Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BakonyiO

42 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első hűvös napok beköszöntével hajlamosak vagyunk megfeledkezni a salátákról, mintha salátát csak tavasszal vagy nyáron ehetnénk. Az ősz első fele még rengeteg ízletes zöldséggel és gyümölccsel kényeztet minket, érdemes az utolsó nyári ízeket belecsempészni valamilyen salátába. A legtöbb…..
Az egyik kedvenc "életmentő" alapanyagom a tortellini, szinte mindig tartok a hűtőben vagy a fagyasztóban. Már igazán jó minőségű, félkész tortellinik kaphatók különféle töltelékekkel, a személyes kedvencem a spenótos-ricottás. Ha kell, akkor egy bazsalikomos paradicsomlevesben végzi levesbetétként…..
A cékla egy megosztó zöldségféle, kábé annyian utalják, mint amennyien rajonganak érte. Érdemes újabb és újabb céklás recepteket kipróbálni, hátha valamelyik étel segítségével a céklarajongók táborát gyarapíthatjuk. A cékla az egyik legkiválóbb salátaalap egész évben, onnantól kezdve, hogy már…..
Ha tél, akkor forró leves. De tényleg ilyen egyszerű a képlet? Itt a tél második felében a szervezetünk már kiáltozik a vitaminokért, azokból pedig a legtöbb a zöldségekben van. De olyan jó lenne valami melengető ételben, ugye? Hajlamosak vagyunk télen megfeledkezni a salátákról, pedig sült…..
Véget ért a nagy karácsonyi eszem-iszom, de még előttünk van a közelgő szilveszter éjszaka, virslivel, lencsével és pezsgővel. Miért ne színesíthetnénk és könnyítenénk néhány salátával a szilveszteri menüt? Biztos vagyok benne, hogy vendégeink is értékelni fogják az újítást. Három olyan salátát…..
Az évnek ebben az időszakában a karácsony előtti rohanásban és a laktató ünnepi fogások mellett teljesen háttérbe szorulnak a saláták. Az ünnepi menük mellőzött ételei ők, pedig színes, változatos összetevőivel nemcsak egészségesebbé, hanem extravagánsabbá is tehetjük velük az idei…..
A legtöbb magyar háztartásban havonta min. egyszer sült csirke készül vasárnapi ebédnek, ami kétségtelenül egy ízletes étel. De valljuk be, hidegen vagy felmelegítve már egyáltalán nem olyan finom. Gondoltad volna, hogy milyen sokféleképpen fel tudod használni a maradék húst, sőt a csontokat is más…..
Rengeteg olyan zöldséget sikerült megszerettetnem a párommal és a gyerekekkel az elmúlt évek alatt, amikről sokáig azt hittem, hogy lehetetlen. A siker kulcsa az (volt), hogy nem adtam fel. Hiszek abban, hogy igenis meg lehet szeretni és szerettetni az egészséges ételeket és ebben nagyon nagy…..
Tudom, tudom. Nálad is megszülettek a nagy elhatározások, újévi fogadalmak erre az évre. Egészségesebben eszel, többet fogsz mozogni, kevesebbet stresszelsz, ugye? Lelkesítő céljaink gyakran új értelmet adnak bizonyos dolgoknak, hiszen úgy érezzük, hogy pozitív hatással lesznek az életünkre. De…..
BakonyiO 2016.01.13 12:55:51
@golbblog:
Köszönöm a hozzászólásodat.

“Figyelj oda mit eszel, aztan egyel kevesebbet a sok egeszsegtelenbol amit magadba tomnel.”- irtad. Valóban ez a leggyakoribb tanács, javaslat amit elhízott, egészségtelen kajákat evő emberek kapnak baráttól és szakembertől egyaránt. Nem is kellene több. DE! Nem működik. Ha ilyen egyszerű lenne, nem lenne kövér, cukorbeteg, szív érrendszeri beteg stb.
Miért nem tudunk ellenálni az evésnek?
Miért nem tudunk áttérni egészségesebb kajákra (több zöldség, gyümölcs stb).
Miért nem tudunk változtatni a szokásainkon, viselkedésünkön?
Mert lehet, hogy nem máról holnapra tudunk változni?
Illetve én tudok olyanokról, akik képesek voltak erre. Csak túl kellett élniük egy infartust vagy stroke-t. Ők másnaptól nem cigiztek, rendszeres testmozgásban kezdtek, egészségesen étkeznek.
Már ha túlélték az infartust vagy a szélütést.
MERT nem mindenki éli túl!
Na ezért érdemes gondolkodni ezen.

