Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoorka

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
zoorka 2011.08.20 12:39:03
@Bambano: Igen. És az érdek az, hogy a munka hatékony legyen, a cég pedig profitot termeljen. Rendszerint ezért repülnek rövid úton az antiszociális megmondóemberek.
zoorka 2011.08.20 13:20:44
@tundrazuzmo: A kommentem csak annyiban tekinthető elméletinek, hogy kb 150 munkaügyi per van mögöttem az elmúlt 10 évből, tehát nem a partvonalról ugatok.
A kép valóban árnyalt, a felmondások mögött nem egyszer áll gazdasági kényszer (pl frankó körbetartozásos esetek), amikor egy cégnek nincs más választása, mint költséget csökkenteni, profilt váltani, üzletágat megszüntetni - nem feltétlenül a "tehetségtelen, láblógató" menedzsment miatt (vö. CHF-árfolyam, egy kkv vezetése nem sokat tud tenni ellene..). De a posztoló esetében épp nem erről volt szó, ugyebár.
zoorka 2011.08.20 13:22:19
@Zigomer Trubahin: Egyébként engem is érdekelne, hogy hol dolgozott 11 évet a posztoló. Állami szféra? Anyuka vállalkozása?
Vagy a 11 év úgy jött ki, hogy emberünk 50 éves?
Sokan keresnek meg azzal a kérdéssel, hol lehet manapság párt találni, és miért nehéz mindez még az internet nyújtotta lehetőségekkel élve is. Az alábbi cikkben összegyűjtöttem az online párkereséssel kapcsolatos leggyakoribb problémákat  és tapasztalatokat. Ha egy ember…..
zoorka 2011.08.10 12:54:19
@odamondó: A pasik 90%-a pedig a felesége mellől keresgél ;)
zoorka 2011.08.10 13:23:55
@Kőmíves Kelemen: Igazad van, mert én a másik oldalról tapasztaltam kifejezetten financiális lenyúlásra játszó kapcsolatot..

De a posztnál maradva, az önismeret hiánya valóban probléma, ráadásul a legtöbben nem a "saját szintjükön" keresnek, hanem jóval magasabban.
zoorka 2011.08.10 14:08:20
@odamondó: Én eléggé kiábrándultam 1 év alatt. A jó pasik a feleség mellől keresnek szabadidős elfoglaltságot vagy a gyereknek pótmamát, aki lefoglalja a csemetét a láthatáson. A társat keresők nagy része pedig vagy maga sem tudja, hogy mit akar, ezért csapódik jobbra-balra mint pillangó a virágosréten (önismeret hiánya 1.), vagy rendszeresen saját magától jobbat keres (pl. sok alacsony pasi írkál tőle magasabb nőknek, noha - bevallottan vagy sem - a magasságkülönbség a nőket általában zavarja (önismeret hiánya 2.).
Célcsoportom a 36-42 éves korosztály egyébként és annyit várok el a jelölttől, amit adni tudok :)
Nagyon jól esett, mikor is elektronikus postafiókomba személyre szóló meghívó érkezett a Möbelkunst csapatától, hiszen alig három hónapja kezdtem meg kultúrmisszionárius bloggerina tevékenységemet a design és lakberendezés témakörében. Hideg is vót, vasárnap is vót, de mese…..
A párom egyik barátja, nekem kollégám lett az iskolánk igazgatója. A feleségével nagyon jóban voltam. Az igazgató úr a fiatal kolléganőkkel intim kapcsolatba került. Voltak olyan helyzetei amikből úgy magyarázta ki magát, hogy a tantestület tagjai miatt kell rengeteget éjszaka is…..
Hát hogy is kezdjem... Dolgoztam egy méhtelepen, mint lakatos, de sajnos úgy jöttek össze a dolgok, hogy elbocsájtás, elhajtás lett a vége. Nincsen ezzel még semmi probléma, voltak már így mások is, a különbség ebben a dologban egy kicsit szövevényes, de megpróbálom leírni…..
zoorka 2010.10.28 13:55:52
@nyíregyházi betti: Gyanítom, hogy a valódi sztorinak csak egy részét írta le a posztoló.
Nekem kb. lejön, hogy mi volt itt a háttérben...
