Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drunkenmunky

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig azt hittem, a gyerekek örülnek, hogy megyünk. Olyan lelkesek voltak. Ma este viszont sírtak. Megértem. A kicsi hatéves, élete felét itt töltötte. A nagy is az egyharmadát (nagyjából). Nekünk, felnőtteknek sem egyszerű a helyzet. Íme egy gyors lista arról, ami biztos, hogy nagyon fog…..
  Tegyük fel, hogy van mondjuk pár millió forintunk befektetni. Hol fektessünk be? Mit kínál Magyarország, és mit kínál az unió nyugati része? Nyugaton viszonylag stabil a gazdaság, az adópolitika, szilárd a jogi háttér, erős a közigazgatás, hatékonyak a bíróságok, szigorú a kontroll. A társadalom…..
drunkenmunky 2017.06.01 09:29:05
Sok jó dolog és sok marhaság van a cikkben. Pl a cikk veleje is csúsztatás:

"Itt van sajnos a megoldás, ezért keresünk kevesebbet. A cégtulajdonos nem érdekelt a többet fizetésben, a rendszer nem követei ki, és a cégvezető nincs is motiválva a bérfejlesztésre. És itt van a megoldás sajnos arra is, hogy miért van ilyen rongyos állapotban a gazdaság, ami rongyos is marad még egy jó ideig, akárhogyan fejlődik is. (A bizalmi állapota ráadásul a fentiekből egyenesen következően kulcskérdés - és az egyáltalán nem fejlődik.)"

A munkaerőpiaci versenyhelyzet húzza fel a béreket nem az "állam vagy a rendszer". Az államtól vagy a rendszertől várni ezt ...már láttuk az átkosban milyen eredményt hoz. Én most tapasztalom ezt informatikusként. Lassan már nyugaton sem keresnek sokkal többet...legalábbis a nyugati fizuból ugyanazt az életszinvonalat lehet megkapni mint itthon az itthoni fizuból. És itthon Marika néni segít vigyázni a gyerekre, nem mint nyugaton...(haver 3000 eurót keres Dublinban programozóként. 1000€ az ovi, 1000€ a lakbér és marad 1000€ megélni egy 3 fős családnak. Programozóként)

Az adminisztráció könnyítése, ésszerűsítése, a transzparencia növelése(pl NAV pénztárgépek) természetesen központi kezdeményezés. Ugyanez az "emberek segítése" nem pedig "az emberek büntetése, kizsákmányolása" a hivatalokban

