Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AltonDevir

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
AltonDevir 2016.06.28 22:30:55
Na ez volt a legjobb rész az egész évadban! Es emiatt a rész miatt mondom azt hogy ebben az évadban rengeteg felesleges időhúzós jelenet volt. Ebben a részben annyi minden történt mint 3-4 részben szokott. De nagyon élveztem. Szerintem Sansa és Jon nem fognak egymással vetekedni. Sansa támogatni fogja Jont. Végre Dany elindult a Vastrónért. Nagyon kíváncsi leszek hogy Dany és a sárkányaival mi lesz a végére? Túlélik e, vagy sem. Én remélem hogy igen.Jonban biztos vagyok hogy túléli, hisz az lenne a legnagyobb marhaság ha most visszahozták majd megint megölnék. De van egy olyan érzésem hogy Dany és Jon közül valamelyik meg fog halni. Nagyon szomorú lennék ha meghalna a Sárkányok anyja, és a sárkányai.Viszont ugye a falon mágia van ami miatt a MÁSOK nem tudnak átmenni(és nem a vadak, ezt javítsátok majd), viszont Bren tuti hogy el fogja b*szni ezt is. Hiszen megérintették, tehát félig más(vagy mi). És ha ő átmegy akkor lesz már Más? a túloldalon tehát át tudnak majd azok is jönni. És akkor elszabadul a pokol, vagyis a tél. :) Kíváncsi leszek hogy Dany meg tudja e szerezni a trónt, és ha igen akkor a mások érkezése előtt ő lesz az uralkodó vagy előbb érkeznek a mások és csak utána, lesz uralkodó? Illetve hogy ő fel tud e készüli rájuk? Találkozik e Jonnal még a háború elött? Illetve Jon most mit akar csinálni hogy öve észak(már azon kívül hogy készül a háborúra a mások ellen(mondjuk nem tudom hogy lehet felkészülni ellenük, de mindegy is)).
Hétfőn este az HBO-n lement a Trónok Harca hatodik évadának hetedik része. A meglepő visszatérésekkel dúsított epizód spoileres kibeszélője a tovább mögött olvasható...
AltonDevir 2016.06.07 22:45:10
@nota19: Hát igen Brendonnál a látomások a lényegesek de ott is volt egy kicsi ami nem volt annyira érdekes látomás, majd jött volna végre a Tower of Joy és kiderülhetett volna valami, de nem , vágás és totál más helyszín és azóta nem is voltunk ott!! Danynél is csak az időhúzás megy, nem hiszem hogy nem tud arról az istenverte kontinensről eljönni már. ott s csak az időt húzzák. most volt ez a Vérebes szál ami szerintem tök felesleges volt, semmit sem adott hozzá a sorozathoz, semmi izgalmas, semmi csak megtudtuk h él . A zúgói dolog az tök jó volt azzal nem volt gondom , inkább ez a Vérebes dolog zavar. Meg a királyvári dolgok. Hogy az istenben nem lehet már azt a Főverebet kinyírni már. De komolyan ott vagyunk hogy 2 évad óta csak egyre nagyobb szarban van a király és egyre nagyobb hatalma van a verébnek, és csak mondják hogy meg kéne már állítani de alig tesznek bármit is. nekem ez nagyon lassú. Edardot 2 rész alatt kinyírták, nem szaroztak. de ezek már 2 évad óta csak tervezgetik az egészet! Ez az ami bosszant. De most már lassan belelendülünk. mert más nem nagyon lesz mivel húzni az időt. Mert már muszáj lesz azt mutatniuk amit kell/akarnánk látni.
AltonDevir 2016.06.08 10:22:11
@Janos Mohacsi: Hát ugy hogy odamennek egy sereggel és kiszabadítják a gyereküket és megölik a verebet. ennyi. mint amit akartak volna is csak a veréb ügyesebb volt. De ezt már sokkal hamarabb kellett volna csinálni, és ténylegesen meg is kellet volna csinálni, nem úgy félig mint amit láttunk .
