Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zorba the Geek

5 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
Tudom, azt mondtam a blog nyári szünetet tart, de az Arcanum havi bejegyzéséről megfeledkeztem. A magyar gyártörténet hetedik, következő darabja a Taurusról szól! Remélem kellemes meglepetésként hat egy kis nyári olvasnivaló. Sőt a jövő héten is jön egy bejegyzés a Hihetetlen Történelem csapatától!…..
A 20. századi technikatörténetben szinte mindenhol ott vannak a magyarok, akik sokszor már szülőföldjükről elkerülve alkottak maradandót. Akadnak köztük olyanok, akik nem valamilyen találmánnyal vagy felfedezéssel írták be magukat a történelem­be, hanem egy üzlet felfuttatásában vállaltak…..
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
1880. A British Museum munkatársai antik görög műtárgyakat gyűjtenek be Szicíliában. A Concordia-templom végül nem fért be a múzeum egyik ajtaján sem. A Temze-parti szeméttelepről olasz nacionalisták mentették meg az épületet, és kövenként, bőröndökben csempészték haza, pizzasütéshez használható…..
Zorba the Geek 2021.04.01 08:37:48
A három egymást követő Magyarország 1919-45 fotósorozat után most itt egy "hagyományos" Napi érdekes. A múltkori sorozat folytatódik majd a közeljövőben. 1892. Az első mosogatógépek egyike. A feltalálója egy nő, Josephine Garis Cochrane, aki a találmányára gyárat is alapított, és sikeres…..
1918. Az amerikai USS Fanning romboló által elfogott német U-58 tengeralattjáró tisztjei és legénysége megérkeznek a Fort McPherson-i (Georgia, USA) fogolytáborba..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
1970. február 21-én, 50 évvel ezelőtt a fonyódi vasútállomáson felrobbant egy mozdony. A végzetes kimenetelű balesetről néhány adományozott fotó és egy lelkes helytörténész mesél...
Kész, feladom. A negyedik gyereknél, a kilencévesnél is elvárás lett, hogy saját gépe legyen. Mind a négyet egyszerre akarják időnként videó távoktatni. Nem bírom tovább sem eszközökkel - nincs ennyi számítógépünk, még vacak sem -, sem anyagiakkal. 4 normális laptop, melyek megfelelnek az egyre…..
Index tárca a témában, érdemes elolvasni: Digitális távoktatás: egyes, mert nem kézzel írtad Meglehetősen rezonál az eddigi tapasztalataimra, de érdekes, hogy a szerzők nagyjából természetesnek veszik, hogy van informatikai eszköz és szélessávú internet hozzáférés...
Tegnap az egyik informatikatanár átküldte a tanítványainak azt a linket a Tisztaszoftver programra, amit voltam bátor én is közzé tenni az első tíz távtanítási nap után. Jellemző, hogy a gyerekem nem értette, hogy mi is ez egész pontosan és mire jó neki, mert részletes magyarázat nem volt hozzá...
Matektanár utasítása: A gyerek szedje össze az összes, eddig neki küldött, képformátumban benyújtott házi feladatát és fűzze össze egyetlen PDF állományba. Kedvesen küld egy linket egy androidos applikációra, ami mobiltelefonon képes erre.   Mi lenne, ha küldenék neki egy ÁFÁ-s számlát PDF…..
Itt a vége, elértem a tűrőképességem határát. Az elmúlt két hét eseményei meggyőztek arról, hogy Önök, pedagógusok valóban az életre nevelik a gyerekeinket, mert az Önök viselkedése szerint:   - Természetes, hogy a mérce kettős - A hatalommal bíró ember bármit megtehet, a hatalommal való…..
StarTrekker Zűrszekerek! 2020.03.23 20:24:49
Korábban foglalkoztunk már a Star Trek magyarországi "kultúrtörténetével" (két részben is, első rész itt, a második itt), most egy kicsit visszatérnénk rá, mert érdekes dolgokat találtam az MTVA online sajtóarchívumában...
Zorba the Geek 2020.03.25 08:23:14
@kéki béla: Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem! Többé nem nézek Treket. Régen minden jobb volt, csatornába az amerikai szennyel! Tavasz 17 pillanata! Abban még volt anyag!
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
Aszongya, hogy ezért itt: ez járt: Az RTL Klubot hatmillió forintos bírsággal sújtotta a Médiatanács, mert a Szenzációs Négyes című műsoruk szeptember eleji, első adásában ugyan nem szexuális témát dolgoztak fel, de a szereplők tánca mégis vulgáris módon utalt a nemiségre. Akkor ezért: mi…..
A Ló. Titokzatos, két lábra ágaskodó arc a pesti éjszakából. Sokat üget, keveset markol. Merít és nyerít. Kincsem oldalági leszármazottja. A lóvá tett popsztár. Gyaloggalopp. A Ló. Akinek előre köszönnek az újpesti Gogo Hamiban, a Keleti pályaudvar mellett a Burger Kingben, a…..
Most jelentették be, az RTL-ben éppen egy casting zajlik, amit a sajtónak rittyentettek. Ennyi egyelőre...
Aszongyahogy H E L Y R E I G A Z Í T Á S ! 2017. augusztus hó 25. posztomban tett kijelentéseim, melynek lényege szerint az RTL Klub 2011 májusában fogva tartott volna, nem felelnek meg a valóságnak. Nem történt semmiféle fogva tartás. Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a mosdóra is…..
Zorba the Geek 2019.04.09 16:44:12
Ezzel a címmel csak megoldódik az évad rejtélye, nem? Háát... nem ilyen egyszerű az ügy...
Zorba the Geek 2019.03.30 16:13:02
Zorba the Geek 2019.03.31 09:04:21
Már javárban zajlanak az RTL Klub tehetségkutatójának castingjai, amiből az egyik mentor most kiszáll. Radics Gigi két év után döntött úgy, hogy nem akar még egy évadban szerepelni, inkább a zenei karrierjére koncentrál, írja a Blikk. "Mentornak lenni nemes feladat, de sok forgatási idővel,…..
Zorba the Geek 2019.03.30 15:54:17
Az RTL+ nevű kábeladójukra készül a Mi a vágyad, more? című műsor amiben április 1-től minden hétköznap este 21:00 órától Gáspár Győző lesz látható. A csatorna szerint kívánságok teljesítésével változtatja meg az emberek életét és kimaxolja a nézők tűrőképességét, ebből az utóbbi sanszosabb. Az…..
Zorba the Geek 2019.03.21 11:21:42
Mindössze 13-14 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Mokka riportere, Csehi András péntek reggel élőben jelentkezett be Oszter Sándorék diósjenői házából. Ahogy a riportból kiderült, Oszterék nagyjából egy-vagy többmillió forintos kazánja (nem derül ki, melyik) bedöglött, azóta fagyoskodnak, a felesége…..
Zorba the Geek 2019.01.26 14:19:41