Regisztráció Blogot indítok
Adatok
studiotech

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár élő fellépéseken vagy stúdióban előszeretettel alkalmazzák a csoportkábeleket. Lényegében a kábelkötegek egy átláthatóbb, rendezett közegbe kerülnek, ezáltal meggyorsítják a technikusok feladatát. Ez mindössze azért van hogy a színpadtól a keverőpultig ne 20 különböző vezeték gabalyodjon,…..
Manapság minden stúdió nélkülözhetetlen eleme egy professzionális DAW (Digital Audio Workstation), amin az utómunkázását , keverést továbbá az effektezést és az egyéb módosításokat végzik. A felvett hangsávokat célszerű csoportokba rendezni (Group) hiszen így könnyebb a sávokkkal dolgozni, továbbá…..
Manapság már minden hangstúdióban megtalálható a MIDI billentyűzet. Nem összetévesztendő a szintetizátorral!A "házilag" felvett szekvenszer programok manapság képesek arra , hogy a MIDI jelet szerkeszthetővé tárják számunkra. Ez nagyon előnyös hiszen, így bármikor tudjuk korrigálni az éppen…..
A hangstúdióban fontos szerepet tölt be a fejhallgató erősítő. Ugyanis a feljátszó helységeben és a vezérlő szobában (controol room) történő kommunikálást segíti elő. Az éppen felvett anyagot vagy akár a mankó sávot , egy fejhallgató segítségével tudja hallgatni a zenész. Ez pedig a vezérlő szobában…..
Az előző részben a legfontosabb eszközöket soroltam fel nektek, most viszont ezeknek a működési elvébe is beavatlak titeket.Elsőként nézzük is meg a keverőt. Nos, el kell döntened, hogy mivel, szeretnél rögzíteni. Mindig gondoljátok át, hogy hány csatornára van szükséged. Ugye ez hangszer függő,…..
Mi kell egy jó ének fevételhez? A legfontosabb a pop filter továbbá egy jó minőségű kondenzátor stúdió mikrofon.Ha ez megvan elsőként kell egy jó előfok, minimun 2 csatornás legyen . Ajánlom az alábbi Behringer Ultragain Pro MIC2200 - előfokot. Ami kelleni fog még az egy…..
Néhány évvel ezelőtt még jobban bele kellett nyúlnunk a zsebünkbe, ha megfelelő teljesítményű PC-t szerettünk volna összerakni. Szerencsére mára a megfizethető áru erős hardverek utolérték a zenei szoftverek igényeit. Ráadásul már szinte mindenki rendelkezik annyi…..
Elsőként az ember, amikor stúdiót szeretne készíteni, felmerül benne pár kérdés "Hogyan is vágjak bele? Mit kell beszerezni hozzá? Mennyibe fog kerülni? stb." Nos, azt tudnunk kel, hogyha jó minőségű felvételeket akarunk készíteni ahhoz bizony mélyen a pénztárcába, kell nyúlni.Elsőként, ami fontos,…..
StudioTech blogja Mi az a tab? 2015.06.24 11:07:25
A tab egy programozott jelsorozat amit az erre tervezett programmal meg lehet nyitni.Amikor a program megnyitotta a kívánt fájlt akkor az grafikus kottaképet fog kirajzolni. Ez viszont nagy előny , könnyen lehet így tanulni bármilyen zeneszámot. Milyen hangszerek vannak "tab"…..
Legutóbbi videó interjújában kifejtette,hogy folyamatosan 2 pergőtípust cserélget. Ezért érett meg benne az elhatározás, hogy Sonor endorser lévén megkeresse a dobmárka konstruktőreit. Segítségükkel 2010 elején kifejlesztették saját modelljét, amely meglepő módon a „Benny…..
StudioTech blogja Keverőpultok 2 2015.05.04 18:01:40
Most, hogy már ismerjük milyen gombocskák és potméterek vannak egy csatornán, itt az ideje, hogy megismerjük a mesterszekciót. Angolul ennek neve master section. Néha pillantsunk az ábrára, hogy világosabb legyen az iromány. Szóval. A mester szekció legtetején, közvetlenül a logo…..
StudioTech blogja Keverőpultok 2015.05.04 17:58:55
Dejó dejó mostmár professzionális keverősemberek lettünk, minden gombot ismerünk a pulton!!! Hát nem nagyszerű dolog a koncerteken szigorú tekintettel figyelni a hangtechnikust, és kiröhögni, amikor valami gerjed, mondván "milyen béna, biztos nem olvassa az emilrulez.hu-n a nagyszerű…..
