Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lovjanek

212 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kopraina, szeptember 2, szombat Visszalapoztam augusztus 6-i bejegyzésemhez, amiben röviden említettem ezt a helyet, ahova a kanadai gyerekekkel kirándultunk el jó egy hónapja. Most kizárólag technikai okokból jöttem újra ide – meg részben azért is, hogy kicsit hajókázzak, ne csak Vonitsában…..
Vonitsa, aug.19, szombat   Nehezen születik ez a bejegyzés, pedig nagyon be akarok számolni a máltai kalandról. Egyrészt a hőségtől szédelegve semmihez nincs erőm, másrészt tegnapra elfogyott a mobil internetem, eddig soha nem fordult elő, de az elmúlt hetekben sokat használtam a megosztást. Na de…..
Tengeri medve Két hét elrepült 2023.08.06 14:07:02
Vonitsa, augusztus 6, vasárnap A gyerekek tegnap két hete utaztak haza, a végén még egy kicsit hajókáztunk is, átmotoroztunk Meganissire és vissza, ez egy bő félnapos túra volt. A kislányok nagyon aranyosan és lelkesen mancsaftoltak, szerencsére élvezték a bulit, sajnos szél egy leheletnyi sem…..
Paleros, július 17, hétfő  Kicsit most fordítva haladok az időben: tegnap előtt, szombaton reggel megérkeztek Peti fiamék ( Peti, Dalma, Luca és Lujzi unokák). Elhoztam őket a repülőtérről, ehhez persze kellett némi logisztikai szervezkedés. Először áthajóztam Vonitséból, majd szombat reggel…..
Tengeri medve Aktív hét 2023.07.08 12:11:25
Vonitsa, július 8. szombat Ott hagytuk abba, hogy igen jól éreztem magam Meganissi Vathy-ban és magas szinten gyakoroltam a semmittevést. De pár nap után kicsit kezdtem unni, és kiderült, hogy kanadai gyerekeim 3-án ( e hét hétfőjén) délután végre vízre kerülnek. Így visszajöttem Vonitsába, direkt…..
Meganissi Vathy, június 27. kedd Sok napi horgonyon lötyögés és remeteség után megkívántam a nyüzsgőbb világot és átevickéltem ide Vathyba, ahol hihetetlen módon helyet is találtam a kikötőben, és élvezem a 220V, folyó víz, jó társaság luxusát. A szomszédság első szereplője nem is személy, hanem…..
Június 22, csütörtök, ismét Mitikasban Nem tudom kinek mennyire van meg gyerekkorából Verne: A makacs Keraban című könyve. A kezdete az, hogy a gazdag, régimódi és makacs török uraság nem hajlandó fizetni azért, hogy Isztambulban a Boszporusz európai oldaláról átkeljen a túlpartra, ahol a…..
Mitika, június 16, péntek Ennek a bejegyzésnek tegnap kellett volna megíródnia, Palerosban. Ha megíródott volna, úgy kezdődött volna, hogy itt sem fenékig tejfel az élet, ha az időjárás közbeszól. Egész nap ömlött az eső, az ég körbe-körbe totál szürke volt, és a hőmérséklet sem ment az egekbe,…..
Mitikas, június 12. Végre eljutottam odáig, hogy Lacika történetét közöljem. Igaz, ez időben szinte egy hónap visszalépés, de érdemes olvasni. És nem kell minden szavát 100%-osan komolyan venni. Galéria helyett pedig csak egy ideillő kedves képet tettem a végére. Íme: PROLÓG Janek Barátom 2023-as…..
Tengeri medve Utolsó szezon? 2023.06.06 12:44:18
Paleros, 2023.06.04. Nagyon lassan ébredezett a medve téli álmából, és továbbra is kétségei vannak, hogy kellenek-e ezek a bejegyzések. De ha már itt vagyunk, vágjunk bele. Május 13-án indultam, szokás szerint Szelidről. Pontosabban indultunk, mert legnagyobb örömömre volt kollégám és talán…..
Sziasztok! Én Rozi vagyok, tizenhat éves, és öt napot töltöttem a családommal, és Janekkal a Star Catcher nevű vitorlásán.  A szüleimmel már régóta terveztük, hogy menjünk vitorlázni a nyáron. De ez a terv akkor vált igazán konkréttá, amikor a nagymamám, Hegedűs Katalin mesélt a Tengeri Medve,…..
Tengeri medve Óvoda a fedélzeten 2022.08.05 19:27:56
Abelaki öböl/Meganissi, aug.5. Ez most a szokásosnál is rövidebb bejegyzés lesz pár képpel. A lényeg, hogy a múlt héten nagyon kellemes túrát csináltunk Munk Julival, férjével, Balázzsal és a három leányzóval: Rozi ( 16 ),Maja ( 13 ) és Szofi ( 5). A kicsi - is - nagyon cserfes, barátságos, okoska,…..
