Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A nagy kékség

0 bejegyzést írt és 1422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy négy éves történet akkor elejtett fonalát vesszük fel, Anikó akkor írta meg levelét, amiben tulajdonképpen tanácsot kért tőletek, menjen-e vagy maradjon. A döntés sokára született meg, de most nekivágott a régen vágyott Angliának. Mielőtt azonban megnéznénk, hol tart…..
Vajon mennyiben változott az elmúlt években a határátkelés? Még mindig végleges döntés a legtöbbeknél egy új élet kezdete külföldön, vagy lassan kezdünk „hozzászokni” ahhoz, hogy jövünk és megyünk, pár évet Magyarországon élünk, párat pedig valahol külföldön? Ezek a kérdések is felmerültek egy…..
A nagy kékség 2016.05.04 06:15:56
@Demi78: "Bocsanat mindenkitol, tul van ez misztifikalva: elhatarozod magad, kijossz. Ha tetszik, itt maradsz, ha nem tetszik, tovabballsz (hazamesz)."

Ennyi. :)
A nagy kékség 2016.05.04 09:56:56
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Na, de ha már az egyik területen sikerül elérni, hogy megváltozzon egy kicsit az emberek gondolkodása (nemcsak az számít, hogy én haladjak, hanem az is, ha a másik szeretne átkelni a zebrán), akkor ez később be tud gyűrűzni máshová is. Az biztos, hogy ez egy nagyon bonyolult és hosszan tartó folyamat, de valahol mégiscsak el kell kezdeni. Nem lehet állandóan arra várni, hogy "majd a másik", a törvényhozókra pedig végképp nem. Ki kell találni, hogyan tudnánk mi magunk élhetővé varázsolni a környezetünket, ha már fentről nem kapunk ehhez segítséget, sőt. Tudom, hogy ezek borzasztóan naiv gondolatok, de hidd el, hogy sokan vannak, akik vágyják a jót, csak valahogy nem volt még eddig senki (vagy volt, de nem jó eszközökkel), aki ezt úgy istenigazából felkarolta volna. Ezért vagyok borzasztóan büszke azokra a kollégáimra, akik mindenben támogatnak. Aztán lehet, hogy néhány év múlva én is kiégek, és legyintek majd egyet az egészre, mert észreveszem a hiábavalóságot. De addig nem adom fel, és lendületre ösztönzök másokat is, akik tudnak még hinni.
A nagy kékség 2016.05.04 23:44:42
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ezzel csak részben értek egyet. A legtöbb felnőtt belül nagyon is gyerek, éppen ezért nem találják önmagukat. A felnőttek világában keresik gyermeki énjüket, de ott nem találják, ettől aztán összezavarodnak. De a tudásszomj, a jóra való vágyakozás továbbra is ott van szinte mindenkiben, csak elő kell csalogatni. :)
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
A nagy kékség 2016.04.30 16:00:02
@diggerdriver: Nem akarom nagyon elvinni a témát, úgyhogy csak röviden. Összehányt jármű, de az utasok csak a végállomáson szólnak (inkább szagolják), mert tudják, hogy ha előbb említik meg, akkor a járműnek ki kell állnia a forgalomból. Ha valaki mégis szól korábban, majdnem meglincselik, a vezető pedig kapja a fenyegető megjegyzéseket. Mindez egy olyan városban (Budapesten), ahol csúcsidőben 2 percenként, azon túl általában15-25 percenként követik egymást a járatok.

Az egész blogom az emberek egymáshoz fűződő viszonyáról szól. Minden történet más, de az alap, amire a mondanivaló épül, mindig ugyanaz: az önzőség, a butaság, a rosszindulat (és annak automatikus feltételezése "a másik biztosan rosszat akar nekem, szándékosan szopat"), na meg persze a neveletlenség, bár ez utóbbi kifejezéssel mostanában csínján bánok. :)

