Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ekkoriban

15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ekkoriban, 1986. június 29-én érkezett meg Moszkvából a magyar kontingensünk a Szovjetunió úttörő fellegvárba, a Krím-félsziget csücskébe a szimferopoli repülőtérről Ártyekba, ami Jaltától 20 km-re fekszik. Moszkvában luxus fogadásunk volt, kezdve azzal, hogy a Lenin-hegyen egy teljes szálloda ki…..
„Tudod mi az Alzheimer-kór?” „Igen, csak már nem emlékszem.” - ezt a kommentet írja egy úr minden olyan poszt alá, amelyik az Alzheimer-kórral foglalkozik. Ezen mindenki, aki (jót) nevet, egészen biztosan nem találkozott még olyan emberrel, aki ezzel a folyamatosan pusztító, napról napra…..
Ekkoriban, 1906. november 3-án egy német orvos már 5 éve kezelt egy beteget, akit más elnevezés híján a „felejtés betegségével” diagnosztizált. Azóta eltelt több mint száz év, gyermekkorunk emlékei között fel-fel bukkannak „szenilis öreglányok”; „meghibbant öregurak”; magukban beszélő öregek;…..
Miközben az Egyesült Államokban aktív kampány folyik a demencia ellen, hírességek és civilek százezrei öltik magukra az #ENDALZ mélylila pólóit,  Samuel L. Jackson támogatást kér az Alzheimer elleni küzdelemhez, és Bill Gates 10 millió dollárt adományoz a kutatásra, nálunk néma csend van. Pedig…..
Anyák napi ünnepség. Váratlanul belém hasít egy furcsa szomorúság. Valami nincs rendjén.  Eszembe jut egy emlék.  7-8 éves lehettem. A tanító néni csillagokat osztogat a gyerekeknek. Azoknak, akik múlt héten jól viselkedtek. Nekem is, mert mindig jó vagyok.  A gyermekek ösztönös bátorságával…..
„A sajtónak is meg kellett tanulnia a hírverseny közepette, hogy mi fér bele az érettségi napján. 1990-ben egy reggeli, országosan is kapható napilapban jelentek meg magyar érettségi tételek. Nem volt mit tenni, a kiszivárgott tételeket visszavonták.“- áll egy pár hete megjelent cikkben. Izgalmasan…..
Ekkoriban, 1986-ban nagy rendezvénnyel ünnepelte az Úttörőszövetség fennállásának 40. évfordulóját. Élményeimet Szikora Róberttel és másokkal ezúttal akkori, 14 éves énem meséli el, és nem én ma, 29 évvel később. Naplórészletek következnek - történelemkönyv…..
Ekkoriban, 1997 tavaszán-nyarán a nyugat-európai fiatalok közé vegyítve TEMPUS ösztöndíjjal egy szemesztert a németországi Brémában tanulhattam. Magyarországot kezdetben én képviseltem egyedül...
Ekkoriban, 1988-ban 17 éves voltam, tehát fiatal. Akkor nyomták a kezembe ezt a szórólapot, ami lehet, hogy még a levéltárakban sincs meg. Tegnap, 2015. május 23-án volt 25 éve, hogy megalakult az Antall-kormány, ezzel a rendszerváltás jogi értelemben lezárult. Az érettségi…..
Ekkoriban, 17 éves koromban, 1989-ben tette fel nekem a címbeli első kérdést egy elegáns osztrák nő az eperföldre indulás előtt, amikor a farmerdzsekimen éppen kötöttem meg a kendőm. A kérdésből csak a GUCCI szót nem értettem. Ezen nagyon megdöbbent. Minden máson meg én...
Ezt énekelte a Piramis. De nemcsak mi X-esek születtünk meg 1965 és 1979 között, hanem remek zenék is, amiket szüleinken kívül, a gyerekeink is dudorásznak. Maguktól. Nem véletlenül. ..
Túl van a félmillió megtekintésen a rappelve búcsúzó ballagó videója. A kommentelők lelkendeznek, hogy végre egy nem hagyományos búcsúbeszéd. 25 évvel ezelőtt, a rendszerváltás küszöbén az én beszédem is szokatlan hangvételű volt...
A Vendégház első lakója annak a videónak a készítője, ami szépen lassan eléri az 1.000.000 megtekintést...
Tavaly volt 30 éves a Bronskie Beat „Smalltown Boy” című száma, ami Jimmy Somerville-nek világsikert hozott, nekem pedig egy életre szóló zenei rajongást. Két hónapja új lemezt jelentetett meg, amit saját maga „Old-School-Disco“ stílusúként jellemez. Az is...
1988. április 29-én nyílt meg az első McDonald’s Magyarországon, Budapest belvárosában a Régiposta utcában. Pár óra alatt bejutottunk...
Az X generációba azok tartoznak, akik 1965 és 1979 között születtek. Magyarországon az köti őket össze, hogy valamennyien a Kádár-korszakban voltak gyerekek, de amikor 1990-ben az addigi társadalmi szabályok megtagadottá váltak, fiatal felnőttként egy ismerhetetlen jövő alakítójává kellett válniuk,…..