Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobe

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juditék a Retz egy vélhetőleg kisebb üzletében választottak a kétféle készleten lévő kanapéból egyet, aminek azonban másnapra felszorzódott az ára 10 %-kal.Sokszor megfogadtam, hogy a RETZ Bútorüzletbe többet nem teszem be a lábam, de az 50%-os kedvezmény becsalogatott. SAJNOS.…..
Kobe 2011.08.12 07:32:57
@Kelpo: valszeg mert az ikea multi es a dompingre hajt
ellenbrn probalj meg naluk vasarolt cuccokhoz mashol beszerzett kiegeszitot hasznalni ... semmi nem szabvanymeret az agynemuk meretetol a rogzitocsavarokig mind olyan hogy csak naluk tudj venni hozza valamit - ami akkor cummer ha nincs vagy nemtetszik pl egy takarohoz csak bunronda huzatot kapnal...
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
Kobe 2010.09.15 18:25:31
a garanciális ügyintézés elől való elzárkózás jelen esetben nem a Samsung hibája hanem a T-é és a Telemax Kft-é. Ők a hivatalos szervízpartner minden szolgáltatós telefonra. Felkészültségük, hozáértésük, egyenlő a zéróval, leleményességük viszont annál nagyobb.

Történt pár hete, hogy vettem egy samsung wavet a T-től, amiben nem működött a gps és szintén nem olcsó telefon. Beadtam a szervízbe (hivatalos samsung bolt) akik kénytelenek voltak hozzájuk beküldeni, mert hát ez van, őket kell szeretni

1, az átvételi elismervényre rá volt írva, hogy karcos a kijelző. A kijelző a mai napig makulátlan (védőfólia, tok, igényes tulaj). De gondolom, ha Kovács Pista műszerész körzővel szignóz az üveg kijelzőre, azt is ki lehet küszöbölni, hiszen ők már karcosan vették vissza. Minőségi munka zajlik ott, ha már előre ilyenekkel kell trükközni

2, a készüléket bemérték mindenféle módon, és mivel és mivel a program nem mutatott hibaértéken túli eltérést, akkor annak működnie is kell. Nem így volt.

3, a szerelő mellékelt egy fényképet a telefonról, amin 2 db műholddal "működik" a telefon. Nem tudom, mennyit hallott a GPS rendszerekről, de legalább 4 műhold kell az üzemeléshez, a háromszögeléshez is minimum 3 kell.
De a vélemény szerint működik

Azóta sikerült persze megpatkolni valahogy, de megtanultam hogy drága telefont legközelebb inkább veszek a zuggsmből, mint szolgáltatótól aki ilyen dilettáns barmokkal szerződik...
JF több ponton is kritizálja a Gödör biztonsági szolgáltatát és az újonnan bevezetett szabályokat. Szerinte a táskák átkutatásával eleve tolvajnak bélyegeznek minden szórakozni vágyót a bunkó és köszönni, magázódni nem tudó biztonságiak. Aztán elmesél egy esetet, amikor…..
Kobe 2010.03.13 09:23:59
@Javier Sotomayor: szép volna...asszem azzal végleg beirnánk magunkat a történelemkönyvekbe, mint a világtörténelem legmegvezethetőbb, legidiótább nemzete. Régóta tudjuk, hogy a kiábrándultság idejében a legkönnyebb diktatúrát teremteni, 20 évig ezt csinálta Magyarország, a rendszerváltás óta egyszer a narancsok, egyszer a vörösek voltak fölényben, egyszer ment a komcsizás, másszor a fasisztázás, hihető, hogy ennek a 20 éves ciklusnak a direkt folytatása majd megmenti az ORSZÁGOT, ha a birkanép egy jobbikhoz hasonló kérdéses szervezetnek kvázi jogot ad a boszorkányüldözésre....jó lesz, majd meglátod, 1-2 évig el lehet hallgattatni a népet a szocik felelősségére vonásával - szegényebb térségekben még akár lincselést is tarthatnak, hisz cirkusz meg kenyér kell a népnek, de utána ugyanigy róluk is kiderül, hogy semmit nem értenek a gazdasághoz. Szvsz a jelenlegi helyzetben gyors és hathatós megoldás, aminek az eredményeire nem kell évtizedeket várni, egy pártfüggetlen szakértői kormány volna. 100ával rohangálnak a nemzetközileg is elismert közgazdászok, agrármérnökök, valószinuleg ők konyitanak valamit a gyakorlathoz is, nem úgy kerültek poziciojukba hogy ismertek valakit, na, rájuk talán lehetne épiteni. De amig a magyarok 99,9%ának a szemét ki lehet szúrni egy boszorkányüldözéssel, addig 8 év mulva ugyanilyen videót fognak "piacra dobni"
Ismerjék meg Bobyt, aki annyira rendes, hogy telefonálgatott, majd kifizette egy MÁV-kaller által megsanyargatott külföldi lány büntetését, és csak felaakkora összegért fogadott el eurót tőle. Boby azon füstölög, hogy 1.) a MÁV miért nem fogadja el a külföldi…..
Kobe 2010.03.07 19:31:31
szintén a MÁVos ingázók körébe tartozom, pont a napokban láttam egy érdekes kerekasztal beszélgetést is róla, de egy dologban nem lettem okosabb.