AltonDevir 2016.06.08 10:35:29
@adamskij: Hát nekem a Tower of Joy hatalmas csalódás volt és egyáltalán nem volt váuu faktor benne. csak azt mutatta meg amit tudtunk eddig is. És mikor jött volna a lényeg amit nem tudunk és már nagyon kíváncsiak lennénk hogy tényleg úgy van mint ahogy gondoljuk akkor vágás és azóta sem jöttünk oda vissza!! A Bran vs. Walkerek az jó volt , de ennyi, a többi szál nagyon laposodik. Egyedül a Havas/Sansa szál az ami kezd izgalmasodni. Szerintem igenis a 9.rész az ami a vauuu faktort adja a sorozatnak. Minden izgalmas érdekes fordulatos rész abban volt!! a 4.rész kifejezetten unalmas volt. Ez a rész szintén uncsi volt.
Valószínűleg nincs olyan az olvasók között, aki ne látta volna a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet. (Ha mégis, tedd meg mielőbb, mert ez a cikk eléggé spoileres.) Valószínűleg olyan se nagyon akad, aki ne látta volna a szembeötlő párhuzamokat az eredeti trilógia…..
AltonDevir 2016.05.30 15:34:29
Adszolút nem értek egyet ezzel a cikkel. Ez az eredeti SW volt felturbózva kicsit megváltoztatva. Ugyan azokból az elemekből állt. És azok a kis változtatások amiket ebben a cikkben felsoroltatok hogy Rey egyedül élt meg hogy csak 1 droidja volt nem 2.meg hogy csak 1 infó volt nála nem kettő, ezek olyan apró változtatások amikkel védekezni szerintem vicc. Sajnos nem volt az ami még az előzmény trilógiánál is megvolt. Mégpedig az eredetiség. A történet az ugyan az volt. És ez a gondja a rajongóknak. Nem a világot kell megváltoztatni csak a történetet. de azt meg kell. Egy két eredeti ötlete volt a filmnek. Kylo fénykardja , meg a Ren lovagok, bb8. Azok nagyon tetszettek. De minden más nagyon hasonlított. Miért kellett egy 3. bolygópusztító fegyver?, Miért nem egy titkos flotta elpusztítása volt a "győzelem"?? Miért kellett 3.alkalommal is egy ilyen fegyvert csinálni. Én nagyon reménykedtem benne hogy ez csak egy bázis ahol a "fővárost"alakították ki az Első rend hú katonák. De nem. De ami még ennél is zavaróbb volt az a háttér infók totál kihagyása. És ebben is a 4.részre hasonlított. Csak míg ott egy nemlétező világot ismertünk meg. Addig itt már egy létező világot folytatott de ugy hogy hatalmas változások voltak a 6.részhez képest! Ami nem baj, sőtt nagyon is jó de magyarázni azért kellene hogy miért azt látjuk amit. de ez nem történt meg. És szerintem ez a legnagyobb hibája a filmnek. Nem az hogy nem tudott eredeti lenni és kellőképpen megváltoztatni egy történetet hanem hogy ugyan azt akarta megcsinálni úgy hogy közben 180fokot fordított az előző rész helyzetén. Ilyet nem lehet csinálni. És persze jönnek ki a kiegészítő könyvek képregények meg nem tudom mik, de szerintem asz egy rossz film ha a film megnézése után nem életük dolgokat és könyvek meg riportok meg stb.-kből kell megtudjunk dolgokat. és sokkal többet akartam volna megtudni mind a köztársaság irányításáról Leia miért van távol, miért nem Corruscant a főváros, hogy irányítják a galaxist. mind a sötét oldalről. Első rend, ren lovagok, Snoke, hogy lett vezető, eddig hol volt, ki ő , honnan ismeri a sötét oldalt, mi lett vele. De ezeket kihagyták totálisan. És ahogy tudom a Ren lovagokat is le fogják tudni a kövi részben egy csatával azt csókolom. Nem lesznek kidolgozva,. Csak bábuk akiket halomra lehet majd ölni.Nagyon nagy rajongója vagyok az SW-nek de ez a rész rhatalmas csalódtam benne. Annyira akartam hogy jó legyen és végre tovább folyjon a történet, valami érdekes és izgalmas storyval, és annyira hinni akartam a kritikusoknak, hogy hatalmas csalódás lett a film. Pedig nem volt rossz film de mint SW7 csalódáskeltő volt.