Szóval harcolok egy olyan terepen, ahol esélyem sincs győzni.
A nagy kékség 2016.04.30 17:35:51
@jelentéktelen alak: @Izo: Van a KRESZ, és van a KRESZ értelmezése a joggyakorlatban. Ez a kettő nem tér el jelentősen egymástól, de utóbbi perspektívájában vizsgálja a kialakult forgalmi helyzetet.
Avagy családi autós túra az indiánok és cowboyok földjére – lehetne a mai poszt alcíme, és az is, ha ragaszkodunk a szerző, Susan meghatározásához (és miért ne tennénk). És akkor már továbbítom a kedves figyelmeztetést is: hosszú poszt következik, kávé / üdítő, esetleg…..
A nagy kékség 2016.04.30 00:03:42
@gabors: Jó, de ez mindenhol így van, ha közel akarsz lenni a látványossághoz. Az ingázással viszont elmegy egy csomó értékes idő (főleg ha csak 10-14 napja van valakinek), és ilyenkor azt mondod, hogy egye fene, drágább, de ha már itt vagyunk, és rászántuk a költségvetést, akkor legyen überfasza. Legfeljebb csak minden másnap fagyizunk. :)
A nagy kékség 2016.04.30 15:59:31
@LondonFashion: Mondd meg tesódnak, hogy ha már úgyis Floridában jár, akkor menjen át a félsziget nyugati oldalára is, a legszebb partszakaszok ugyanis ott vannak. Naplestől egészen Pensacoláig csodálatos. Ja, meg hát az Everglades is kötelező. :)
Határátkelő Vegyespáros 2016.04.28 06:41:00
Aki egyedül költözik külföldre (és elég sokáig marad), az jó eséllyel ott is talál majd párt magának, ami a sok pozitívum mellett azért érdekes helyzeteket és buktatókat is hozhat magával. Az elmúlt napokban már láthattatok egy felhívást a posztok alján, melyben (a…..
A nagy kékség 2016.04.28 10:21:20
@Bal: Manchesterben él egy haverom: magyar srác, angol/ír lány (anyja angol, apja ír), gyerek, házasság. Boldogok. Legalábbis annak tűnnek. Folyton vigyorognak, élvezik az életet.
A nagy kékség 2016.04.28 11:21:49
@Bal: De van egy másik srác is (inkább férfi, 40+), ő először itthon csinált egy gyereket, majd lelépett, aztán Svájcban összeszedett magának egy gyógyszergyáros csajszit. A nő családja tele van pénzzel, oda házasodott be, a haver azóta a saját fiát alig látogatja. Hogy boldog-e, arra nem vennék mérget, mindenesetre a múltkor egy 911-essel villantott. Lehet, hogy csak kölcsönkérte. :) A hazai barátok ma már csak köpnek egyet, ha meglátják. Selyemfiú, azt hiszem így hívják az ilyen embert.
Régóta tervezgetem már ezt a témát, de valamiért soha nem vágtam bele. Az alapkérdés (azaz inkább vegyünk saját ingatlant, vagy inkább béreljünk) persze nem csak a határátkelők esetében érvényes, de esetünkben talán még komplikáltabb a helyzet és a válasz is...
A nagy kékség 2016.04.21 13:13:38
@Mirjam2: Látszik, hogy tök mindegy, mit írok, te majd jól megmondod az ellenkezőjét. Én a magam megjegyzése után odaírtam, hogy szerintem. Szerinted pedig másképp van. Na, ezt is megbeszéltük.
A nagy kékség 2016.04.21 16:06:44
