Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komornik Eszter

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A december 2-.i Hungarocomixon mutatkozik be első képregényével Hegyi Olivér, aki az idei Primanima elsőfilmes animációs fesztiválon elnyerte a nagydíjat. A rendezvény előtt válaszolt Komornik Eszter kérdéseire.  Komornik Eszter: Megtennéd, hogy röviden bemutatkozol?  Hegyi Olivér: Hegyi Olivér…..
Utolsó interjúnk Csepella Olivérrel készült, akit Nyugat+Zombik képregényéért jelöltek Kép-regény kategóriában. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Mivel foglalkoztál az elmúlt cirka fél évben, mióta megjelent a…..
Oravecz Gergely is mondhatni állandó résztvevője az Alfabéta-díjátadónak, így nem meglepő, hogy neve ismét szerepel a Kép-novella jelöltek közt - idén a Börtön című képregényének köszönhetően. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Mivel…..
A Fantomatika alkotópárosa mindkét kategóriában jelölt lett az Alfabéta-díjra - a gratulációk mellett azonban sajnálatunkat is ki kell fejezzük, mivel tegnap jött a hír: a lap kiadása megáll. Az okokról és a lehetséges folytatásról olvashattok az alábbi interjúban. Ne feledjétek:  most vasárnap,…..
László Márkot Kép-novella kategóriában jelölték Punk című képregényéért - ehhez kapcsolódóan válaszolt nekünk néhány kérdésre. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Azt mondod, a legjobb dolgok a punkon keresztül történtek veled az…..
Rendhagyó interjúval folytatjuk az Alfabéta-jelöltek sorát. Vass Róbert Különös, idegen nyelven 2017 című képregényével indul a legjobb Kép-regényért járó díjért, válaszait és gondolatait pedig egy videóban osztotta meg velünk. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a…..
Dudás Győzőt nem először jelölik Alfabéta-díjra. Most trükkös nevű Perisztaltikhoszeia című képregényét szavazták be a Kép-regény kategóriába. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Milyenek voltak a visszajelzések a HC-s megjelenés után?…..
A Kép-novella kategória egyik esélyese Pilcz Roland Kilenczedik típusú találkozások című képregénye, ami a SZIF online-on olvasható teljes hosszúságában. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Mivel foglalkoztál az elmúlt időben, milyen…..
A Kép-regény kategória jelöltje lett a Királyok és Keresztek első kötete, a Voluntas tua - ehhez kapcsolódó tapasztalatairól kérdeztük az alkotópárost, Mészáros Jánost és Németh Leventét. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Hamarosan egy…..
Kezdjük az Alfabéta-jelöltekkel készült interjúk publikálását. Elsőként Felvidéki Mikit kérdeztük, aki Noname című képregényével vált esélyessé Kép-novella kategóriában. Ne feledjétek:  most vasárnap, május 13-án képregényfesztivál a Dürer-kertben. Bővebb infó itt! Hogy vagy? Mivel foglalkoztál…..
Tavaly először a rendezvény hivatalos partnere a Trans-Europe Kft. volt, akik digitalizáló táblákat és kreatív szoftvereket hoztak bemutatásra, kipróbálásra a Hungarocomix-ra. Sőt, két látványos bemutató keretében a 2016-os Alfabéta-díjat nyert Kittenberger rajzolója, Tebeli Szabolcs Brazil mutatta…..
 A belépés ingyenes! A rendezvény árusainak listáját ide kattintva találjátok! A rendezvény hivatalos támogatója a Wacom és az Adobe magyarországi disztribútora, a Trans-Europe Kft...
10 órától 18 óráig képregényvásár és -kiállítás, valamint találkozási lehetőség alkotókkal, kiadókkal a K11-ben (a Deák tértől két percre, Király utca 11.). Facebook-esemény itt! A résztvevők listáját a Tovább gomb után lehet elérni...
Avagy Kittenberger és Piszkos Fred találkozása Imre herceggel a rajzolóasztalon - kitekintés a magyar képregényre. Németh Levente, már több, mint kilenc éve készíti a fesztivál arculatát és kreatívjait, de még egyszer sem sikerült lejutnia a Katlanba. Most új, lehetetlen vállalkozásba kezdett…..
