Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Recycling.Blogger

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hasznosítsd újra! Ingyen mosás 2016.12.09 21:23:27
Előre leszögezném, hogy a mosás itt nem jelenti a folttisztítást. Sajnos. Az lenne a legbarátságosabb, ha a folttisztítást is meg lehetne oldani különböző kemikáliák nélkül, de ez eddig nekem nem sikerült.Ha ezt tudomásul vesszük, akkor egészen jól össze lehet válogatni a pólókat, nadrágokat,…..
Most kicsit átkapcsolunk McGyver üzemmódba kapcsolunk, de csak röviden, egyrészt, mert elég egyszerű elkészíteni, másrészt, mert súlyos anyai teendőim vannak. A nyár egyik projektje volt a házi aszfaltkréta készítése, amiről egy, azaz egy darab képet sikerült készítenem a prototípusról, mert utána…..
Az elmúlt héten elkezdtem kicsit átnézni a szekrényekben lévő dolgokat, szortíroztam, terveket szőttem.Így került elő egy fél csomag kukoricakeményítő, aminek már a szavatossága is lejárt, tehát én már nem főznék belőle a gyermekeimnek, és egy csomag mosószóda, amit megvettem ugyan, de nekem nem…..
Kèt napja felbontottam egy dobozos tejet és a tetején szép opálos tejsavó lötyögött. Már majdnem kidobtam, amikor eszembe jutott, hogy itt a remek alkalom egy kis boszorkánykodásra ès kèszìtek belőle kazeinragasztót.   Mi a kazeinragasztó? Régen az asztalosok készítettek ilyet…..
Hasznosítsd újra! Kávékapszula 2015.04.30 20:18:26
Jó pár évvel ezelőtt, amikor megjelent az első kapszulás kávéfőző, halálra ítélték a konzervatív fogyasztók, mert nagyon drága, és halálra ítélték a környezetvédők, mert a műanyag kapszulák sokkal nagyobb terhelést jelentenek a környezet számára, mint a darált kávék…..
Recycling.Blogger 2015.05.07 08:46:33
@AnnaPanni: Az a legjobb megoldás, de szerintem nagyon sokan nem viszik vissza. Kb. úgy, mint az üres üveget, pedig az az, amit talán a legnehezebb házilag újrahasznosítani.
Recycling.Blogger 2016.05.14 17:16:14
@Rebi82: Szia, bocsánat, hogy csak most írok, de kicsit sűrű lett az életem. Tehát a válasz: leginkább olyan ismerőstől, akinek ilyen gépe van, vagy van több iroda is, ahol ilyet használnak vagy magától a nespressotól. Hátha!!!
Ha budapesti vagy és eljössz érte, lehet, hogy tudok neked szerezni, de hogy éppen milyen színű van, nem tudom.
Legalább egy hónapja készülök rá, hogy kipróbáljam ezt a receptet, de még mindig csak a fagyasztóig jutottak el a rózsaszirmaim.Sebaj! Leírom hogy kell elkészíteni, hátha ti gyorsabbak vagytok nálam és megírjátok hogy sikerült! Tehát!Szüreteljük le a rózsa szirmait, amikor…..
Mivel megérkezett a nyár, vele a gyümölcs szezon, ezzel együtt pedig a befőzések öröme, két nagyon jó, szinte elronthatatlan dolgot szeretnék megosztani veletek. Az örömbe üröm, hogy az almának nyár elején nincs igazán szezonja, míg az epernek például igen, így az…..
Kicsit régen jelentkeztem, mert felhalmozódtak a feladatok az életemben. Az utóbbi két hétben leróttam bejelentési penitenciámat az adóhatóság felé, túl vagyok két tanítás nélküli ovis napon, karnis szerelésen, sapka varráson és még rengeteg mindenen, de mindet fel sem tudom…..
Körülbelül öt percig azt hittem, hogy hideg zsíroldót sem, de azért annyira nem hatásos.Mióta az első fiam megszületett, próbálok minél kevesebb vegyszert tartani itthon. Egy csomó mindent sikerült már kiváltani, de azért időről időre rákényszerülök, hogy valamilyen…..