@Mirjam2: És azt miből gondolod, hogy én sosem adtam ki itthon lakást, esetleg nincs az ismerőseim körében olyan, aki pontos információval tud erről szolgálni? Az én megjegyzésem nem félrevezető, pusztán figyelemfelhívó. Aki ebben a cipőben jár, majd gondosan mérlegel, aztán hoz egy döntést. Mert ugye azokra is érdemes gondolni, akiknek nincs olyan barátjuk, akire rábízhatnák az ezzel kapcsolatos összes tennivalót, vagy akik nem akarnak még 10%-ot sem áldozni arra, hogy ezért fizessenek egy ügynökségnek, vagy akik nem távfűtéses lakásban élnek, hanem olyanban, ahol a közműszolgáltatónak csak egy minimális alapdíjat kell fizetni, és ez még mindig jobban megéri, mint azt rizikózni, hogy valaki tönkreteszi a lakást. Arról nem is beszélve, hogy valakinek a lakás nem egyszerűen lakás, hanem otthon, és oda nem szeretne vadidegen embereket beengedni, még átmenetei időre sem, inkább vállalja azt a plusz költséget, amivel a lakatlanul hagyott lakás jár. Sőt olyan is előfordulhat, hogy valaki nem kiadni akarja a lakást, egyszerűen csak átadni valakinek, esetleg egy közeli rokonnak, akinek jól jön, hogy beköltözhet, és így azért mégiscsak vigyáz valaki a kecóra, és a rezsit is fizeti, ugyanakkor nincs semmilyen adóvonzata. Mert hát a lakáskiadás után adózni is kell. Azt már meg sem kérdezem, hogy te hivatalosan intézed-e ezt az üzletet, mert egyrészt ez a te magányügyed, másrészt az lenne a válasz, hogy természetesen, hiszen te világéletedben talpig becsületes állampolgár voltál, soha egyetlen fillérrel sem rövidítetted meg a magyar államot, sem közvetlenül, sem közvetve.
A nagy kékség 2016.04.21 16:06:47
@Th's child: Ha már szóba hoztad a devizahiteleket (amik azóta forintosítva lettek, sokak nagy bánatára), azért ne felejtsd el, hogy egy-egy törlesztő akár havi 70-100 ezer forint is lehet, márpedig az átlag magyar melós fizetéséhez képest ez több mint 50%, tehát arányaiban nagyon sok. Van buszos ismerősöm, aki egy keresztúri panelért fizet havi 65-öt (csak hitel árán tudtak lakáshoz jutni), s bár a srác jól keres, a felesége "csak" egy eladó, így kettejük fizetése (két gyerek is van) már nem olyan bőséges, de még mindig jobb nekik így, mintha albérletben laknának, pláne most, hogy Budapesten is megugrottak az árak.
Vajon mi a közös a labdarúgó Bajnokok Ligájában és a Trónok harca legújabb részében? És mi köze mindehhez egy London mellett dolgozó magyarnak? Kiderül Ádám mai posztjából, amely az Egy napom sorozat (melynek eddigi részeit itt találod) legújabb epizódja (kis csavarral, de ez…..
Izland egy egészen különleges hely, már csak méretei, és viszonylag kis lélekszáma miatt is. Itt töltött el fél évet Edina, és írta meg benyomásait, melyek közül talán a legérdekesebb, hogy mennyire közösségként működik az ország. Mindemellé fotókat is küldött, amiért…..
A nagy kékség 2016.04.18 20:11:50
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Igen, én könnyen beszélek. Tényleg. De legyen így, és akkor nézzük innen. Tettem azért, hogy könnyen beszélhessek. Másnak sincs megtiltva, hogy olyan szakmát nézzen ki magának, amit szeret is csinálni, és ami "sokat hoz a konyhára". Ez utóbbi amúgy csak nézőpont kérdése. Egy topmenedzser csak halványan mosolyogna az én bérpapíromon.
A nagy kékség 2016.04.18 20:12:23
@DorotkaB: Ha jól rémlik, te gondosan ügyelsz a helyesírásra. Tök jóindulattal jegyzem meg, hogy a "sokmindent" különírandó.

