Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jupiter

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A délelőtti órákban 5-10 centi friss kokain hullott Kispesten. Az ott dolgozó rendkívüli hómunkásokat onnan lehet megismerni, hogy le van horzsolva a homlokuk. Akár 10 centit is elérheti a Kispesten hullott csapadék, amiről kezdetben azt hitték hó, de kiderült, hogy kiváló…..
jupiter 2012.02.19 19:20:33
@(C) Neel Armstrong:
Milyen dolog az, hogy egy rosszul leírt ateista amcsi nicknév alatt zsidózik itt magyarországon.
Igazán választhatna igazi magyar jobboldali keresztény nevet is, mint például Rákay Philph, vagy németesen a Doktor Kovács...
;-)
jupiter 2012.02.19 20:06:57
@(C) Neel Armstrong:
Köszönöm kedves szavaidat, de lenne némi hozzátenni valóm:
1.) Nem írtam, hogy Armstrong meghalt volna. Éljen soká, amerikában.
2.) A nicknevem magyarosan van írva. S hidd el jó ismerője vagyok a római történelemnek, így tudom hogy nem "j"-vel írták. Ráadásul ha már klasszikus helyesírás akkor két "PP"-vel: azaz Iuppiter!
Még se alacsonyodjunk már le egy álamelnök szintjére.
3.) Jupiter nem a Pantheon főisten volt, azaz nem egy templomé (amely mára már keresztény), hanem a római vallásé.
4.) A kaftán gondolom a szokásos zsidózás miatt kerülhetett szóba, de az igazság az, hogy ezt hordták a honfoglaló magyarok is.
;-)
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
Bankfiókokban, helyi önkormányzatoknál állítják fel azt a széket, amire le kell ülni, mielőtt közölnék az illetővel az aktuális államháztartási hiányszámokat. A székből Brüsszelbe és az IMF-hez is küldtek a Nemzetgazdasági Minisztériumból, sőt a…..
jupiter 2011.10.10 21:54:46
@tobias2: meg imaszőnyeg, szélere állítva egy Róza szoborral, s ott lehetne még PintérSanya széfje benne..., s persze BudaiGyuszi fiókja, benne..., s hát nem hiányozhat a forint feszülete sem, mert hát ő is meghal/t/ értünk bűnösökért...
;-)
A kedden kirúgott Gubcsi Lajos szolgálati autójában nem a lézerrblokkoló volt a legfurcsább, de a HM-es cégvezető mindenre tudott magyarázattal szolgálni.  „A minisztériumból kaptuk az információt, miszerint több illegális módosítás is történhetett G. Lajos…..
jupiter 2011.09.21 23:12:14
@delvideki: hülyén hangzik, de mostanában jobb lenne romániai, vagy szlovákiai magyarnak, mint "őshonos" maradvány magyarnak... nem is beszélve a "térképpel elutazó" "mifajtánkról"...
;-)
Középkori hagyomány éledt újjá Magyarországon: Lázár János fia Boldizsár eljegyezte Fásy Ádám lányát, Zsülikét. A hajdúszoboszlói Hotel Silverben megrendezett esemény konferansziéja, Fluor elmondta, hogy szerinte jelenleg nincs jobb pa-pa-parti hazánkban, mint Lázár János…..
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
Ilyen még nem volt a blogon, de talán nem is lehet ennél tökéletesebb nap egy könyvajánlóra. Új világrend – új politika címmel most jelent meg a Századvég Alapítvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről, amellyel egy valóban nagy múltú és tiszteletre méltó…..
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
jupiter 2011.02.16 01:29:00
@egyittlakó: "Nem kellene túlzásokba esni. Nemrég törölték fel a padlót vele az EU-parlamentben. Még most is annak a lelki traumáját viseli...
Különben, egy tehetséges politikus nem azonosítja magát a nemzettel és nem rekeszti ki a nemzetből a másképpen gondolkodókat azzal, hogy "a haza nem lehet ellenzékben". Továbbá nem osztja meg a népet és nem hazudik. Nem koboztatja el a magántulajdont és nem államosít. Nem bosszúálló és nem gondolja magáról, hogy történelmi küldetése van. Nem rombolja a jogállamot."

A tehetség és (jelenlegi) sikeresség nem szeretem, nem szeretem kérdése. Jó kor volt jó helyen, s lehetőségek megtalálták (szerencsés volt), s jó tanuló módjára jól változtatott, megcsinálta a feladatot.
Egyébként én sem kedvelem, arrogáns lett, s a Fideszt kb. 2000 óta olyan mozgalmi politizálásba terelte, amely ellen éppen ő lépett fel 1988-89-ben. (Bár KISZ titkár is volt.)

