Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dworkyll

417 bejegyzést írt és 4188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamiért eszembe jutott egy filmrészlet, amit még akkor láttam, amikor volt tévém, tehát egészen biztosan 2000 előtt: a jelenet egy végtelen magas felhőkarcoló remek panorámás tárgyalótermében zajlik, ahol épp egy nagyvállalat vásárol sok jogásszal és vezetővel egy kis cégtől egy zárt dobozban lévő…..
Dworkyll 2024.01.12 21:30:01
@sanche: Ííí, keményet kérdeztél :) Én nem feltétlenül vinném be a vasat oda, és nem a meleg miatt. A hőmérséklet-ingadozás, és a miatta kicsapódó pára, amivel vigyázni kell, én pl. emiatt hordom az olvasót a kabát alatt, és nem a hátizsákban, ahol nagyon kihűlne.

A Kindle Keyboardra meg szerintem vigyázz nagyon, az utolsó működők egyike lehet, a látókörömben lévő összes megadta már magát. Régen.
Újra és újra elmondom: szerintem nincs gyerekregény és nincs női irodalom. Irodalom van, amelyik vagy jó vagy nem. Akkor is, ha preferálnak valamilyen célközönséget. Mindezt azért írom, hogy megpróbáljam kimagyarázni, miért kerül a repertoáromba rendszeresen néhány kakukktojás: gyerekkönyvek,…..
Dworkyll 2023.11.17 17:38:54
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vesztem el, csak érdekességből volt sokkal kevesebb, mint sok más tennivalóból, ezért tudott eltelni a komplett 2020 poszt nélkül. Pedighát. Annyit azért meg lehet állapítani a magyar e-könyv szcénáról, hogy már nem az a lázadó-kalóz  vagy éppen bölcsész-kocka légkör…..
Dworkyll 2021.08.05 09:06:27
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem mindig. Egy füzetbe sem csak folyószöveg kerülhet. Gépelj le egy alaprajzot. Vagy egy storyboardot. Vagy gépelj bele egy pdf-ben átküldött szerződéstervezetbe vagy prezentációba. Vagy egy tankönyvbe.

És van helyzet, amikor nagyon parasztnak néznek, ha gépelsz, írás helyett, és jó eséllyel hagy ott a fizetős ügyfél.

Nem mindenre jó ez a cucc, és van sok olcsóbb helyettesítő termék, (bár pl. töltőtollat is lehet kapni ennyiért), de ettől ez még egy használható vas.
Dworkyll 2021.08.15 19:23:35
@oldman360: Szívesen :)
Dworkyll 2022.10.29 21:03:13
@Professzore: Na, ha komolyan gondolod, akkor a tableteket márkától függetlenül felejtsd el. Hacsak nem szeretsz fényes papírra filccel firkálni. Az iPad+Apple Pencil jól működik, de üveget karistolsz műanyaggal, gyalázatos érzés, az írásélménytől piszok messze van.

Itt pont az a nagy durranás, hogy ennek a cuccnak a felszíne, a textúrája tényleg olyan, mint a papír. Ezért kopik ötször gyorsabban a hegye, mint mondjuk az Apple Pencilé, mert itt jól ki van dekázva az _írás_élmény.

Engem ugyan nem vett meg, nálam nem áll meg a business case, de nem egy ismerősömet igen, és piszok boldogok vele, nem bánták meg egy percig sem. És avulni is inkább ebook, mint telefonsebességgel fog.

Ne a gyári tokkal kalkulálj, az teljesen fölösleges, parádés utángyártottak vannak, töredékáron. Ceruzából is elég az olcsóbb. Így is túl zúzós?

A Kindle Scribe viszont lehet érdekes, a meleg fényű megvilágítás az nagyon hiányzik ebből. Ott a zárt ökoszisztémátől tartok egy kicsit.
Kedves Barátaim az Úrban,  levelet írt nekünk az Amazon, hogy 2022 augusztusától elkezdi kivezetni a támogatott formátumok közül a mobit és az azw-t. Fogadkoznak, hogy a régi mobik, amelyek már fönt vannak az olvasón, azok maradhatnak, de pl. a Send-to-kindle, ami az egyik legegyszerűbb módja volt…..
Dworkyll 2022.06.08 10:40:44
@Jonatan Ivanov: Köszi a linkeket a műfaj nevében :) Csak windows-zal van tapasztalatom, ott Win10 alatt még hibátlanul működik a kindlegen.
Dworkyll 2022.09.24 20:56:46
@Professzore: Gyere át valahogy a Kobo térfélre és boldog leszel. Az hogy nem kell jailbrakelni, csak egy támogatott rebuildet nyomni a configfile-ra akkora élmény volt, hogy csak na. És a Formán már ez se kellett, az (tíz év után) mindent tudott, amit szerettem volna. Szűk margók pl.