Az meg, hogy mellesleg felemlítettek korábbi munkával kapcsolatos problémákat is, nem oszt vagy szoroz s történet - jogi - megítélésén.
Acosh "A" korlátlan 2 2010.08.02 15:32:15
Ma pedig meglett a rutinvizsga is. Szépen tudok kanyarogni félkézzel, meg kettesben szlalomozni, meg akár 45 km/h-ról is meg tudok állni. Mikre nem vagyok képes.....
zoorka 2010.10.27 21:36:06
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide     Sziasztok! A segítségeteket…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Kedves Blog, Kedves…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Tisztelt Olvasó Közönség!   Történetem…..
zoorka 2010.03.30 13:12:07
@Adachale: Az első gondolatodra: igen, egyetértek :) A másodikra: a sztori folytatása: jött ide a blogba prüszkölni, hogy micsoda munkáltatói terror áldozata lett :)))))))
zoorka 2010.03.30 13:31:27
@uni1002: És mi ezzel a baj? Nem kell indokolni (azon kívül, hogy azért annyira nem jártál rosszul). Vagy ha nem tetszett, miért írtad alá?
Kissé a korengedményes nyugdíjra emlékeztet amúgy a szövegezés.
zoorka 2010.03.30 15:18:42
@igazságos: És ha van kártya, akkor nem kapott volna agyvérzést vagy mi?
Ahogy többen írták: a biztosítás arra jó, hogy ha külföldön eü-szolgáltatást vesz igénybe, a biztosító fizesse annak - sokszor horribilis - költségeit. Mivel itt a munkáltató kifizette, ezért a munkavállaló ugyanott volt, mntha biztosítása lett volna. Nem értem, hogy mit kell ezen ennyit rugózni...
Más lett volna a helyzet akkor, ha sem biztosítása nincsen, sem a munkáltató nem hajlandó fizetni. Akkor lehetett volna kárigénye a munkavállalónak a cég felé, de itt nem erről volt szó.
Tavaly október 30-án főnököm megbeszélésre hívott, mely alkalommal rövid bevezető után közölte velem, hogy a munkaköröm megszűnik, ezért vagy aláírom a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetéséről szóló dokumentumokat (benne a keresetindításhoz való jogomról való…..
zoorka 2010.03.19 12:42:43
@Despota: Nekem Mozilla FF.
zoorka 2010.03.19 12:45:43
@_Molly: Az elmúlt 15 évben biztosan nem, mióta én joggal foglalatoskodom...
Ha elengedik a munkavállalót, hogy nézegesse a közös megegyezést, akkor elhúz egy évre táppénzre, addig nem közölhető rendes felmondás, viszont a cég fizetheti a tb egy részét. Ezért szokás egy közössel és egy rendes felmondással leülni, ha nem fogadja el a közöst, azonnal átadható a felmondás. Majdnem biztosra veszem, hogy a posztoló esetében is így történt, de ez valamiért nem került bele a tényállásba.
zoorka 2010.03.19 13:21:15
@_Molly: Hja kérem, a hülyeség nem jogi kategória, szokták mondani.
A Zugügyvédnél két mongol ügyvédjelölt dolgozik. Karácsonyi munkavacsora közben említették, hogy a mongol nomádok között milyen divat a farkasvadászat. Zugügyvéd találkozott már farkassal korábban egy mongol horgásztúrán és nagyon fellelkesült.Az ügyvédjelöltek…..
zoorka 2010.03.17 17:17:49
Kedves Szerkesztőség! Októberben helyezkedtem el egy cégnél, megállapodásunk szerint havi nettó 90.000 Ft-ért.Kitöltöttem a munkavállalói adatlapot, leadtam a bejelentéshez szükséges papírjaimatami sajnos soha nem jutott el a könyvelőjükhöz. Persze engem folyamatosan…..
zoorka 2010.02.16 14:27:02
@Strici: Ezt honnan vetted?
Miért ne lenne perköltség? Perköltség mindig van, csak kérdés, hogy ki viseli. Hja, és a perköltség nem azonos az illeték fogalmával.
