Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dworkyll

415 bejegyzést írt és 4171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez bejegyzés nem tervezett tartalomként jelenik meg, de a olyan tévedésektől hemzsegő írás jelent meg egy nagy olvasótáborral bíró online felületen, amit nem lehetett szó nélkül…..
Dworkyll 2020.12.27 23:45:51
@molnibalage: Ahán, portótipus :) Mea culpa, ezt hittem elírás. Annyit azért elbírhatott volna az a bekezdés, hogy ott rekordfaragáshoz kibelezett egyedi gépek méregettek cerkát, nem széria-vasak.

Mint ahogy a Smart is egy piszok gyors autó lesz, ha beleraksz egy gázturbinát ;-) www.roadandtrack.com/car-culture/entertainment/a25657103/yes-thats-a-jet-powered-smart-car-and-yes-thats-awesome/
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   András és Sándor néhány évvel ezelőtt már megörvendeztetett bennünk egy túrabeszámolóval, akkor Trieszbe - vagyis onnan még egy kicsit tovább is: egészen Gradóig - mentek, mégpedig egy KTM és…..
Dworkyll 2020.11.23 22:04:19
@gus: Köszönöm, leszedtem, végtelenül tanulságos. Tiszta, mint a 66-os út, csak itt beszélnek magyarul :) És van benne tartalék.
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Sziasztok! Mint azt már az élesebb szeműek kiszúrták a Könyvmolyképző is elindulni látszik az e-kiadás irányába. Talán nem véletlen, hogy ma az alábbi levelet kaptam tőlük: Kedves Olvtársak! Friss hír: A Könyvmolyképző a közeljövőben friss, kurrens tartalommal…..
Dworkyll 2020.06.12 16:00:16
@Arturo: Igen. Már rajta vagyok az ügyön, hogy további részleteket szedjek össze. Ami most látszik, hogy az első időkben csak a saját oldalukon lesz hivatalosan elérhető a KMK tartalom, más boltokban egyelőre fölösleges keresni.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Dworkyll 2019.01.01 22:35:46
@acel: Szia, az angol szótár utolsó állapota egy prc volt, 1.6-os verziószámmal, és amennyire emlékszem Nagygabe azért állt meg ott, mert nagyjából annyit bírt a technológia. Azóta nem tudok újabbról.

Tény, hogy az Amazon azóta nemhogy a prc-t, de a kindlegent se igen támogatja, fejleszteni nem fejlesztette vagy hat éve, a Kindle Previewer 3-at ajánlja helyette, ami viszont egy tömény horror.

Csak halkan mondom, hogy a Kobonak dedikált magyar billentyűzete ugyan nincsen, de a kereső működik ékezetek nélkül is, és van külön ékezetes billentyűzete, ha az kell.
Kedves Barátaim az Úrban,  A nyáron főleg gyerekkönyveket faragtam, és sikerült pár érdekes felfedezést tennem, amelyek talán érdeklődésre tarthatnak számot. Kezdetben vala az inDesign Arról nem tudok beszámolni, hogy  az Adobe tördelőszoftvere milyen, vagy milyen vele dolgozni. Feltételezem,…..
Dworkyll 2017.09.12 10:59:23
@Arturo: Pontosan :) Magamnak biztos nem csinálnám meg, de ha már az inDesignból kijött, egye fene, maradjon.

@mojo68: Nyilván használj olyan fontot a spanben, ami eleve is benne van az anyagban. Nekem ez a Berylium font nagyon bejön most a régiesebb meg fantasy zsánerhez pl. sci-fihez annyira nem passzol :).
Dworkyll 2020.04.07 12:50:24
@farfadet: Nnna. Az inDesign választ meghagynám másnak :) aki ért az inDesignhoz.

A grafikus fejezetcímben az a csapda, hogy az elvileg "duális", kettős természetű. Kell lennie egyszer szöveges fejezetcímnek, amit majd a konverzió berak a tartalomjegyzékbe, a TOC-ba, és szeretnél egy grafikusat, amit az olvasó a szövegben lát.

Nagyon durván van két lehetőséged.