Nincs azzal baj, ha nem akarsz lelketlen könyöklővé válni, de azt látnod kell, hogy a világ urait a legkevésbé sem érdekli, hogy te mire vágysz. Vagy megtanulsz küzdeni (ami irtó sok megalkuvással jár), vagy elsüllyedsz. Az önző társadalom pedig nem fog mentőövet dobni, sőt egyesek még mélyebbre fognak nyomni, hogy ők érvényesülhessenek.

Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ. :)
A nagy kékség 2016.04.19 00:31:53
@nemor: Megideologizálom én ezt neked, ha nagyon akarod. Annak idején, nagyon régen, ha életben akartál maradni, vadásznod kellett, ahhoz viszont fegyver kellett, amit viszont el kellett készíteni. Akkor voltál jó "munkás", ha képes voltál megfelelő fegyvert/szerszámot készíteni magadnak, és megtanultál hatékonyan vadászni. Azok a "bölcsészek", akik aztán irodalmat csináltak ennek a kornak, szerszámkészítőről szóló verseket elemeztek, művészetet csempésztek a vadászat gyilkos világába, már nem tekinthetők értéket előállító egyedeknek, ugyanis ők csak elmélkedni tudnak a vadászatról, de adott esetben éhen halnak, ugyanis vadászni nem tanultak meg. Szóval nem Rákosival indult ez a történet. :)
Omnibusz A buszt el kell engedni? 2016.04.05 18:41:19
Egy Mezei Autóbuszvezető barátunk most a megállókból a forgalomba visszasorolás nehézségeire hívja fel a figyelmet. Ha autóval van, akkor ugye Ön is megadja az elsőbbséget a buszoknak?..
A nagy kékség 2016.04.06 19:01:51
@Comandante en Jefe: @öreg baka nem rakéta: Majd a napokban nézzetek be a blogomra, mert kiteszem annak a bringás videónak a baleseti helyszínelő jelentését. Vagy mentsétek le az alábbi mappát a kedvencek közé. Sok érdekes írást találhattok benne.
anagykekseg.wordpress.com/baleseti-helyszineles/
A nagy kékség 2016.04.06 23:21:25
@Tybi: Azért elhiheted, hogy ezt nem így oktatják. A forgalmi utasítás szerint előbb meg kell győződni az ajtók zárt állapotáról, valamint arról, hogy az elindulásnak egyéb akadálya nincs, és csak ezután tehetjük ki az irányjelzőt, amivel az elindulási szándékot a forgalom többi résztvevője számára jelezzük. Ahogy írtad, ezt néhány sofőr, sajnos, valóban nem tartja be, de ennek a sietségnek néha komoly oka van, amit az alábbi bejegyzésben próbáltam elmesélni az érdeklődőknek.
anagykekseg.wordpress.com/2015/12/01/hat-perc/
A nagy kékség 2016.04.18 08:21:48
@Daniel M.: Jól írtad, tisztelet a kivételnek. Ne keverd a szezont a fazonnal. A járművezető felnőtt ember, aki a saját tetteiért felel. Ha valaki pocsék járművezető, és nem veszi figyelembe a rakomány speciális sajátosságát, az nem az oktató hibája.
Sajátos látlelete a mai Magyarországnak Klári írása. Talán akadnak köztetek, akik emlékeznek még rá, ő az, akinek lánya és unokái Ausztráliában élnek, ottani tapasztalatairól már itt, a blogon is beszámolt (a két poszt itt és itt olvasható). Klári és férje Magyarország…..
A nagy kékség 2016.04.17 08:54:01
@geegee: Oké, hát ehhez értek, na. :)