Simán beveszik a multifont kanyart, méghozzá ésszel, pl. simán átpattintod a kenyérfontot amire akarod, de nem vágja fölül a dekorfontokat.

Viszont egy dolgot megértettem, szintén 10+ év után, hogy miért van a 400 kB-os belső korlát az epubokban. Ha nagy a belső fileméret, akkor az olvasó észrevehetően lassabban lapoz. Ritkán van nem fejezetekre vágott könyvem, de azokon ez tud fájni. Szóval az epub parserek nincsenek úgy kihegyezve, mint a mobik.
Nemsokára nyílik a belbudai Lidl, ahová "lecsúszott néprétegek vásárolnak olyan szarokat, amit a németek ideöntenek, mert nem bírják megenni." Sőt! "Buda azért nem Csepel, meg a nyócker!" Elrondítja a kerületet, de nem baj, össze fog zuhanni a 200 forintos…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Dworkyll 2021.09.17 15:23:49
@subidubidu: Sajnos igen. De legalább szöveg van mögötte, nemcsak egy beszkennelt bitmap.

Mondjuk ilyen témákra szerintem jók az online szótárak, angolhoz pl. ott van az Urban Dictionary.
Dworkyll 2022.05.23 19:28:42
@Bömbi72: Szia. Alapvetően a fönti spanyol-magyar Kindle-re való, csak azon fog működni.

Ha találnál máshol spanyol-magyar szótárat dic formátumban, az tudna működni: support.pocketbook-int.com/dictionaries/u/Dictionary%20instalation%20Guide%20EN.pdf

Vagy ha találsz egy kicsit IT-jártas ösmerőst, akkor rápróbálhatsz a fönti Kindle szótárat áthebrákolni pocketbookra, de az nem lesz egy sétagalopp. Működik, meg leírták, hogy hogy kell, de egyszerűnek nem nevezném:

www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=312481

Halkan mondom, hogy az offline szótárak nem az igaziak. Ha jót akarsz, akkor sajnos online kell, és nem is egy. Jó, ezt egykori műfordítóként mondom, de egy jó fordításhoz kell 2-3 szótár. Plusz egy szlengszótár ;-)
Dworkyll 2022.05.24 08:50:39
@Bömbi72: Szia, szerintem ne bánkódj, nem veszítettél sokat. A szótáras módszer lesz a nyerő, méghozzá az online. Azt meg nem nevezném réginek ;-)
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Nyilván adná magát a dolog, hogy a Navalnij ügy kapcsán írjak arról, hogy Oroszország ismét válságba került. Mindazonáltal szerintem a Navalnij ügy csak egy tünet, és bár biztos vagyok benne, hogy lesznek következményei, ugyanakkor afelől sincsenek kétségeim, hogy az igazán fontos dolgok nem…..
Dworkyll 2021.03.25 22:39:02
@MAXVAL birсaman közíró: Érvek? Miről feledkezett meg a poszt? Mit lát rosszul?
Ez bejegyzés nem tervezett tartalomként jelenik meg, de a olyan tévedésektől hemzsegő írás jelent meg egy nagy olvasótáborral bíró online felületen, amit nem lehetett szó nélkül…..
Dworkyll 2020.12.27 23:45:51
@molnibalage: Ahán, portótipus :) Mea culpa, ezt hittem elírás. Annyit azért elbírhatott volna az a bekezdés, hogy ott rekordfaragáshoz kibelezett egyedi gépek méregettek cerkát, nem széria-vasak.