1. a teljes fejezetcím grafikus. Ilyenkor nincs más hátra, mint a grafika _elé_ beszúrni a szöveges címet, amit a TOC generátor ki tud onnan olvasni, de a szövegben nem mutatod. Azaz a TOC-ból a "láthatatlan" szöveges címre ugorhatsz, és a grafikát látod.

2. a fejezetcím _részben_ grafikus, a címsor előtt és vagy után van valami minta. Ilyenkor egyszerűen a címsorba rakod a grafikát is, kézi _sor_töréssel elválasztva, ilyenkor a konverzió simán megcsinálja a TOC-ot, a grafikát viszont nem teszi bele a tartalomjegyzék-bejegyzésekbe.

Igazából egyikhez sem kell felétlenül SIGIL, csak ha kézzel csinálod meg a tartalomjegyzéket, és ahhoz az érkezési pontokat. Az Atlantis az áthúzott karakterrel ábrázolt headingeket csak a TOC-ban jeleníti meg, a szövegben nem.
Dworkyll 2020.04.07 13:03:10
@farfadet: Hát akkor sajnos kell a Sigil, vagy bármi, amivel a kódot turkálod. Megkeresed a szövegben a látható szöveges fejezetcímet, és kézzel kitörlöd.

Persze csak azután, hogy a TOC maga már legenerálódott, és a TOC bejegyzések a törzsszöveg filejaira mutatnak tisztán, valahogy így:

<navPoint id="navpoint-2" playOrder="2">
<navLabel>
<text>IMPRESSZUM</text>
</navLabel>
<content src="Text/003.html"/>
</navPoint>

Ha TOC linkek <a> anchorpontokra mutatanak valamiért, akkor csak az anchorok szövegét töröld ki, magukat az anchorokat, meg az azonosítóikat értelemszerűen ne.
Kedves Barátaim az Úrban,  írtunk már ezen a blogon a Kobo újhullámos olvasóiról, az Aura HD-ről itt, a H2O-ról meg itt. És az a szép a Kobo fejlesztési filozófiájában, hogy amikor "ráncfelvarr", akkor alapjában véve nem rúgja fel a korábbi verzió előnyeit, azaz az előzményposztok igen jól…..
Dworkyll 2018.01.17 23:41:14
@danesdzsu2: Miért ne lenne? Helyileg merre vagy? Media Markt csak van a közelben, vagy eDigital, ott tutira forgalmazzák ezeket.

Mert tényleg írhat/mondhat bárki bármit, meg kell nézni ezeket kézből, hogy mi jön be és mi nem. Személyesen nekem a KA1 nagy flash volt, de nem az a "most azonnal vedd meg" érzés. A H2O meg igen. De ez teljesen szubjektív. Amikor a Gen2-t teszteltem, nem piszkáltam meg a firmware-t (ahogy a Gen1-en viszont igen) és máris kissé kevésbé volt "otthonos", mint a régi Gen1. Nehéz ez, na.

De az is igaz, hogy az összes olvasó, amit megvettem (és van pár ;-) mind "megszólított" még a pimpelés előtt, viszont minden esetben ehhez kézbe kellett venni.

Ez már csak így megy.
Dworkyll 2018.02.05 01:07:49
@danesdzsu2: Hali,
a winnek mintha ezekkel az ekönyves linux disztrókkal lenne baja, nálam a PW1-ért és a H2O1-ért is szokott nyüszögni, de nem hagyom hogy piszkálja ;-) A nyüszögésen kívül nincs hibajelenség, úgyhogy így hagyom.

A KSM-mel nem volt dolgom, nem érzem szükségét. Van egy tisztított firmware-em, és ennyi. Teszi a dolgát.
Dworkyll 2020.01.31 22:51:19
@Samuapu: Köszönjük, a műfaj nevében :)