Mindenki olt itt, mint állat, hogy igy meg ugy meg kell szüntetni. Nekem 1 kérdésem volna, mit raknátok a helyére, vagy mivel utazzon akkor a polgár ? Mert én, aki gondolkodott rajta, aki számolgatott, nem csak fröcsögte a demagóg dumát, nem tudtam rájönni.

Egy kis számtan példa:
250 kmes szakaszon intercity jegy odavissza, tehát returjegy kereken 8500 forint, melynek ha dolgozol, a cég törvényi alapon köteles tériteni a 86%-át. Vagyis a végén kb csak 1300 forintot kell állnod belőle. A szolgáltatás szinvonala nagyjából ezzel az 1300 forintos árral ér fel.

A cégek ha adnak benzintámogatást, legjobb esetben is kilométerenként 9-12 forintot adnak. Ugyanazon az 500 kmes úton átlagfogyasztású dizeles autóval számitva körülbelül 9500 forintra jön ki a benzinköltség, melyből az emlitett támogatással is csak 5 ezer forint térithető vissza.
Mindemellé jönnek a járulékos költségek a biztositási dijak - mert ugye első autódnál első besorolásként minimum évi 70-80 ezres dijat rádsóznak, a gyakoribb műszaki vizsgálat, az amortizáció, a 2 hetente trenddel ellentétesen dráguló üzemanyagár, stb. Ott tartok, hogy jólkeresőként nem tudnék fenntartani egy 10 éves kocsit...

Szóval milyen értelmes alternativák maradnak ? Mert én csak annyit látok, hogy a vonatozás kurvadrága, az autózás még drágább, és egyik sem emgoldás. Valahol európa emberi részén azt, hogy az egyik drága, kompenzálták azzal, hogy a másik olcsó, miért mi vagyunk az egyetlen ország európában, ahol a drága és még drágább, illetve szar és szarabb között kell választaunk?
Úgy tűnik egész komolyan specializálódott egy angol csalócsapat a magyar elektronikaitermékfogyasztókra. Múltkori iMaces történetünkhöz kísértetiesen hasonlító csalás lett az Expresszen olcsónak tűnő iPhone-ból, amit most egy Phone Stock Inc. hirdetett, kábé így: Pár…..
Ilyen mocsok hidegben muszáj egy kicsit nosztalgiázni, duplán, mert nyár is rég volt meg a tinédzserek sem tegnap voltunk. Egyébként meg tegye föl a kezét, aki meglepődik, ha valaki megagyalnak a ZP kecses kidobói. De azért a törött karú lány gipszelt kezének hátracsvarása kicsit…..
Nehéz a lenti sztoriból bármit is kiemelni, úgy horror ahogy van. Egy modern, felújított kórházba került levélírónk, aminek lehet örülni, nem is azzal volt a baj. Úgy tűnt, hogy túl kicsi a műtétje ahhoz, hogy bárki foglalkozzon vele, hogy aláírja a kórlapját vagy…..
Kobe 2010.01.26 19:42:12
@nyúzott arcú lány: szerintem te nem vagy képben a dolgokkal.
1, a 300 forint nem éppen 300 forint volt, a sokszor égetőbb ügyekkel foglalkozó éjszakai ügyeleten speciel 1000 forintot kellett leperkálni.
2, az orvosok a felvett pénzt, gyakorlatilag egy az egyben visszakapták bizonyos fejlesztési hozzájárulásként az államtól a befizetést követő hónapba, OEPtől, vagyis semmilyen fejlesztésre nem forditották,mert nem voltak kötelesek, csupán legálisan tömték a zsebüket.
3, jól működhetett volna akár, ha nem párhuzamosan vonják a TB-t, és fizettetik ki veled a vizitet.....gondolom te sem örülnél, ha az abcben a szalámit a hentespultnál is, és a főpénztárnál is kifizettetnék veled.
Péter a Cinema City Arénában szándékozta megnézni az Avatart, de hiába foglalta le előre a jó helyeket, a nagy tömeg és a szerinte nem működő automata miatt az utolsó pillanatban csak az első sorban jutott hely. Az mozi Marketing & PR igazgatója ezt másképp látja, az ő…..
Minden idők legtrágárabb fordulata, legkételkedőbb káromkodója és leghidegvérűbb viszontválasza egyetlen levélben! Ritka önfeledt szórakozást ígérhetek annak, aki hátradől, és kényelmesen, sietség nélkül elkezdi olvasni L. Zsolt kételyektől gyötört, mélyen emberi…..
Idén július-szeptemberben 10,3 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, utoljára 1996 első negyedévében mértek 10 százalék feletti értéket, akkor 10,6 százalék volt az állástalanok aránya. A KSH adatai szerint a 15-74…..
Ózdi Fiú sztorija az állítólag őt átverő Európa nyelviskoláról nekünk és a kommentelőknek sem volt egyértelmű, most viszont egy újabb panasz érkezett az iskola egyik volt tanárától. Levele szerint megfenyegették, szaros tanárnak nevezték és még csak ki sem fizették…..
Kobe 2009.11.05 12:10:50
azért illene észre venni, hogy egyes cégek addig merik ezt megcsinálni, amíg az országban ilyen birka emberek vannak. Fél évszázad után már illene kinőni ezekből a jajj, beszarok, mert jön az ÁVÓ-sztereotípiákból.
Amelyik kereskedő ugat, az nem harap, és ameddig tömegével akad ilyen zéró talpraesettséggel rendelkező ember, aki még a kezére is játszik, addig jó hangosan ugat.

