Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petika

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Petika 2011.02.02 12:27:53
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
Az élet nem áll meg, a győzteseknek gőzerővel be kell indulniuk, hiszen november 18-ától már sugározniuk kellene valamit a megnyert csatornákon. Az indulásra viszont ki kell találniuk a rádiókat, mert a pályázatokba még elég volt szép kerek számokat beírni, amelyek alapján ki…..
Egy márkának az a dolga, hogy építse magát, amihez csupa szépet, kellemeset, vidámat és barátságosat kell állítania magáról. Ennek a márkaépítő hadjáratnak az egyik legfontosabb eleme a szlogen, ami rendszerint éppen olyan hangzatos mint amennyire semmitmondó. Elgondolkodtam…..
Milyen régen ígérem már, hogy kiteszünk végre jó példákat is... Ezt Lobra küldte:A bakivadászat sokszor mulatságos, máskor kínos találatokat eredményez. Amire én hívnám fel a figyelmet, az éppen az ellenkező példa -- ha nem illik bele a témába, akkor elnézést.Brilliáns…..
Petika 2009.07.15 16:43:35
@csársz: Ha már törpék: Hupikék Törpikék. Megboldogult gyerekkoromban sok német adót néztem, de döbbenetes volt már akkor is a német verzió. (Nagyrészt átvették az eredeti neveket, vagy csak szó szerinti fordítás volt, de akkor is. Pl.: Hókuszpók - Gargamel, Sziamiaú - Azrael... Egyszóval sokkal jobb a magyar változat!)
Budapest, 2009. június 29., hétfő (MTI) - Beállt a közúti forgalom Budapesten hétfő délután; az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki - tájékoztatta a Fővinform az MTI-t. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton,…..
Petika 2009.06.29 16:37:50
@Leadfoot: Nem biztos, hogy jobban járnál... A forgalom színvonal(talanság)a erősen zárkózik fel a budapestihez. Sajna... :(
P. ugyan egy összefoglaló posztba szánta ezt, de jó helyen van itt is szerintem:Újfent írok (kell nekem tévézni)... Egy CSI-összefoglaló posztba jó lesz:(Nem néztem végig, csak egy kicsit láttam.) Vágókép, háttérben sárga vegyvédelmi védőruhás alakok. Váltás, Caruso…..
Petika 2009.06.15 11:59:35
@EvilHedgehog: Na jó, lehet, hogy túl fáradt voltam és emiatt már hallucináltam... ;)
Félrefordítások Sarokszelep 2009.05.26 10:08:29
István öntevékenyen megoldott saját maga számára egy rejtélyt, majd dicséretes módon ezt velünk is megosztotta. Tanuljunk hát:Régóta rejtély volt előttem, hogy miért hívják sarokcsiszolónak a sarokcsiszolót, sarokszelepnek a sarokszelepet, mikor semmi sarok nincs bennük.…..
Sangria két klasszikus WTF??? esetet küldött (meg egy bónusz kisebbet): Kedvenc sorozatom, a Dexter ürügyén írok. Igaz, sokan panaszkodnak, hogy mennyire rossz a mostani évad szinkronja, én nem igazán nézem szinkronosan (és nem azért mert sznob vagyok, hanem mert nem mindig van rá…..
hahó, ez mostan überfontos. te hallottál vmit arról,h. újbuda rendeletet hozott,h.május végétől minden (!) nem melegkonyhás kocsmának és minden (!) élelmiszerboltnak 10-kor be kell zárnia?! baszki, világvárost építünk, mi?! de tényleg: épeszű helyeken nyáron tízkor kezdődik…..
Petika 2009.05.15 15:56:33
@NaXx: A Boráros a IX. kerület, és itt már régen nem lehet este/éjjel legálisan alkoholt venni (természetesen vannak kivételek)...
Új sorozatot indunk a blogon, mindenféle réges-régi kütyüt/műszaki terméket elevenítünk fel. Az első posztban a tévékről lesz szó.Mint sokunknak ebben az országban, az első tévénk (illetve szüleimé) egy Junoszty volt. Ha jól emlékszem, barna színű, nagyon pici (mint az…..
Petika 2009.04.01 13:15:59
@Petika: Egy dolog lemaradt: a régi ff tv azért volt jó, mert szűrő nélkül is behozta az HBO-t...
Autófília Mocskot a dízelnek 2009.03.18 08:00:00
Mindenféle legendák járnak szájról-szájra és terjengenek a világhálón a CR dízelekről. Mert, hogy ugye azok szarok és nem bírnak ki annyit, mint a régiek, amikbe még vót' anyag. Meg az a csúnya befecskendező rendszer, ami olyan sűrűn elhányja magát és nem a legkisebb kiadás…..
Anyám szomszédjába koreai család költözött. Ezt egyrészt magától anyámtól tudom, másrészt abból, hogy egy hétig furcsa fotelekkel volt eltorlaszolva a folyosó. Nap mint nap csekkoltam a különös faragványokat, amik az egykori Tutto Mobili beragadt készleteire emlékeztettek…..
Amikor először megláttam a kiírást, nem akartam hinni a szememnek. A BKV gondolt egy nagyot, és nem egy kommunikációs stratégia, de még csak nem is egy reklámkampány elkészítésére írt ki pályázatot, hanem egy új szlogen megalkotására. Hogy mi volt a baj a régivel? Miért nem a…..
Teljesen mást kerestem, de valahogy kidobta a kereső. Holden Commodore? Az meg mi a franc? Szeretem a régi típusok falnakszaladós töréstesztjeit nézni. Szó nincs Euro NCAP-ról, félátfedéses, deformálódó akadályos, steril rombolásról. Ahogy légzsákról, övfeszítőről és…..
Petika 2009.02.18 16:17:14
@z2mb

