Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pocoku

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Zsiger olvasók, Crohnosok, colitisesek és hozzátartozók! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki részt vett a május 19-i IBD világnapon! Mint láthattátok a médiában, az interneten és Facebookon is végre több szó esett a gyulladásos bélbetegségekről. Szerepelt Dr. Miheller Pál…..
Jól eltűntem, pedig zajlanak a dolgok étrend és élet fronton. Szeretném kiegyenlíteni egy tartozásomat, mert a tápszeres diéta után nem írtam. Ennek több oka is volt. Akkor pont a diéta után megjártam a kórházat, de nem igazán a belem volt a probléma, hanem egy igen kemény csontritkulás. De ne…..
Kedves Zsiger olvasók! Közel a nagy nap, mikor lilába borul minden, ezzel hívva fel a világ figyelmét egy még kevésbé nyilvános betegségre. Ez az IBD világnapja, amikor együtt állunk ki a gyulladásos bélbetegségben szenvedők mellett. Idén is május 19-én lesz, ami egy csütörtöki nap, de ez ne…..
FIGYELEM! A következő sorok olvasása közben a látás elhomályosulhat (tapasztalat), ennek nem szervi, hanem lelki okai lehetnek. Kérjük készítsen maga mellé zsebkendőt és ne keresse fel emiatt szemészét, teljesen természetes dolog! Az ember igen nehezen létezne édesanyák nélkül - a tudomány mai…..
Harminckét éves nő vagyok. Ha minden úgy megy, mint azt hat évesen elterveztem, akkor most boldog házasságban kéne élnem. A rengeteg macskánk belénk kapaszkodna a kis karmocskáival, és az ördögien szexi férjem és én egy aranyos kis házban élnénk a tenger mellett rákokkal bolondozva, akit talán…..
Na most jól leleplezem magam és jól kitálalok! :) Már mindent értek... miért is nem ajánlják ezt felnőttkorban az embereknek. Első körben ugye azért, mert nincs elég vizsgálati anyag, hogy hatásos-e, és ezért nem nyomatják mindenhol, plusz fel kell írni a gyógyszert, mert abból van pénz (de ez…..
Mielőtt mindenki meglincselne a cím miatt, a sztori nem arról szól, hogy dobjunk el mindent és se doki, se kórház, éljük az életet és csodabogyókkal meg imákkal meggyógyulunk! :) NEM! Szigorú diétáról szól orvos felügyelete mellett! :) Ebbe kezdtem bele én is a cikk elolvasása, tíz év betegség…..
Az én történetem már több, mint 12 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A kezdet szinte tipikusnak is mondható, a folytatás pedig egyedi… De, hogy a legelején kezdjem: a Crohn-nal és más autoimmun betegségekkel kapcsolatban  szokták mondani, hogy életünk egy-egy sorsfordító időszakában aktivizálódnak;…..
Éreztem ezt már az első blogbejegyzésem írásánál, az IBD nap előtti készületeknél. Majd az IBD napon is és végül ma újra felsejlett a fény az alagút végén. 10 éve vagyok Crohn-beteg, 2 éve egy szuper csapat tagja, ahol hasonszőrű "kollégákkal" vitatjuk meg ügyes bajos dolgainkat, bajainkat. Kezdő…..
Sztómákról egyre többet szól mostanság a média – emberek, ileo- és colosztómás zsákokkal (nem Magyarországon... - szerk.)   Vírusszerűen terjednek fényképek emberekről, akik a sztómájukkal villognak és a #GetYourBellyOut (mutasd a hasadat - szerk.) kampány is virágzik. Ezekkel, az életet…..
Van az ember. Törékeny kis teste bonyolultan van összerakva. Alapjáraton egészséges, aztán öregedni kezd és mindenféle hatás éri. Bele van programozva, hogy egyszer véget ér az élete. Ezt az utat nehezítik különböző fizikai akadályok, ezek a betegségek. Vannak kisebbek, nagyobbak. Könnyen…..
Az alábbi szöveget az IBD világnap hivatalos oldaláról fordítottam le, hogy többekhez is eljuthasson ez a kampány. A megmozdulás lényege, hogy minél többen lássák, hogy mivel élünk és harcolunk. De a lényeg, hogy élünk, és a betegség elleni küzdelem is könnyebb, ha nem kell elbujdosnunk a tüneteink…..
A Crohn-betegek kemények, mert féltek, kényelmetlenül érezték magukat és fájdalmaik voltak. De ez bonyolult. Megtanulták megvédeni magukat, ezért néha kicsit tovább tart, hogy megtanulják, hogy hogyan tudsz nekik te is segíteni. Ők harcosok, túlélők, mert ez egy gyógyíthatatlan betegség. Nincsen…..
Kezdjük a nehezével!   A Crohn-betegség egy olyan betegség, mely a tápcsatorna bármely szakaszát támadhatja. Leggyakoribb előfordulása a vékonybelekben van, de megjelenhet a vastag- és végbélben is. Ritkábban a szájüregben is okozhat afta jellegű tüneteket, a nyelőcsőben, gyomorban is okozhat…..
Az előző rész inkább az általánosságról szólt. Ebben a részben szeretném egy kicsit az én szemszögemből személyesebb megvilágításba helyezni a dolgot.   Előtörténetem röviden (ha ezt kibírod, utána már felüdülés) :   25 éves fiú, ebből 10 év Crohn-nal, és már 4 éve sztómával. Eleinte ideiglenes…..