Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlterEgo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Tarka zavar 2008.10.05 13:02:00
Na megvolt a nagy felvonulás, amelyek a hírek szerint cirka ötezer ember vett részt, amely még egy tisztességes metálkoncerten is alacsony szám lenne, nemhogy egy fontos társadalmi kérdéssel kapcsolatos mozgalom esetében. Nyilván nem mentem el, mert egyfelől a Verseny utcai piacon…..
AlterEgo 2008.10.05 16:46:59
Igazán rossz érzés volt olvasni ezt a cikket. Egyrészt nem értem, hogy Magyarországon miért az az első, hogy belekötünk a másikba. Miért fontos az, hogy elmaradt egy kötőjel. Egyszerűen nem értem. Általánossá vált, hogy bárki bármit kezdeményez, nem azon kezdünk gondolkodni, hogy a jószándékát hogyan pártoljuk, hanem azon, hogy ez úgyis rossz, és még meg is magyarázzuk, hogy miért rossz.

Sajnáltam, hogy nem tudtam részt venni ezen a megmozduláson. Ha Magyarországon lettem volna, feltétlenül elmentem volna. Nekem ugyanis arról szólt, hogy olyan emberek, mint Bódis Kriszta, Novák Péter és számos, általam nagyrabecsűlt civil szerveződés egy olyan ügy mellé állt, ami fontos. A kommentekből is látszik, hogy fontos. És hogy oda álltak-e mellé álcivil szervezetek - nem nagyon érdekel. A rendezvény célja volt a fontos.

Az ügy pedig nem más, mint az erőszakmentes megoldások keresése és a tolerancia. Hogy mennyire nem működik otthon a tolerancia, jól jelzi néhány komment stílusa is. EL KELL TUDNI FOGADNUNK EGYMÁST, és egymás véleményét.

Lehet persze az embernek nagy a hangja, és ordibálhat, hogy cigánybűnözés, és akkor mi lesz? Ettől változni fog valami? Mi a megoldási javaslat? A cigánybűnözés mint szó már fasizmus, már kirekesztés. A hülye százalékirogatások sem vezetnek sehova. A bűnözést kezeljük bűnözésnek,

Hány százaléka a börtönben ülőknek cigány származású? - elképesztően sok bűnözőt, adócsalót ismerek, ők a középosztálybeli barátaim, ahogy valószínűleg a kommentelők is. Csak még ha ki is derül, hogy loptunk párszázezer forintot, mondjuk jogosulatlan adóvisszatérítés formájában - akkor megússzuk pénzbírsággal, vagy egy felfüggesztettel. Azért talán ezt is érdemes lenne végiggondolni, hogy lopás és lopás között ekkora-e a különbség.

Ez a felvonulás nekem pont arról szólt, hogy megmutassák a benne részt vevők, vannak, akik szeretik a sokszínűséget, megpróbálnak nem előítéletesen gondolkodni, az együttműködést keresik, és nem a kirekesztést.