AltonDevir 2016.05.30 15:44:20
@sikeres-e: Ja és Phasma kapitányt ne is felejtsed el!4 Melyik kaopitány za aki ha a fejéhez szegez egy volt katonája a fegyverét akkor roktön ellenkezés nélkül kikapcsolja a pajzsot, ugy hogy a katona nem tudja hogy hogyan kell. Simán tudott volna riadóztatni vagy csak ellenkezni. Mert ha meg jedi elmetrükközik akkor nem szóltam volna de igy egy vicc volt!!
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
Én kifejezetten szeretem az X-Men csapatot. A mutánsokkal először filmen keresztül ismerkedtem meg. Persze előtte is tudtam, hogy léteznek az X-ek képregény formájában, de akkor még nem keltették fel az érdeklődésemet. Viszont mikor már túl voltam az X-Men második részén, egyből elszántam vetettem…..
AltonDevir 2016.05.20 12:52:30
Háát ez a film a kritikával ellentétben szerintem elég ratyi lett! Nem értem hogy mit látott olyan jónak a szerző. Mert látványra tényleg zseniális de 1. a 21.századba ez egy alap dolog, 2. ne azért legyen jó a film mert jól néz ki! De a történet , háát elég sok sebből vérzik. Pl miért is állnak át a jó oldalra hirtelen a 4 lovas? Meg miért lesz egyáltalán 4 lovas? Mármint miért ők? mert Magneton kívül senkinek sem volt igazi indoka hogy miért lesz Apokalipszissel. Az összes jó jelenetet már láttuk az előzőben. De tényleg Higanyszál jó jelenetét már egyszer megcsinálták. És kb ugyanezt másolták le 2-szer is a filmben. Nekem kifejezetten tetszett Sophie Turner alakítása. És nekem Oscar Isaac volt kevés. Az ötlet remek volt de a megvalósítás nállam nagyon nem jött be. Nállam ez egy 6,8/10 Ami nagyon nagy dolog mert én kifejezetten kedvelem az X-meneket, sőtt a kedvenc hősom is közülük való(Farkas) De ez most nagyon nem jött be. Amennyire imádtam az eljövendő múlt napjait annyira nem tetszett ez! Amúgy ez a Higanyszál-Higanyszál összehasonlítás szerintem azért nem jó mert az egyikbe egy x-menes karakter kellet a másikba meg egy bosszuállókos kellett. Bár nekem kinézetre jobban tetszik a Bosszuállókos de megvalósításban jobb az X-menes. Viszont ezután a film után lassan el kellene gondolkodni azon a Foxnak hogy mi az amit a Disney-Marvel duo olyan tokéletesen csinál, hogy szinte alig van rossz vagy kevésbé jó filmjük, míg az Foxnál az elmúlt 3 filmből 2 nem a megfelelő szint. Sőtt az egyik kifejetetten katasztrófa volt! Nagyon örülnék ha a Fox elgondolkodna egy olyan "házasságon" a Marvel(Disney)-el mint amit a Sony csinált! Mert azzal biztos kezekben lenne a jó történet, és mivel a karkatereket tökéletesen építette fel a Fox semmi mást nem kell csinálni mit egy jó sztorit kitalálni hogy hogy lehet öket is beleszőni a nagy Marvel filmes univerzumába! Mert ha a Doktor Strange tényleg dimenziók között tudna járkálni akkor simán össze lehet őket is rántani. Egy Bosszúállók vs X-Ment nagyon megnéznék. Vagy bármilyen filmet amiben az X-menek és a Bosszúállók együtt harcolnak. De egy Pókember-Deadpool duo is ütős lenne. Úgyis annyira imádják egymást a képregényekben is :DD
Cersei inkább az erőszakot választja, Sansa most már a nagyfiúk között játszik, Ser Davos pedig kardot ránt. Csak pár apró részlet az első rendes Trónok harca-előzetesből, amit a hatodik évadhoz készítettek. Ez az évad azért is fontos, mert előbb jön ki, mint a már nagyon várt hatodik regény, így…..
