Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tisztességes Természettudomány

0 bejegyzést írt és 667 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címbeli kérdés nem pontos: csak félig épül rágyaloglás helyett ráúszásos feltárással a fonódó, hiszen az egyik oldalról Buda szegélyezi, csak a másikról a Duna. Nem pazarlás fél vonzásterülettel építeni egy villamosvonalat? A válasz igen is meg nem is: a Batthyány tértől délre vezető rakparti…..
Tisztességes Természettudomány 2021.02.22 11:31:00
@Pepejoe: Szerintem ez az egész a pénzről szól. Valaki meglátta, hogy a lepukkant rakparton mekkora pénzt lehet keresni, ha beépítjük magas, folyóra néző társasházakkal. Lásd Marina Part lakópark. Az úthálózat és a közlekedési lehetőségek már nem a befektető dolga, ezt elintézte egy vastag borítékkal az engedélyeztetéskor
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
Van egy ország A VAKCINA KÉRDÉS 2021.01.14 10:54:07
A lakosság fele visszautasítja a védőoltást, ami látlelet Magyarország szellemi állapotáról. Azonban az oltáskérdést megoldja a dolgok természetes rendje, ugyanis aki nem oltatja magát az hátrányt fog szenvedni a munkaerőpiacon. Világjárvány idején cégeknek, intézményeknek tudniuk kell, ki van…..
FRISSÍTVE! Tényleg luxusautót vásárolt magának a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András az adófizetők pénzéből egy világjárvány okozta gazdasági válság idején? Attól függ, kinek mi a luxus. Mi mindenestre körbejártuk a témát. Az is kiderül, milyen szolgálati autókkal járnak egyes…..
Az idő rövidsége miatt csak néhány szerencsés nézhette végig az egyik videómegosztó oldalon feLugossy László és Szirtes János 2001-ben készült Tiszta lap című filmjét. A Jégkrémbalett című film alkotói ebben újra bemutatták a „zen-buddhista televíziót”, melyben meghökkentő álmokat és víziókat…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.11 19:46:36
NemGogol Vakvágányon 2021.01.09 14:00:26
  Érdekes megközelítésban foglalkozik Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója azzal a ténnyel, hogy Donald Trumpot, hosszas vajúdás után - szerintem erősen megkésetten - kitiltották a "két legmeghatározóbb" közösségi médiaoldalról (El lehet hallgattatni egy ország vezetőjét?).  Mivel a cikkel…..
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.10 17:33:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sajnos tényleg beteg az ipse. Valami áltudományos elméleti maszlagról gagyog, miközben mindannyian tudjuk hogyan keletkezett az univerzum:

Kezdetben volt a semmi, és Matyi teleszemetelte kommentekkel.
    Az emberek jellemző tulajdonsága, hogy mindig találnak valamit, ami miatt elégedetlenek lehetnek. A COVID19 járványnak már az elején követelték a mielőbbi védőoltást. Ez most elérhetővé vált, tehát itt az ideje kritizálni, lehúzni, zavart kelteni, és újfent elégedetlenkedni.    …..
  Tisztán emlékszem: a rendszerváltás idején jártunk, amikor ezt az ostoba és hamis frázist először hallottam. Már akkor is azt éreztem, hogy színtiszta kamu az egész.   Az első kérdés, ami felmerül az emberben, rögtön az, hogy jelent-e a SZABADOSSÁG kifejezés bármit is? Van-e valódi…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.08 13:41:46
Definíciók a wikiszótár szerint (bocs, nincs meg a filozófia összes a polcomon)
Szabadság: Korlátok nélküli állapot, amely egy ideális helyzet. Ekkor egy személy vagy csoport az élet minden egyes területén (egyéni, családi és társadalmi-környezeti szinten egyaránt) tetszés szerinti lehetőséggel képes bármivé válni, bármit megtenni, bármivel rendelkezni, mások ugyanilyen állapotának, illetve a közös környezet fennmaradásának megsértése, lerombolása nélkül.

2. Szabadosság: Az erkölcsök megsértése; a szabadság palástja alá rejtett erkölcstelenség. Burkoltan tisztességtelen, illetlen, helytelen nemi viselkedés.

Valamilyen erkölcs mindenhol van. Még a gruppenszexelőknél sem engedélyezett, hogy valaki HIV fertőzéssel beszálljon a buliba, és mindenkit végigfertőzzön. A szabadság végső korlátja tehát az erkölcs, amely az embereket védi egymás hülyeségétől.

A szabadosság ott jön a képbe, amikor az erkölcs sérül, tehát az ember szándékosan tojik a másik emberre. Ez lehet a legszabadabban gruppenezők közé bemenő keresztény vagy muszlim erkölcscsősz is, de lehet az egyik gruppenező is, aki meg akarja kéjgyilkolni az összes többit.

