Regisztráció Blogot indítok
Adatok
solarboatteam

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BME Solar Boat Team A nagy kaland 2016.07.05 17:35:09
Csapatunk 2016 június végén fog kiutazni a Hollandiában lebonyolításra kerülő Dutch Solar Challenge Világbajnokságra, amely július első hétvégéjén kezdődik Amsterdamban, majd a Solar1Races versenyre, amelyre július 14-16. között Monaco kikötőiben kerül sor.   A Dutch Solar Challenge A verseny…..
Az idén hagyományteremtő céllal megrendezett I. BME Versenycsapat Konferencián járműépítő versenyeken résztvevő csapatok mutatták be az egyetem berkein belül született innovatív megoldásaikat. Az interaktív kiállítás során a nagy múltra visszatekintő, több nemzetközi siker birtokában lévő…..
Mozgalmas és eseménydús hónapokon van túl a csapat. Örömmel jelenthetjük be, hogy a kezdetben három főt számláló hallgatói társulat, a 2015/16-os tanév kezdetére 27 főre bővült, így igazi egyetemi csapat lett, hiszen már Közelekedésmérnöki, Villamosmérnöki, Gépészmérnöki Építészmérnöki, és…..
Az Akvárium Klubban október 8-án tartott rendezvény egy hagyományteremtő kezdeményezés második állomása volt, az Antall József Tudásközopnt szervezésében, melynek célja, hogy egy fenntartható fejlődéssel kapcsolatos hálózatot hozzon létre a Kelet-Közép-európai régióban, az ENSZ fenntartható…..
Csapatunk irányítói a nyár elején úgy döntöttek, hogy 12 fős eddigi létszám kevésnek bizonyul a hajóval kapcsolatos összes teendő megvalósításához, mivel a tervezés során a kellő kapacitás megléte is előtérbe került. Legújabb tagjaink szintén hallgatók, akik tanulmányaik és karrierjük építése…..
A BME Solar Boat Team csapatvezetőinek tanulmányútja a 2015-ös Solar1Races versenyre! Adatok: Versenynapok: 2015. július 9-11. Helyszín: Monaco Monte-Carlo, Yacht Club de Monaco Részt vevő csapatok: 21 A 2014-ben alapított BME Solar Boat Team azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag…..
Folytatódik a projekt különböző területeinek ismertetése, ebben a bejegyzésben olvashattok a mérnöki munka hátterében zajló egyéb feladatokról.  Marketing és gazdasági feladatok  Csapatunknak a hajó megépítéséhez, valamint a korábbi bekezdésekben bemutatott műszaki tartalom meghatározásához,…..
A BME Solar Boat Team azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajót tervezzen és építsen, és ezzel a járművel 2016-ban a Hollandiában és Monte-Carlóban megrendezésre kerülő Dong Energy Solar Challenge Világbajnokság és…..
A napokban sikerült megállapodni a Como Yachts vállalattal arról, hogy a hajótest a cég szakértelmének bevonásával, műhelyének és gyártóberendezéseinek segítségével készülhet. Csapatunk már több megbeszélésen is részt vett, melyeken bemutatta terveit a cég…..
Folytatódik a mérnöki munka ismertetése; jelen írásunkban a hajtásrendszert és a hajótest létrehozásához nélkülözhetetlen szimulációkat mutatjuk be röviden. Hajtásrendszer A kormányzás és a hajtásrendszer projektünk harmadik olyan egysége (a hajótest optimalizálás és a hidrofoil tervezés…..
Csaknem 15 ezren látogattak ki az Ipar Napjai - MACH-TECH kiállításra, hogy megtekintsék a gépipar (és a hozzá szorosan kapcsolódó iparágak) fellegvárát. A látogatók között volt csapatunk is. Május 12. és 15. között világmárkák, multinacionális cégek, hazai és külföldi…..
Amint azt az első, projektről szóló bejegyzésünkben ígértük,  folytatódik a mérnöki munka bemutatása; most az elektronikai részre kerül sor, amelynek egyik legfontosabb része a napelemes rendszer. Napelem A napcellák és az általuk szolgáltatott energia kezelése kiemelkedő fontosságú eleme…..
Csapatunk és terveink elsőként nyilvánosan a Hungexpo-n megrendezett Budapest Boat Show-n, az ország legnagyobb tematikus kiállításán jelent meg. Ezúton köszönjük a Schäfer Yachtnak, hogy biztosította számunkra a lehetőséget kiállítási területén, és így tovább bővíthettük kapcsolatainkat! A…..
A 2014-ben, a Hungexpoban megrendezett Automotive Hungary kiállítás TechTogether versenyén ismerkedett meg csapatunk néhány tagja a Kecskeméti Főiskola Megameter csapatával, járművével és tevékenységével. A versenyzés adta közös gondolatok végül egy meghíváshoz vezettek a…..
A 2015-ben megrendezett harmadik nemzetközi megújuló energia szakkiállításon való részvételünk ismét gazdagította tudásunkat, és tovább lendített bennünket a hajó tervezésében. A kiállításon képviselte magát a magyarországi villamosenergia ipar néhány nagy szereplője, számos megújuló energiára…..
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának négy hallgatója, köztük csapatunk két tagja az ATHENS program keretében vett részt egy hetes részképzésen Hollandiában. A kurzusok a Delfti Műszaki Egyetemen zajlottak, mely kiváló képzési színvonala mellett hallgatói…..
"A rendszerváltás új kihívások elé állította nemcsak a gazdaságot, de az örökös forráshiánnyal küszködő műszaki felsőoktatást is. A műszaki képzés anyagi eszközei, háttere, infrastruktúrája nem igazán tudott lépést tartani a változással. (...) A Műegyetem – hagyományosan jó színvonalú mérnökképzése…..
A BME Solar Boat Team csapat céljai az előző bejegyzésben kerültek ismertetésre; most kiderül az is, milyen munkafolyamatok tartoznak a hajóépítéshez, kik a vezetők, kik a tervezők és ki felelős a gazdasági feladatokért. Az elkövetkezendő hetekben sorról sorra bemutatásra kerülnek a projekt egységei…..
2014-ben a Gépészmérnöki Kar három gépészmérnök hallgatója alapította BME Solar Boat Team csapatot, mely azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag napenergiával működő, ember által vezetett, teljesen elektromos hajtású hajót tervezzen és építsen, és ezzel a járművel 2016-ban a Hollandiában és…..