Re: jó szem, hát igen. Az legyen mindenkinek.
Férfi-nő párkapcsolati viszonylatban gyakran hallom a nőktől, hogy a mai férfiak olyan nőkre vágynak, akiket, ha letesznek a sarokba ott maradnak, vagyis olyanok, mint a szobanövények. Esetleg dugható szobanövények (ezt jobb nem elképzelni). Lefordítva mindezt: a panaszos nők megélése, hogy a…..
Dworkyll 2020.01.05 15:47:54
@Santer: ""erős nők, akik okosak és önállóak, véleményük és vágyaik vannak, amiket ki is fejeznek" - na ezt hívják hárpiának, csókolom." Őőő, nem. A hárpia onnan ismerszik meg, hogy a vágyait és a véleményét simán le is tolja torkodon, a tieidet figyelmen kívül hagyva. Ha meg ezt meg lehet csinálni veled, akkor meg is érdemled. Nota bene, egy hárpiának még csak nem is kell okosnak lennie, elég ha "erős". Mint ez a luvnya itt: www.borsonline.hu/aktualis/elkepeszto-indokkal-vonta-meg-a-szexet-pasijatol/114098

@_Wasp_: elég jól összefoglalta a dolgot.
Dworkyll 2020.01.05 18:01:23
@Alick: Hát ja :) Nekem is ezek a kérdések ugrottak be először, hogy mennyit keresnek az angol hivatásos katonák, és hogy mekkora az IQ-juk ;-)
Én nem tudom, hogyan kell ezt művelni. Ezt a párkapcsolatosdit, meg boldogságosdit. Jónak lenni benne. Mit jónak, a legjobbnak! Vagy legalább jobbnak, mint az elődeim... Elég jónak, na. Annyi év kihagyás után párba rendeződni, egy fél életnyi szoba- és lakótárs-mentesség után élettársasozni úgy,…..
A magyar filmgyártás egyik ikonikus alkotása a Dögkeselyű. Nézzünk néhány meglepő tényt a 82-es film kapcsán...
Kedves Barátaim az Úrban,  rég jártam errefelé, de a szívemnek oly kedves e-könyv-témát azért nem engedtem el. Ahogyan azt egy e-könyv faragó harcostárs említette a napokban, a "minimálszabványunkat" több, mint öt éve fogalmazuk meg itt a blogon. Azóta pedig sok víz folyt már le a Dunán, az…..
Dworkyll 2019.10.28 22:22:24
@mojo68: Háát, kétoszlopos táblázatot biztosan, de ahány platform, annyiféleképp jeleníti meg. Ez volt az a tétel, amikor a sima epub nem volt jó kindlegen-alapanyag a mobihoz és egy spéci, epubnak ronda epub kellett a mobi forrásának.
És két hasáb is nagyon gázul néz már ki egy telefon hat és fél centi széles kijelzőjén. A több hasáb akkor kell, ha túl széles a lap (kódexek, újságok pl.), márpedig ez tipikus ekönyv-platformokra nem igazán jellemző.

Mihez kellene amúgy?
Dworkyll 2019.10.29 08:46:53
@mojo68: Nnna. A float alapvetően jól működik, de a paddinggal kell egy kicsit játszadozni, hogy az jön-e ki belőle amit szeretnél. Ideértve, hogy nem csak az eredmény-epubot nézed meg, hanem átfuttatod egy kindlegenen is. Különösen, ha táblázatot használsz.

Re: újságcikk. Kísérletképpen szúrd be képként az idézetet, és nézd meg hogy mutat egy középkategóriás telefonon. Ez még csak a proof of concept, mielőtt beletennél relatíve sok munkát a táblázatba kódoláson.

Ezt tipikusan úgy oldanám meg, hogy idézet előtt-mögött egy sornyi üres hely, oldalt egy-egy centi indent, a cikket magát meg más betűtípussal szedném. Ha új az újság, akkor sans-seriffel (pl. Open Sans), ha régi, akkor meg monospaceddel. És akkor vizuálisan is egyértelmű, hogy ez most egy vendégszöveg. Esetleg még raknék keretet, de az más ingoványos terület, a sokféle parsing miatt.

Szerintem.
Dworkyll 2019.11.08 18:36:42
@mbm: Nem igazán látom a hozzáadott értéket. Ahol iniciálénak helye van a strukturálás okán, ott egyébként is van lapdobás, fejezetcím, (esetleg címgrafika), meg tompasor. Azaz jól látható a blokkváltás.

És ahogyan azt iMaginer olvtárs jól mondja, ami harmonikusan fest egy kijelzőméret/betűméret kombinációban, lehet ordenáré átméretezve.