A szabadság és szabadosság között tehát az a különbség, hogy az egyik nem lépi túl az erkölcsi határt, a másik pedig igen.

A valódi kérdés az, hogy milyen erkölcsiség lesz elfogadva egy társadalomban
- iszlám sarija szerinti?
- tízparancsolat szerinti?
- "egymást ne fertőzd semmivel a gruppenszex alatt" szabályozás szerinti?

De akármi is lesz, úgyis lesz aki erkölcstelen lesz, és olyan is aki erkölcsös lesz, mert ilyen az ember.
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Tisztességes Természettudomány 2020.12.08 18:09:58
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Almát a körtével. Bár Magyarországon az influenza járványok általában január-februárban szedik a legtöbb áldozatot, Magyarországon idén ez elmaradt. És olyan túl nagy COVID halálozás sem volt tavasszal. Mi következik ebből: ha kitör egy bármilyen járvány, akkor sokan meg fognak halni, akik a január-februári influenzaszezonban haltak volna meg.

Hasonlítsd össze a 2019 januári adatokat: 3054, 3090, 3037, 3234, 3384

Ezek a JÁRVÁNYKOR MEGSZOKOTT halálozások. De 2017-ből 3600 feletti heti halálozást is tudok mutatni.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

Tehát nem a tavalyi októbert kell összehasonlítani az idei októberrel, hanem az előző évi, járványkor megszokott számokat az idei, járványkor megszokott számokkal. És így összehasonlítva kb. ugyanott vagyunk, mintha a 2019 januári influenza csapott volna le 2020 őszén.
  "Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket." - hirdeti Jézus. Sokan a legfontosabb üzenetének a hegyi beszédet, illetve ennek első szakaszát, a nyolc boldogságot tartják. A fene se tudja, igazuk van-e. Ami biztos: már e boldogság-tételek is számtalan módon értelmezhetők, ki-ki…..
Már régóta meg akartam írni ezt a posztot, csak valami mindig közbejött. Egy ma olvasott index cikk azonban megadta a szükséges utolsó lökést. Ebben a mai index cikkben szülők csodálkoznak rá jogosan, hogy miként lehetséges, hogy a gyermekük karanténba kerül a lakásukban, mindeközben nekik szabad…..
Tisztességes Természettudomány 2020.09.18 15:12:04
@midnight coder: @alöksz róz:
Ahogy növekszik a tesztelések útján nyilvánosságra kerülő tünetmentes fertőzöttek száma, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá Magyarországon is a - külföldi kutatók által már április óta ismert tény - hogy a fertőzöttek 99%-a tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel, kórházi kezelés nélkül megy át a fertőzésen.
www.worldometers.info/coronavirus/
99% in Mild Condition
1% Serious or Critical

Innentől kezdve az esetek 40%-ban fellépő szövődmények a kórházba kerültekre értelmezhetők, amely a még az 1%-os súlyos-kritikus állapotú betegeknek is csak egy része. Valahol 0,1% körül lehet a fertőzöttek számához arányosítva a szövődményes esetek száma, ha Szlávik mintavételét nézzük, de az is torzíthat, mert ő egy kórház belsejéből nézi az eseményeket, csak betegeket lát, és nem az egész populációt látja.
Tisztességes Természettudomány 2020.09.18 16:39:37
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Már többen haltak meg covidban, mint flu és pneumoniában együttvéve."

Ez néhány országban igaz a statisztika alapján, néhány országban nem igaz.

Egyébként a "bulvárhírek" kifejezéssel KIZÁRÓLAG a COVID szövődmények emlegetésére referáltam, nem akarom relativizálni a dolgokat.
Tisztességes Természettudomány 2020.09.20 14:23:12
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mivel Világjárványról beszélünk, ez nem érv. Ez butaság. Mintha kétségbe vonnád a II. Világháborút, mondván, egyes országokat alig érintett."

