Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hali69

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A tokiói álom 2019.08.05 06:30:00
Vajon miről álmodnak a japánok? És mi az álma egy Tokióban élő magyarnak? Nemrégiben futott egy sorozat, ami annak próbált meg utánajárni, mi jelenti az álmot a különböző országokban élőknek, legyenek helyiek vagy határátkelők. Most tehát Japánba látogatunk Tshaabee segítségével. Mi a magyar álom…..
A vegánságban számomra a legnagyobb kihívás a sajtokról való lemondás. Sokszor még mindig képes vagyok megállni a bolt sajtrészlege előtt és elkalandozni... Imádtam a sajtot minden formában. Aztán rájöttem, hogy erről sem kell lemondanom csupán új alternatívák felé kell fordulnom. Ma már szinte…..
Urbán gasztro legendák sorozatunkban boncasztalra kerül a húsok sütőben sütése. Lefedjem, ne fedjem, kell-e alá víz? Ééés egy újszerű megközelítés! Húsfizika első fejezet: Biztosan sokan ismeritek az urbán legendát, miszerint a húsokat egy tepsiben lefedve, vizet aláöntve KELL sütni, különben…..
  A világ (jó, csalok: szerintem) legrövidebb liftje Pest szívében látható, a Parlament tőszomszédságában -- az általa leküzdött magasság 20 cm körüli. *** S hol másutt is hirdethetné méltóbb helyen a mérnöki tervezés diadalát, mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala…..
Nem lehet kikerülni őket. Bármerre futunk a kibertérben, biztos, hogy összetalálkozunk velük. A nemzeti együttműködés rendszerének álompárjával. Az aranyásóval és az aranyával. Nem bújnak el. Vállalják önmagukat és a kapcsolatukat. Példát mutatnak. Már csak az a kérdés, hogy kinek? A…..
A legtöbbünk számára Izland a bakancslista egyik előkelő helyét foglalja el. Ha már volt, akkor azért, ha még nem, akkor meg azért. De tudod-e, hogy mire figyelj, hogyan utazz, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet hozd ki az utadból?..
Arra lettem figyelmes, hogy az utóbbi időben a vécét lehúzva akár rögtön zuhanyozhatnék is. A tartály aljából ugyanis öblítéskor a víz a csövön kívüli világba is utat tört magának. Mindezt egyre nagyobb lelkesedéssel csinálta, így elérkezettnek láttam az időt, hogy a rendeltetésének megfelelő…..
Shane Black egy rendes fickó. Nem feltétlenül azért, mert újra felvonultatja azokat az elemeket, amelyek miatt megszerethette az ember a munkásságát, hanem azért, mert mindezt elképesztő arányérzékkel csinálja meg. Összerakott egy bűnügyi filmet, egy nyomozós mozit, amelyben két…..
Ha valakit meggyilkolnak, nem csak a gyilkos lehet hibás. A környezet és a társadalom ugyanolyan hibásak lehetnek. Sokszor pont azok nem cselekszenek, akik meg tudnák akadályozni a vérontást. Most következzék 5 olyan gyilkosság, melyeknek nem szabadott volna megtörténnie. A kanadai Jeffrey…..
hali69 2016.12.26 07:58:52
@pulicka: Egyetértek. :))) Ha már ennyi időt áldozva a témára kidolgozta az "anyagát", akkor beleférhetett volna, a helyesírási szabályok átnyálazása is. Úgy, még ennél is tudományosabbnak hatott volna.
Csupán egy ötlet volt.
Alig egy héttel azután, hogy Bochkor Gábor és István Dániel addig szekálták női műsorvezető társukat az Önindító című reggeli műsorukban, hogy az végül kiszaladt a stúdióból, most új társat kapnak. A Bors szerint azonban a két eset között nincs összefüggés, már korábban is az volt a terv, hogy egy…..
hali69 2016.12.07 07:22:38
@FF: :))))
Minden évszak első napjain, különösen a tél és a tavasz beköszöntekor tartunk egy hetes Steinberger léböjt kúrát. Nem tudom, hogy ismeritek-e, személyes tapasztalataim alapján elmondom, hogy erősíti az immunrendszert, fittebbé, energikusabbá tesz, amellett, hogy kimossa a méreganyagokat a…..
Woody Allen felett nem jár el az idő. A nyolcvanon túl is munkálkodó író-rendező hosszú évtizedek óta kirobbanthatatlanul trónol a romantikus vígjáték és a dramedy műfajok élvonalában, gyakorlatilag ő az, aki megmutatta a világnak, hogy miként kell ezt a stílust igazán…..
Meglátogattuk szegény Samsung vetélytársait, hogy megkérdezzük, mit szólnak a Note 7 tragédiájához. A várakozásoknak megfelelően igen visszafogottan reagáltak Az LG-nél kifejezetten szomorúak voltak  ..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
hali69 2016.10.07 09:51:35
@józanakaroklenni: Ezek szerint a végében sem értünk egyet:
"Sajnos a téma és maga a folyamat sem egyénfüggő. Mintha klónozva lennének.".