Ez érdekes lehet:
www.youtube.com/watch?v=uykStESm3vw

Amúgy meg horrorért érdemes a "Tavria crash test"-re keresni (ha jól emlékszem talán az orosz Auto Revü csinált egy kvázi EuroNCAP töréstesztet, igencsak érdekes eredménnyel). De bármelyik (újabb) Lada töréstesztje is érdekes.
Belsőség Szűrőnek már jó lesz 2009.02.05 13:45:00
Idestova három hete dolgozik nálunk a 300-as kombi zőccséges, pár dolgon már túl vagyunk együtt. E háromból majdnem egy hetet úgy töltöttem, ahogyan Petőfi nagyon nem szeretett volna meghalni – ágyban, párnák közt. Hiába, a kis bacik egyre erősebbek, akármennyi vitamint is…..
M. egy klasszikus fantombírságot kapott az Erzsébetvárosi parkolómaffiától, amire a Homár a szokásos választ tudja adni: dugják a fülükbe! Sajnos ezekkel nem lehet mást csinálni, mint megvárni a behajtót, aztán a pert, ott pedig rongyosra verni őket bizonyítékhamisítás vagy…..
A K&H Bank az idén úgy döntött, nem készít új filmet a Sziget fesztiválhoz, hanem újrahangosítja, és megint adásba teszi a tavalyit. Ennek valószínűleg nem a nagy siker, sokkal inkább a költségtakarékosság lehetett az oka, mert ez a reklám már tavaly is az őrületbe…..
addict Na ki a kirááály? 2008.05.23 09:50:00
Úgy vettem észre, hogy mostanában a magyar reklámok kapcsán megint eluralkodott a blogon egy kicsit a pesszimizmus, ezért megkeményítettem a szívem, és elhatároztam, hogy ezúttal mindenképpen olyan reklámot fogok majd szavazásra bocsátani, amire sok pozitív, egymás nyakába…..
Homár Miriam (4 1/2) és Homár Borisz (5 3/4) szívós szalámitaktikája végre célt ért, és vettünk egy kutyát. Nem is akármilyet, egy Uma Thurman, Audrey Hepburn és Cindy Lauper tulajdonságait ötvöző szálkásszőrű tacskólányt. Most nem untatnék senkit a csöpögős, illetve…..
Az árak csak emelkednek a minőség változatlan. Bár efelől is vannak kétségeim... Tygger egy életre megtanulta, hol ne tankoljon ezután. De hogy hol érdemes, az megint egy másik kérdés. Számítógépet számítógépboltból, tévét tévéboltból, üzemanyagot pedig rendes…..
Petika 2008.03.18 09:53:46
Én ÖMV-s gázolajjal jártam meg... (A javítás megvolt ~500 e Ft-ból.) Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy az ÖMV sz@r. Csak azt, hogy oda kell figyelni mit tankolsz. Bár a szerelő most azt mondta, hogy soha nem tudhatod mit tankolsz. :(