AltonDevir 2016.03.09 11:30:10
@Anyukád egyik barátja vagyok.: Igen,? Rhaegar előrébb van/volt mint Daeneris apja a rangsorban? Ez fura mert ugye Daenerys a sárkányok anyja és Havas meg semmi köze sincsen a sárkányokhoz. Vagy lehet hogy A nagy fekete sárkány az Havasé lesz és ezért nem akar engedelmeskedni neki? Bár lehet ezt csak bele akarnám látni:DD Illetve Havas meg fattyú vagy nem?tételezzük fel hogy tényleg Stark-Targaryen Havas. Akkor nem fattyú? Mert ugye a fattyúknak kevesebb a jog(szinte nincsen) a trónra.
AltonDevir 2016.03.09 10:42:32
@cliftony77: De Havas Jonról pont az az elmélet hogy Targaryen. Tehát Daenerys fél testvére vagy legalábbis valami rokona. Robert Baratheonnál nem az volt ,hogy ő Ned Stark hugát akarta levenni de nem tudta mert meghalt?? Viszont ha az ő gyereke Havas akkor nem hinném hogy titkolni kellett volna hisz elméletben Ned hugát akarta elvenni , de mivel meghalt így nem lehetett. Tehát nincsen értelme a rejtegetésnek. Viszont mivel Robert lázadt fel a Targaryenek ellen és ölte meg őket, és lett a király, igy ha Havas Jon tényleg félig Targaryen akkor volt értelme rejtegetni! És akkor neki is meg Daenerysnek is van joga a trónra(bár több a joga Daenerysnek). Az 99,99999% hogy nem Ned Stark az apja Havasnak!! :DD
AltonDevir 2016.03.09 11:23:57
@Thomas Dantes: Nekem pont azért jön be mert van valaki aki mindig megszívja. Mert az élet is ilyen. Amikor azt hiszed hogy na most már túl vagy rajta és egy kicsit jó na akkor jön egy még rosszabb dolog. Az hogy ez kiszámítható hát ja az életben is tudod hogy egyszer megszívod, de sose tudod hogy hogy és mikor jön el. Nekem ezért zseniális. Meg mert nem egy szokványos, a végén a jó győz és minden happy dolog hanem sokkal összetettebb, és nagy ára van egy egy győzelemnek. Persze várom hogy minden számomra kedves karakter élje túl de benne van hogy meghal. Sőtt olyan is volt akit utáltam de most meg imádok(Tyrion), vagy hogy utállom de azért ilyen vagy olyan brutális szenvedést még neki sem kívánnék. Meg sorolhatnám. De persze ízlések és pofonok:D
Az a jó abban, hogy a Lucasfilmet felvásárolta a Disney, hogy a Lucasfilmmel ellentétben, amely egy kft., a Walt Disney Company egy hatalmas részvénytársaság, amely rendszeres beszámolóval tartozik a részvényeseinek. Ennek a kötelezettségnek tett eleget tegnap Bob Iger, a Disney első embere, aki…..
AltonDevir 2016.02.11 16:28:45
@endike: Mert olyan sokat láttunk belőle. Te már csak tudhatod hogy milyen a film!
Amikor a Disney megvette a Lucasfilmet és vele a birtokába jutott minden idők legértékesebb sorozata, az internetet elárasztották a mémek, melyekben az egeres cég rajzfilmhősei eluralták a Star Wars univerzumot. A poénok mögötti aggodalmon sokan osztoztak, pedig nem attól kellett volna félni, hogy a…..