Akkor már inkább az ilyen megoldások mellé teszem a voksom :)

m.blog.hu/ek/ekonyvolvaso/image/amatic_heading.png
Kedves Barátaim az Úrban,  nem vagyok egy kapkodós típus, és az sem, aki évente cseréli a kütyüjeit a mindenkori legújabbra. Az egyik első olvasóm egy Kindle 3 (a.k.a Kindle Keyboard volt), amelybe az elmúlásáig vagy nyolc évet beletekertem. Kindle 4 és Kindle Touch kimaradt, a következő beruházás…..
Dworkyll 2019.07.08 13:33:15
@oldman360: Nem, nem frankó. Nézz körül az amazon.de-n, ezerféle tok van, és ott odaírják, hogy a H2O Gen 2 tokja bizony nem kompatibilis az Aura Gen 2 tokjával.

Már a második tokot rendeltem onnan, Formára meg H2O Gen 1-re, és teljesen rendben vannak, passzentosak és rendben működnek, tizenegykét euróért.

www.amazon.de/kwmobile-Kobo-Aura-H2O-H%C3%BClle-Herbstbaum-Orange-Rot/dp/B07G8873G8/

Urolsó előtti kép.
Dworkyll 2019.08.01 22:55:33
@datadata: Szia, Magyarországon, ÁFÁval, árréssel, és remélhetőleg garival a Forma olyan 100 ropi körül van. A 88 nem rossz ár angolhonból, főleg ha van valaki, aki el tudja hozni. A szállítási költség nem tudom mennyi lenne egyébként, és persze ha garis ügyed lenne, akkor benne vagy a lekvárban a külföldi vásárlással. Ezt mérlegeld, mielőtt belevágsz.
Dworkyll 2019.09.11 11:59:11
@Zoarden: Ez elég szexinek tűnik. Kis Forma, -1" -5 gramm :)). A Forma designja nagyon bejött, egy dolgot igazítanék rajta csak,hogy ne forgassa a tájolatot, ha nem akarom.
E-könyv olvasók A kézműves DRM 2015.10.24 08:03:18
Kedves barátaim az Úrban,  volt idő, amikor kifejezetten sokat pörögtünk a DRM kérdésén. Azóta azonban sok-sok gigabájtot töltöttel már le ekönyv formájában, és hála istennek a magyar piacon már csak a puha DRM-mel szerelt könyvek számíthatnak eladhatónak, kemény DRM-mel…..
Dworkyll 2015.11.04 11:13:28
@Arturo: Öööö, stupid me :) Miért keresem folyton a forráskódot a kiparsolt szöveg alatt? ;-)
Dworkyll 2015.11.07 11:45:58
@Törpe minoritás: Az egy másik folyamat, amikor gyári pdf-et csinálsz Itt arról volt szó, hogy csinálunk egy háztáji ekönyvet (jellemzően mobit), amelyet valaki "újraburkol" pdf-be. És látni szeretnénk a direkt kapcsolatot.

Kicsit általánosabban: legyen a beavatott szem számára észlelhető, hogy egy gányolt pdf-nek mi volt a forrása. Azaz ezért jó egy "látható, de nem észrevehető" marker.
Kedves Barátaim az Úrban,  ilyet sem csináltam még, de mindent el kell kezdeni. Szóval itt van már a laborban egy Kobo Forma, csak meg kéne róla írni a tesztet. Meg is fogom, de addig is álljon itt egy kis kedvcsináló. Nem, a tesztben nem lesz Kindle Oasis...
Dworkyll 2019.05.16 13:29:13
@TrishtanAG: Sajnos van még egy nem elhanyagolható különbség, az Aura One kifutott, a Forma meg van és rendelhető.
Dworkyll 2019.06.12 22:03:01
@kopogi: Ezt így nem állítanám. Ami nálam van, az ugyan nem villog, főleg nem úgy, mint egy lcd kijelző. A lapfrissítést lehet állítani elég széles határok között, én oldalankéntra vettem, és nem villog. Akárhogy, akárhonnan nézem. Azt tudom elképzelni, hogy valami gagyi külső lámpa fényénél esetkeg összeszed valami interferenciát. De errefelé, természetes fényben, ledes lámpák fényénél vagy éppen teljes sötétségben nem vibrál ez semennyire.

