Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TA-TB

3 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Róbert nem lenne az Index gyémántkoszorús törzslevelezője, és ebből következően nem láttam volna tőle hasonlókat, el sem hinném, hogy az alant olvashatóhoz hasonlóen részletes panaszos levél létezik. De mégis, így, bér extrém hosszú, a Kocsis Istvánnak címzett…..
TA-TB 2009.10.29 22:52:44
@Crystalwolf: Mo. 2009. Congratulation! Mindösszesen ennyi!
TA-TB 2009.10.30 17:25:42
@MUV 3404: Hagyd, hajthatatlan. A kocsivezető szabályos volt,de az ügyet ki fogják vizsgálni, még lesz foganatja.
TA-TB 2009.11.03 20:26:04
@Crystalwolf: Jó magam nem voltam a tett helyszínén, de az utólagos cégen belüli forrásokból tudok az esetről pontosan, ami nem teljesen felel meg Róbert elmondásainak.
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
TA-TB 2009.08.23 22:41:57
@TA-TB: A kecskeméti meg a fenyvesi kisvasutak!! Ez kulturális látványosság! Nyáron a fenyvesi kisvasúton tömve mentek a vonatok!!!! UNDORÍTÓ ÉS GYOMORFORGATÓ AMIT MŰVELNEK!!
Aki nem ismeri a Ferihegyi vasúti megállóhelyet, és először jár arra, az sokat idegeskedhet a jegyvásárlás miatt, pedig nem csak pénztár, jegyautomata is van, de ebből csak az utóbbi van a peronnál. Így aki nem vett a terminálnál jegyet (mert nem tudta, hogy ott kell), az vehet…..
TA-TB 2009.08.11 10:32:00
@Ibigoo: 200 méter hijján az is 1 km! :) 2*400=800 :D
Aki elér Mátészalkáról Debrecenbe igazi túlélőnek mondhatja magát. Itt mindennapos a verekedés, kötekedést, és a rablás is, de a lerobbanó vonatokkal is szinte minden nap találkoznak az utasok. Olvasónk észrevételeit, panaszait egy hosszú levélbe gyűjtötte össze, ezekről…..
Mint azt már tegnap bejelentettem, az érkező levelekkel (amennyiben az olyan) nem csak a MÁV-Start ügyfélszolgálatát keresek meg, hanem az ügyben érintett hatóságokat, szervezeteket is, hogy a bejegyzéseknek minden esetben pozitív hatásuk legyen a vasútra. Emellett felvettem a…..
TA-TB 2009.08.09 23:56:15
@BKV figyelő: Azért kérdezem, mert gondolom még Te is suliba jársz (jó nem nyáron), és akkor is látszik, hogy nagyon sokat foglalkozol a BLogokkal, ami persze nem baj, sőőt... Csak sokszor nekem úgy tűnik, mintha egész nap a bloggal foglalkoznál, postok dátuma, egyes hozzászólások... :)
Olvasónk bátor ellenőrökkel találkozott a 28-as villamoson. A karszalagot viselő férfi vasággyal együtt lehetett körülbelül 40 kiló, nem kísérte sem biztonsági őr, sem rendőr, csak két kolléganője. A jegy nélkül utazókat próbálta meg leszállítani, még a villamos…..
Olvasónk azt nem érti, hogy ha egy vonat baleset miatt késik, akkor miért nem azt mondják be a hangosba, hogy bizonytalan ideig késik, miért kell „halmozni” a késést? A Lehár EuroCity (ami az utasok szerint egyébként is késik) először 30, majd 50, 125, 150 végül 160…..
Az IC régebben azért volt jó, mert a személy és a gyorsvonatokhoz képest sokkal jobb színvonalú volt a szolgáltatás. Nem késett a vonat, tiszta, modern kocsik közlekedtek. Ezek miatt az utasok nem is sajnálták érte kifizetni a pótjegyet és a helyjegyet. Manapság viszont sok IC a…..