Vonitsa, július 20. szerda A helyzet fokozódik Mármint a kikötőben. Előző bejegyzésben már írtam a fizetés, nem fizetés kérdésről, ezt már nem akarom ragozni. Nagyjából senki nem fizet. De egyesek ki tudja mi módon lefoglaltak fix helyeket, persze nem időben jelezték, írták ki, másik hajó odaállt,…..
Vonitsa, júl. 6. szerda Fenti idézetet, mondatot, Esterházy Pétertől szedtem. Nagyszerűen és tömören bemutatja mostani állapotomat, ami nem túl izgalmas, ellenben kellemes. Szóval röviden: sok kedves ismerős, barát noszogatott már otthon, hogy ne hanyagoljam a blogot, igen is írjam, vagy legalább…..
Tengeri medve Búcsúzó 2021.09.19 18:10:31
Dunapataj/Szelidi tó, szeptember 19.vasárnap   Igen, kedves olvasó, nem Vonitsa. Múlt héten gondoltam egyet és harmadszorra is módosítva a kidaruzás időpontját, szépen haza jöttem. Nem tudom, okos döntés volt-e, de valahogy belém bújt a kisördög, fáradt is voltam, lassan azért ott is szezon vége…..
Vonitsa, augusztus 18, szerda Naptár és az összes ujjam segítségével kiszámoltam, hogy holnap lesz három hete, amikor utoljára jelentkeztem. Ez bizony nem szép dolog, és újra csak arra tudok hivatkozni, hogy nagyjából semmi nem történik, és ezt az egész blogosdit nem kellene erőltetni. Persze a…..
Tengeri medve Élet a bázison 2021.07.29 10:17:07
Ionion Marine, július 29. csütörtök   Múlt szombaton végre elhagytam Vonitsát, és egész kellemes vitorlázással sikerült átjönnöm a bázisra. Először lehorgonyoztam, de szerencsére a sólya melletti kis mólót éppen elhagyta valaki, gyorsan lecsaptam a helyre, bedugtam a 220V-t, és azóta is itt…..
Ionion Marina, július 22, csütörtök Már alig merem leírni, naná, hogy még mindig Vonitsában. Van ennek sok oka, a lustaság, a kanadai gyerekekkel kvaterkázás, más cimborákkal sörözgetés, más hajókon szerelés, segítés bármiben. Szél meg továbbra sem fúj, szóval nehezen mozdul az ember. Jövő vasárnap…..
Vonitsa, július 15. csütörtökön Ismét erős lemaradásban vagyok, pedig voltak események. Lassan 2 hete, hogy vendégeim elmentek, és én ott maradtam Meganissin indítómotor nélkül. Végül is utóbbi megoldódott, aztán még lötyögtem pár napot, aztán múlt szombaton megjelentek flamand barátomék is, meg…..
Meganissi, Abelike bay, július 6. kedd  Nem nagyon időarányosak a bejegyzéseim, de kihasználom, hogy az olasz-spanyol meccset várva, tavernában ülve, wifi-re és 220 V-ra csatlakozva tudok gépezni, híreket olvasgatni, írogatni. Mint a fentiekből kiderül, továbbra is itt rostokolok, nem éppen…..
Meganissi, Abelike bay, július 4. vasárnap Tetemes szünetet tartottam, de a semmi soha nem történik közben szinte alig lett volna időm blogolni, az utolsó héten pedig vendégeim voltak ( ma délután mentek el, no nem egyszerűen, de erről majd később). Vissza jó két héttel korábra. Miután…..
Tengeri medve Vonitsa díszpolgára 2021.06.18 18:53:14
Vonitsa, június 18. péntek Mivel megfogadtam, hogy rendszeresen jelentkezem, íme a második hét nem túl izgalmas eseményei. Hétfőn délután némi késéssel vízre kerültem, de kellemes széllel már így is öt óra körül megérkeztem Vonitsába, ahol szerencsére hely is volt, és a viszonylag nagy szél…..
Aktio, június 13., vasárnap Kezdjük egy hatalmas közhellyel, íme újra elmúlt egy tél, megfejelve a Covid körüli eseményekkel. Már tavaly azzal búcsúztam a csökkenő számú bejegyzés mellett, hogy nem történnek új dolgok, és kétségeim vannak, hogy még bárkit érdekel ez a blog, ráadásul ugye a képek…..
Továbbra is Meganisi, augusztus 15, szombat Annyira nincs szél, hogy nem csak a lustaság miatt vagyok még itt. Ha jön is egy-egy kis fuvallat, pillanatokon belül elhal, a kötelező esti élénkülés is napok óta elmaradt, a barométer 1014-1015 mm-en áll. Szóval punnyadás, nyaralás, magas szinten űzött…..
Meganisi, „Csipkés öböl”, augusztus 11. kedd Előző bejegyzésemnek a címét (By-by Vonitsa) kicsit viccnek szántam, de sajnos a szomorú valóságot tükrözi. Pár nap szünet után, múlt pénteken újra megjelent immár 2 önkormányzati figura, ismét Spiros asszisztálásával, rengeteg papírral felszerelkezve.…..