Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakoseve

16 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hogy hányan vagytok itt akik játszottatok amerikai városépítős játékokat, mint például a Simcity. Én próbáltam párat, és folyamatosan abba a hibába estem, hogy nem építettem elég tűzoltóállomást. Nem is értettem, hogy egy aprócska városnak miért kell legalább…..
bakoseve 2015.09.13 19:52:18
@romanista: Én Vajdaságban élek. Bár szinte egész magyarországot beutaztam, és bár a bátyám is ott él, nem sokat tudok mondani a magyar emberekről :) Úgy gondolom, hogy a Vajdasági magyar kicsit más, talán mert nálunk közrejátszott a szerb kultura is. :) Az a tapasztalatom, hogy a lakóhelyemen talán nem kötődik annyi érdekbarátság, bár ez is változott az utóbbi időben.
Az amerikai ember életvitele teljesen más, mint az Európai emberé. Sok helyen jártam Európában, és sehol sem élvezték ennyire az életet, mint itt. Talán nem aggódnak az itteni emberek annyit a gondokon.
USA igen, a korlátlan lehetőségek országa, és ebben az emberek életvitele nagyon sokat segített, hogy azzá váljon. Az én legegyszerűbb példám mindig, hogy még otthon azt a kérdést tesszük fel magunknak, hogy miért csinálunk valamit, addig itt azt, hogy miért NE? :)
bakoseve 2015.09.13 19:53:16
bakoseve 2015.09.13 21:40:10
@kék madár: Én a saját tapasztalataim írom le :) Lehet valakinek hülyeség, viszont más szívesen olvassa :) Nem szeretném senkire rá erőltetni a hülyeségeim (már ha azok) :)
Ahogy azt már egyszer leírtam, a komplett program, repjeggyel, kezdőpénzzel együtt körülbelül 3000 euró értékbe jön ki. Sok diák úgy jön ki, hogy ezt az összeget kölcsönkéri vagy hitelt vesz fel rá. Ergó sokuknak vissza kell fizetni. Na most, ahhoz hogy kicsit élvezd a nyarat,…..
bakoseve 2015.09.12 03:06:17
@Brix: Természetesen. A lehetőségek határtalanok. Én azokról a munkákról írtam leginkább, amelyeket az ide utazó diákok többsége kap, dolgozik :)
bakoseve 2015.09.13 19:31:06
@Eltévelyedés: Aktívabban most kezdtem el írni, eddig a munkától nem volt időm. 21 éves vagyok, Vajdaságból.
Itt javarészt szezonális munkákat találok, senki se fizet 60 dollárt óránként. :) Szerencsés vagy ha találtál ilyet :)
Az óceánpart mellett lakók egyik kedvenc, és leggyakrabban űzött sportja a szörf. Egy barátom segitségével nekem is lehetőségem volt kipróbálni, valamint betekinteni a szörfösök…..
Let's go to America! Mosoda 2015.08.17 18:41:22
Bizonyára láttátok már a filmekben, hogyan is néz ki egy igazi, amerikai mosoda. Igen, ezek a mosodák valóban léteznek. Nagyon kevés háznál van külön mosógép, épp ezért elég sok…..
Vitathatatlan, hogy Wildwood után a legtöbb időt Philadelphiában töltöttem el. Viszont ennek a tegnapi nappal kezdve vége! Nem kell többet visszamennem a kórházba, és ezt  meg is ünnepeltük. A kezem és a…..
1. TÚL sok a zászló: Minden házon van zászló, vagy arra hasonlító szalag dísz, kék-fehér-pirosba öltöztetett kerti törpe. Még az autókon is. Ez egyszerűen azért van, mert az emberek szeretik Amerikát, és ezzel teszik tiszteletüket iránta. Én is kaptam egy amcsi zászlót,…..
Pár hónapja apu közzétett egy vicces cikket a facebook oldalamon. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005123178684&sk=photos&collection_token=100005123178684%3A2305272732%3A69&set=a.438850352962400.1073741984.100005123178684&type=3&pnref=story) Már régebben…..
Nagy meglepetésként ért, és még nagyobb örömmel tölt el, hogy ennyien olvassátok a blogom. Rengeteg visszajelzést kapok, és sokan várjátok már, hogy újra jeletkezzem. Hosszú szünet után ismét jelentkezem, és megpróbálok aktív is maradni, minél több dologról beszámolni, de…..
Többeteknek feltűnt, hogy már több ,mint egy hete nem jelentkeztem, ami a blogolást illeti. Bevallanám, ha ez miattam és a lustaságom miatt lenne, de erről (most kivételesen) szó sincs. Élvezem ezt a blogot, sok visszajelzést kapok, és jól esik látni, hogy az emberek érdeklődőek…..
Nagy meglepetéssel állt elénk a munkaadónk hétfőn. Az első nagy híre az volt, hogy kedden, szerdán és csütörtökön ki se nyitunk (jaj) a második pedig, hogy új időbeosztása van  számunkra. (még nagyobb jaj). Az első csak azért nem a legkellemesebb, mert így nagyon keveset…..
A Work and Travel program legfontosabb része a munkahely. Én egy kioszkban kaptam munkahelyet a sétányon, ahol általában ugye gyors kaját árulnak. Rengeteg dolgot kellett megtanulni, elkészíteni, de hamar rájöttünk, hogy szinte minden egyforma. A második fontos dolog, hogy…..
A tegnapi ideérésem után gyorsan ki is fizettem a lakbért a házibácsinak, meg elrendeztem vele mindent, kaptam kulcsot, és szét is néztem gyorsan, tus, stb. Majd el is aludtam. Nagyon fárasztó ez az időeltolódás. Azt hittem nem fogom érezni, de most itt  négy óra van, és alig…..
Reggel fél 3kor indultunk el otthonról. Egész úton izgultam, féltem. Mikor odaértem hamar megtaláltuk a kapukat, a terminálokat, az ellenőrzéseket, és egy gyors reggeli kávé után már el is kezdődött a baszállás.. Szinte Párizsig végig kerülgetett a sírás :) aki mellettem…..
Ahogy közeledik a dátum, egyre több tanácsot kapok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyek, mit ne tegyek. Vannak köztük hasznosak, de vannak olyanok is, amelyek inkább a komikus kategóriába sorolhatóak.  Íme pár kedvenc:  1. Apu: Én gyakran nézem a Bekasznizva külföldön műsort a…..
Ma, mikor megtudtam az utazásom pontos dátumát egyszerre akartam sírni és egyszerre nevetni. Ritkán érez az ember ekkora kettőséget magában, mikor maga sem tudja eldönteni mit is akar jobban. Talán eddigi életem egyik legnehezebb hónapja elé nézek. Először saját könnyeimmel kell…..
Régóta vágyam az, hogy eljussak Amerikába. Dehát kinek nem?  Vajdaságban élek, és talán nem mondok újdonságot azzal, hogy sokáig elérhetetlen volt, és azt az álmot dédelgettem magamban, hogy majd akkor, ha sikeres leszek, vagy nagy dolgokat érek el az életben. És most itt van!…..