy néha egyen egy banánt, vegyen magának egy pulcsit? Ez komoly?
Rókica25 2015.04.24 16:40:29
@Girhes: Van egy 41 éves barátnőm, szintén diplomás, nagyon képzett, nyelveket beszél felsőfokon és a szemébe kapja (ha ugyan behívják interjúra), hogy köszönik, csak 35 éves korig keresnek női munkatársat.