Mint ahogy a Smart is egy piszok gyors autó lesz, ha beleraksz egy gázturbinát ;-) www.roadandtrack.com/car-culture/entertainment/a25657103/yes-thats-a-jet-powered-smart-car-and-yes-thats-awesome/
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   András és Sándor néhány évvel ezelőtt már megörvendeztetett bennünk egy túrabeszámolóval, akkor Trieszbe - vagyis onnan még egy kicsit tovább is: egészen Gradóig - mentek, mégpedig egy KTM és…..
Dworkyll 2020.11.23 22:04:19
@gus: Köszönöm, leszedtem, végtelenül tanulságos. Tiszta, mint a 66-os út, csak itt beszélnek magyarul :) És van benne tartalék.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Sziasztok! Mint azt már az élesebb szeműek kiszúrták a Könyvmolyképző is elindulni látszik az e-kiadás irányába. Talán nem véletlen, hogy ma az alábbi levelet kaptam tőlük: Kedves Olvtársak! Friss hír: A Könyvmolyképző a közeljövőben friss, kurrens tartalommal…..
Dworkyll 2020.06.12 16:00:16
@Arturo: Igen. Már rajta vagyok az ügyön, hogy további részleteket szedjek össze. Ami most látszik, hogy az első időkben csak a saját oldalukon lesz hivatalosan elérhető a KMK tartalom, más boltokban egyelőre fölösleges keresni.
Kedves Barátaim az Úrban,  A nyáron főleg gyerekkönyveket faragtam, és sikerült pár érdekes felfedezést tennem, amelyek talán érdeklődésre tarthatnak számot. Kezdetben vala az inDesign Arról nem tudok beszámolni, hogy  az Adobe tördelőszoftvere milyen, vagy milyen vele dolgozni. Feltételezem,…..
Dworkyll 2017.09.12 10:59:23
@Arturo: Pontosan :) Magamnak biztos nem csinálnám meg, de ha már az inDesignból kijött, egye fene, maradjon.

@mojo68: Nyilván használj olyan fontot a spanben, ami eleve is benne van az anyagban. Nekem ez a Berylium font nagyon bejön most a régiesebb meg fantasy zsánerhez pl. sci-fihez annyira nem passzol :).
Dworkyll 2020.04.07 12:50:24
@farfadet: Nnna. Az inDesign választ meghagynám másnak :) aki ért az inDesignhoz.

A grafikus fejezetcímben az a csapda, hogy az elvileg "duális", kettős természetű. Kell lennie egyszer szöveges fejezetcímnek, amit majd a konverzió berak a tartalomjegyzékbe, a TOC-ba, és szeretnél egy grafikusat, amit az olvasó a szövegben lát.

Nagyon durván van két lehetőséged.

1. a teljes fejezetcím grafikus. Ilyenkor nincs más hátra, mint a grafika _elé_ beszúrni a szöveges címet, amit a TOC generátor ki tud onnan olvasni, de a szövegben nem mutatod. Azaz a TOC-ból a "láthatatlan" szöveges címre ugorhatsz, és a grafikát látod.

2. a fejezetcím _részben_ grafikus, a címsor előtt és vagy után van valami minta. Ilyenkor egyszerűen a címsorba rakod a grafikát is, kézi _sor_töréssel elválasztva, ilyenkor a konverzió simán megcsinálja a TOC-ot, a grafikát viszont nem teszi bele a tartalomjegyzék-bejegyzésekbe.

Igazából egyikhez sem kell felétlenül SIGIL, csak ha kézzel csinálod meg a tartalomjegyzéket, és ahhoz az érkezési pontokat. Az Atlantis az áthúzott karakterrel ábrázolt headingeket csak a TOC-ban jeleníti meg, a szövegben nem.
Dworkyll 2020.04.07 13:03:10
@farfadet: Hát akkor sajnos kell a Sigil, vagy bármi, amivel a kódot turkálod. Megkeresed a szövegben a látható szöveges fejezetcímet, és kézzel kitörlöd.

Persze csak azután, hogy a TOC maga már legenerálódott, és a TOC bejegyzések a törzsszöveg filejaira mutatnak tisztán, valahogy így:

<navPoint id="navpoint-2" playOrder="2">
<navLabel>
<text>IMPRESSZUM</text>
</navLabel>
<content src="Text/003.html"/>
</navPoint>

Ha TOC linkek <a> anchorpontokra mutatanak valamiért, akkor csak az anchorok szövegét töröld ki, magukat az anchorokat, meg az azonosítóikat értelemszerűen ne.
Kedves Barátaim az Úrban,  írtunk már ezen a blogon a Kobo újhullámos olvasóiról, az Aura HD-ről itt, a H2O-ról meg itt. És az a szép a Kobo fejlesztési filozófiájában, hogy amikor "ráncfelvarr", akkor alapjában véve nem rúgja fel a korábbi verzió előnyeit, azaz az előzményposztok igen jól…..
Dworkyll 2018.01.17 23:41:14
@danesdzsu2: Miért ne lenne? Helyileg merre vagy? Media Markt csak van a közelben, vagy eDigital, ott tutira forgalmazzák ezeket.