Egyébként - hálistennek - 2008 óta a munkavállaló is fizet illetéket pervesztesség esetén. Vissza is vette a hobbipereskedők kedvét.
zoorka 2010.02.16 14:54:04
@Strici: Idén január 1. óta van ugyan költségkedvezmény, HA megfelel a munkavállaló a jogszabályi feltételeknek. Aki nem felel meg, az fizet továbbra is.
Azt hiszem, kettőnk közül inkább Te vagy eltévedve.
Továbbra is az ágyat nyomom, de nem maradtok ma sem levél nélkül. Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Szép Napot!a munkaügyesünk erejét meghaladta a…..
zoorka 2009.09.18 16:17:17
@Strici: Csak kíváncsiságból érdekelne, hoyg mennyi lehet 3 percre a "dupla átlagbér", ami ugye nem is "átlagbér" (ilyen munkajogi fogalom a hatályos jogban nincsen), hanem a személyi alapbérrel számított pótkék.
A szabadság több részletben való kiadása pedig a 2-nél több részletre vonatkozik.
zoorka 2009.09.18 16:23:08
@Strici: Már ne haragudj, de így ez a kijelentés, ebben a formában egyszerűen nevetséges hazugság és demagógia.
Vannak korlátok természetesen a rendkívüli munkavégzés vonatkozásában az Mt-ben, de azt kimondani, hogy soha, semmilyen körülmények között, egyáltalán nem lehet szabadság alatt munkavégzést elrendelni, nem igaz. Vö. Mt. 134. § (6) bekezdés:
(6) A munkáltató a munkavállaló már megkezdett szabadságát a működési körét közvetlenül és súlyosan érintő ok vagy kivételesen fontos gazdasági érdeke miatt megszakíthatja. Ebben az esetben a szabadság alatti tartózkodási helyről a munkahelyre, illetőleg a visszautazással, valamint a munkával töltött idő a szabadságba nem számít be. A munkavállalónak a megszakítással összefüggésben felmerült kárát, illetve költségeit a munkáltató köteles megtéríteni.
zoorka 2009.09.18 16:33:25
@Strici: Ebben is tévedsz. A pihenőidőre elrendelt munkavégzés esetén a pótlék mértéke 100%, VAGY 50%, HA másik pihenőnapot kap az illető.
De részemről befejeztem, mert egyrészt még ki kell termelnem pár munkanélküli /kamurokkant járandóságát ma, és amúgy sem szeretek magukat tévedhetetlennek tartó emberekkel vitázni olyanról, amiről láthatólag nem sok érdemi fogalmuk van.
Termelő vállalat, a maga területén piacvezető. Szakszervezettel, üzemi tanáccsal, kollektív szerződéssel. Minden alkalmazott teljes bérre bejelentve, béren kívüli juttatások minden alkalmazottnak bérük függvényében. Nem teljesítménybérben dolgoznak, a munka jellege ezt nem…..
Olvasónknak soha nem gyakorolt számítógépes programmal, két új telephellyel, segítség és betanulási idő és hiba nélkül kell dolgoznia.Egy piacvezető energia cég logisztikusa vagyok, 52 éves .Három fordulós pályázaton választottak ki több jelentkező közül 2 éve.Az akkori…..
zoorka 2009.06.15 14:47:48
@Strici: Hja, mert a munkáltatók szerinted mindennap hirdetőtáblán közlik, hogy másnap kinek fognak felmondani.. Muhahhahahahha:)))
zoorka 2009.06.15 18:42:38
@Nickon: Kötve hiszem, hogy a két munkavállaló nem volt hunyó ebben az ügyben.
Kedves Mindenki! Holnap elutazom vidékre és vasárnapig magatokra hagylak benneteket, mert sajnos nem leszek internet közelben. Természetesen nem maradtok blog nélkül, előre beállítottam a posztokat, minden reggel 6-kor kerülnek majd ki az oldalra. Vigyázatok magatokra és jók legyetek!…..
zoorka 2009.06.10 11:04:04
@The Green Manalishi: "Nagyon nem kell tovább ragozni ahhoz, hogy egyértelmű legyen, a munkáltatókiugró jogsértést követ el "
Maximálisan egyet kell, hogy értsek.
