Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tisztességes Természettudomány

0 bejegyzést írt és 653 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyes fekvőpozíció esetén a gerincoszlop tehermentesítve pihen, ami a porckorongok anyagcseréjét is kedvezően befolyásolja. Olyannyira, hogy a helyes álló testtartáshoz képest a helyes fekvő helyzetben a gerincre nehezedő nyomás negyedére csökken! Ám minderre csak az ergonómiailag megfelelő…..
Tisztességes Természettudomány 2021.06.12 13:20:08
@bekestobbsegg: A Z fekvés egy guglizással 10 másodperc alatt megvan. Kép is van hozzá.

Ami nem a Z fekvés, amikor az ember alszik, és a képregény rajzolója ZZZ betűket ír a szóbuborékba...:)
Amit a címben írtam, olyasmit általában autoriter személyiségek szeretnek írni, és egyáltalán nem tartom magam ilyennek, mégis kikívánkozik belőlem a felszólítás. A Covidnak haláleset kapcsán vagyok érintettje, ami mint egy közlekedési baleset vitte el kedves, idősebb rokonomat. Még nem volt…..
Sajnos a járványos betegségektől való félelem, a tudományos magyarázatok hiánya és az „örök” emberi ostobaság ragályos időkben számtalan összeesküvés-elméletet szül – nem csak hajdan, napjainkban is. A betegség és a terjedés okát kereső műveletlen, sokszor fanatizálható népességre mindig is jellemző…..
A címbeli kérdés nem pontos: csak félig épül rágyaloglás helyett ráúszásos feltárással a fonódó, hiszen az egyik oldalról Buda szegélyezi, csak a másikról a Duna. Nem pazarlás fél vonzásterülettel építeni egy villamosvonalat? A válasz igen is meg nem is: a Batthyány tértől délre vezető rakparti…..
Tisztességes Természettudomány 2021.02.22 11:31:00
@Pepejoe: Szerintem ez az egész a pénzről szól. Valaki meglátta, hogy a lepukkant rakparton mekkora pénzt lehet keresni, ha beépítjük magas, folyóra néző társasházakkal. Lásd Marina Part lakópark. Az úthálózat és a közlekedési lehetőségek már nem a befektető dolga, ezt elintézte egy vastag borítékkal az engedélyeztetéskor
Egyre frusztráltabbnak tűnik Orbán Viktor, amit alátámaszt legutóbbi reggeli rádiós monológja is. Ebben kvázi elismerte, hogy a vakcinaháborúban egyelőre elég rosszul állunk, de a felelősséget azonnal át is tolta az Európai Unió döntéshozóira. A kormányfő idegessége főként annak tudható be, hogy a…..
FRISSÍTVE! Tényleg luxusautót vásárolt magának a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András az adófizetők pénzéből egy világjárvány okozta gazdasági válság idején? Attól függ, kinek mi a luxus. Mi mindenestre körbejártuk a témát. Az is kiderül, milyen szolgálati autókkal járnak egyes…..
Az idő rövidsége miatt csak néhány szerencsés nézhette végig az egyik videómegosztó oldalon feLugossy László és Szirtes János 2001-ben készült Tiszta lap című filmjét. A Jégkrémbalett című film alkotói ebben újra bemutatták a „zen-buddhista televíziót”, melyben meghökkentő álmokat és víziókat…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.11 19:46:36
NemGogol Vakvágányon 2021.01.09 14:00:26
  Érdekes megközelítésban foglalkozik Kádár Barnabás, a Momentum egyik alapítója azzal a ténnyel, hogy Donald Trumpot, hosszas vajúdás után - szerintem erősen megkésetten - kitiltották a "két legmeghatározóbb" közösségi médiaoldalról (El lehet hallgattatni egy ország vezetőjét?).  Mivel a cikkel…..
Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.10 17:33:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sajnos tényleg beteg az ipse. Valami áltudományos elméleti maszlagról gagyog, miközben mindannyian tudjuk hogyan keletkezett az univerzum:

Kezdetben volt a semmi, és Matyi teleszemetelte kommentekkel.
    Az emberek jellemző tulajdonsága, hogy mindig találnak valamit, ami miatt elégedetlenek lehetnek. A COVID19 járványnak már az elején követelték a mielőbbi védőoltást. Ez most elérhetővé vált, tehát itt az ideje kritizálni, lehúzni, zavart kelteni, és újfent elégedetlenkedni.    …..
  Tisztán emlékszem: a rendszerváltás idején jártunk, amikor ezt az ostoba és hamis frázist először hallottam. Már akkor is azt éreztem, hogy színtiszta kamu az egész.   Az első kérdés, ami felmerül az emberben, rögtön az, hogy jelent-e a SZABADOSSÁG kifejezés bármit is? Van-e valódi…..
Tisztességes Természettudomány 2021.01.08 13:41:46
Definíciók a wikiszótár szerint (bocs, nincs meg a filozófia összes a polcomon)
Szabadság: Korlátok nélküli állapot, amely egy ideális helyzet. Ekkor egy személy vagy csoport az élet minden egyes területén (egyéni, családi és társadalmi-környezeti szinten egyaránt) tetszés szerinti lehetőséggel képes bármivé válni, bármit megtenni, bármivel rendelkezni, mások ugyanilyen állapotának, illetve a közös környezet fennmaradásának megsértése, lerombolása nélkül.

2. Szabadosság: Az erkölcsök megsértése; a szabadság palástja alá rejtett erkölcstelenség. Burkoltan tisztességtelen, illetlen, helytelen nemi viselkedés.