Mert tényleg írhat/mondhat bárki bármit, meg kell nézni ezeket kézből, hogy mi jön be és mi nem. Személyesen nekem a KA1 nagy flash volt, de nem az a "most azonnal vedd meg" érzés. A H2O meg igen. De ez teljesen szubjektív. Amikor a Gen2-t teszteltem, nem piszkáltam meg a firmware-t (ahogy a Gen1-en viszont igen) és máris kissé kevésbé volt "otthonos", mint a régi Gen1. Nehéz ez, na.

De az is igaz, hogy az összes olvasó, amit megvettem (és van pár ;-) mind "megszólított" még a pimpelés előtt, viszont minden esetben ehhez kézbe kellett venni.

Ez már csak így megy.
Dworkyll 2018.02.05 01:07:49
@danesdzsu2: Hali,
a winnek mintha ezekkel az ekönyves linux disztrókkal lenne baja, nálam a PW1-ért és a H2O1-ért is szokott nyüszögni, de nem hagyom hogy piszkálja ;-) A nyüszögésen kívül nincs hibajelenség, úgyhogy így hagyom.

A KSM-mel nem volt dolgom, nem érzem szükségét. Van egy tisztított firmware-em, és ennyi. Teszi a dolgát.
Dworkyll 2020.01.31 22:51:19
@Samuapu: Köszönjük, a műfaj nevében :)

Re: jó szem, hát igen. Az legyen mindenkinek.
Férfi-nő párkapcsolati viszonylatban gyakran hallom a nőktől, hogy a mai férfiak olyan nőkre vágynak, akiket, ha letesznek a sarokba ott maradnak, vagyis olyanok, mint a szobanövények. Esetleg dugható szobanövények (ezt jobb nem elképzelni). Lefordítva mindezt: a panaszos nők megélése, hogy a…..
Dworkyll 2020.01.05 15:47:54
@Santer: ""erős nők, akik okosak és önállóak, véleményük és vágyaik vannak, amiket ki is fejeznek" - na ezt hívják hárpiának, csókolom." Őőő, nem. A hárpia onnan ismerszik meg, hogy a vágyait és a véleményét simán le is tolja torkodon, a tieidet figyelmen kívül hagyva. Ha meg ezt meg lehet csinálni veled, akkor meg is érdemled. Nota bene, egy hárpiának még csak nem is kell okosnak lennie, elég ha "erős". Mint ez a luvnya itt: www.borsonline.hu/aktualis/elkepeszto-indokkal-vonta-meg-a-szexet-pasijatol/114098

@_Wasp_: elég jól összefoglalta a dolgot.
Dworkyll 2020.01.05 18:01:23
@Alick: Hát ja :) Nekem is ezek a kérdések ugrottak be először, hogy mennyit keresnek az angol hivatásos katonák, és hogy mekkora az IQ-juk ;-)
Én nem tudom, hogyan kell ezt művelni. Ezt a párkapcsolatosdit, meg boldogságosdit. Jónak lenni benne. Mit jónak, a legjobbnak! Vagy legalább jobbnak, mint az elődeim... Elég jónak, na. Annyi év kihagyás után párba rendeződni, egy fél életnyi szoba- és lakótárs-mentesség után élettársasozni úgy,…..
A magyar filmgyártás egyik ikonikus alkotása a Dögkeselyű. Nézzünk néhány meglepő tényt a 82-es film kapcsán...
Kedves Barátaim az Úrban,  rég jártam errefelé, de a szívemnek oly kedves e-könyv-témát azért nem engedtem el. Ahogyan azt egy e-könyv faragó harcostárs említette a napokban, a "minimálszabványunkat" több, mint öt éve fogalmazuk meg itt a blogon. Azóta pedig sok víz folyt már le a Dunán, az…..
Dworkyll 2019.10.28 22:22:24
@mojo68: Háát, kétoszlopos táblázatot biztosan, de ahány platform, annyiféleképp jeleníti meg. Ez volt az a tétel, amikor a sima epub nem volt jó kindlegen-alapanyag a mobihoz és egy spéci, epubnak ronda epub kellett a mobi forrásának.
És két hasáb is nagyon gázul néz már ki egy telefon hat és fél centi széles kijelzőjén. A több hasáb akkor kell, ha túl széles a lap (kódexek, újságok pl.), márpedig ez tipikus ekönyv-platformokra nem igazán jellemző.