Egyébként ezt nemcsak az utasok oldaláról érdemes nézni, hanem munkavállalói szemszögből (azaz gazdaságilag) is. Ez nagyon sok munkahelyet jelent. Járművezetők, karbantartók (minden ágazathoz külön-külön, azaz nemcsak autószerelők, hanem villamosipari szakemberek, vasútszakmai dolgozók, mérnökök), diszpécserek (ez az első három szektor gyakorlatilag 24/7), aztán oktatók, üzemorvosok, takarítók, informatikusok, adminisztratív részleg. Ezer és ezer munkalehetőség.
A nagy kékség 2016.04.17 09:16:17
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hát ezzel erősen vitába tudnék szállni (sokat jártam Bécsben, a budapestihez képest, figyelembe véve a város méretét és a lakosság számát is, pocsék a tömegközlekedés, itt az egy főre jutó viszonylatok számára gondolok a nap különböző időszakaiban), de most nem fogok adatokat sorolni, elemzésekbe bocsátkozni, mert az túl szakmai lenne. Azonkívül geegee nem Béccsel kérte az összehasonlítást, hanem a keleti szomszédainkkal.
A nagy kékség 2016.04.17 22:20:12
@Rébusz: A hazai akadálymentesítés katasztrofális, ebben teljesen igazad van, témafelelős pedig évtizedek óta nincs. Most erre mit mondjak? Inkább semmit. S ha már itt tartunk, az úgynevezett alacsonypadlós buszok sem érnek egy kalap szamócát sem. Igaz, hogy egy régi 260/280-as Ikarusra három lépcső vezetett, viszont az utastérben nem volt szintkülönbség. Ma egy alacsonypadlós buszra könnyebb ugyan fellépni, de az utastér szűk, ráadásul csupa lépcső, akadály.
Az eheti válogatásban érdekes (és mindannyiunkat érintő) témával nyitunk, ez pedig nem más, mint a nyelvtudás kérdése. Liping például azt vette észre, hogy meggyűlik a baja a számokkal, és ezzel szerintem nem csak ő van így. Emellett ma feltesszük azt a kérdést is, hogy…..
A nagy kékség 2016.04.17 11:06:09
@Mme Seldon: Az írek angolul számolnak, úgy nekik is egyszerűbb. :) Tehát gyűlölik a briteket, lefejeznék a királynőt, de azért szinte mindent átvettek az angoloktól. Egy cseppet sem képmutatók. Á, dehogy. :)
A nagy kékség 2016.04.17 17:11:30
@Mirjam2: Ezt fotdítsd meg, ugyanis az íreknek az volt az erőszak, hogy az iskolákban írül kellett tanulniuk. Ez olyan mély nyomot hagyott bennük, hogy sokan dacból sem tanulták meg a saját népük nyelvét. Ha nem hiszed, járj utána.
A Nagy-Britanniában élő magyarok száma körüli vita talán soha nem jut nyugvópontra, mindenféle adatot hallottunk már, de a konkrét számoknál talán érdekesebbek a trend, ami azt mutatja, hogy az elmúlt öt évben kétszer annyian lettek...
A nagy kékség 2016.04.14 08:03:37
A nagy kékség 2016.04.14 10:34:02
@HardPötty: Ezt mondom én is. Elnézve a magyarok közlekedési mentalitását (csak én számítok, a többiek rohadjanak meg, akár mások veszélyeztetése árán is oda akarok érni), én minden utcasarokra kiraknám az új traffipaxot. Amikor valaki már az ötödik harmincezres csekket kapja kézhez, esetleg még a lakására is ráterhelik a közlekedési szabálysértésekből adódó tartozást, akkor csak visszavesz az arcából. Én (szakmámból kifolyólag) napi szinten foglalkozom a közlekedésbiztonsággal. Félelmetes látni, hogy hány emberre nem lehet már sem józan érvekkel, sem szép szóval hatni, így a magam részéről maximálisan támogatom ezt a fajta pénzbehajtást, ugyanis ma már nincs más mód arra, hogy a renitenseket jobb belátásra bírd.
A nagy kékség 2016.04.14 20:16:28
@Gery87: Amikor közlekedési szabálysértésről (és ezzel együtt mások veszélyeztetéséről) beszélek, akkor a gyorshajtás (ide értve a relatív gyorshajtást is) csak az egyik dolog, amire gondolok. Ha a rendőrök helyében lennék, nem erre utaznék elsősorban. Én a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél kezdeném. Magyarországon (nem csak Budapesten) sokkal több olyan járművezető van, aki nem tesz eleget az elsőbbségadási kötelezettségének a zebránál, mint gyorshajtó. Ráadásul ebbe a hibába gyakorlatilag minden korosztály beleszalad, a fiatal srácoktól kezdve a nyugdíjasokig, a civilektől kezdve a hivatásosokig. Magyarországon a gyalogost nem tisztelik a járművezetők (ott sem, ahol a gyalogosnak egyértelműen elsőbbsége van a járművekkel szemben), így az igazi nagy kaszát szerintem itt kéne kezdeni. És nem 30 ezres, hanem 100 ezres csekkel. Nincs fokozatosság. Szabály van. Ha nem tartod be, fizess. Ennyi. Hamar rend lenne az utakon.
A „londoni tömegszállás” olyan meghatározó toposz a határátkeléssel kapcsolatban, mint a mosogató bölcsész vagy az ausztriai ingázó szobalány. Tour_guider mai posztja félig komolyan, félig viccesen a kényszerű együttlakást veszi nagyító alá, méghozzá 25 pontban...
A nagy kékség 2016.04.13 12:31:19
@tanato: És? 1,7 millió magyar él Budapesten. Mit akartál mondani?
A nagy kékség 2016.04.13 15:32:13
@diggerdriver: Én ezt nem értem. Azt mondják az okosok, hogy akinek van egy csöpp esze, az már lelépett Magyarországról. Van még Budapesten valaki, aki beül erre az előadásra? Hiszen akit érint, az már Londonban mosogat. Vagy éppen markológépet működtet.
A címből talán nem nehéz kitalálni, hogy az Egyesült Államokból érkezett Laci írása. Persze mint ő is rögtön az elején leszögezi (és már itt, a blogon is többször megbeszéltük) egy ekkora ország esetében nem lehet általánosítani, így ő sem teszi, tehát az első mondat…..
A nagy kékség 2016.04.12 10:32:58
@tsabus [UK]: "A legnagyobb őrültségnek azt tartottam, mikor találtam egy kártyás benzinkutat, ahol előre kellett fizetni, megadva, hogy mennyit fogok tankolni. Még nem találtam meg a logikát mögötte..."