AltonDevir 2015.12.22 14:46:25
Nagy Star wars rajongó vagyok. Az összes részt szeretem (1-6) kit jobban kit kevésbé. Nagyon vártam ezt a részt. Tudtam hogy nehéz lesz elindítani ez lezárt storyt újra. De biztam J.J.-ben. Óriási lelkesedéssel ültem be a moziba. És amikor kijöttem kavarogtak bennem az érzelmek. És nem Han halála miatt. De pontosan nem tudom megmondani ,hogy mit érzek a film iránt, mind a mai napig . Pedig péntek hajnali 0.01 kor láttam. A látvány lenyűgöző volt , a zene jó volt, a karakterek remekek voltak . Sőt nekem az új karakterek jobban tetszettek mint a régiek pedig a régiek jellemeit ötvözték bennük, de mégis, valahogy nekem valami olyan pluszt adtak, amitől jobban tetszettek. A poénok rendben voltak, a visszautalások szintén(bár olykor kicsit sok volt nekem, pl.: a megint egy halálcsillag . annak az elpusztítása úgyis megy nekünk hahahha). Külön kiemelném a Kylo beszólását Hux admirálisnak, az embereiről, meg h a klonok sokkal jobbak lennének(ez tetszett mert nem csak az eredeti, hanem az előzmény trilógiára is visszautaltak, még ha az sokaknak nem is a kedvencük). Kylo le se tagadhatná, hogy kicsoda is a nagyapja. Nekem ez is kifejezetten tetszett, hogy olykor egy badass mit Vader, olykor meg rinyál mint Anakin. Viszont elértünk a Halálcsillag 3.0 hoz és ott minden addig jól felépített dolgot nállam összedöntötte. Ekkora f*sságot, hogy nem lehet tanulni, hogy nem csinálunk 3. alkalommal ilyet. Már második alkalommal is rezgett a léc, de itt már egyenesen szar volt. Legalább ebben lett volna egy kis kreativitása az íróknak. Mert odáig nem volt zavaró a copy , de ez nagyon zavart. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az a lawrence kasdan aki már a másodiknál is húzta a száját, h nem kéne az belemegy egy 3.ba is. Röhejes. És a legszomorúbb, hogy el se bukott volna ha az a puhány króm tábornok nem kapcsolja ki a pajzsot. Nagyon vártam ezt a karaktert mert végre egy fontos gonosz NŐI karakter . És az elején kemény is volt aztán hirtelen egy beszari . Neki meg kellett volna halnia, de nem lekapcsolni a pajzsot amit Finnék nélküle nem tudtak volna megcsinálni!!!!!Amit még nagyon hiányoltam, azok az átkötő infok a 6. és a 7. rész között történtekről. KB 5 mondatba letudják. De nem beszélnek a Ren lovagokról, hogy kik ők, hogy jöttek létre , ki ez a Snoke, hol volt eddig , miért akar olyan lenni Kylo mint vader, miért a rossz oldalon akar lenni, hisz Vader is jó lett a végére, és még sorolhatnám. Annyi kérdésem volt a film előtt, de nem hogy megválaszolták volna, hanem még több kérdés merült fel bennem. Pl hogy ki ez a csaj. kik a szülei.(remélem nem Luke, mert akkor az ellent mondana a Jedik ösi szabályának, h nem lehet gyereke meg felesége, mert az a ragaszkodást erősíti, az meg a sötét oldalhoz vezet . Lásd Anakin. Hiába nincsen aki az orrára koppintson, hogy nem szabad gyereket csinálni. Yoda első tanításai között lehetett, hogy nem lehet úgy csinálni mint Anakin ) . Rengeteg kérdés, amiket csak majd a következő részből tudhatunk meg. De szerintem, ha nem is mind, de a nagyját el kellett volna mondania, mert oké maradjon kérdés amit megválaszolhat a 8. rész meg a 9. rész, de nem mind. És a végén vártam volna egy összeborulást Leia és Csuvi között. A lezárás az tetszett Lukeval, bár azt hittem, hogy magához jediskedi a kardot:DD én 10/ 7-et adnék rá.
