Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fodsza

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkáltató, Mostanában egyre több helyen olvasható a generációmra vonatkozó kritikád és aggályaid, miszerint túl sokat akarok véghezvinni a munkahelyen, és lehetetlen megtartanod engem, mivel mindig új kihívásokat keresek és fejlődni vágyok. A fluktuáció pedig óriási gondot jelent…..
fodsza 2016.08.31 10:20:50
@Semper Fidelis: Ha alaposan átolvasod, akkor megérted az üzenet lényegét, ami nem arról szól, hogy az Y generációs mindent fel akar forgatni, még azt is ami évek óta jól működik. Leginkább arról, hogy a munkáltató és a jelentkező legtöbbször elbeszél egymás mellett, mert mi is történik egy átlagos állásinterjún? A jelentkező megpróbálja a legjobb színben feltüntetni magát, kezdve onnan, hogy amikor jelentkezik, az önéletrajzát a pozícióra formálja, azt emeli ki benne, amit a munkáltató látni szeretne és pontosan ez folytatódik az interjún is. Persze, ez valahol egy természetesnek tűnő viselkedés. A munkáltató pedig mit tesz? Megpróbálja a piacról a legjobb embert megszerezni, ehhez pedig szintén a legjobb színben tünteti fel a pozíciót (mert hiszen olyan valaki írja meg a hirdetést, aki jó eséllyel hasonló módon jelentkezett). És mi történik ezt követően? Szerencsés esetben a kereslet-kínálat egymásra talál, lesz egy elégedett munkavállaló és egy munkáltató. De nagyon sok esetben már a próbaidő alatt kiderül, hogy amit a pozícióról leírtak, kreativitás, proaktív szemlélet, csapatjátékos... - a végtelenségig lehetne sorolni a sablonokat - az valójában annyit takar, hogy végezd szépen el a feladatod és örülj hogy van munkád, ettől pedig az újdonsült kolléga szépen elveszti a motivációját, nem lesz kedve bejárni, szép lassan szinte haszontalanná válik, amit persze a munkáltatónak sem célja, ugye? De ekkor már jellemzően késő.

De mi lenne, ha a hirdetésben, az állásinterjún őszinték lennénk, hogy pl. ebben a pozícióban 90%-ban végrehajtási feladatod lesz és aki erre jelentkezik, az tényleg ezt szereti csinálni. Vagy ha a jelentkező bátran vállalná, hogy nekem igen is szükségem van a motivációra, a kihívásokra, az építő jellegű visszacsatolásra és egyébként az elvárt kompetenciákból megvan 3, nincs meg 2, de ha van lehetőség akkor szívesen tanulnék. win-win, nem?
Már csak néhány nap és túl vagyunk a nyár hűvös részén, jöhet újra a kánikula. De addig is, ha már napozni nem tudunk, legalább nézzük meg, hol érdemes nyaralóba fektetni, hogy aztán annak teraszán szürcsölhessük a mentás limonádénkat. Természetesen az ország…..
Magyarországon a legnagyobb arányban a magyar mellett német és roma nemzetiségűek élnek, de csak feltételezett képünk van arról hogy mely térségekben milyen arányt képviselnek a nem vagy nem csak magyar identitásúak. Igazán értékes információnak tartjuk ezt, ezért…..
Öregedő társadalom, csökkenő népességszám. Különböző statisztikák, szervezetek figyelmeztetnek az elöregedés hátrányos hatásaira, felkapjuk rá a fejünket, de valljuk be, a környezetünkben kevéssé érzékeljük ezt, össztársadalmi folyamatként gondolunk ezekre az adatokra.…..
A Belvárosban nagy a népszerűsége a kisebb alapterülettel rendelkező 20 millió Ft alatti ingatlanoknak, az intenzív kereslet és a szűk kínálat miatt nagy is a verseny ezekért az ingatlanokért. Buda népszerűsége kitart, továbbra is a XI. és a II. kerület a legnépszerűbb a…..
Májusban frissült az Otthontérkép „Bűnözési térképe” . A térképen böngészve most már a 2014-es év bűnözési kategóriák alapján is megtekinthetjük saját településünk bűnözési adatait. A számokból kiderül, hogy javult a közbiztonság, de a bűnös városok…..
A 12 és 20 millió forint közötti értékesítési árral, illetve 50–75 négyzetméter közötti alapterülettel rendelkező ingatlanokat keresik a leginkább a lakáspiacon. Budapesten a keresők körében a legnagyobb népszerűségnek Újbuda örvend, de sokan keresnek ingatlant a II.,…..