Ez izgalmas felvetés, viszont pont nem igaz, mert pl. Svájcban nem voltak harcok, Angliából pedig nem deportálták a zsidókat haláltáborokba. A védekezést nem a "világjárvány" alapján kell megtervezni, hanem a "világjárvány nálunk lecsapódó hatásai" alapján. Egyébként olyan felesleges intézkedéseket fogunk bevezetni, mintha - a példádnál maradva - Svájcban harcoltak volna a partizánok a megszálló németek ellen (nem voltak), vagy Angliában robbantgatták volna a vasúti síneket, hogy megakadályozzák a halálvonatok táborokba jutását (nem voltak)

A kontaktkutatás pont ilyen haszontalan tevékenység, csak 2 mutató látványos megemelésére alkalmas:
- a napi tesztszám
- és a napi új fertőzések száma
Az elmúlt években a köznyelvben elterjedt egy megnevezésében újnak mondható, de történelmileg viszonylag régre nyúló jelenségnek a megjelölése: ez a „fake news”. 2020-ban a fake news körbevesz minket mindenhol, lépten-nyomon követ, behálóz, befolyásol, manipulál bennünket. Hatással van a…..
    Vannak, akik az ősrégi dogmákban hisznek, s rendíthetetlenül mantrázzák: "csakis a kemény munka számít". Teszik ezt annak dacára is, ha évtizedek óta sehová sem jutottak. Mások semmiben sem hisznek. Szerintük minden relatív, minden esetleges, minden kiszámíthatatlan. S e két szélsőség között…..
A Diákhangon többször is szó volt már Rácz Zsófiáról, aki tavaly év végén lett ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, mindössze 22 évesen. Akkor úgy írtam, erős kettős mércének számít, ha az ellenzék a koráért kritizálja, miközben Nagy Blankát és társait kvázi…..
Tisztességes Természettudomány 2020.06.18 11:20:54
@birkamenet: "Okostóni, cseréld fel egymással a PSZ Ifjúsági Tagozata és Rácz Zs neveket egymással és töprengj azon tovább. Aztán szólj ha van válaszod."

Jól van, nézzük.

Eredeti szöveg:
"Tényleg az lenne a valóság, amit a PSZ Ifjúsági Tagozata tudna megmutatni Rácz Zsófiának? "

Felcserélt szöveg:
"Tényleg az lenne a valóság, amit a Rácz Zsófia tudna megmutatni a PSZ Ifjúsági Tagozatának? "

Töprengtem, de nem tudom, hogy ez hogy jön ide.
- Nem Rácz Zsófia akarja magát politikailag legitimálni azzal, hogy a PSZ IT-val való találkozót keresi
- Nem Rácz Zsófia panaszkodik, hogy hónapok óta nem tud leülni a PSZ IT-val.

A te szövegcserés magyarázkodásod nem jött be, nem világít rá a tényekre, sem a mögöttes motivációkra.

Nem marad más hátra, mint hogy elmondjam még egyszer, hogy mi történt: a PSZ Ifjúsági Tagozata azt a mesét adja elő, hogy a fiatalok problémáit akarja közvetíteni Rácz Zsófia felé. Ezzel csak a következő bajok vannak:
- A PSZ Ifjúsági Tagozata nem a fiatalok érdekképviselete
- Attól persze még szólhatna fiatalok problémáiról, a fiatalok érdekében, de erről nem beszél, nem erről beszél, nem erről jelennek meg sajtóhírek.
- A PSZ Ifjúsági Tagozata csak forog saját maga körül, amikor magát akarja politikailag legitimálni, és meg van sértve, hogy eddig még nem került sor arra a találkozóra, amikor a PSZ IT Rácz Zsófia társaságában tetszelegve elmondhatná, hogy bizony, ők azok, akik a fiatalok problémáit a helyettes államtitkár elé viszik.

Hát nagyon nem ők azok.
Tisztességes Természettudomány 2020.06.18 11:47:18
@birkamenet:

"- Rácz Zs nem a fiatalok érdekképviselete"

Valóban. Akkor miért akar vele a PSZ IT beszélgetni? Ennyi erővel leülhetnének egy hajléktalannal is lakhatási kérdésekről beszélgetni.

"- Attól persze még szólhatna fiatalok problémáiról, a fiatalok érdekében, de erről nem beszél, nem erről beszél, nem erről jelennek meg sajtóhírek."

Szép mondat, én írtam, más kontextusban

"- Rácz Zs csak forog saját maga körül, amikor magát az alkalmassági vizsga nélkül kapott pozicióval akarja legitimálni, és meg van sértve, ha nem fidess-es és holdudvari szervek hívják találkozóra, így Rácz Zsófia önmaga Facebook magányában tetszelegve hirdeti, hogy bizony ő az, akik a fiatalok problémáit a helyettes államtitkárként nemcsak hallja de érti is."

Rácz nem akarja magát legitimálni, őt legitimálja a kinevezése. Az egy másik kérdés, hogy csinál-e valamit, vagy nem csinál semmit. Utóbbi esetben - ha történetesen nem csinál semmit - akkor a PSZ IT-nak nem kellene Rácz Zsófia társaságában mutatkozni, mert a végén az a hír terjed el a PSZ IT-val kapcsolatban, hogy ők sem akarnak semmit csinálni, csak marketingelik magukat.