Mihez kellene amúgy?
Dworkyll 2019.10.29 08:46:53
@mojo68: Nnna. A float alapvetően jól működik, de a paddinggal kell egy kicsit játszadozni, hogy az jön-e ki belőle amit szeretnél. Ideértve, hogy nem csak az eredmény-epubot nézed meg, hanem átfuttatod egy kindlegenen is. Különösen, ha táblázatot használsz.

Re: újságcikk. Kísérletképpen szúrd be képként az idézetet, és nézd meg hogy mutat egy középkategóriás telefonon. Ez még csak a proof of concept, mielőtt beletennél relatíve sok munkát a táblázatba kódoláson.

Ezt tipikusan úgy oldanám meg, hogy idézet előtt-mögött egy sornyi üres hely, oldalt egy-egy centi indent, a cikket magát meg más betűtípussal szedném. Ha új az újság, akkor sans-seriffel (pl. Open Sans), ha régi, akkor meg monospaceddel. És akkor vizuálisan is egyértelmű, hogy ez most egy vendégszöveg. Esetleg még raknék keretet, de az más ingoványos terület, a sokféle parsing miatt.

Szerintem.
Dworkyll 2019.11.08 18:36:42
@mbm: Nem igazán látom a hozzáadott értéket. Ahol iniciálénak helye van a strukturálás okán, ott egyébként is van lapdobás, fejezetcím, (esetleg címgrafika), meg tompasor. Azaz jól látható a blokkváltás.

És ahogyan azt iMaginer olvtárs jól mondja, ami harmonikusan fest egy kijelzőméret/betűméret kombinációban, lehet ordenáré átméretezve.

Akkor már inkább az ilyen megoldások mellé teszem a voksom :)

m.blog.hu/ek/ekonyvolvaso/image/amatic_heading.png
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
Dworkyll 2019.07.08 13:33:15
@oldman360: Nem, nem frankó. Nézz körül az amazon.de-n, ezerféle tok van, és ott odaírják, hogy a H2O Gen 2 tokja bizony nem kompatibilis az Aura Gen 2 tokjával.

Már a második tokot rendeltem onnan, Formára meg H2O Gen 1-re, és teljesen rendben vannak, passzentosak és rendben működnek, tizenegykét euróért.

www.amazon.de/kwmobile-Kobo-Aura-H2O-H%C3%BClle-Herbstbaum-Orange-Rot/dp/B07G8873G8/

Urolsó előtti kép.
Dworkyll 2019.08.01 22:55:33
@datadata: Szia, Magyarországon, ÁFÁval, árréssel, és remélhetőleg garival a Forma olyan 100 ropi körül van. A 88 nem rossz ár angolhonból, főleg ha van valaki, aki el tudja hozni. A szállítási költség nem tudom mennyi lenne egyébként, és persze ha garis ügyed lenne, akkor benne vagy a lekvárban a külföldi vásárlással. Ezt mérlegeld, mielőtt belevágsz.
Dworkyll 2019.09.11 11:59:11
@Zoarden: Ez elég szexinek tűnik. Kis Forma, -1" -5 gramm :)). A Forma designja nagyon bejött, egy dolgot igazítanék rajta csak,hogy ne forgassa a tájolatot, ha nem akarom.
E-könyv olvasók A kézműves DRM 2015.10.24 08:03:18
Kedves barátaim az Úrban,  volt idő, amikor kifejezetten sokat pörögtünk a DRM kérdésén. Azóta azonban sok-sok gigabájtot töltöttel már le ekönyv formájában, és hála istennek a magyar piacon már csak a puha DRM-mel szerelt könyvek számíthatnak eladhatónak, kemény DRM-mel…..
Dworkyll 2015.11.04 11:13:28
@Arturo: Öööö, stupid me :) Miért keresem folyton a forráskódot a kiparsolt szöveg alatt? ;-)
Dworkyll 2015.11.07 11:45:58
@Törpe minoritás: Az egy másik folyamat, amikor gyári pdf-et csinálsz Itt arról volt szó, hogy csinálunk egy háztáji ekönyvet (jellemzően mobit), amelyet valaki "újraburkol" pdf-be. És látni szeretnénk a direkt kapcsolatot.