Valamilyen erkölcs mindenhol van. Még a gruppenszexelőknél sem engedélyezett, hogy valaki HIV fertőzéssel beszálljon a buliba, és mindenkit végigfertőzzön. A szabadság végső korlátja tehát az erkölcs, amely az embereket védi egymás hülyeségétől.

A szabadosság ott jön a képbe, amikor az erkölcs sérül, tehát az ember szándékosan tojik a másik emberre. Ez lehet a legszabadabban gruppenezők közé bemenő keresztény vagy muszlim erkölcscsősz is, de lehet az egyik gruppenező is, aki meg akarja kéjgyilkolni az összes többit.

A szabadság és szabadosság között tehát az a különbség, hogy az egyik nem lépi túl az erkölcsi határt, a másik pedig igen.

A valódi kérdés az, hogy milyen erkölcsiség lesz elfogadva egy társadalomban
- iszlám sarija szerinti?
- tízparancsolat szerinti?
- "egymást ne fertőzd semmivel a gruppenszex alatt" szabályozás szerinti?

De akármi is lesz, úgyis lesz aki erkölcstelen lesz, és olyan is aki erkölcsös lesz, mert ilyen az ember.
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
Tisztességes Természettudomány 2020.12.08 18:09:58
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Almát a körtével. Bár Magyarországon az influenza járványok általában január-februárban szedik a legtöbb áldozatot, Magyarországon idén ez elmaradt. És olyan túl nagy COVID halálozás sem volt tavasszal. Mi következik ebből: ha kitör egy bármilyen járvány, akkor sokan meg fognak halni, akik a január-februári influenzaszezonban haltak volna meg.

Hasonlítsd össze a 2019 januári adatokat: 3054, 3090, 3037, 3234, 3384

Ezek a JÁRVÁNYKOR MEGSZOKOTT halálozások. De 2017-ből 3600 feletti heti halálozást is tudok mutatni.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

Tehát nem a tavalyi októbert kell összehasonlítani az idei októberrel, hanem az előző évi, járványkor megszokott számokat az idei, járványkor megszokott számokkal. És így összehasonlítva kb. ugyanott vagyunk, mintha a 2019 januári influenza csapott volna le 2020 őszén.
  "Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket." - hirdeti Jézus. Sokan a legfontosabb üzenetének a hegyi beszédet, illetve ennek első szakaszát, a nyolc boldogságot tartják. A fene se tudja, igazuk van-e. Ami biztos: már e boldogság-tételek is számtalan módon értelmezhetők, ki-ki…..
Már régóta meg akartam írni ezt a posztot, csak valami mindig közbejött. Egy ma olvasott index cikk azonban megadta a szükséges utolsó lökést. Ebben a mai index cikkben szülők csodálkoznak rá jogosan, hogy miként lehetséges, hogy a gyermekük karanténba kerül a lakásukban, mindeközben nekik szabad…..
Tisztességes Természettudomány 2020.09.18 15:12:04
@midnight coder: @alöksz róz:
Ahogy növekszik a tesztelések útján nyilvánosságra kerülő tünetmentes fertőzöttek száma, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá Magyarországon is a - külföldi kutatók által már április óta ismert tény - hogy a fertőzöttek 99%-a tünetmentesen, vagy enyhe tünetekkel, kórházi kezelés nélkül megy át a fertőzésen.
www.worldometers.info/coronavirus/
99% in Mild Condition
1% Serious or Critical

Innentől kezdve az esetek 40%-ban fellépő szövődmények a kórházba kerültekre értelmezhetők, amely a még az 1%-os súlyos-kritikus állapotú betegeknek is csak egy része. Valahol 0,1% körül lehet a fertőzöttek számához arányosítva a szövődményes esetek száma, ha Szlávik mintavételét nézzük, de az is torzíthat, mert ő egy kórház belsejéből nézi az eseményeket, csak betegeket lát, és nem az egész populációt látja.
Tisztességes Természettudomány 2020.09.18 16:39:37
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Már többen haltak meg covidban, mint flu és pneumoniában együttvéve."

Ez néhány országban igaz a statisztika alapján, néhány országban nem igaz.

Egyébként a "bulvárhírek" kifejezéssel KIZÁRÓLAG a COVID szövődmények emlegetésére referáltam, nem akarom relativizálni a dolgokat.
Tisztességes Természettudomány 2020.09.20 14:23:12
@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mivel Világjárványról beszélünk, ez nem érv. Ez butaság. Mintha kétségbe vonnád a II. Világháborút, mondván, egyes országokat alig érintett."

Ez izgalmas felvetés, viszont pont nem igaz, mert pl. Svájcban nem voltak harcok, Angliából pedig nem deportálták a zsidókat haláltáborokba. A védekezést nem a "világjárvány" alapján kell megtervezni, hanem a "világjárvány nálunk lecsapódó hatásai" alapján. Egyébként olyan felesleges intézkedéseket fogunk bevezetni, mintha - a példádnál maradva - Svájcban harcoltak volna a partizánok a megszálló németek ellen (nem voltak), vagy Angliában robbantgatták volna a vasúti síneket, hogy megakadályozzák a halálvonatok táborokba jutását (nem voltak)

A kontaktkutatás pont ilyen haszontalan tevékenység, csak 2 mutató látványos megemelésére alkalmas:
- a napi tesztszám
- és a napi új fertőzések száma
    Vannak, akik az ősrégi dogmákban hisznek, s rendíthetetlenül mantrázzák: "csakis a kemény munka számít". Teszik ezt annak dacára is, ha évtizedek óta sehová sem jutottak. Mások semmiben sem hisznek. Szerintük minden relatív, minden esetleges, minden kiszámíthatatlan. S e két szélsőség között…..