zoorka 2009.06.10 11:45:09
@The Green Manalishi: Mt. szerint nincs fegyelmi eljárás, csak ha KSZ így rendelkezik, ezt esetben persze az eljárási szabályokat stb. is rögzíteni kell. Más kérdés, hogy a munkáltató figyelmeztetési joga ettől függetlenül él, van erről egy pár BH, de most hadd ne keresgéljem :)
De a poszt szempontjából mindegy, jogellenes intézkedés és kész.
zoorka 2009.06.10 11:54:49
@The Green Manalishi: Neeem, biztos, hogy nem lehet pénzbírság-büntetés stb. Teljességgel kizártnak tartom!!
Június negyedikei bejegyzésünkre érkezett az alábbi válasz az EDS Magyarország Kft-től. Természetesen a jövőben is készséggel közöljük az érintettek viszontválaszait. A blogot jegyző jelölt(csak a posztot jegyzi / Despota) állításai több ponton nem fedik a valóságot,…..
zoorka 2009.06.09 15:55:14
@Strici: Te mi vagy amúgy, önkéntes csendőr? :)))
Sajnos láttam már úgy munkáltatót tönkremenni, hogy egy hasonló lelkületű emberke feljelentette itt-ott. Mondjuk ezzel generált még 10 munkanélkülit maga mellé, de biztosan elégedett volt magával.
Na de ez itt off.
zoorka 2009.06.09 16:09:06
@Strici: "Az imént épp azért szomorkodtál, hogy 10%-os munkanélküliség mellett nincs jogvédő... és ha mégis? Most az volna a baj? "

Panaszkodott a fene... amúgy, de azt már írtam a múltkor ezen a blogon: jogot csak akkor lehet nagy hangon védeni, ha a munkaerőpiac legalábbis kiegyensúlyozott, vagy a munkáltatók vannak többségben. Mert amíg több a munkavállaló, mint a betölthető álláshely, addig mindig lesz olyan, aki a nagyhangú önkéntesjogvédő helyett kussban is megcsinálja ugyanazt a munkát. Ezt nem én találtam ki, ez a tényleges helyzet.

Ezzel együtt hozzáteszem, hogy a cél persze az lenne, hogy mind munkáltató, mind munkavállaló kölcsönösen elégedetten, a jogszabályok szabta keretek között működjön, de ehhez rengeteg körülménynek kellene egyszerre érvényesülnie, ami pillanatnyilag nincs meg. Példa (mert úgyis mindig konkrétumokra vágysz:) bármilyen jogvédő istentudjamilyen szervezettől sokkal többet érne, ha a munkáltatókat nem fojtogatnák ezermillió féle adóval, bevallással, magas járulékterhekkel. Persze, hogy a túlélési ösztönük és a fennmaradásuk mint cél vezet pl. a feketefoglalkoztatáshoz.... szal a problémák nem oldhatóak meg felszínes megoldásokkal, szerintem.
Dió nevű olvasónk hívta fel a figyelmemet az alábbi kommentre. Ti végig csinálnátok az alábbi tortúrát havi bruttó 180 ezerért?Szeretném megosztani a tapasztalataimat okulásul.Kiindulási helyzet: rendelkezem egy okleveles közgazdász diplomával és két posztgraduális szakirányú…..
zoorka 2009.06.04 14:07:40
@Strici: "A hétvégi munkáért szabadnap ÉS túlóra jár."
Miért is járna? Munkaidőkeretről, megszakítás nélküli munkarendről hallottál már? Olvasgasd egy kicsit az Mt-t ;-)
Aktív olvasónk és kommentelőnk, Strici küldte nekünk az alábbi levelet. Szükséges egy távmunkához a fényképes önéletrajz? Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság! Kérem, hogy a hatóság az alábbiakban előterjesztett és részletezett kérelmem alapján vonja eljárás alá a…..
Attila reggel 8-kor kezdett volna új munkahelyén, de 7 óra 50-kor felhívták telefonon és közölték vele, már betöltötték az állást.Üdvözlöm a kedves olvasókat! A minap esett meg velem az alábbi kis történet. Mivel aktív munkakereső vagyok (gondolom nem vagyok egyedül..)…..
zoorka 2009.05.28 17:11:03
@Strici: Jujujjujj :) remélem Te nem jogi tanácsadásból élsz :)))
Először is, a munkaügyi per nem január 1-től illetékköteles, hanem 2008. február 8-tól és a feleket illetékfeljegyzési jog illeti meg.
