Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakab.gipsz

0 bejegyzést írt és 5579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár elméletileg az amerikai-magyar kapcsolatokról szólt volna Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója, lényegében mindketten saját hátországukat próbálták erősíteni a megbeszéléssel. Ettől még születhettek fontos kétoldalú megállapodások a zárt ajtók mögött, ám a washingtoni vizit elsősorban…..
Jakab.gipsz 2019.05.15 06:54:13
@morph on deer: @Világít a torony:

Orbán hozta a megszokott, túlságosan szerény vissza fogott formáját, (igen rá is ráférne egy kis fejtágítás), mint ahogyan Trump-ra és még Ferenc testvérünkre is, rólatok nem is beszélve.
Jakab.gipsz 2019.05.15 14:10:01
@Világít a torony:

Maradjunk egyenlőre e cikk eredeti témájánál, sikeres-e a Fidesz-KNDP kétharmados többséggel megválasztott kormány diplomáciai tevékenysége ?

"ORBÁN AZ AMERIKAIAK BIZALMÁT SZERETTE VOLNA VISSZASZEREZNI WASHINGTONBAN"

Vedd észre már az sem igaz amit kérdeztek, úgy hazudoztok mint a vízfolyás és ebben az a borzasztó, hogy már észre sem veszitek, csak feleseltek mint a dedósok. !

Trump Orbánt az ikertestvérének nevezte !
Javasolt oldal: Bene Krisztián ártatlan Már történelmünk hajnalán  meg-megtorpanva elindultunk a fejlődés tudás alapú társadalmunkhoz vezető rögös útján, amelyen a felvilágosodás új hajnala óta rendületlenül haladunk. A múlt század közepére lefektettük a tudás alapú társadalom alapjait. Azóta…..
Jakab.gipsz 2019.05.15 10:07:14
@dr. mesterséges színezék:

Tessenek azoknál a rengeteg eszű filozófusoknál reklamálni akik a jog-államiság alap téziseit lefektették, név szerint ismerjük Őket.

Ez a cikk csak azért tendenciózusan, rossz hiszemű, vagy inkább aljas, mert olyan elvi kérdésben követeli a Köztársasági elnökünk, állásfoglalást, amelynek nincs egzakt megoldása.
Az EU tagság egyik legnagyobb haszonélvezője Magyarország. Ezt az állítást még a Brüsszellel évek óta hadban álló magyar kormány sem tudta érdemben cáfolni, bár – ahogy szokták mondani – igény lett volna rá. Ennek ellenére úgy „ünnepli” a Fidesz az európai közösséghez csatlakozásunk 15 éves…..
Jakab.gipsz 2019.05.13 09:47:56
@arckönyv: @math0:

Ezt javasold a hozzánk bevándorlóknak, tetszik tudni, már csak azért is érdemes lenne reklámoznod, mert senkit sem hoztunk Magyarországba rabszolga szállító hajókon, és nem is kufárkodtunk rabszolgákkal, sem drogokkal, és nem fosztottuk ki kereskedelem ürügyén föld részeket.

Tehát Magyarország erkölcsi fölénye megkérdőjelezhetetlen.

@math0: Ez a Te bajod Matyi.
Jakab.gipsz 2019.05.13 10:48:36
@arckönyv: @nu pagagyí:

A lovakra azért tesznek szemellenzőt, hogy csak egy irányba lássanak, nektek sincs más bajotok, legfeljebb annyi, hogy még rövid látók is vagytok.
Jakab.gipsz 2019.05.14 19:53:09
@math0:

Matyi azért nem fogom Brendel nénit le q-vázni, szegény nem tehet arról, hogy drágalátos fiacskája, a sátánfajzat Soros csicskása lett.
Brendel !

Te önként felnőtt fejjel döntöttél úgy, hogy a haza árulók, táborához csatlakozol, nehéz a számodra mentséget találni.

Meg ígérem neked, rólad is gondoskodom, mert mentségedre szólva, azért lettél kollaboráns ateista-politológus, mert túlságosan bonyolult számodra a filozófia, pontosabban a tudományfilozófia.

Egy fogalom egy szó.
"A keresztény kultúra megvédése ügyében nincs kompromisszum" Ezzel a címmel tudósított a kormány.hu Orbán Viktor (Isten kegyelméből magyar miniszterelnök) beszédéről. Ez Soltész Miklós államtitkár szerint magában foglalja azt is, hogy "Őrizzük meg keresztény szigetként térségünket" A keresztény…..
Jakab.gipsz 2019.05.13 17:48:36
@sefatias: Fussunk neki még 1 x.

kezdjük az elején cikked témája Bayert a "nagytanács elé óhajod citálni" mert nem eléggé keresztényi, és gorombán beszélt Ferenc testvérünk egyházfői munkaköri tevékenységéről.