Mondjuk nincs fedezet a kártyán, és a kutas nem akar bukni a bolton? Én nem tudom, nekem is csak a szomszéd négyéves kisfia súgott. Ő már vágja ezeket a dolgokat.
A nagy kékség 2016.04.12 11:21:19
@diggerdriver: Ha van mini-mart, akkor visszakapod a pénzedet. Nem bonyolult. Ha nincs mini-mart (ami elég ritka), akkor egy kicsit másképp működik. A prepay nem igazi prepay, mert addig nem terhelik meg a kártyádat, amíg nincs annyi a tankban, mint amennyit kifizettél. A lényeg, hogy legyen fedezet. De államonként ez is lehet eltérő. Nekik az a fontos, hogy ne húzzál el fizetés nélkül, ami valahol érthető.
A nagy kékség 2016.04.12 14:39:12
@Latzee: 50-ből 1 tudja? Na, akkor számoljunk.
USA lakossága most úgy 320 millió fő. Ha ebből csak minden ötvenedik lakos tudja, hol van Magyarország, az 6,4 millió ember. Én ezt egyáltalán nem tartom kevésnek. :)

Viccet félretéve: én csak azért tartottam ezt érdekesnek, mert a nyugati parton alig találkoztam olyan emberrel, aki így vagy úgy, de ne hallott volna az országunkról. És nem csak Puskás Öcsi miatt. Budapest nagyon kedvelt desztináció az amerikai nyugdíjasok körében, de más magyar városok is, főleg a termálvizek miatt. Szóval nem olyan buták ők, mint amilyennek elsőre tűnnek, csak jól kell tőlük kérdezni. :)
Miközben keresgéltem a heti blogajánló lehetséges posztjai között, többször is szembejött velem a boldogság kérdése. Úgyhogy arra gondoltam, miért ne szólhatna (legalább kétharmad részben) az eheti válogatás erről a kérdésről, amihez persze kapcsolódik a változás témája…..
A nagy kékség 2016.04.12 06:31:04
@Th's child: Azt miből gondolod, hogy más számára sem képviselek értéket? Vagy ha valaki nem fúj veled egy követ, akkor azt azonnal tiltsuk ki? Hát ez a nyugati demokrácia? Ezt kéne tőletek megtanulni?
A nagy kékség 2016.04.12 10:32:45
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Bocsáss meg! Én reagálnék, de az óvónéni nem enged szóhoz jutni. Úgy látszik, nem elég PC a mondanivalóm, nem illik bele a sablonba. Csak azért írtam, hogy tudd, nem vagyok bunkó. Válaszoltam, de nem került ki. Nem először. Szóval ezerrel megy a dedós fegyelmezés.
A nagy kékség 2016.04.12 13:19:31
@Határátkelő: Biztos vagy abban, hogy (csak) az én stílusommal van baj? S ha már itt tartunk: miért nem teszed ki, és csak akkor törlöd, ha esetleg valóban bántja valakinek a szépérzékét? Vagy te el tudod dönteni, hogy másnak mi a jó? Lehet, hogy valaki pont erre a stílusra gerjed.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy gyakran nekem köszönheted a kattintásokat. Ha én nem jelenek meg, hulla laposak a beszélgetések. Inkább örülnél annak, hogy pörgés van.
/foto:thesun.co.uk/       A külföldi munkavállalás még mindig állandó, napi téma média szerte. Jó alapanyag mindenféle dumához. Ellenzéknek megunhatatlan propaganda,"gumicsont", mert tök jó ezen rugózni,  jó OV-ozni, jó különböző,blamáló felsorolások szajkózásához, ami természetesen 'Mordort'…..
A nagy kékség 2016.04.08 22:03:02
@NagyságosSodalisO [eng]: A könyvpapír illata maga a varázs. Nem lehet digitálisan pótolni. :)
A nagy kékség 2016.04.09 07:36:39
@Quercus a favágó: Azért van egy szektor, ami mindenképpen említésre méltó, mégpedig az egészségügy. Én mostanában sok ápolóval, nővérrel, dokival, gyógyszerésszel beszéltem, közülük tényleg iszonyú sokan lelépnek, és számukra a kinti körülmények valóban hófehérek a hazai koromfeketéhez képest.
Sok minden kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen külföldön, de talán a kitartás az egyik legfontosabb. Erre lehet jó példa Viktória története, ami még jó két éve kezdődött Bécsben (arról, hogy pontosan miként is költözött ki és hogyan indult az élete az osztrák…..
A nagy kékség 2016.04.07 18:12:30
@Muscari: Eszembe sem jutott provokálni. Én ezt gondolom erről a "sikerről", ti meg mást gondoltok róla. Nem vagyunk egyformák.
A nagy kékség 2016.04.07 19:50:20
@pamut: Tehát ha valaki nem áll be a sorba, és nem dicséri automatikusan a külföldön elért "sikereket", akkor az csak hülye lehet, ráadásul nem kicsit. Értem.
Nem sokszor érzi úgy az ember, hogy nem nagyon van mit mondani egy poszt előtt. A mai írás, tsabus története már csak az alaphelyzet miatt is megrázó. Legyen is elég ennyi, minden más kiderül a posztból...
A nagy kékség 2016.04.05 12:28:35
@Turchi: Miért lenne harag?
A nagy kékség 2016.04.05 14:04:29
@Herr Géza: Én azt nem értem, hogy mi a francnak szólsz bele mások beszélgetésébe. Turchi valószínűleg felnőtt ember, aki meg tudja védeni magát, ha szükséges. Egyébként pedig nem szükséges, mert én nem támadtam őt, mindössze ütköztettük a véleményünket, amit azzal zártunk, hogy nincs harag.

