Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exseven

1 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettős Mérce A magyar Pussy Riot 2012.08.18 08:36:00
Tegnap 2 év börtönre ítélte az orosz igazságszolgáltatás a Pussy Riot nevű punk zenekart, mivel azok rendszerellenes szövegeket énekeltek egy templomban. Nekünk se kell messzire mennünk, hogy hasonló ügyet találjunk, csupán 30 évet vissza az időben, amikor is a kádár kor egyik…..
exseven 2012.08.19 01:59:08
@dr. mesterseges szinezek: Tisztában vagy-e azzal, hogy Szingapúr a világ egyik legbiztonságosabb országa?
A rendőrségen és a médiahatóságnál is feljelentették Bochkor Gáborékat, mert a Bumerángban a teknőcök agyonverésével viccelődtek, illetve arról beszéltek, milyen állatok pusztulhatnak még ki, írja a Blikk.A Bumeráng csapata a február 7-i adásban azért kezdett el a teknősök…..
exseven 2012.02.17 09:26:44
@Bogoj: Nagyon elszaporodtak a Bogojok, szerintem üssük le őket bottal egyenként, de előbb kössük el a petevezetéküket. (Remélem érted az iróniát :)
exseven 2012.02.17 09:29:50
@franc0: Csinálok neked egy pólót ezzel a kommenteddel, kimész vele az utcára nyáron? :)
Ma reggel érdekes e-mailt kaptam a Getty Images stockfotós ügynökségtől, ahova néha feltöltögetek képeket eladási, licenc céllal. A cég szóvivője tájékoztatta a fotósokat, hogy nemrégiben egy francia bíróság 130 ezer eurós kártérítést ítélt Le Corbusier építész és…..
exseven 2012.02.14 19:02:15
@vAfotóriporter: Az Eiffel-tornyos esetben volt olyan per, amikor egy szimpla felhasználó közösségi szájton megosztott turistafotóját kifogásolták és vetették le. Jogilag tulajdonképpen megosztani sem szabad az ilyen képeket, tehát akár maradhatunk az albumban tartott papírképeknél is. Ugyancsak nem szabad felismerhető arcokat, rendszámokat stb. szerepeltetni engedély nélkül a megosztott képeken és videókon, ezt nem neked mondom, hisz te tudod. Az égvilágon minden szellemi termék, ami körülvesz minket. Még pár ilyen jól sikerült bírói ítélet, és ügyvédi irodák fognak arra alakulni, hogy szellemi terméknek nevezhető akármire vadásszanak publikált képeken, majd felkeressék az ügyfeleket, és csekélyke tiszteletdíjért perre vigyék a dolgot. De az sem lepne meg, ha már ez az eset is így történt volna.
exseven 2012.02.15 09:35:13
@loggoll: én nem írtam semmilyen pécsi dologról...
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
exseven 2011.06.06 19:11:58
@Modor Tibi: Az Árpád híd északi oldalán nincs járda. Az kizárólag kerékpárút.
Édesanyám 85 évesen saját lakásában élt. Szellemileg teljesen friss volt, keresztrejtvényfejtéssel, olvasással és TV nézéssel kötötte le magát. A mozgás nehezen ment számára, fájtak az izületei. Mi, a gyerekei (én a lánya és a bátyám) segítettünk neki az élethez…..
Berlinben 2004 és 2010 között a belváros számos útvonalán alakítottak ki kerékpárutat úgy, hogy az eredetileg kétszer kétsávos úttest külső sávján másfél méter széles bringasávot létesítettek. A gépjárművek számára kettő helyett egy forgalmi sáv maradt mindkét…..
exseven 2011.05.15 12:25:03
@zfuly: most voltam 4 napot Berlinben, egy darab robogót nem láttam. Bringából több volt, mint autóból.
A Margit híd rekonstrukciója minden szakaszában remek lehetőséget szolgáltatott politikai összecsapásokra. A 30 milliárdos átépítésből született használhatatlan kerékpáros infrastruktúra miatt most az LMP háborodott fel, és követel vizsgálatot. A Margit híd az autóforgalom…..
Sugárútnak, nem "autópályának" tervezék. A Kossuth utca szélesítése 1895-ben.     Forrás: Vasárnapi Újság A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég…..