1, amikor nekiállt fenyegetőzni, megemlítettem volna neki, hogy a városban 100 számra szaladgálnak olyanok, főképp kisebbségiek, akik fejenként 2 doboz cigiért szétverik az egész irodáját. Csak hogy érezze, nem ő az egyetlen, aki nagy szavakkal tud dobálózni.

2, amikor nem elérhető egyik kolléga sem, ajánlott elvél formájában küldtem volna neki egy formális felszólítást, melyben megemlítem, hogy tudomásom van a könyvkiadói tartozásáról is, és mint közeli ismerős, nagyon szívesen indítunk a kiadóval és több tanárral egy pert a cég ellen, az elmaradt jussok kifizetése céljából. Amennyiben mutat némi hajlandóságot a kifizetésre, úgy elállok ettől. Ha nekem lóg cirka 100 ezerrel pl, valószínűleg neki is előnyösebb azt kifizetni most, mintha 1-2 múlva milliós tartozásokat akarnának bírói szigorral érvényesíteni rajtuk.

3, Szíves figyelmébe ajánlottam volna még egy lehetséges munkaügyi bepanaszolást, illetve egy APEH-es vizsgálatot, nézzenek körbe a beszálíltói számlák és áfa-befizetések környékén.

4, A leghatásosabbat persze legutoljára hagytam. Ülni a seggünkön, sírni a Homáron, hogy jajj de gonosz cég, nem fizet ki, és persze zéró erőfeszítést tenni azért, hogy változzon a helyzet.
Kobe 2009.11.05 14:05:44
@vazsmegyeigerdezsház: nyelviskolánál nem így megy. Alvállalkozóként dolgozol nekik, vállalkozó vagy, tehát számla ellenében történik teljesítés. Ha kiállítanak egy számlát, és amögött igazolhatóan nincs teljesítés, lehet fizetési meghagyást kérni, stb.
Mennyit keres egy pályakezdő tanár és egy fodrász? Magyarországon alacsony a presztízse a szakmunkásképzésnek, a hozzáértők szerint ráadásul a szakiskolák ontják a képzetlen tanulókat. Diplomásokból túlkínálat van. Ugyanakkor, ha összehasonlítjuk egy pályakezdő tanár,…..
Tisztelt Erynnis!   Egy érdekes történetet szeretnék bemutatni Neked:   Augusztus első felében a cég vezetősége úgy döntőtt, hogy a továbbiakban nem tart igény az én általam végzett munkára. Ezzel nem is lett volna semmi baj, de egyik napról másik napra jövedelem…..
Kobe 2009.10.29 19:34:53
@ARK-9: szerintem a dolog úgy működik, hogy ha vidéken jobb környéken 10 millióba kerül egy lakás, rosszabb helyen is 6-8-ba, pesten értelemszerűen a kétszeresébe kb, akkor gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy a lakosság a kb nettó 80-100 ezer forint közé tehető átlagbérből kifizesse ezeket a milliókat. Ha kivitelezhetetlen, egyértelmű következtetés, hogy a lakosság nagy része hitelből finanszírozza első saját lakását. Ha nem tetszik,

A, el lehet menni politikusnak és gondoskodni lehet arról, hogy 5 év EU-s tagság után az átlagfizetés ne a kambodzsai/szomáliai szintet súrolja
B, szintén fel lehet csapni politikusnak és elérni, hogy az ingatlanpiaci árak a hazai fizetéseknek megfelelően alakuljanak.