Helyszín: HybridArt SpaceMegnyitó: 2017. június 29. (csütörtök) 19:00Megtekinthető: 2017 július 20-ig (csütörtök)A képregény angyalai című tárlat Futaki Attila és Tallai Gábor Budapest Angyala című művének apropóján a képregény világába ad betekintést.A történetekhez mindig képeket párosítunk, a…..
A Medium Skateclub és Jáger Attila bemutatja: Zacskófej és a küklopsz lányok Tus- és digitális rajzok, gördeszkalap dizájnok, képregények, 2d/3d figura tervek Megnyitó buli: 2017. május 26. 18.00 óra (péntek)A kiállítás helye: 1093 Budapest, Közraktár utca 12/A (Bálnával párhuzamosan)A kiállítás…..
A legjobb webcomic címért Oravecz Gergely két képregénye is versenyben van: mind a Még alakul, mind Minden belefér a Műútban jelent meg, miközben több más, akár képregényes projekten is dolgozott tavaly. Részben ezekről, részben munkabeosztásáról és új, most megjelenő képregényéről kérdeztük. Min…..
Lassan, de biztosan közeledünk az interjúk végéhez. Most a képregényes közeg Leonardo DiCapriójaként is emlegetett Koska Zoli válaszolt a kérdésekre - főként jelölt műve, az Új képregények kapcsán. Miben más az Új képregények a korábbi munkákhoz képest? Az időn kívül mit jelöl még az, hogy…..
Madarász Gergőt nem először jelölik Alfabéta-díjra és biztos nem utoljára! Idén a 2016 legjobb kép-novellája cím várományosa, interjúnkból pedig az is kiderül, mik várnak még ránk a következő Majomdarálóban. Mivel dolgokkal foglalkozol most? Halad tovább a Majomdaráló? Most jelenleg, képregényes…..
Egy kis aktivitásért cserébe könnyen rád mosolyoghat a szerencse a képregényfesztiválon és szuper nyereményekkel gazdagodhatsz a tombolasorsoláson! Hogyan kaphatsz tombolajegyet?Válassz az alábbiak közül vagy halmozd az élvezeteket és gyűjts be akár több jegyet az összes feladat teljesítésével!…..
 Tavaly, a Gulag Emlékév apropójából jelent meg a Rabtársak a gulagon című képregény Dávid Ádám, író és Németh Gyula, rajzoló közös munkájaként, a Gulag Emlékbizottság megrendelésében és a Frank Digital közreműködésével. A 100.000 példányt iskolások közt osztották szét, az interneten azonban bárki…..
Kis szünet után jönnek a hátralévő Alfabéta-interjúk. Most Vincze Nóri válaszolt a kérdésekre, akit a kép-novella kategóriában jelöltek Gepárd című képregényéért. Ez az első jelölésed. Számítottál rá, hogy a Gepárd esetleg Alfabétát fog érni? Alkotóként egyébként mit szoktál szem előtt tartani:…..
Képregény Jul - interjú 2017.05.10 09:00:00
A Francia Intézet támogatásával pénteken zártkörű workshopot tart, vasárnap pedig a képregényfesztiválon dedikál és veszrészt kerekasztal-beszélgetésen a francia Jul, a Lucky Luke jelenlegi írója és ismert grafikus. Habár épp a Bogotai Könyvfesztiválon volt, kérdéseinkre készségesen…..
Az idei képregényfesztiválon számos újdonsággal és menő programmal találkozhatsz. Hamár megvettél mindent, amit akartál, csatlakozz ingyenes workshopjainkhoz vagy keresd meg a Comic Jam színpadot és arcfestőnket!  Részletek a tovább után!..
A Pipien Molestus a decemberi Hungarocomixra jelent meg, azóta az alkotó, Vidák Zsolt lelkesen vesz részt minden képregényes rendezvényen - nem hiába, hiszen első hosszabb alkotását rögtön jelölték is 2016 legjobb kép-regény címére. A most következő interjúban olyan dolgokról kérdeztük, amikről…..