TA-TB 2009.07.29 12:45:40
@mav: Aha, persze, főleg egy vasárnap délutáni 16.15-ös járaton... Persze, amikor plusz 3 kocsit csatolnak szegeden a vonathoz....
Rendszeresen jeggyel utazók előtt biztos ismert a jegyvisszaváltásra vonatkozó szabály. Az előre megváltott jegyet csakis a kiindulási állomáson lehet visszaváltani. Olvasónk megvette a jegyét, majd később kiderült, autóval utazik. A jegyet nem tudta visszaváltani késő este,…..
Olvasónk Start Klub kártyájával július 1. és augusztus 31. között ingyenesen szállíthatja kerékpárját a vonaton. Él is ezzel a lehetőséggel, bár komoly problémák vannak. Van olyan pénztár, ahol ismerik a kedvezményt, de nincs jegy, amit kiadhatnának, de vidéken olyan…..
TA-TB 2009.07.23 12:24:14
@Lesből Támadó Szárítókötél: Hát miért akarsz a nyugatiban Balaton MIX jegyet venni, mikor nem is onnan megy vonat a Balcsira?:)
TA-TB 2009.07.23 23:50:19
@Lesből Támadó Szárítókötél: Akkor le vagyok maradva,de ennek örülök,hogy nemcsak a Déliben meg a keletinben adnak akkor :):)
Olvasónk eddig két alkalommal próbálta ki az E-Ticketet, de hazsnálni még nem tudja. Zuglóban mindig szétverik a terminált, így hiába vitte magával a kódját, jegyet kellett vennie a pénztárban. Miért nem adják ki az E-Ticketet a jegypénztárban? Miért nem csinálják…..
Olvasónk, Viktor a napokban Győr és Sárospatak között utazott. Az út során rengeteg hiányosságra lett figyelmes. Olyan dolgokra, amit mi ingázók már megszoktunk. Levelében többek között arra keresi a választ, hogy miért rossz a cég utastájékoztatása, miért gazosak a peronok,…..
Lelépett a mozdonyvezető, hoppon maradtak a Somogy Intercity utasai – állította hétfőn a gazdátlanul maradt szerelvényen utazó taszári hölgy. Átmenetileg Dombóváron ragadt a vonat. Az utasok elképedése akkor vált döbbenetté, amikor fény derült a késés okára. A taszári…..
TA-TB blogja Csodabogár villamosok 2008.03.28 21:58:00
A BKV Zrt. villamos állományába tartozik egy csodabogár: a 4165-4169-es pályaszámú Tátra szerelvény, ebben az a különleges, hogy ún. egyedi ajtóműködtetést építettek, de úgylátszik a beépített egyedi rendszer sorsa megpecsételődni látszik: A BKV válasza:…..
TA-TB blogja UV a Körúton! 2008.03.28 17:38:00
 IGEN IGEN, MEGYÜNK MIND ÁLLAT, hogy egy ismerősöm szavaival éljek: Holnap 8.50-kor Zugló kocsiszíntől elstartol a 3888-6010-3885-ös UV trió, hogy nosztalgia menetet teljesíthessen a körúton, az elérhető, talán legnagyobb sebességével! Majd vasárnap ismét közlekedik,…..
Tegnap voltam egy barátomnál a Gyermekvasúton, aki épp a gőzösön volt fűtő, és Hűvösvölgyben meséli, hogy Széchenyi-hegyen körülbelül 5 cm hó esett...Hát tényleg igaza volt, mert a Hárs-hegytől felfelé szinte minden fehér volt...    A híreket hallgatva, azt…..
TA-TB 2008.03.24 03:11:00
Mindenki előtt világos, hogy 2008. március 20-án este kisiklott egy villamos a Fehérvári úton, a Bocskai út megállóhely után. Egy szemfüles olvasónk videóra vette a kisiklást követő eseményeket, melyen jól látható, hogy fiatalok a kisiklott villamos oldalát összefirkálják.…..