Egy feneség van, hogy a hideg és a meleg ledek nem egy síkban vannak, pontosabban a meleg ledek kicsit szöget zárnak be a kijelzővel a gombok felőli élen, és amikor kicsit melegebbre van csavarva a háttérfény, akkor a fénymennyiség egyenletes, de a színhőfok nem teljesen, és a perem felőli kb egy centiben hidegebb, mint beljebb, de épp csak egy hangyányit. V.ö. egy vastag papírkönyv közepe táján, a laptöveknél ötször ekkorát torzul a geometria. Kicsit fura, meg szokni kell, de teljesen élhető.
Dworkyll 2019.06.13 10:17:42
@kopogi: Hát, nem szériahiba az biztos. Nézd meg azt a threadet, az OP-n kívül hiába keresték villogást, és vannak hasonló, beijesztett userek, akik 240 fps-sel csinált felvételeken se találják. Szóval ez eléggé vaklármának látszik. Mintha láttam volna egy becslést, hogy milyen frekit használhatnak, és az olyan kiloherz körüli volt. Kétlem, hogy azt szabad szemmel látná bárki.
Amit elképzelhetőnek tartok, hogy egy két hibás darab kikerült a piacra.
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
Dworkyll 2019.06.03 21:37:59
@Obszerváló: A Tottenham meg kikapott, de hogy jön ez ide??? :D Komolyan nem értem, hogy miért érzi ennyi töketlen faszi megszólítva magát egy csajoknak szánt cikktől. Áruld már el, hogy miből deriváltad le az OP álláspontját a pöcsprofilozás-témakörről??
Dworkyll 2019.06.03 21:43:36
@Pallos Levente: Elfogadom, lehet, hogy így van. De mit változtat ez? Te el tudod képzelni, hogy egy normál heteró pasi, miután eljutott az adott hölgy intim zónájáig, lefordul róla, mert az "nem ideális"? Mert azzal a pasival tényleg nagy baj van. Mint ahogy annak a nőnek is segítségre van szóüksége, aki bedől annak, hogy plasztikáznia kéne, hacsak nincs tényleg valami orvosi problémája.
Dworkyll 2019.06.03 22:17:57
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Dworkyll 2017.12.20 22:50:17
@Andrea Ilona: :) I see where the error is. Pdf is not a native format for Kindle, it is just a conserved set of pages, page layouts, to be a bit more
precise, and as such, can not be used as a dictionary (which is more of a database), at least not on Kindle.

What you need is proper dictionary file, a prc in this case, I will send it over to you in a mail. Is the address ends with *******yes@h***** valid? If not, send me a correct one via PM.

If you upload that one to the device, it will be the only one, that deals with HU texts, so it should work just fine.
Dworkyll 2017.12.21 09:59:37
@Andrea Ilona: It's approx 10 MB, so I have sent you a wetransfer link, it's less burden on your maibox. SImply copy the file in the DOcuments folder in your Kindle.

The next prerequisite, that is needed for the proper operation, that the language metadata on the publication must be HU. This metadata will instruct the Kindle, what dictionary to use, the one I have sent in this case. If you are unsure, I can send you some samples with the proper language setting to test the dictionary.

(Generally the ebook-stores in Hungary sell books with the proper setting, but anyway :)
Dworkyll 2019.02.05 09:14:55
@Fabien S.: Hello, Fabien, yes I'm around. I can send you the English-Hungarian dictionary for Kindle, and the other as well (this one is 10 MB so might not be that simple), but I'm not aware of any dictionary, that handles well those grammatical niceties and nuances unfortunately.
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
Dworkyll 2018.11.19 23:29:43
www.youtube.com/watch?v=gb1wYslTBk8

+1 a százas listára. És - a szubjektivitása ellenére - az is kicsi lesz ;-)
Kedves Barátaim az Úrban,  jó sokat hőbörögtem már azon, hogy milyen végtelenül és védhetetlenül ostoba is az EU ÁFA szabályozása, amely képes volt az alapján megkülönböztetni a kiszabandó ÁFÁ-t, hogy az adott elektronikus kiadványt letöltötték-e, avagy egy hordozón adták az olvasó kezébe. Az első…..
Dworkyll 2018.10.24 09:05:40
@bunny.hu: Hát, őőő, mivel minden érintett végig tudja ugyanezt gondolni, (író/jogtulaj, kiadó, terjesztő, olvasó, állam), _mindegyik_ gondolhatja úgy, hogy akkor neki több jár a költségelőnyből, megtakarításból. A legeklatánsabb példa a print és az elektronikus royalty-különbsége 6-10% vs 30-50%