AltonDevir 2015.12.22 15:41:29
@midnight coder:

Hiába szerinted baromság, az még a része a storynak. És mivel ott úgy van, és semmilyen akadályba sem ütközik szerintem az eredetiben, így elméletben ez egy szabály. Attól, hogy nem szeretik sokan az előzményt, az ami ott történt ,az megtörtént ,ami ott szabály ,az a folytatásban is az kell, hogy legyen, nem lehet csak úgy felrúgni mindent, mert nem szeretik egyesek az előzményt. Az előzmény sem rúgott fel semmilyen szabályt, vagy nem mondott ellent magának. Oké aláírom Jar Jar egy szar de pl mikor gyerek voltam vicces volt, és ez a gyerekeknek lett teremtve. Most nekem se tetszik ,de az unokaöcsém(6 éves simán nevet rajta). Tudom ,hogy azoknak kellett volna írni akik akkor voltak gyerekek amikor az előző trilógia volt. De azok úgyis elmennek megnézni. És azok viszont az előzmény trilógiánál voltak gyerekek, azok meg szintén elmennek mert vicces. És igy 2 szer akkora nézettsége lesz. Nem volt jó voltak a párbeszédek nagy része, igen, ezt is aláírom, de ennyi. De azért nekem nem volt olyan eszeveszett vészes. Nem mondom, hogy a kedvenceim az 1. ,2.rész de a 3. már nálam a 2. legjobb az 5. után. szóval, ha van egy szabály ami 6 részen keresztül szabály, és semmilyen ellentmondás nincsen benne még a eredetiben sem. Sőtt példát is láttunk rá, hogy mi van ha megszegik(Anakin) akkor nem lehet csak úgy felrúgni. De ez lehet, hogy csak az én véleményem.:D
AltonDevir 2015.12.27 23:08:35
@midnight coder:

Valószínűleg nem te vagy az egyetlen. De azért mert új hajókat hozott be, azért miért kell utálni. Nekem nagyon is tetszett, hogy nem csak ugyanazok a hajók léteztek. Egy csomó másfajta hajót, meg járművet is, megismerhettünk. Ez csak az univerzumot nagyobbítja, bővíti. Nem rossz sőt. Egy csomó bolygót is megismerünk. Ami szintén színesti, bővíti a star wars-t.(pl ezt is hiányoltam a 7. részből ,hogy alig voltak helyszínek. és annak is a 80%-a felrobbant vagy szétzúzták.) Mert a star wars akkor jó, ha nagy, szövevényes, és kiszámíthatatlan,és mer újat húzni. Én kifejezetten szerettem az 1,2,3-mat, mert mert újat húzni. Mert változtatni a dolgokon, hogy másokat is megfogjon, és a ranjongóit növelje ezzel. De pl a 7. rész ezt nem tette meg. És ettől klasszabb lett? klasszabb lett, hogy minden jó, és szerethető dolgot átemelt az előzőkből? Nem hinném. Sőt, talán ilyen szempontból, még rosszabb is lett(még úgy is ,hogy nem mondom, hogy rossz a film, csak valahogy mást vártam, valami újat ,de csak a régit kaptam meg.).

Más, persze, hogy más, a képi világ, mert a virágzó boldog, változatos világot akarta bemutatni. És nem az egystílusú, egysíkú, militarizált birodalmat. És pont emiatt van kontraszt a két dolog között. Csak nem gondolta bárki is, hogy majd ugyan azt a sötét, koszos világot kapjuk meg, akkor is, amikor nem volt birodalom. Neem, én nem is számítottam rá. vagy, hogy akkor is TIE fighterekkel, meg X szárnyúakkal harcolnak. Neem, nem lenne fejlődés ,ha akkor is azzal mennének. Nem mondom, kicsit modernebbnek néz ki,de bakker fejlődött a technika 15 évet.(és aláírom ,hogy vannak benne förtelmes cgi-k (főleg az 1. részben)). Persze hogy másképp néz ki. De most megkaptad a régi járgányokat meg képvilágot.