Neked egyetlen egy kérdést kellett volna vizsgálnod, Bayer vagy én hazudtam-e vagy az igazat mondtam.

A pápának nem bemutatót kell tartani lábmosásból, ez kontra produktív csepűrágás.

Olcsó vásári komédia nem nagy kunszt bárki megtudja csinálni, (ha nagyon muszáj) ezt gyakoroltatták velünk a komcsik, világ proletárjai egyesüljetek címszó alatt.

Az egy és oszthatatlan emberiség pápája azt intézze le, hogy a kairói főmufti és a teheráni ajatollah, a jeruzsálemi főrabbi mosogassa egymás lábát bűnbánatot gyakorolva ha végeztek: irány Mekka.
Jakab.gipsz 2019.05.13 21:37:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így igaz ahogyan mondod !

Jézust nem majmolni kell, hanem megérteni. Mint ahogyan a korai keresztények megértették, Jézus egy ígérettel szólt mindenkihez, "eljön még e földre az örök béke és a bölcsesség kora, midőn többé nem lesz ember embernek farkasa".

Nos ez egy olyan ígéret amiben már érdemes volt hinni, és egy elmebajos jog-államnak multikultúrájára fittyet hányni, és megkeresztelkedni, nem véletlenül üldözik ma a keresztényeket.

A pápánk meg mit csinál?

Nyiszi nyaszi papokkal kokettál, olyanokkal akik rivalizálnak, és szívből jövően gyűlölik egymást.
Jakab.gipsz 2019.05.14 18:59:04
@sefatias:

Ne panaszkodj, van itt forgalom a témát pedig Te dobtad fel. anélkül, hogy tisztázhattad volna magadban, mi a célom ezzel a cikkel ?

Tehát ha "a fehér keresztény felsőbbrendű emberrel kapcsolatos" témát akarsz, feszegetni szívesen segítek.

Már csak azért is fontosak a teológia cikkek, mert meglátásom szerint, a globális válság mélyén, egy vallás-háború is zajlik.
A Barangolás Blog számos posztjában foglalkoztunk már ilyen-olyan módon a dél-afrikai apartheid rendszerével, valamint betekintettünk Rodéziába, ahol a ma bemutatotthoz nagyon hasonló rendszer épült ki. Most elérkezett az idő, hogy kicsit részletesebben is megnézzük, milyen volt a faji elkülönítés…..
Húsvét éjszakája az év legcsodálatosabb napja. Olyan esemény, mely, ha az év során bármikor eszünkbe jut, máris vágyódást, vágyakozást érzünk iránta, hogy újra átéljük. Az ortodox keresztény emberek egész évben erre a titokzatos, boldogsággal és örömmel teli napra…..
Jakab.gipsz 2019.05.13 20:50:53
@TanNé: A szamarak szókincsét eltorzítottad.
KultúrSokk Porgy és Bess 2019.05.12 23:07:20
A hazai színházi élet még nem látott olyan szintű nemzetközi botrányt, ami a Porgy és Bess bemutatása kapcsán alakult ki. 35 év után láthatta újra a magyar közönség George Gershwin világhírű operáját – ezúttal fehérbőrű énekesek előadásában. Az Operaház honlapját böngészve elég érdekes…..
Jakab.gipsz 2019.05.13 19:43:56
@chrisred:

Pozitívan diszkriminált orvosok műtsenek meg tégedet, (isten mentsen meg tőle).
Jakab.gipsz 2019.05.13 19:45:22
@axolotl77: "A Gershwin-hacacáréban is érdekes adalék, hogy nem a zeneszerző akaratát tükrözi, hanem egy hülye örökösét 1983-ból." Szeretnek kisistent játszani.
Sajátos képet rajzol ki az, hogy a kormányunk milyen területeket nyom pénzzel, és ezáltal milyen társadalmat szeretne látni. El kell ismerni persze, hogy ezeket a látványos pénzszórásokat részben a kormány elődjeihez mérten viszonylag jónak mondható gazdaság- és pénzügy-politikája tette lehetővé,…..
„Szerintünk akkor lesz igazságos Európa, hogy ha senkit nem érhet hátrány amiatt, amilyennek született. Éppen ezért, ha bejutok az Európai Parlamentbe, az első számú prioritásom az lesz, hogy uniós szinten minden tagállamban kötelező legyen eltörölni a női egészségügyi termékekre fizetendő ÁFA-t.…..
Jakab.gipsz 2019.05.12 08:48:49
@A kiló nem százat jelent.:

Helyesen teszed ha összefüggéseiben vizsgálod az eseményeket.