Na, lapozzunk, mert már megint azt fogjátok mondani, hogy rólam szól az egész nap, noha nem szeretném, hogy így legyen. A magam részéről én leírtam, ami kikívánkozott belőlem, és ami valamelyest összecseng azzal, amit a szerző is írt. Azt hiszem, hogy innentől kezdve vele szemben tiszteletlenség, ha továbbra is az én szavaimon lovagolunk. Ha nem tetszik a stílusom, ugord át a hozzászólásaimat. De mintha ezt már javasoltam volna korábban is.
A nagy kékség 2016.04.05 14:04:46
@tsabus [UK]: Én konkrétan egy ilyen telefon miatt döntöttem úgy, hogy elég volt a határátkelősdiből.

Amit az ügyintézés menetéről írtál, az sem ismeretlen a többség számára. Vannak jó fej pultosok, akik már kezdik kapiskálni, hogy mit jelent az ügyfélközpontú gondolkodás, de sajnos egyelőre még nem ez a jellemző. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nem lehet egyszerű ezt a minden szinten szétcseszett rendszert úgy működtetni, hogy az mindenkinek jó legyen, és azért ebbe a tökéletlenségbe hamar bele lehet ám fásulni. Szóval én mucikát sem hibáztatom, hacsak azért nem, mert időközben elfelejtette, hogy milyen a pult másik oldalán állni, akár hétköznapi ügyfélként, akár szülőjét gyászoló gyermekként.
Közel két év telt el azóta, hogy O’Soma megírta Írországba költözésük történetét. Azóta sok érdekes és fontos dolog történt velük, bővült a család (amihez ezúton is gratulálok!), és eladták a magyarországi házukat, azaz a jelek szerint véglegesen berendezkedtek a…..
A nagy kékség 2016.03.22 16:18:45
@osoma: Na, akkor M8, és kisrumpfnak volt igaza, aki ezt tippelte. :)

Elég sok időt töltöttem ott. Arklowban (Co. Wicklow) él egy nagyon kedves ír barátom. Vele csavarogtam sokat. Az a megye amúgy csodaszép, na meg a nyugati oldal. Sokan a Cliffs of Moher-re vannak ráizgulva, de vannak sokkal szebb, eldugottabb helyek is. Connemara National Park, Kilkee, Dingle Bay.
A nagy kékség 2016.03.22 17:50:58
@osoma: Jaja, vannak kötelező programok. Howth, Enniskerry Powerscourt (a vízesés), Guinness gyár Dublinban. :)

Van egy másik ír haverom, nagy szörfös a srác. Őt még San Diegóban ismertem meg, aztán valamiért hazaköltözött a szigetre. Ő Donegal környékére szokott járni, állítólag jó nagyok a hullámok (én sosem jártam ott).

Galway is szép, hangulatos. És ott van még Glendalough (a temető), Laragh és az egész Wicklow Mountains National Park.

Írországot szerintem csak az nem szereti, aki még sosem szánt időt arra, hogy igazán felfedezze.

Itt egy kis kedvcsináló videó. :)
www.youtube.com/watch?v=RJrjsBGSQm4
A nagy kékség 2016.03.24 00:00:52
@Gery87: Viszont igazi ír vidék. :)
Ma kedvenc sorozatom folytatódik, azaz megint bepillanthatunk valakinek egy napjába. Ráadásul a helyszín és Kati munkája is különleges, hiszen meglehetősen ritkán érkezik poszt Izraelből, pláne olyan, aminek a szerzője napjai egy részét a Jad Vasem központban, másik részét pedig…..
A nagy kékség 2016.03.22 20:55:28
@mojyo: Nyilván nem ez a blog most a legfontosabb az érintettek számára. Én csak arra gondoltam, hogy ha már úgyis létezik egy csatorna, ami a külföldi magyarok életével foglalkozik, akkor miért kéne zárva tartani? Nem arra gondoltam, hogy HÁ élőben tudósítson az eseményekről. Vagy most megint csak azért szóltál hozzá, mert én ötleteltem, és valójában nem is az ötlettel, hanem a személlyel van bajod? Ha igen, akkor vedd úgy, hogy nem én voltam.
A nagy kékség 2016.03.22 22:20:58
@Határátkelő: Értem én. Igazából nemcsak azokra kell gondolni, akiket esetleg közvetlenül érinthetett az esemény, hanem azokra is, akik kicsit messzebb, de mégiscsak ott tartózkodnak valahol. Ők valószínűleg "csak" megijedve vannak, de talán szívesen mesélnének arról, milyen most ott a hangulat, esetleg a sajtó mennyit ferdített a tényeken. Akinek van New York-i ismerőse, az tudja, mire gondolok. Ott is az volt a helyzet, hogy egy kissé másképp zajlott le a 9/11 a helyszínen, mint ahogy azt a híradásokból hallani lehetett.