C3PO . Hát nem tudom, hogy ekkora zseni volt a kis Anakin, és annyira jól megcsinálta e azt a robotot , és ezért kezdték e sorozatgyártani. (Mert nem tudok semmit ez ellen felhozni) Vagy csak ö is csinált egy hasonló droidot. Ami külsőre hasonló, de mégis fel van turbózva. Simán el tudom képzelni ,hogy Anakin kicsikén látott egy ilyen széria robotot, és akart csinálni egy sajátot.Bár ez csak fejtegetés.

Az, hogy van egy funkció amit nem használsz, az nem azt jelenti, hogy nem is tudnád használni.(R2D2 ra gondolok) Igen van egy rakéta a seggében, de az, hogy utána nem használja, az nem jelenti azt, hogy nem is tudná. (pl a Harry Potterben is van ez a halálos átok. De kb sose használják. Mindig csak a rosszak. És ők sem mindig. pedig egy párszol más is használhatta volna, de nem tette.)
A midikloriánok. Talán az egyik legkényesebb pontja az előzményeknek. De nekem megmagyarázott dolgokat. Megmagyarázta ,hogy mi értelme van a Jedik kiírtásának(mert így eltűnnek azok akikben van ez a cucc) ,mert ha ez egy ilyen hiszek benne ,vagy sem, dolog lenne, akkor bárki lehet jedi ,miután kiirtották az összes jedit. Megmagyarázza ,hogy miért nem tudott senkit sem kiképezni Yoda ,Vaderék ellen, hogy miért Luke az utolsó , hisz akkor ha hit kérdése akkor bárki lehet Jedi utána is. Vagy te ezt ,hogy magyaráznád máskülönben? Megmagyarázza, hogy miért van az ,hogy van akitudja használni ,és van aki nem. Megmagyarázza ,hogy hogy lehet az, hogy valaki jobb, valaki rosszabb benne. Mert nem hinném, hogy ezt holmi hittel, meg lehetne oldani.

Timothy Zahn tényleg remek storyt írt. Nem vitatom el.(nekem is nagyon tetszett. És reméltem, hogy valami hasonlót kapunk, vagy legalábbis szemezgethettek volna a jó folytatások ötleteiből, és abból gyúrhattak volna egy fasza történetet.) De azt azért tudni lehet, hogy volt rendesen ellentmondás a folytatásokban. Rengeteg. ÉS bár én csak a folytatásokat töröltem volna el. Az előzmény történeteket, meg a többi köztes történetet meghagytam volna, mert így kicsi lett a Star Wars, nagyon is. De azt lehetett tudni, hogy nem akarnak semmilyen más által kitalált történetet megcsinálni. Hanem maguk akarják kitalálni a folytatást, meg minden mást. Ezt meg is lehetett volna tenni ,hisz annyi klassz folytatási elképzelés van/volt, hogy csak na. De ezzel a 3. halálcsillaggal elszúrtak mindent. Értem én, hogy az eredeti trilógia előtt tisztelegnek, de nem kell mindent onnan szedni. A halálcsillag is azért volt klassz(legalábbis szerintem) mert új volt. De 3. alkalommal nem új sőt egyszerűen szar. Ha bármi mást pl a Timothy Zahn hoz hasonlóan egy titkos klón flottát kell legyőzni akkor az év filmje számomra, és a legjobb Star Wars film is, de így még a dobogóra sem fér fel. Pedig minden , ismétlem minden rendben volt szerintem: a zene, a párbeszédek, a régi és új szereplő a vásznon töltött ideje a jellemek, a látvány , minden a régi jó dolgokat hozta vissza, és a 3. halálcsillagig nekem a történettel sem volt gondom mert, bár pl Han játszott el azt a szerepet, amit a 4. részben Obi wan . A karakter jelleme, személyisége más volt, ezért a halála is másképp hatott rám. Remélem a kövi részben ezt a hibát kijavítják, és egy bátor ember mer majd, újat, és érdekeset kitalálni.