Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ribizlifozelek

0 bejegyzést írt és 660 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság nehéz többeket érdeklő témát találni az oltásnál. Így aztán külön érdekes az amerikai Utah államban élő Ribizlifőzelék posztja, aki azt írta meg, miként megy ez náluk...
ribizlifozelek 2021.03.31 07:16:06
@FutureFry: Világos, mi is azért álltunk ott, mert vártunk a drive thru ebédre, de szerintem ugyanúgy vicces, mint az "elektromos autópálya matrica" vagy a műanyagból készült üveg.
Tudom, most jönnek majd az olyan kommentek, hogy „Gyerekkel nem kell utazni, jó azoknak a Balaton is.” vagy „Minek kínozza a gyerekét és főleg másokat?” – de ezeken én inkább tovább ugranék, és arról szeretnék írni, hogy ha mégis úgy érzed, el kell utaznod, és van már néhány gyermeked, akkor mik…..
ribizlifozelek 2018.09.25 18:01:13
@hülyegyerek12: Talán mert ők is fizettek a BC jegyért, hogy kényelmesen utazzanak :)
Négy napon belül három erős földrengés rázta meg Közép-Olaszországot, Rómától nem messze. És ez még nem is legrizikósabb térség. Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a sorozatos rengések miatt hosszú idő óta inaktív törésvonalak válhatnak újra veszélyessé. Bár a földrengések időpontját nem lehet előre…..
No, akkor kezdjük valami pozitívval az itthoni posztok sorát, hiszen az előzőt belengték a baljós árnyak. VonatAnyuhoz vonatoztam. Igaz, előtte még volt egy kis futás, hogy elérjem a vonatot. Az úgy történt, hogy kicsit késve indultunk az állomásra otthonról (csak a szokásos)…..
ribizlifozelek 2015.11.16 06:20:50
Elindult a visszaszámlálás.Nagyjából négy év után nem egészen két hét múlva hazaköltözöm. Háttérsztori: 2013 tavaszán három hónapig voltam otthon, megházasodtam, majd visszautaztam. Feleségem és a két gyerek augusztus elején szintén kiköltözött hozzám, a terv az…..
Ma nehéz napom volt. A landlord, illetve landlady pár napja értesített, hogy a lánya megvenné a lakást befektetésnek, ezért szeretné megtekinteni szombat dél körül. A lakás akkori állapota nagyjából egy feldúlt gitárraktár és egy barkácsműhely gránátrobbantás után…..
... másfél évvel meghosszabbítva...
ribizlifozelek 2013.01.19 00:40:58
Ezúttal nem a szokásos spam-ek egyike. A Pilgrim Insurance írt. Náluk van az autóra a kötelezőm, annak idején az egyik helyi biztosítási ügynökségnél kötöttem. Ebben a hónapban örömmel tapasztaltam, hogy az egész éves díj részleteit már befizettem, így a januári…..
Első ízben fordult elő, hogy az itteni számlámról átutaltam pénzt az otthonira. Itt: Citizens Bank Green Checking, otthon CIB Bank USD folyószámla. A műveletet kizárólag személyesen, egy letter (az itteni A4) méretű nyomtatvány kitöltése és azonosítás után lehet megtenni, az…..
   Van Budán, a Nyéki-hegy oldalában egy különös erdőfolt, melyről még nyáron volt szó az Urbanistán: állítólag Nagy-Magyarország alakja van. A Diktatúrák árnyékában című könyv szerint szándékosan telepítették ilyenre Trianon után…..
Az autót annak idején úgy vettem, hogy csak ideiglenesen jó lesz, Elég olcsón jutottam hozzá, persze nem nagyon tudtam semmit se az állapotáról. Nemrég több problémája is kritikussá vált, ezért muszáj volt megcsináltatni. A kipufogó csere, az automata váltó vészesen folyó…..
ribizlifozelek 2012.11.11 15:46:51
ribizlifozelek 2012.11.11 15:49:52
Ma munka után hazamentem gyorsan, bedobáltam pár dolgot a táskámba és siettem a vonathoz. Az idő október végéhez képest kellemes, kissé szeles, de inkább langyos, mint csípős, a fák rőt, rozsdás színei szépen ellenpontozták a sötétedő kék eget. Útközben rácsodálkoztam, hogy minden harmadik háznál…..
ribizlifozelek 2012.10.25 00:11:37
Mr. Postman Gyerekkorom egyik slágere. De most más apropója van. Mára vártam egy UPS csomagot. A címzés helyes volt, ellenőríztem a trackingen, hogy „out for delivery". Kora délután otthon voltam ebédelni, nem hozták, ez máskor is előfordult. Tulajdonképpen a UPS…..
