Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elmexicano.hu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy igen szórakoztató írással futottam össze, melyben az Index homeopátiás cikkére próbált reagálni egy állat-természetgyógyász. Bár ne tette volna...
Az Európai Unió egyik legfőbb alapköve egyben a legnagyobb erőssége is: a sokszínűség. Különösen igaz ez a tagországok lakosai által beszélt számtalan nyelvre. A világon élő hétmillárd ember közel 7000 nyelven kommunikál egymással, ebből Európában összesen 225 őshonos nyelvet beszélnek. Az EU-nak…..
  Először is, felejtsük el, hogy az agysejtjeink száma felnőttkorban jobb esetben állandó, rosszabb esetben pedig fokozatosan csökken. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az agy rendkívül plasztikus: attól függően, miként használjuk, változik sejtszinten, kapcsolataiban, méretében és…..
Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy bizonyos szokások és megnyilvánulások halálra idegesítenek, amikor jártamban - keltemben tapasztalom másoktól. Főleg így nyáron gyakori, hogy az ember "belefut" kellemetlen emberekbe, hiszen mindenki nyüzsög, szabin van, nyaral, az utcákat járja, strandol,…..
elmexicano.hu 2016.07.14 10:08:53
Az én „kedvencem” a tömegközlekedés; akár külön posztot is lehetne írni az emberek számomra sokszor teljesen érthetetlen, értelmetlen, logikátlan és antiszociális viselkedésén. Lássunk néhányat:

1. A majdnem üres buszon (villamoson, metrón stb. – a továbbiakban: jármű) beáll az ajtó közepébe (esetleg másodmagával beszélgetni), így senki nem tud sem le-, sem felszállni.
2. Lenne bőven elég hely a járművön, de azért beáll mögém, hogy véletlenül se lehessen tőle mozdulni sem.
3. Látja, hogy már nincs hely a járművön, de azért benyomul és taszítja befele az embereket, és persze még neki áll feljebb (főleg az új buszokon problémás, ahol az ajtó addig nem csukódik be, amíg a sárga sávban állnak, de szerintem még el kell telnie 20 évnek, mire a magyarok megtanulják ezt).
4. Az első ajtón száll fel és hátratolakszik, vagy ennek ellenkezője, a hátsó ajtón száll fel, majd előretolakszik – még véletlenül sem azon az ajtón száll fel, amelyhez a legközelebb akar leülni/megállni, mert az esetleg +1 másodpercet elvenne az életéből, amíg odaérne.
5. Amikor valaki nem a legkisebb ellenállás irányába akarja az ajtót megközelíteni, ahol kényelmesen le tudna szállni, hanem keresztültolakszik ott, ahol a legtöbben állnak.
6. Ordítozik, mert ő beszélget, az utasok meg majd’ megsüketülnek.
7. Metróban, amikor az egész kocsi belseje üres, ennek ellenére mindenki az ajtók előtt áll meg, ahol kialakul egy kisebb tömeg. Ez aztán a csúcs, sosem fogom megérteni.

Egyelőre ennyi jutott eszembe, de kész regényt lehetne még írni a közlekedési „kultúránkról”...
A múlt héten 66 emberrel a fedélzetén eltűnt az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata kapcsán még mindig folyik a találgatás arról, vajon mi történhetett. Ilyen esetek kapcsán érthető módon mindig felmerül a biztonság kérdése, most is csak az a biztos, hogy semmi sem…..
elmexicano.hu 2016.05.24 15:37:58
Onomastikion Gácsi 2014.01.05 19:10:37
Többes eredetű m. csn. {CsE:Gácsi} {RMCsSz:Gácsi} 1. A Nógrád vm.-i Gács (ma Halič, Szlovákia) vagy a szomszédos Gácsfalu (ma Stará Halič, Szlovákia) településre utaló, -i képzős m. lakosnév. A településnév a 2. pontban említett hn.-vel párhuzamos etimológiájú, esetleg a…..
Az évek óta intenzíven folyó homeopátia-antihomeopátia vitában új hang jelent meg a napokban: a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának tagjai támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket…..
A hullámvasút a vidámparkok és élményparkok népszerű látványossága, egy speciális vasúti rendszer, mely különböző irányokba, magasságokba kanyarodik, akár fejjel lefelé is átfordul. Pályájuk nem feltétlenül teljes kör, léteznek ingázó típusú hullámvasutak is,…..
elmexicano.hu 2015.04.18 14:26:46