Mint ha csak kívülről figyelnéd meg: érzelmektől mentesen.

Szerintem kár ezekért a tapasztalatlan, momentumos gyerekekért, túlságosan korán kompromittálják magukat, Andris örökre olimpia gyilkos kis genyó marad ezt már a szentelt víz sem mossa le róla. Így operál a gonosz, fellő egy üres lufit majd körbe lövöldözi.

Ugyan ez a momentum a saját népét lövető Macron úrral kokettál, ha pedig szóváteszed jön a modern liberális harcos ateista Brendel és rád süti a "náci" bélyegét, nehogy mán gondolkodni merj.
Egykori WC-papír nagyhatalomból lett semmivé a Piszkei Papírgyár, avagy így foszlottak szerteszét a magyar papírálmok a görög tengeren. Időutazás a Crepto, a Szilvia és a Nárcisz márkák nyomában.  ..
Jakab.gipsz 2019.05.12 05:18:59
@Full metal burka: Nem érted ?

"Nem nagyon ertem mit kell rinyalni egy papirgyar (textilgyar, cipogyar stb.), barmilyen konnyuipari uzem miatt. Ilyenek a fejlett orszagokban mar nincsenek, es ha lennenek igencsak szarul fizeto munkasok dolgoznanak ott. "

Vagy nem vetted észre azt, hogy mindenhol xarul fizetett munkások dolgoztak, miután bezáratták (textil, cipő és a többi könnyűipari üzemet), ?

Harminc év alatt 1 millió fővel csökkent az ország létszáma, ez a "holokauszt" veszteségeinek a duplája, vagy azonos a második világháborúban elszenvedett veszteségeinkkel.
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Ha gyakran van alkalmad amerikaiakkal beszélgetned, ez a bejegyzés nem sok újat fog mondani neked. Ha nincs tapasztalatod vagy szeretnél könnyebben és hatékonyabban kommunkálni jenki kollégáiddal, barátaiddal, netán most fogsz először találkozni egy amerikaival, talán tudok egy-két hasznos dolgot…..
Jakab.gipsz 2019.05.11 17:36:51
Stefan Braun, az életművész divatkreátor „Az ember azért eszik – írta apám Paprika című magyar szakácskönyvének az előszavában –, hogy éljen. A magyar ember azért él, hogy ehessen.” Ez a mondat nemcsak találóan pontos, de egyúttal össze is foglalja, milyenek a magyarok. A magyar zsidóság…..
Jakab.gipsz 2019.04.28 12:57:47
@Gabi Balogh:

Pedig nem ártana, ha tudnátok magyarul, ugyanis aki nem tud magyarul gondolkodni, az nem tudhatja, mit veszít.
Ha nem érted el magyarázom mi köze van a kommenteknek a cikkhez, mert amennyiben a te műveltséged és olvasottságod meg egyezik Izrael 90 % -val, ezzel nem nagyon dicsekednék, viszont érthető, hogy miért vagytok állig fegyverben acélkupolák alatt rettegve népes rokonságaitok gyűrűjében, önmagatok nagyságától eltelve.

Benneteket látva egy keresztény magyarba felmerül a kérdés, mi Isten célja veletek ?

Tehát a legegyszerűbb választ adta nektek a magyar, üljünk le együnk valamit a többit pedig bízzuk Istenre, "Isten ugyebár nem szokott kockázni".
Jakab.gipsz 2019.04.28 18:00:42
@Gabi Balogh: Hát ez az Gabi, ez a lényeg.

A nagyképű ostobák hazudozásait, rendszerint a hétköznapok kis emberei szívják meg. És ez így megy évezredek óta.

Mert ahogyan elesett a Maszada, éppen úgy, minden erőd elesik, ha csak a "fizikai erők" védelmezi.
Jakab.gipsz 2019.05.11 14:15:11
@AZ IGAZI HUNGAROFIL:

És ez még csak a jéghegy csúcsa: "Nincs tudomásom arról, hogy izraeli vagy más országbeli zsidó vallási vezetők, vagy politikusok, közéleti személyiségek tiltakoztak volna EW tevékenysége, könyvei és kitüntetései ellen, vagy megpróbálták volna leleplezni a hamisítást."