Kicsit részletesebben lásd itt: ekonyvolvaso.blog.hu/2014/07/14/a_nagy_osztozkodas
Kedves Barátaim az Úrban, Nem titok, hogy nagyon sokáig voltam Kindle Paperwhite rajongó. Első generációs modellem van, amelyik ugyan csak az idén tölti be a hatodik életévét (helló, mobiltelefonok), de nem most kezd el iskolába járni, lévén a fiam jópárszor magával vitte már a suliba, nem egyszer…..
Dworkyll 2018.10.13 20:38:41
@acel: Én elsőre az edigitalt ajánlanám. Rendes cég, ezer éve itt vannak, számlát adnak, tisztességes a kapcsolatuk az importőrrel, sok helyen meg lehet őket találni.
Amikor az Aurámat vettem, az edigital még nem forgalmazott Kobót, úgyhogy azt egy garázscégtől vettem, de azzal se volt probléma. Se a céggel, se a vassal.

A Forma meg érdekes lesz, 105-110 közé tippelem az árát, a tokja is lesz vagy 15-20, és így együtt már kicsit magas lesz az opportunity costja, (értsd: ennyi pénzből már nemcsak dzsunka tabletet lehet lőni, tudom, nem egy liga, de akkor is), így meg nem biztos, hogy elég nagy volument el lehet adni belőle.
De ne legyen igazam.
Dworkyll 2018.10.17 09:56:43
@acel: Szeressük a versenyt ;-) Mondjuk a mobi-audible-egyszín kombó gyanítom, mire ideér, drágább lesz, mint az epub-melegszín verzió.
Ha azért akarsz harcművészetet vagy küzdősportot tanulni, hogy ha kell, meg tudd védeni magad, ezeket kerüld, hogy ne ess pofára:   (https://fineartamerica.com/featured/woman-practicing-tai-chi-at-sunset-outdoors-awen-fine-art-prints.html)   1. A technikák végrehajtásához nem kell erő Külön…..
Kedves Barátaim az Úrban,  villanyon olvasni már éppolyan mindennapos, mint papíron, extrém események se igen vannak, de csak nem állt meg az élet, akadnak azért újdonságok. Ami jó: Kobo Clara Hála istennek a Rakuten mérnökei nem lopják a napot, szép lassan csorognak lefelé a portfólióban a high…..
Dworkyll 2018.10.02 09:10:37
@sltr: Ez a szöveg nem oldja fel azt a dilemmát, hogy a Kindlegennel készült tartalmat momentán a Kindle Previewer mocskolja. Legalább házon belül lennének koherensek.

Kicsit távolabbról nézve hasonló lehet a történet, mint hogy most egy ipari hulladék "okosórát" a Samsung reklámanyagaival árulnak (forum.xda-developers.com/gear-s3/help/radiance-a3-frontier-smartwatch-t3818513). Miért nem nyikkan meg a Samsung, hogy egy nettó átveréshez használják a nevét? Gondolom, mert a reklámot forrón tartja a csaláskampány, utána meg sanszos hogy a begerjedt, de csalódott vevők vesznek egy rendes Samsungot.

Mondjuk kíváncsi lennék, hogy hány országban árulnak még DRM mentes, Amazonon kívüli mobikat, amit ugye a Kindlegennel simán meg lehet csinálni.

És ha már cinkeljük az Amazont, ugyan mi a tökért nem támogatja hivatalosan a magyar nyelvet? A mobi-technológia lassan húsz éve támogatja.
Dworkyll 2018.10.02 17:53:26
@remfarkas: bakker, ez az aszimmetrikusság terjed, mint az apple hülye notch-csa :(. Rákérdezek.
Dworkyll 2018.10.02 18:15:47
@remfarkas: teljesen jogos tipp, szerintem közelebb lesz a 110-hez, mint a 100-hoz, még a 110+ sem kizárt.