Másrészt: a munkáltatón akkor van bizonyítási teher, ha rendes vagy rendkívüli felmondást jogszerűsége a per tárgya. De ha pl azért tartja a munkavállaló jogellenesnek a felmondást, mert rendesltetésellenes volt a joggyakorlás, akkor biza ő bizonyít! Prémiumigénynél szintén a munkavállaló köteles bizonyítani és még sorolhatnám.
Te egyébként hány munkyügyi pert ültél már végig életedben, hogy ilyen tendenciákat ekkora magabiztossággal tudsz álítani?
zoorka 2009.05.28 17:30:55
@Strici: Ja, és ezzel nagyjából ki is merítettük ezt a kérdést. Szerintem lapozhatunk.
Az álláskereső nők nincsenek könnyű helyzetben, pláne akkor, ha kiskorú gyermeket nevelnek. Számtalan posztot lehetne írni a nők hátrányos helyzetéről a munkakeresés és a munka terén. De én csak a saját példámat szeretném elmesélni, mert felháborítónak tartom, hogy a…..
zoorka 2009.05.22 14:32:29
@fehso2: a Munkaügyi Bíróságra ( ez a bíróság hivatalosan a munkavállalót segíti a munkáltatóval szemben)!

Ilyen orbitális ostobaságokkal ne hülyítsük már a népet... eh.
zoorka 2009.05.22 15:08:47
@Strici: Muhhahaha, Te az államigazgatásban dolgozol? :-)
Egy vezető a munkaidejét rendszerint maga jogosult beosztani (vö. Mt.), ami azt jelenti, hogy szombat délután 4-kor ugyanúgy dolgozik adott esetben, mint szerda hajnal 5-kor.

zoorka 2009.05.22 15:31:45
@Strici: Juj, Te nagyon álomvilágban élsz :( Vagy legalábbis biztosan nem a kapitalizmusban.
De hogy ON is legyek: nagyon sokan hörögnek, hogy a kismamát vissza kell venni a törvény szerint: igen. És azonnal fel is lehet mondani, bár a felmondási idő csak 30 nap múlva kezdődik.

Idelle-el annyiban egyet kell, hogy értsek, hogy a plazmatévés-hipermárketes csodakapitalizmussal sajnos az is együtt jár, hogy a munkahely nem szociális gondozó vagy melegedő. A munkáltató azt alkalmazza, aki minél kevesebbért hozza az elvárt teljesítményt. Lehet ezen hisztizni, de akkor is így van.
Kerékagy Megvert a buszvezető 2009.03.20 10:14:00
Kis híján elütött, majd megvert péntek reggel a 225-ös busz vezetője. Az eset olyan döbbenetes és felháborító, hogy ezúttal tartózkodunk minden lírai és humoros részlettől, és a maga Truman Capote-i szikárságában ismertetjük az egy órája zajlott történetet.    …..
zoorka 2009.03.20 12:03:31
@szala61: Nem. Ahol a kép készült, a BVSC uszoda után pár méterrel a megálllóban, ott már nem áll semmilyen sor, mert a befelé jövők már kimentek az autópályára, kifelé irányba meg soha nincs is tömeg.
zoorka 2009.03.20 12:06:39
@avus: Igen, ez így van.
Számos hasonló probléma merül fel a társasházaknál, ahol szorzó alapján valószínűsítik a fogyasztást, ez főleg fűtés esetén aggályos. Egyedi mérőóra talán megoldás.Tisztelt Zugügyvéd!Közös képviselő arra kényszerít, hogy mások meleg víz díját is kifizessem. 1, 5…..
A Zugügyvéd a cigánybűnözéssel kapcsolatos cikkét ide is belinkeli.Mert a cigány bűnözés, mint ki nem mondott jogi kategória, pontosabban minősítő körülmény igenis létezik a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás bugyraiban. ..
zoorka 2009.02.18 20:30:20