C megoldás meg persze az, hogy egység sugarú lényünk a maga nem túl kúltúrált stílusában idejön fröcsögni, megmondván a tutit, és fittizni, hogy mekkora májer mert ő nem hitelből vette a lakását. A lakosság elhanyagolhatóan kis százaléka ekkora májer, elárulom. Csak ha emberünk éppenséggel elolvasná rendesen a posztot, és tisztában volna bizonyos legális eszközökkel - pl banki etikai kódex, munkanélküliségre szóló biztosítás, szerződést felmondás és a 3 hónapos időszak viszonya,részletfizetés csökkentési kérelem, stb - akkor valószínűleg előbb is rájött volna a tutira, miszerint: "Hallgatni arany", avagy ha csendben maradtál volna, okosabb lettél volna.
Kobe 2009.10.29 19:39:34
@ARK-9: furcsa. Ezt eddigi összes hozzászólásod erősen hanyagolta. No meg a postból sem derül ki, hogy emberünknek derogálna a visszafizetés. Szimplán leírta a problémáját - 2 hónapnyi fizetésképtelenséget - ami egy válság közepén emelkedő lakásrészleteknél a legtöbb banknál még bele kell(ene) hogy férjen az ingerküszöbbe, főleg, hogy van biztosítása az illetőnek. Gondolom a postoló ugyanazzal a dilemmával szembesült, mint sokan mások - vagy fizeti a részletét és 2 hónapig koplal, aminek a vége valószínűleg éhhalál, vagy eszik és megpróbálja kibekkelni a munkanélküli időszakot. Megjegyzem utóbbi mind az adós, mind a bank szempontjából előnyösebb (előbbi nem hal éhen, utóbbi pedig az előbbi előnyből kifolyólag hosszabb távon számíthat a részletre).
Kobe 2009.10.29 20:26:06
@Animacs: oké, de egy angliai átlagfizetés is legalább 2,5xese a hazainak, szóval nehéz elképzelni, hogy arányaiban rosszabbul járna egy angol. De ott pl a mortgage-loannak külön hagyománya van, nem úgy mint nálunk, sztem a lakosságnak volt ideje hozzászokni a lakáshitelezés menetéhez-mikéntjéhez, míg ez nálunk egy 5-10 éve jött csak divatba.
Tisztelt Cím!   Magam is a munkanélküliek táborát gyarapítom, és tapasztalom, milyen nehéz állást találni. Több szakmám is van, de gyakorlatom nincs, márpedig mindenhol azt kérik. Kíváncsi lennék, a nagyokosok mit mondanának, ha megkérdezném, ugyan honnan lenne gyakorlatom,…..
Kobe 2009.10.28 12:48:27
@miriamele: nincs ezzel semmi gond. Csak akkor kasztráljuk a lakosságot, vagy minden csecsemőt mérgezzünk meg már a szülészeten, ugyanis ebbena formában tapasztalatlanokra semmi szükség. Csak akkor hol van rájuk szükség ? Ha mindenki így gondolkozik, hogy az ő nevében végzett munkán ne essen csorba, menjen minden kezdő máshova balfaszkodni, akkor mit csináljon egy fiatal ? Diplomaosztó után másszon fel egy hídra, oszt ugorjon, mert hát úgyse ronthatja más munkájának minőségét ?

Amúgy a kedvenc álláshordetésemben szószerint az alábbi szóösszetétel fordult elő: "...pályakezdőt keresünk 3-5 év tapsztalattal". Azért van némi ellentmondéás, amit semelyik munkáltató nem akar feloldani.
Kobe 2009.10.28 18:32:22
@trudika: "Ha úgy mész el egy felvételi beszélgetésre, hogy odateszed magad, nagyon akarsz dolgozni, nagyon lendületes-életkedvet sugárzó, agilis fiatal képét nyújtod, mindezt tisztelettel, valaki fel fog venni."

és aztán felébredünk, hogy bilibe lóg a kezünk. ezen hangosan felröhögtem, bocs...100 ezrével rohangálnak odakint ezek a dolgozni nagyon akaró, agilis emberkék és mi a realitás ? ebben a pillanatban: több ezres leépítés a GE-nél.....ameddig annyi munka van, hogy mindenkinek elég, addig minden agilis ember megtalálja a maga pozícióját. A lehetőségek ennél joval karcsúbbak, mint tudjuk.