Most 50, 70 és 80 ropikért vannak a vasak, nyilván ennek a tetejére teszik az új terméket, ezeknek itt nem kell verseny, a saját jogukon vannak itt.

Az oasis is 250 euró körül karcol, plusz fuvar, mert az Amazon.de nem szállít ide.
Az Ad Astra nem bír magával, újabb zúzós opuszt készül begurítani a magyar e-könyv piacra. Ez pedig az Itó Projekt (tényleg ez a művészneve) </Harmónia> című könyve. Nem kispályás alkotás, még Kelt is az "erősen ajánlott" kategóriaba tette a Hármaskönyvelésben. Ami…..
Dworkyll 2012.10.05 21:52:13
@mojo68: Elvileg majdnem fullos kf8-at tudsz csinálni úgy, hogy fogod az epubot és ráeresztesz egy újabb kindlegent. Ha jól volt megcsinálva az epub, akkor meg fullos lesz a kf8 is.

Gondolom ezért nincs fejlesztőeszköz, csak a kindlegen.
Dworkyll 2018.09.10 12:47:20
@CyberMacs: elvileg a Dibook-ekönyv.hu-Multimédia háromszögben ott van a legális kereskedelmi ekönyvek szerintem 99 százaléka. Az, hogy egy kiadó megszűnik, nem jelenti azt, hogy a kiadványok automatikusan eltűnnek a piacról, ez volt e helyzet az Ulpius bedőlése után is. (Halkan mondom, hogy van viszont joglejárás, amikor a kiadó megmarad, csak a címet kell kivonnia a piacról. Ez is megér egy misét :( )

És esetleg rákérdeznék a Gabóra/Kleinheinz Csillára direktben, mert ők vitték tovább az Ad Astrás szerzőket és sorozatokat, hátha tudnak az előzményekről. Sztem keresd meg őket a FB-on vagy a honlapjukon, élnek közösségi életet :)
Kedves Barátaim az Úrban,  mégiscsak eljött az ősz, és a tavalyi unortodox (értsd: tavaszi) bejelentés után ismét jelentkezett az Amazon egy, mondjuk úgy, ráncfelvarrott modellel. Annak idején nagyon nem értettem, hogy mire jó a tokba rejtett akku, és miért nem képesek egy kicsit is követni a…..
Dworkyll 2018.01.11 22:47:51
@LiBaBo: A kindle mint eszköz speciális: piszokul szubvencionált, mert nem magából a vasból jön a bevétel, hanem a rajta keresztül eladott tartalomból. Ha így nézed, a komplett eu elég másodlagos ilyen szemmel az amazonnak, mert a területi megállapodások miatt itt közel sem tud akkorát kaszálni, mint otthon.

Kicsit olyan ez, mint a konzolok, vagy ha lenne külön doboza, akkor a netflix.

Ha tisztán az olvasási élmény a szempont, akkor a Kobo szerintem már évek óta jobb, mint a Kindle. Akkor rosszabb, ha ezer könyvet vettél már az Amazontól -> de azt meg úgy hívják, hogy vendor lock in, vagy ha használod a mobi-audible szinkront.
Dworkyll 2018.01.12 23:13:34
@LiBaBo: You are welcome :) Még egy dolog. Az epubból bármikor lesz mobi minőségvesztés nélkül, fordítva sajnos nem igaz.

A törzsformátumom ezért epub, eInken már azt olvasok. Viszont a Kindle appjai, Androidon és iOSen elég sokkal jobbak, mint a versenytársak, így telefonon pl az epubból fordított mobit olvasom Kindle appal.

Egyre kell figyelni, hogy érdemes még az epubot en jelzetűre váltani, mert a hu nyelvi jelzetű epibból húzott mobit, az Android hülyesége miatt, a Kindle for Android nem engedi, csak noto serif fonttal olvasni. Ugyanaz az anyag en jelzettel simán olvasható tetszőleges Amazon rendszerfonttal, Caeciliával, Bookerlyvel vagy a többivel.
Dworkyll 2018.08.29 09:57:49
@Spy89: Szia. A felolvasás (TTS), hogy konkrétan működik-e azt nem tudom, de ha működik is, a magyar nyelvet illetően sok csodát ne várj. Sajnos amazonéknál hivatalosan a magyar nyelv nem támogatott, sőt tiltott, a boltba nem tölthetsz fel alapból magyar nyelvi _jelzetű_ szöveget sem. Más kérdés, hogy a szöveg maga hiba nélkül megjelenik, azaz érthetetlen, hogy miért ez a tiltás.