A sorozat eddigi csúcspontjához érkeztünk. A Klassz ugyanis nemcsak egyszerűen jó étterem, de Budapest kiváló helyei közt tartják számon, már amennyiben eltekintünk a fejenként 20-30 ezer forintos vacsorákat kínáló csúcsgasztronómiai templomoktól. Tisztességes…..
Jó, eddig is sejtettük, meg ha józan ésszel belegondolunk, érthető is, hogy amikor a VV lakóit kieresztik a ketrecből oda, ahol nincsen minden nyilvános vécé bekamerázval, azaz a nagyvilágba, akkor az események nem feltétlenül úgy kerülnek rögzítésre, ahogy spontán történtek…..
December 15-től már elérhető lesz digitálisan az eredetileg alternatív rockot játszó Isten Háta Mögött új, Ű című nagylemeze, de a fizikai példányokra sem kell már sokat várni. Ez az első lemez, ami (részben) Bokros Csaba gitáros nélkül készült, aki helyett Sándor Dániel…..
  Friss sajtóközleményt kaptunk, még szinte forró. Autós Critical Mass?! Jó vicc. Eltekintve attól, hogy már a név sem túl eredeti, nem ártana, ha valaki végre betöltené azt a szerepet, amire a Magyar Autóklub orvosilag alkalmatlan. A sajtóközlemény nyelvezete nem…..
...A Horváth-kert felújítása kapcsán a környéken lakók és itt közlekedő kerékpárosok jelezték, hogy az építési terület elkerítésével elvágták a kijelölt bicikliutat. Sem tábla, sem kerülőút nincs, így a kerékpárosok a járdán, a gyalogosok között kénytelenek…..
  Miként a Városban blog is megírta, új látványtervek kerültek fel a Budapest Szíve programról (a korábbiakat itt tekinthetitek meg). Ott a Kiskörút látványterveiből szemezgettek, itt most a szintén frissen kikerült Március 15-e teret nézegethetjük.     Ami…..
80 ezer kerékpáros, Budapest lakosságának 0,5%-a. Szánalmas. Bezzeg, ha az autósok mennének ki, mozdulni nem lehetne. El se tudnak egyszerre indulni, nincs annyi felület az utakon...
exseven 2010.11.03 15:09:58
Néhány hete arra kértem az Urbanista olvasóit, hogy írják meg, mire kíváncsiak a főpolgármester-jelölteket indító pártok programjából – én pedig felteszem a kérdéseket nekik. Nem politikáról, nem ideológiáról és nem kritikákról szólnak az interjúk, hanem szigorúan…..
Szombaton nyitja meg Ralph Becker, Salt Lake City polgármestere a város első kerékpáros átszálló központját az egyik forgalmas közlekedési csomópontjában. A közismerten bringás szimpatizáns polgármesterhez csatlakoznak az ünnepségen az Amerikai Biciklisek Ligájának képviselői…..
Engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszerfeldolgozó üzemre csaptak le a hatóságok tegnap a a XV. kerületben. Az üzem a józsefvárosi kínai piac büféibe szállított...Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot…..
exseven 2010.09.17 19:42:51
Elkeresztelték a fővárosi kerékpárkölcsönző-rendszert, a BuBi név 9632 voksot kapott az összes beérkezett 38403 szavazatból. A kerékagyon augusztus 2-án írtunk először arról, hogy a közbringahálózat megvalósításával megbízott Parking Kft. névpályázaton vár javaslatokat…..
exseven 2010.09.17 15:43:27
@georg 48: Neked már csak akkor, ha kiköltözöl Odesszába, de ott is talán csak 5-10 évet húzhatsz le a bringamentes dugóban. New York már elesett, sorba csinálják a bringasávokat, Los Angelesben esetleg még van lehetőséged sokáig élvezni a városi autópályákat. Javaslom még Moszkvát, ott a járdán is bevett szokás autózni. De őszintén szólva nem tudom, van-e még olyan város, ami nem bringásodik. Talán próbáld ki te is.
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
exseven 2010.08.30 15:48:28
A határidő az határidő, aki bújt, aki nem, jövünk! A Margit híd elméletileg készen van, gyakorlatilag jó, ha decemberben átadják. Az ideiglenes forgalmi változtatásokat viszont megszüntették, nehogy már valami logikusan működhessen ebben az országban. Vitya meg ennek - és…..