StudioTech blogja DI-BOX 2015.05.04 17:56:12
Lássuk mi is az a DI-box. Előtte azonban meg kell érteni a különböző kábelek közti különbséget, mivel ez nagyban összefügg a DI-boxokkal (DI=direct inject). Illik tudnunk, hogy két féle kábel/összeköttetés létezik: szimmetrikus (balanced), és aszimmetrikus (unbalanced). Az asszimetrikust mindenki…..
Volt szerencsém ezt a mikrofont is tesztelni. Mit is kapunk pontosan?A mikrofon egy fekete dísz dobozban érkezik hozzánk. Nem kapunk hozzá kábelt, kengyelt sem szűkítő gyűrűt. Mire használható?A mikrofon főként ének és hangszer felvételre kiváló. A magas és mély hangokat…..
Elsőként egy pár típust fogok felsorolni amelyek főként akusztikus hangszerek felvételére alkalmasak. Ilyen például az Audix i-5 , Audio Technika MB2K  , Shure SM57. Ez a csoport univerzális is egyben hiszen vannak más felhasználási területi is, de főként akusztikus…..
Sok virtuális hangszer jelenik meg különböző platformokra. Ilyen a híres  MorphWiz is ami IOS és Android rendszereken is elérhető. A programot Jordan Rudess a Dream Theater billentyűse fejlesztette ki. Nagyon sokoldalú programról beszélünk hiszen majdnem minden zenei stílusban…..
Az alábbi mikrofont volt szerencsém tesztelni. Mit is kapunk pontosan? Egy fehér színű dobozt melyen  a T.Bone logo látható. Elsőnek szembetűnik egy használati utasítás amelyen a mikrofon specifikációi láthatóak. A mikrofon egy "puffancs" papírba van becsomagolva, a gyártó…..
StudioTech blogja EQ alapok 2015.04.19 13:04:10
20-60Hz a szub-basszus, ami a kövér mély hangokért felel elsődlegesen. Itt van a lábdob legnagyobb csúcsa is az esetek többségében. Túl sok és puffogós, zavaró lesz. 60-150Hz a basszus, ami a dobnál az igazi ütést adja, beleértve a lábdobot és a pergőt, de a gitár is sokszor…..
Az alábbi mikrofont volt szerencsém tesztelni.  Mit is találunk a dobozban? A doboz kemény műanyagból készült. Elsőként szembe tűnik a két mikrofon , persze becsomagolt állapotban. Mellette találhatunk egy "rudat"  XY felfogatót. Találhatunk még 2 db szélfogó…..
Volt szerencsém ezt a mikrofont is tesztelni. USA minőség. Mi is van a csomagolásban ? Kapunk egy fehér színű nagy Superlux logóval eltátott dobozt. Ebben egy  esztétikus bőr táskát melyben megtalálható  a mikrofon. Nagyon szépen kialakított külsővel rendelkezik .Könnyű…..
A hangkártyát manapság könnyen be lehet szerezni bármelyik internetes webshopból vagy nagyobb hangszerüzletekből. A hangkártya felhasználási területei lehetnek ,ének felvétel , dob felvétel , gitár stb. El kell dönteni , hogy mire is szeretnénk használni a kártyát ugyanis ha…..
A Tascam cég egy nagyon jó kis hangkártyát dobott piacra.  A kártya 24 bites. Kiváló minőséget rögzít. Az előlapon  8 mikrofon bemenetet találunk ( XLR) és 2 gitár bemenetet ami  6.3 mm jack .   Minden csatornához tartozik külön egy hangerő szabályzó potméter, így a…..
Ha ez az élő jel bekerül a számítógépbe, annak más sávokkal való keverése és a monitorozás céljából történő visszaküldése kétszeresen is lelassítja azt: először, amikor a számítógépbe kerül (jön az áruszállító bácsi), majd a visszaküldéskor. Ez a be-ki irányba…..
Számos zenei szoftver létezik ezek közül kiemelkedik a Sonar, Cubase, Ableton,  Audacity.  Az utóbbi programot azért említeném meg mivel számos jó funkcióval rendelkezik. Ingyenes és mindenki hozzá tud férni könnyen az Audacity hivatalos oldaláról . Igaz , hogy némi fejlesztés…..
Dobfelvétel (saját tapasztalat) Sokfelé dobfelvétel módszer létezik. Van professzionális és sima stereo felvétel . Az a különbség, hogy a professzionális felvételkor mindenhova rakunk egy mikrofont. Pl: kondenzátor mikrofonok és nagy membrános stúdiómikik Ez a felvétel igen…..