Anno a K3/Kindle Keyboard rendelkezett felolvasó funkcióval, ami megdöbbentően jól működött angol nyelvű szövegekre, de szánalmas/vicces volt, ha magyar szövegre engedted rá.

Ha magyar nyelvű _felolvasást_ keresel, akkor a MEK és a VGYOSZ környékén nézz körül, nekik joguk van felolvasni és megosztani a tartalmat, de az tényleg felolvasás lesz és nem hangoskönyv. (Gondolom, ezért is engedik)
Kedves Barátaim az Úrban,  szinte pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy mi mindenre képes ma már az ekönyv-megjelenítéstechnika. Azóta nem sűrűn voltak posztok, mert a (hála istennek) hétköznapivá váló ekönyv-témában viszonylag ritkán bukkannak fel akkora hírek, amelyek megrezgetnék az…..
Dworkyll 2018.06.11 13:16:10
@kecsket: Nem biztos, hogy ezért van, de a villanyverzió össze tud szedni egy-két hét késést a printhez képest. Azt látni kell, hogy a könyvek életében az első 3-5 hónap a kritikus, és ha túl hamar bukkan fel valami a filemegosztókon, az hanyatt tudja lökni az adott kiadást pénzügyileg.

Mármost az ncore tanúsít némi önmérsékletet mondjuk a filmek témájában, nem tudom, hogy annak mi volt az ára, vagy hogyan hozták össze. Ha lenne ilyesmi a villanykönyvek témájában, az azért tudna segíteni.

De egy biztos, három hetet nem kell várni a a nyomatott megjelenés után.
Dworkyll 2018.06.16 21:41:13
@glezmen: Hát ez egy hosszú történet, akár egy posztot is megérne, ha nem lenne tele sok személyeskedéssel, aminek utána sokan nem állnának szóba velem.

Röviden csak annyit, hogy az ekönyv-piac még mindig nagyon nagyon pici, a printhez képest, a tizedszázalékáról beszélhetünk max. És minden, ami a nyomtatott piacot jellemzi, nagyon lecsapódik itt is, csak itt sokkal jobban látszik.

Vannak mindenféle érdekszövetségek, teljesen szubjektív személyi ellentétek, meg összefeszülések, haragszomrádok és nemállokszóbaveledek. És emiatt ilyen osztott, vagy inkáb polarizált a magyar ekönyvpiac.

A jó hír, hogy ez a polarizáció nemcsak az olvasóknak fáj, de jópár embernek a kiadói-terjesztői oldalon is, és próbálnak tenni ellene. És ha apró lépésekkel is, de haladnak. Ha hosszabban figyeled, akkor pl. a dibookos címek egy része azért egy idő után felbukkan az ekönyv.hu-n vagy pl. az Adamobooksnál, vagy a Multimédiaplázában. Nem azonnal, meg nem mind, de azért van átszivárgás.
Dworkyll 2018.08.11 16:15:32
@kecsket: A magyar könyvpiac a maga pártíz-milliárdjával kicsi. Az ekönyv-piac meg még sokkal kisebb. Mindenki ismer mindenkit. Innentől kezdve piszok nehéz ám szétválasztani, hogyha valakivel mondjuk úgy, nem ápolsz teljesen felhőtlen viszonyt, és egy kicsit rosszabb feltételeket támasztasz a tranzakciókhoz, akkor a tranzakciók elmaradása az értelmes üzleti okokra vezethető vissza, vagy pedig személyközi konfliktusra? Mert oda-vissza következik - sajnos - egyik a másikból. Leginkább - szerintem - mert épp a gazdasági "jelentéktelenség" miatt az esetleges emberi konfliktusok sajnos fölértékelődnek, és az üzleti érdek és logika nem képes elsimítani, elfeledtetni a személyközi problémákat.

Nekem is borzasztóan fáj, hogy nem lehet minden címet mindenhol kapni, de sajnos ez a csöpp piac - még - így működik.