 Miközben párhuzamosan több dolgot is tesztelek, nem sok időm marad az alkotásra. Látok viszont olyan csoda dolgokat, amitől megfájdul a szívem és felsóhajtok, hogy bárcsak lenne tengernyi időm vagy legalább állhatna egy nap 24 helyett 96 órából!Tízen-huszon éve még nagy…..
Minden mosásnál elhatározom, hogy kiselejtezem a régi, szakadt, kemény, fakó, szürke törölközőket.Még mindig nem jutottam el addig, hogy az összeset átnézzem, de már megvannak a terveim. A kemény, de még használható darabokat belehet áztatni ecetes vízbe, ami feloldja az…..
Nem tudom, hogy ti szoktatok e magvakat csíráztatni, de én igen. Télen szerintem sokkal egészségesebb, mint a primőr zöldségek-gyümölcsök, amiknek se íze, se illata. A nagyobbik csemetém imádja a "piros" paprikákat, ami a kaliforniait és a kápiát jelenti, de neki még csak…..
Hasznosítsd újra! Tejes doboz 2015.04.27 11:50:28
Biztos mindenkinek van olyan időszaka, amikor valahogy semmi sem sikerül. Nekem az elmúlt hét telt ilyen sikertelen projektekkel. Túl vagyok kb. 4 sikertelen kávé projekten, egy szemfestékből festék készítésen, egy nem tökéletes csempefestésen és még a kipróbált CD-ből mozaik…..
Hasznosítsd újra! Zacsi 2015.04.22 20:48:23
A Föld napja alkalmából egy csokrot gyűjtöttem nektek a nájlon zacskók újrahasznosításáról. Szerintem ez az a dolog, ami csak gyűlik. Láthatatlanul, rejtélyes módon és állandóan. Hiába figyel az ember, próbál tudatos lenni, visz magával bevásárlószatyrot, a legjobb esetben…..
Lassan a CD-től, mint adathordozótól is elbúcsúzhatunk, és ezzel rengeteg, lassan lebomló műanyagot hagyunk magunk után. Szomorú dolog ez a Földre nézve, de talán kevésbé szomorú, ha készítünk belőle valami szépet. Miközben a kávéra kerestem a megoldást, eljutottam a…..
Két napja a kávézacc újrahasznosításán pörgök.Azt évek óta tudjuk, hogy a kávézaccot fel lehet használni komposztálásra (leginkább kiskertben, mert könnyen penészedik, ezért a cserépbe tenni nem ajánlom), bőrradír készítésére (arcra inkább ne használjátok, mert ha egy…..
 Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a következő bejegyzés és arra jutottam, hogy legyen egy olyan dolog, ami egészen biztosan minden háztartásban megtalálható: a WC papír guriga.Tudjuk, hogy a Zewa-nak létezik olyan wc papírja, aminek a gurigáját le lehet húzni a wc-n, de mi abban a…..
Remek kis projektet találtam ki mára. Volt két üres tojástartó itthon (ami nagy szám, mert kb 10-ig meg sem állok) és tegnap láttam egy jó kis ötletet az újrahasznosításukra.Nem bonyolult dolog, csak papírzúzalékot kell csinálni, formába bele, préselni és szárítani, esetleg…..
Hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás... ki tudja. Gondolom mindenkinek megvan erről a maga elmélete, de most nem is erről akarok írni.Most a spórolás kisokos következik, avagy hogyan spóroljunk a tojással, mit tegyünk a fölös tojásalkatrészekkel.Ez ma azért jutott az eszembe,…..
Hasznosítsd újra! Ki vagyok? 2015.04.13 21:32:55
Én egy gyűjtögető vagyok. Tetszik vagy sem, gyűjtök ezer és egy hasznos és haszontalan dolgot.És újrahasznosítok. Sokmindent. Bár még messze vagyok a Zero emission-től, de próbállkozom.Gondoltam indítok egy blogot, amiben megpróbálom összegyűjteni magamnak és másnak azokat az…..