Lehet ezt így-úgy csomagolgatni, de kibontva, ugyanaz a (vég-)termék. A helyszínek, nevek, hajszín, stb. változik, de az alkoholista sztori minden esetben ugyanaz.
A szerencsés 10 % , gödörből való kimászása, esetleg eltérhet.

A libidós dologról.
Azt gondolom, hogy az alkoholistát, a függőségén kívül már mindenki zavarja.
A társa is.
Mivel mentálisan és fizikailag is leépül, így már lelki és fizikai vonalon sem képes azt nyújtani, ami egy egészségesen működő párkapcsolatban természetes lenne.
Egy jó párkapcsolat 50 %-ban az intellektualitáson, de a másik 50 %-ában, a testiségen alapul. Remélem legalább ebben egyet értünk.
Kiss-Kozslik Eszter A kora-újkori Magyarországon az ünnepek, családi események, mint amilyenek például a keresztelők, temetések, mind társasági találkozásra adtak alkalmat, amelyeken lehetőség nyílt arra, hogy a közösség kötelékeit is újra és újra megerősítsék. Ezeket az alkalmakat a vallási…..
A múltkor megmutattam nektek, hogyan olvasztható fel gyorsan a vaj a hűtőhidegből, most viszont megmutatok nektek egy módszert, amivel még nyáron sem kell a hűtőbe tenni a vajat. A tippért köszönet „igazi hős” kommentelőnek. Az ő praktikája ugyanis az, hogy egy úgynevezett…..
Filmbook Rendes fickók 2016.06.07 06:00:00
Shane Black eddig főként íróként tevékenykedett Hollywoodban, nevéhez olyan munkák fűződnek, mint a "Halálos fegyver" sorozat, "Az utolsó cserkész", a kevésbé sikerült (mondjuk ki borzalmas) "Utánunk a tűzözön", vagy éppen a "Vasember" harmadik része. Rendezőként eddig négy filmet jegyzett (ebből…..
Az atlantai reptéren egy Guns ’N Roses rajongó összefutott Axl Rose énekessel és váltott is néhány szót az ezúttal jókedvében talált frontemberrel. A közös szelfin látható, hogy Axl jó formában van, valószínűleg a konditeremben is készül a jövő hónapban induló turnéra.  ..
A vol au vent kis kosárka fül nélkül, leveles tésztából. Kevesebb kézügyesség, mint türelem kell hozzá. A neve kb. annyit jelent: röpte a szélben, szélfútta. Arra utal, hogy a tésztának súlya szinte nincs, tiszta levegő az egész. Tölteni csak tálalás előtt kell, így finom omlós marad. 275 gramm…..
November 8-án mutatja be az HBO az Aranyélet című, saját gyártású sorozatát, ami ugyan egy finn minta alapján készült, de valójában sokkal több benne a magyar elem, mint az északi. Sokszor foglalkoztunk már az Aranyélettel az Indexen, Krigler Gábor showrunner nálunk jelentette be…..
hali69 2015.10.30 21:53:58
@Iván_a_muzsik: Te lenni magyar, vagy csak okoskodni? Mert lát, írni nem. Írni Izvesztyíja Novosztyi inkább.