BTW, a rajzfilmben Döbrögi azért volt kövérebb, mint Ludas Matyi, mert kövérnek rajzolták;)
BakonyiO 2016.01.13 13:00:54
@Tompahawk:
Köszönöm hozzászólásod!
Egyetértek szinte mindennel, amit írtál.
Ünnep van. "Terülj-terülj asztalkám" kalóridús ételekkel mindenhol. Te viszont szeretnéd elkerülni a súlygyarapodást ebben az évben. Na de hogyan állhatsz ellen a folyamatos csábításnak és kerülheted el a Nagy Karácsonyi Túlevést?  Segítségül összeállítottam egy tízes listát egyszerű tippekkel, amik…..
Hatalmas családi kajálások, munkahelyi karácsonyi partik, baráti összejövetelek... ezekben a hetekben nem egyszerű ellenállni a rengeteg pompás (ám kalóriadús!) ételnek. Az emberek többségének nem sikerül ezt a néhány hetet megúszni súlygyarapodás nélkül. Kutatások is bizonyítják, hogy az ebben az…..
Ha egyetlen jelzővel kellene jellemeznem ezt a karfiolos ételt, akkor az "abbahagyhatatlan" jelzővel illetném. (Az is igaz, hogy a sült karfiolról csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni, mint ahogy korábban már ennél a receptnél is tettem.) Frissen kivéve a sütőből - enyhén…..
Hétköznap vacsorára jól jönnek a fél óra alatt összedobható ételek és ami még igazán klassz benne, hogy egy serpenyőn kívül nincs is szükség más edényre. Ha még egy kis tésztát is főzöl mellé, a gyerekeknél garantált a siker. A néhány fagyasztott zöldség közül,…..
Végérvényesen beköszöntött az ősz és ezzel együtt elkezdődött a (kel)káposzta szezon. Leginkább főzeléknek vagy rakott kelnek szeretjük elkészíteni, pedig izgalmas alapanyaga lehet levesnek, salátának vagy egy egyszerű köretnek.  Alacsony a kalóriatartalma, magas a fehérje…..
Ennek az ételnek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Minimál, olcsó alapanyagok - laktató, nagyon finom végeredmény. Igaz nem a 30 perc alatt elkészíthető kategóriába sorolható, mivel idő kell, hogy az egész burgonyák átsüljenek, de nem is kell mellette állni és…..
Vannak zöldségek, amik valamilyen oknál fogva nagy hátrányból indulnak. Ezek közé a tartozik például a kelkáposzta is, mivel jellegzetes szagát sokan nem szeretik. Sok emberrel ellentétben én (és a családom) nagyon szeretem/szeretjük a káposztát. Szívesen használom leveseknél,…..
A kelkáposzta egy új oldalát ismerheted meg, ha elkészíted ez a pirított kelkáposztát. A sült zöldségek többsége egy teljesen új, de annál izgalmasabb ízvilágot hozhat a megszokott ízek mellé.  A kelkáposzta darabolásával együtt max. 10 perc alatt elkészül, az ízeket pedig rengeteg féleképpen…..
Szeretem az ilyen "mindent bele" zöldségleveseket, mert a végső eredmény sohasem hagy cserben. Ízletes, izgalmas, laktató ételek születnek a különféle zöldségkombinációkból. A kelkáposzta fantasztikusan jól megállja a helyét a levesekben (is), mint pl. ennél a…..
A nyár egyik sláger zöldsége a csemegekukorica nálunk, de ha mindig csak főzve készíteném el, valószínű hamar megunnánk. Idén nyáron több grillezési móddal is kíséleteztem, ezekről hamarosan egy másik bejegyzésben beszámolok. Legnagyobbik lányom említette, hogy…..
Ezt a cukkini leves receptet még a párom fedezte fel néhány évvel ezelőtt és azóta is szívesen készítem. Leginkább azért, mert melegen és hidegen is nagyon finom és mivel nem tartalmaz tejet ill. tejterméket 1 hétig is eláll a hűtőben. Sűrítéshez maradék, szikkadt kenyeret…..
Azt tapasztalom, hogy mi magyarok egyedül gyümölcslevesekben tudunk gondolkozni, ha hideg leves készítéséről van szó (és azt is szeretjük agyonfőzni). Pedig érdemes körülnézni a világban, milyen finom levesek készíthetők zöldségekből (pl. a gazpacho). De nem kell messzire…..
...ez az első júniusi hétvégém statisztikája. Hétvégén videót forgattam. Hónapok óta tartó előkészület és kutakodás után végre megtaláltam a megfelelő helyszínt a hamarosan megjelenő online tanfolyamomhoz. Köszönöm a debreceni Art Design Konyhastúdiónak (Horváth…..
10 évvel ezelőtt, amikor külföldre költöztünk, még alig lehetett kapni zöldspárgát Magyarországon. A fehér spárgával viszont nem igazán sikerül szoros barátságot kötnöm a mai napig, így örömmel tapasztaltam idén tavasszal, hogy már nem kell különleges spárga-lelőhelyek után kutatnom Magyarországon…..
Több, mint 10 évvel ezelőtt, kezdő, gyakorlatlan háziasszonyként folyamatosan kerestem az olyan recepteket, amik sok zöldséget rejtenek magukban és (az akkoriban még) kislányaink is szívesen megeszik. Talán egy Nők Lapjában találtam Stahl Juditnak ezt a sonkás spenót receptjét,…..
Nem vagyok nagy rajongója a csirkemellnek, mégis gyakran használom a sietős napokon. Az egyik legkevesebb sütést igénylő húsféle és egy kis fantáziával finom ételeket lehet varázsolni belőle.Ennek az ételnek az elkészítése nem vesz többet 20 percnél és egy jó nagy adag zöldségfélét is magában…..