Még egy jó jellemzője, hogy kifelé kitűnő karaktergyilkos, s tehetségölő. Kiszorította a MIÉP-pet, s leszámolt a korábbi koalíciós partnereivel (FKGP, MDF) is, miközben a szavazóbázist (nagyrészt) besöpörte. Egyidejűleg saját berkein belül nem hagy másnak érdemi teret. Fodor hamar levált, Kövért elküldte nagyonjobbra, Pokorni - Rogán kapott csontot (önkormányzat), s Kósából most csinált bolondot. Aki színen maradt a közelében (tűzközelben), az biorobot. (Navracsicsnak még kijár valami nagy bukta a közeljövőben, az igaz.)
A fentiektől eltekintve azért lehetne sikeres is a kormányzása, de az ötletei egyre aggasztóbbak, intézkedései visszaütnek.
;-)
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
jupiter 2011.02.14 22:08:59
@a-kis-herceg: Tarlós már lebegteti a törülközőt...
;-)
jupiter 2011.02.14 23:05:57
@a-kis-herceg: a tervekben a bizonytalanság, csak nagyobb elszántságot szülhet, azok ismertetésekor. Eljöhet az az idő is, hogy "akkor is megcsináljuk, s majd meglátjátok, hogy jó lesz nektek is" szlogen lesz az árokásó jelmondat.

Orbánnak társadalmi konszenzus kellene, de fél már minden méreckedéstől, s ez ellene fordítható. (Frakciószövetségen belül leginkább.) Önkormányzatilag is erős embereknek van hátországuk, s jobban le tudják mérni a közhangulatot is.
;-)
Azért az elképesztő, hogy miközben ennyi marxizmuson nevelkedett ex-káder - és egyszerű elszenvedő alany - üldögél remegve a plazmatévé és a monitor előtt, alig van valaki, akinek eszébe jutna, hogy amit ma Orbán-féle politizálás címszó alatt látunk-hallunk-érzékelünk, az a…..
Deutsch Tamás aktivizálta magát, előbb naptárat készített, majd a "megtámadott" Orbán Viktor segítségére repült haza Brüsszelből. Az EU elnökségi nyitány az EP parlamentben roppant szórakoztatóra sikeredett, ahány újság, annyi nézet: Alázás! Szégyen! Orbán…..
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
Sajnálom Szijjártó Pétert. Lehetett volna belőle akár államtitkár is, de ő még most is, 2010 végén is ugyanúgy tolja a 2 szavas kommunikációkat mint 2008-ban vagy 2006-ba, csak a szavakat cserélték ki. Aki egyszer rálépett a nyakói útra ... onnan már nincs visszaút.…..
jupiter 2010.12.06 22:53:30
A nagy pénzügyi gurunk, Matolcsy bácsi nagyon szeretheti a forintot.
2009-es vagyonnyilatkozatában is megtakarításait csak véletlenül tartotta devizában, biztos a "zasszony" intézte.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2009/m017_j0091231k.pdf&p_cont=application/pdf
(9-dik oldal).
Mondjuk már sejthetett valamit az idénre, mert a devizabetétet csak majdnem "jóhelyre" írta, de már sejthetett valamit, s az egyéb kategóriába rublikázta.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2010/m017_j0100514k.pdf&p_cont=application/pdf
(9-dik oldalt)
Nem tudom ez nem benfentes kereskedés?
Na mindegy, gondolom más vezérek is a forintba "bíznak".
;-)
Hamarosan új élet kezdődik a telepeken élő haszonállatoknak.....na és persze a gazdáknak is. A Vidékfejlesztési Minisztérium két korábbi rendeletének módosításával rendelkezik arról, hogy az állattelepeken egy új munkakört kell alapítani: lesz egy ember, aki a baromfik,…..
Me reggel dobta be a Népszava a hírt, hogy a sukorói kaszinóberuházás befektetője, Ronald Lauder tárgyalt Orbán Viktorral. Arról a sukorói kaszinóberuházásról van szó, amely kapcsán több mint 1 milliárd forintos kár érte az államot, melynek kapcsán külön kormánybiztos…..
Olvasói levél, Horizonttól: "Egész héten szomorú és komoly dolgok voltak. Mivel hétvége van és nyár (ez utóbbi nem mindig biztos) vegyük  könnyedebbre a témát, és mosolyogjunk együtt egy kicsit. Végezzünk egy kis "utógondozást". Van nekünk egy komoly,…..
Az Ember, Aki Sohasem Hazudott immár a 12. alkalommal értékel. Nagyon megy az idő... Négyet mint miniszterelnök tartott, hetet mint az ellenzéki párt elnöke. Most jön a nyolcadik. A Tét nagy, kétharmad vagy őszinteség? Az origo / virgo közös fejlesztésének köszönhetően…..