És most azon töröm a fejem, hogy szép szomorú lelketeket az (örök kárhozattól), hogyan mentsem meg.
Miközben egykori párttársai hónapok óta az általa bedobott Brexit miatt civakodnak, David Cameron volt brit miniszterelnök vidáman pihen és újabb luxuseszközt szerzett be...
Jakab.gipsz 2019.05.11 11:48:31
A Sports Illustrated 'Swimsuit' nevű, bikinis lányokat felvonultató kiadványa minden évben debütál az újságos standokon - ez idén sem volt másként. A magazinban való szereplés minden sztárnak, topmodellnek és szépségkirálynőnek hatalmas elismerés: Amerikában például olyan nagy őrület van a Sports…..
Adott egy Weber nevű külföldi politikus, aki azt meri mondani, hogy neki nincs szüksége a Fidesz szavazataira. Ez, itthon, a saját Kedves Vezetőnk szájából már úgy hangzik: ennek a dekadens kapitalistának nincs szüksége a magyar szavazatokra, és hát akkor már voltaképpen a magyarokra sem. Mindent…..
Jakab.gipsz 2019.05.08 10:45:48
Tisztelt : Önállóan gondolkodó + @morph on deer:

Úgy gondolkodtok mint egy durcás gyermek !

Tisztázzuk Orbán Viktor miniszter elnök úrnak kutya kötelessége 10-15 millió magyar nevében beszélni, ezt a vacak melót azért lőcsöltük a nyakába, a szavazó fülke magányába.
Ekhnaton fáraó halála és a gyermek Tuthankhamon trónra lépése közötti rövid időszakban nem egy, hanem két titokzatos nő uralkodott Egyiptomban a XVIII. dinasztiában, a Kr.e. 14. században Valérie Angenot kanadai kutató szerint. Az egyiptológusnő tanulmánya a montreali Québec egyetem honlapján…..
Jakab.gipsz 2019.05.07 11:40:43
@darlacko: Nem és nem, tévedsz. Fontosabb dologról van szó, a feminizmus vadhajtásait valóban vissza kell nyesegetni ezt jól gondolod.

Ami a figyelemre méltó az Nefertiti királynét ábrázoló szobor, a modern nő ideál képmását egyókori művész eltudta készíteni, aztán hosszú szünet következett be.
Idén is lesz hagyományos, ingyenes futóverseny Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójához kapcsolódóan Budapesten. Már tizenöt év telt el azóta, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, ezért idén a teljesítendő táv 15 kilométerre nőtt. Az útvonal…..
Jakab.gipsz 2019.05.06 12:45:58
@igazi hős: Azért nem lehet az autósoktól közlekedni autóval, mert az autósok csak öncélúan furikáznak, nagyzolnak.

Bezzeg a biciklisek és a lovaskocsik, és a teherhordó serpák, fenn tartható környezet barát technológiák.

Éljen a biciklis lobbi, száz évig (lehetőleg kenyéren és vízen), vagy csak harmaton mint az angyalok.
Ma voltam életem első, finn, választási beszélgetésén. Itt szavazok az uniós választáson, ezért megfogadtam, hogy alaposan tanulmányozom a jelölteket. Még nem döntöttem arról, hogy kit támogatok.   Kép: YLE.fi   Mai "áldozatom" Yannick Lahti volt. A jyväskylä-i származású, 28 éves fickó a…..
Számomra mindig érdekes közvetlen közelről megélni a történelmet, látni a nagy fordulópontokat. Különösen igaz ez akkor, amikor az ember nem csak utólag döbben rá, hogy történelmet lát(ott), hanem az abban a pillanatban egyértelmű. Nos, Japánban éppen ez történt a napokban, amikor lemondott a régi…..
Jakab.gipsz 2019.05.06 06:24:22
A Partizán nevezetű Youtube csatorna az utóbbi napokban adta ki "Rablópártok" című másfél órás dokumentumfilmjét ami leginkább a Seres Mária érdekeltségébe tartozó pártokról szólt. A filmben kiderül, hogy a Seres-Stekler duó hogyan csalt el két milliárd(!!!) forintot, következmény nélkül!…..
  Ha létezik igazán ősi dilemma, úgy a címbéli frázis igazságtartalma ilyen. Egyesek meg vannak győződve arról, hogy a történelem filmkockái egy előre megírt forgatókönyv szerint követik egymást, és - akár egy szövevényes, de jól átgondolt történetben - a végére minden szál a helyére kerül, minden…..
Jakab.gipsz 2019.05.05 12:06:54
@G. Nagy László:

Kösz roppant izgalmas témával hozakodtál elő. És a pro és kontra érveitek is tetszetősek.

Ámde, csak az egyik érvelés lehet igaz, a másik vagy téves és/vagy hazug. Különben renonsz az univerzum, márpedig ez nem lehetséges.
Jakab.gipsz 2019.05.05 12:08:41
@Jakab.gipsz:

Bocs kiegészítés: azért nem lehetséges mert értelemmel bíró lények élnek benne.
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..