Szóval ha van olyan ember, aki szívesen mesélne, az nyilván nem egy izraeli témájú poszt alatt fogja elkezdeni. Kell egy kezdő lökés. Na, valami ilyesmire gondoltam.

Én nem rakok ki ilyen bejegyzést a blogomra, mert a buszos szakmához ez nem passzol, de itt simán elférne, és szerintem a közönség is érdeklődéssel fogadná.

Egyébként pedig bárcsak ne kéne ilyenekről írogatni.
A nagy kékség 2016.03.23 00:09:50
@Csodabogár: Tényleg ennyire nem volt érthető, amit írtam? Nem helyzetjelentést kértem Határátkelőtől, hanem egy lehetőséget azok számára, akik esetleg mégis mesélnének valamit az eseményről. Egy "Breaking News" felületet, ami alatt ez lehetett volna a téma. Ha már egyszer megtörtént, akkor ne tegyünk úgy, mintha semmi sem történt volna. És mivel ez egy olyan oldal, ahol többnyire külföldön élő magyarok sztorizgatnak, akkor esetleg lehet a lakbéren és a fizetéseken kívül másról is beszélni. Mondjuk egy olyan tragédiáról, ami ismét több tucat ártatlan ember életébe került.
Ha egyszer egy üzlet beindul… Hosszú évek után úgy egy hónappal ezelőtt jelentkezett új poszttal Svájcból Attila, aki hála istennek most megint írt, méghozzá egy egyszerre vicces és elgondolkodtató kalauzt, és bár bevezetőjében azt írja, hogy e 15 pont főleg a multis…..
A nagy kékség 2016.03.17 18:23:00
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Rejtett paranoia, ugye? És ha tudnád, hogy olyan feljelentés is feküdt már a panaszkezelő asztalán, amikor a "kedves utas" azt kifogásolta, hogy a légfék túl sokszor és túl zajosan sziszegett. És ez nem vicc.

De ugyanilyen történetem van a postáról is, ahol a "kedves ügyfél" azért tett panaszt, mert az ügyfélhívó őszerinte túl hangos volt, és ez zavarta a nyugalmát.

Szóval nem kell túl messzire menni ahhoz, hogy az ember belefusson ilyen érdekes emberekbe, csak erről általában nem sok szó esik. De ma ne erről beszéljünk, kérlek. :)
A nagy kékség 2016.03.17 20:44:17
@Kövérmadár [swe]: Nem, ez a téma sajnos nem passzol a határátkeléshez. :)
Miközben fél Európa vigyázó szemét a britek Európai Uniós tagságról szóló, júniusban esedékes népszavazására veti, több országban is elkezdtek mocorogni a referendumot kívánók. Ami persze nem jelenti egyben azt is, hogy a kilépéspártiak lennének többségben, de azt igen,…..
A nagy kékség 2016.03.16 15:58:23
OFF

Szétrobbanok a dühtől, amikor azt látom, hogy az autósok nem adnak elsőbbséget a zebrán szabályosan átkelni készülő gyalogosoknak. Annyi balesetet láttam már, ami szorosan kapcsolódik ehhez a magatartáshoz, hogy eldöntöttem: megpróbálok tenni valamit.

A gyalogosok védelmében létrehoztam egy Facebook oldalt, a kezdeményezéshez pedig leírtam egy történetet.
anagykekseg.wordpress.com/2016/03/16/a-rohadek/

Arra szeretném kérni a blog olvasóit (valamint Határátkelőt egyaránt), hogy segítsenek ebben a misszióban. Osszák meg az oldal elérhetőségét, hívják meg a barátaikat, hogy aztán egy jelentős létszám megléte után nyomást tudjunk gyakorolni a rendőrségre, mely hatóság ma még nem kezeli kiemelt szabálysértésként a fent leírtakat.

Sokatoknak élnek még rokonai Magyarországon, akik nem érezhetik magukat biztonságban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Én értük is felemelem a hangomat. Mindenki egyformán számít.

Köszönöm! És elnézést kérek a hosszú OFF-ért.

ON
Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek...
 Lassan 3 éve gyarapodnak a jegyzeteim a fodrászatban megforduló vendégekről, hajvágásokról, a lezajlott beszélgetésekről,a felfedezett furcsaságokról, nemzetekről, az ott élők hétköznapi  életéről,gondolkodásáról,viselkedéséről.Mert információk milliói kerülnek birtokunkba évek alatt, anélkül, hogy…..