Kicsit általánosabban: legyen a beavatott szem számára észlelhető, hogy egy gányolt pdf-nek mi volt a forrása. Azaz ezért jó egy "látható, de nem észrevehető" marker.
Kedves Barátaim az Úrban,  ilyet sem csináltam még, de mindent el kell kezdeni. Szóval itt van már a laborban egy Kobo Forma, csak meg kéne róla írni a tesztet. Meg is fogom, de addig is álljon itt egy kis kedvcsináló. Nem, a tesztben nem lesz Kindle Oasis...
Dworkyll 2019.05.16 13:29:13
@TrishtanAG: Sajnos van még egy nem elhanyagolható különbség, az Aura One kifutott, a Forma meg van és rendelhető.
Dworkyll 2019.06.12 22:03:01
@kopogi: Ezt így nem állítanám. Ami nálam van, az ugyan nem villog, főleg nem úgy, mint egy lcd kijelző. A lapfrissítést lehet állítani elég széles határok között, én oldalankéntra vettem, és nem villog. Akárhogy, akárhonnan nézem. Azt tudom elképzelni, hogy valami gagyi külső lámpa fényénél esetkeg összeszed valami interferenciát. De errefelé, természetes fényben, ledes lámpák fényénél vagy éppen teljes sötétségben nem vibrál ez semennyire.

Egy feneség van, hogy a hideg és a meleg ledek nem egy síkban vannak, pontosabban a meleg ledek kicsit szöget zárnak be a kijelzővel a gombok felőli élen, és amikor kicsit melegebbre van csavarva a háttérfény, akkor a fénymennyiség egyenletes, de a színhőfok nem teljesen, és a perem felőli kb egy centiben hidegebb, mint beljebb, de épp csak egy hangyányit. V.ö. egy vastag papírkönyv közepe táján, a laptöveknél ötször ekkorát torzul a geometria. Kicsit fura, meg szokni kell, de teljesen élhető.
Dworkyll 2019.06.13 10:17:42
@kopogi: Hát, nem szériahiba az biztos. Nézd meg azt a threadet, az OP-n kívül hiába keresték villogást, és vannak hasonló, beijesztett userek, akik 240 fps-sel csinált felvételeken se találják. Szóval ez eléggé vaklármának látszik. Mintha láttam volna egy becslést, hogy milyen frekit használhatnak, és az olyan kiloherz körüli volt. Kétlem, hogy azt szabad szemmel látná bárki.
Amit elképzelhetőnek tartok, hogy egy két hibás darab kikerült a piacra.
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Dworkyll 2019.06.03 21:37:59
@Obszerváló: A Tottenham meg kikapott, de hogy jön ez ide??? :D Komolyan nem értem, hogy miért érzi ennyi töketlen faszi megszólítva magát egy csajoknak szánt cikktől. Áruld már el, hogy miből deriváltad le az OP álláspontját a pöcsprofilozás-témakörről??
Dworkyll 2019.06.03 21:43:36
@Pallos Levente: Elfogadom, lehet, hogy így van. De mit változtat ez? Te el tudod képzelni, hogy egy normál heteró pasi, miután eljutott az adott hölgy intim zónájáig, lefordul róla, mert az "nem ideális"? Mert azzal a pasival tényleg nagy baj van. Mint ahogy annak a nőnek is segítségre van szóüksége, aki bedől annak, hogy plasztikáznia kéne, hacsak nincs tényleg valami orvosi problémája.
Dworkyll 2019.06.03 22:17:57
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
Dworkyll 2018.11.19 23:29:43
www.youtube.com/watch?v=gb1wYslTBk8

+1 a százas listára. És - a szubjektivitása ellenére - az is kicsi lesz ;-)
Kedves Barátaim az Úrban,  jó sokat hőbörögtem már azon, hogy milyen végtelenül és védhetetlenül ostoba is az EU ÁFA szabályozása, amely képes volt az alapján megkülönböztetni a kiszabandó ÁFÁ-t, hogy az adott elektronikus kiadványt letöltötték-e, avagy egy hordozón adták az olvasó kezébe. Az első…..
Dworkyll 2018.10.24 09:05:40
@bunny.hu: Hát, őőő, mivel minden érintett végig tudja ugyanezt gondolni, (író/jogtulaj, kiadó, terjesztő, olvasó, állam), _mindegyik_ gondolhatja úgy, hogy akkor neki több jár a költségelőnyből, megtakarításból. A legeklatánsabb példa a print és az elektronikus royalty-különbsége 6-10% vs 30-50%

Kicsit részletesebben lásd itt: ekonyvolvaso.blog.hu/2014/07/14/a_nagy_osztozkodas