Nem tűntem el, csak nem nagyon jut időm ezt a blogot írni.Tudom, ez kevésbé érdekelheti azokat, akik szoktak olvasni, de közben még áprilisban elindítottam egy másik blogot gitár témában - egyszer már írtam róla -, amit gyakorlatilag naponta frissítek, és ez meglehetősen sok…..
ribizlifozelek 2012.09.02 01:24:50
Ezúttal Air France, méghozzá business class. Na, nem mintha olyan jól menne nekem, magamtól sose vettem volna, de egyszerűen ez volt az egyetlen elérhető hely erre az időpontra. Végül is egyszer élünk. Még napokkal előbb küldözgetett levelet az Air France a gmailre, hogy…..
Látványosan tombolt az identitáspolitika az országban mostanában. Sok utcát, teret nevezett át a kormányzat, illetve tovább folytatódott a szoborharc a különböző oldalon álló politikai mozgalmárok között: kipázósdi, leöntögetősdi, firkálósdi. A Fent és Lent blog sem maradt…..
Ez még július közepén történt. Az Alitalia nem lesz a szívem csücske, ahogy a római reptér se. Mondjuk annak idején, mikor először mentem Bostonban és lekéstem a járatom, majd ide-oda küldözgetek a reptéren és órákat várattak, mire intéztek valamit, már eleve nem…..
ribizlifozelek 2012.08.03 08:35:51
sorok között Drónharcos 2012.07.22 10:49:00
Lassan közeledünk az amerikai elnökválasztás hajrájához, amelyet a helyi hagyományoknak megfelelően valószínűleg megint az fog megnyerni aki több kampánytámogatást tud bezsebelni. Az utolsó információk szerint ebben a tekintetben egyelőre a republikánusok jelöltje Mitt Romney…..
Utólagos hozzáfűzés: Már a jegy megvétele is szívás volt a KLM weboldalán, most megint belefutottam a csapdájukba. Hamarosan utazom haza és rá kellett jönnöm, egy bőröndbe nem fogok elférni.Kettő kell.De csak egyet vihetek ingyen, mióta visszaminősültem egyszerű,…..
Nemrég kénytelen-kelletlen megismerkedtem az USA egészségügyi rendszerének egy apró részletével. Történt ugyanis, hogy csütörtök este aludni mentem, még teljesen jó állapotban, péntek reggel viszont arra ébredtem, hogy szörnyen fáj a torkom. Ez nem sok jót jelent.Munkából…..
Ma volt egy kis elintéznivalóm a városban, amiért először a South End egy boltját kellett felkeresnem, aztán át kellett ruccannom Brookline-ba. Még sose voltam egyik helyen se, ma amúgy szabadnapom volt, tekintve, hogy tegnap 18 órát dolgoztam egy projekt végső hajrájában és…..
A morgás joga Ki a gondos szülő? 2012.06.24 11:35:00
Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiai államtitkár szerint az, aki külföldön taníttatja gyermekét. Nekem egy fiam van, de nagy gondot fordítottam a nevelésére, ezért is vállaltam a külföldi taníttatás terheit. (HVG portré, 2012/25.sz.) Milyen útmutatást ad tehát az…..
Violet Times Átköltözve I. 2012.06.22 23:23:00
Már a harmadik éjszaka jön az új helyen. A második már jó volt, az első még vacak. Világéletemben emeleti szobám volt, Pesten se a földszinten lakom, és csak és kizárólag nyitott ablak mellett vagyok hajlandó aludni (kivéve télen, nyilván). Erre itt egy földszintes ház, ahol…..
ribizlifozelek 2012.06.23 00:45:25