A stressz magasabb itthon mint nyugaton. Tele vannak az utak plakátokkal (Ők lopnak, két farku kutyám van stb) Az index fikaparádét és véleménymédiát csinál. Kergeti ki a szerencsétleneket külföldre kb úgy mint a devizatartozás.
Állandóan fáradt, bármennyit pihen, kimerültnek érzi magát? Már vasárnap délután szorong a hétfőtől? Egy ideje már nem lelkes, hogy bejárhat dolgozni, már-már munkaundora van? Ha egy munkahelyen nagyon magasak az elvárások, de cserébe nincs elég erkölcsi és anyagi elismerés és hiányoznak a…..
drunkenmunky 2016.11.07 12:49:42
@Leylandi: nagyon egyetértek azzal amit mondasz! A megoldást azonban nem csak a főnökök tudják szállítani, hanem inkább felelősségük segíteni. Én ha látom, hogy valakinek rosszul megy (és ez a teljesítményen is meglátszik) akkor kötelezőnek érzem elindítani a probléma-kezelést. Lehet ennek a vége egy rotálás lesz, lehet munkavállalói felmondás, lehet az adminisztrációs és más terhek okosabb elosztása stb...
A kis autó motorháztetőjén hámlott a lakk. Ennek javítása nagyon körülményes, fényezők pedig nem is vállalják. Csak a teljes újra festés jöhet szóba. Ezért elkezdtem színazonos elemért feltúrni az egész netet. Felhívtam pár VW bontót is, de sehol sem jártam sikerrel. Elmondásuk szerint szín…..
Dióhéjban: Tökéletesen megtervezi a gyerek életét a legkisebb részletektől a pályaválasztásig, a karrieren át a partnerrel szembeni elvárásokig. Ezt a grandiózus tervet sokszor saját meg nem valósult vágyai motiválják. Magas elvárásait, igen erős kontrollal rá is erőlteti a…..
drunkenmunky 2016.06.27 15:44:35
@Lángharcos: sajnálom, nagyon szomorú lettem attól amit írtál. Nekem most van egy 2.5 éves lányom és állandóan búvom az ilyen lelki rovatokat-könyveket, hogy ne legyek olyan s*ggf*j, mint amilyen az anyám volt velem. Kitartást és verd pofán anyádat, ha legközelebb találkozol vele. :)
Olykor olybá tűnik, mintha minden kislányt és nőt permanensen zaklatnának. Mintha ennek elkerülésére nem lennének módszerek. Van, akit durván, fizikailag is molesztálnak, van, akit "csak" paskolgatnak, fogdosnak, van, aki a szóbeli változatnál többet nem tapasztalt. Néha úgy tűnik, hogy az összes…..
drunkenmunky 2016.03.11 11:27:49
@i23kovacs: (sorry a helyesírásért) egy gond van, mégpedig a hormonszint. Hiába a kultúra...sajnos a hormonoknak nem lehet ellentmondani. Egyébként meg ez nem feltétlenül gond, hisz így éltük túl az evolúció évezredeit. Ide fejlődtünk, az a férfi tudta "elszórni a magvait" akinek ilyen hormonszintje volt. A kultúráltság oda vezet, hogy elöregszik európa, hiperkorrektek leszünk és sajnos kevés a puruttya. Mondjuk ettől szvsz még elég sokat kufircolunk. Sajnos amit mondasz, nem lehet ilyen könnyen, egyértelműen lezárni. Aztán ott van a nőkben a tetszési vágy. Bögyös dekoltázs és szűk ruhák. Bedobom a csalit a halnak és ideges vagyok ha páran észreveszik/odakapnak? Megoldás: nem dobok csalit. Gáz mi?
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
Összesen 8 millió forintot kell fizetniük annak a két 16 éves fiú szüleinek, akik a megvert társuk halálát okozták azzal, hogy eszméletlen állapotban belelökték egy tóba. (Ezért a fiatalok 14 év börtönbüntetést kaptak.)A bírósági ítélet szerint: "Hiányzott az…..
Novák Előd belecsúszott egy parasztlengőbe… Szerintem nem először verik meg, aki ismeri, vagy találkozott már vele, jogosan vélheti, hogy ő volt az a loser a suliban, akit megköpőcsöveztek, elvették az uzsiját és focipályán nekiállt okoskodni, majd jól felrúgták.…..
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
drunkenmunky 2010.08.27 19:57:25
@MDA: Nyugaton az albérlet azért elfogadottabb mert a tulajdonosok nem képzelik magukat köcsög árja fajnak.
Nem akarnak lemaradni a volánosok az ügyfélterrorizálásban a BKV-s és MÁV-os kollégáktól a jelek szerint. Miklósnak az volt a bűne, hogy szóvá tette, egy közlekedési alkalmazott dohányzott az Árpád hídi buszpályaudvar utasvárójában, ahol ez természetesen tilos. Tegezéssel…..
Bár eredetileg az M3 25 éves történetét érkeztünk ünnepelni, meg persze a káprázatos új GTS-t, de - ha már úgyis ott volt pár újságíró a világ főbb csücskeiből - megküldték alattunk a még szinte titkos BMW 1 M Coupét, az E30 M3 igazi szellemi örökösét. Boldog nap! A…..
drunkenmunky 2010.07.17 12:02:49
eat IT eat IT 2010.06.10 19:00:00
Az ÁSz helyére új étterem és kávézó költözik, az EatIT. A kínálatot és a környezetet szeretnénk vendégeink kívánságai szerint alakítani, és működtetni, ezért hoztuk létre ezt a blogot. Itt már a nyitás előtt megismerkedhetünk egymással, nyomon követhetitek a…..
drunkenmunky 2010.06.11 11:21:15
Sokat hangoztatott, és sajnos megalapozott sirám, hogy az édes tokajiak iránti kereslet belföldön, külföldön egyaránt lanyha, és ez a magas előállítási költségekkel társulva egyenes útnak látszik a csődbe. A tokaji borászok szerencsére ezt időben fölismerték, és a száraz…..
A Revue du Vin de France májusi számának vezető interjújában David Khayat-t, az egyik legelismertebb francia rákkutatót kérdezik. Az interjú háttere egy évek óta húzódó polémia a boros szakma és egyes francia rákkutatók között. Utóbbiakat az INCa (Institut national du cancer,…..
de Sade márki Péntek este 2010.04.28 13:10:00
A bárpultnál szemlátomást leharcolt, elvált, faszéhes nők ülnek, a bouncer beenged ingyen, régi haver. Először nem megyek oda egyikhez sem, csak legelészem a látványt. Leképzelem róluk a push-upjaikat, a feszes minijeiket, a sminkjüket. Aztán, bár ilyenkor semmi sem bizonyos, az…..
drunkenmunky 2010.04.28 23:53:33
*Azaz gyorsbombázó. A terminus technicus nem takar mást, mint egy olyan – jellemzően könnyű, maximum közepes – bombázógépet, amely elég gyors ahhoz, hogy a vadászgépek ne tudják utolérni. A múlt század harmincas éveiben tette magáévá a koncepciót sok, zömében…..
  Nehezebb csúszós úton vezetni, mint szárazon, de azért nem lehetetlen. Kattintson néhány jó tanácsért! Vélemények azonos című írásunkról...