Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agnessza

29 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbben azért írnak ki nyereményjátékot, hogy egy eredményes marketinghúzással előre lendítsék a vállalkozásukat. Én az írói és a festői munkásságomat szeretném népszerűsíteni ezzel az eszközzel, vagyis az én célom is a reklám. Szerintem ez mindegyik félnek előnyös, a résztvevők esélyt kapnak, a…..
Egy sikeres író beavat minket élete főbb mozzanataiba, hogy lássuk, mi tette őt történetmesélővé. Ő nem él a felsorolás közismert eszközével, én viszont megteszem ezt ebben az összegzésben, hogy lássuk, miért lett a közönség kedvence Stephen King. 1. Megélte a mélységeket. - Szerették, de a…..
 Önéletrajzi írásában friss Nobel-díjasunk hűen vall a szerény körülményekről, melyekbe született, a Kádár-korszak pro és kontráiról, valamint az amerikai kutatói társadalmat is átszövő visszásságokról. Nem azt mondja el, amit a világ elvár tőle. Ő egy karakán nő, úgy ír, ahogy érez. Bemutathatná…..
Az idő. Ez az a dimenzió, ami mindig túl szűkös. Amikor az első földrajzórák egyikén elmondják, miért 24 órából áll a nap, sokunknak jut eszébe az ötlet: milyen jó lenne óriási kozmikus óriássá válni, aki laza kézmozdulattal lelassítja a Föld forgását. Később meggyőzzük magunkat: semmi gond, jól van…..
Sétáltam az erdőben. Haladtam az utamon. De a jó úton mentem? Ez talán csak akkor derül ki teljes bizonyossággal, amikor már hazaérve visszagondolok az utamra. Jó érzések töltenek el, vagy marad bennem hiányérzet? Mindannyian szeretnénk egyszer azt válaszolni erre a kérdésre, hogy minden úgy…..
Hogyan szólítsuk meg az embereket? Van a Gondolat.Ez pedig tolakszik. Méghozzá előre. Az elménk legszélére, ahonnan mindent lát és őt is mindenki látja.A írás felszabadít, átadni annyi feltoluló gondolatot és érzést, igazán kivételes kiváltság. Megtisztelő, hogy erre meghívást kaptam.De hogy van…..
Az Ünnepek közeledtével egy fájóan ismerős séma villan fel sokunk fejében: ilyenkor természetszerűleg legalább 5 kilót hízunk és Újévkor megfogadjuk, hogy az eddigi felesleggel együtt majd leadjuk. Attól azonban, hogy ez már számtalanszor megismétlődött, idén nem feltétlenül kell így történnie. A…..
Honnan jöttem? Mindig is voltam. Ott lebegtem milliárdnyi idegsejt rejtett bugyraiban. Ott, ahol a lélek és a szellem találkozik az agytevékenység során. Egyszer azonban kezdtem alakot ölteni gondolatok formájában. Ott várakoztam pár töredékes darabban a megvalósulás határán, az emlékezet…..
Ha ez a poszt úgy kezdődne, hogy "Az édességekről", mindenki egybehangzóan állítaná: a megoldás egyszerű, ilyet ne együnk, ha fogyni szeretnénk.Ám a mai ember ahhoz szokott, hogy a napi fő étkezéseit egy markáns ízből és egy semlegesebb kiegészítő ízből állítsa össze, jó esetben némi zölddel vagy…..
Mi a különbség a leélt és a megélt élet között? Csakis a hozzáállásunk! Ha kreatívan szemléljük önmagunkat és a bennünket körülvevő világot, esélyünk van az élet mélységeinek megélésére. Nagyon könnyen megesik. Bárkivel, bármikor. Elég néha engedni a kísértésnek és elfogadni: most nem megyek…..
Hogyan pezsdítsük fel a párkapcsolatunkat? Ha szeretnénk lenyűgözni valakit, aki kedves a szívünknek, vagy színesítenénk a kapcsolatot, amiben élünk, használjuk a kreativitásunkat. Megéri!Szerintem nincs az a párkapcsolat, ami ne bírna el néha egy kis ösztönző frissítést és nincs az a szív, ami ne…..
Ő lesz a kezdet. Mindennek az alapköve. Egy növény csak, de jelképpé válhat. Benne látjuk majd a bizonyítékot, hogy egyszer volt bátorságunk nagy feladatra vállalkozni. Ha elcsüggedünk, kilátogathatunk a fánkhoz, ami árnyas lombjaival menedéket nyújt nekünk. De nem csak olyat, amit bárki másnak…..
agnessza 2022.03.16 18:07:46
@gigabursch: Örülök, hogy tetszik. Sokat jelent a támogatás.
agnessza 2022.03.16 18:16:45
@sminda61: Szívem-lelkem benne van. Általában éjszaka írok, akkor nyugalom vesz körül és feltolulnak a gondolatok. Valóban hiszek benne, hogy ez az út sokaknak többletet adhat. Írjunk kreatívan, éljünk kreatívan!
agnessza 2022.10.01 17:51:52
@gigabursch: A természet az éltető erőnk, nélküle semmik lennénk. A léleknek is szüksége van a természetre, az ihletek kimeríthetetlen forrására. Magam is tagja vagyok a 10 millió fa mozgalom újpesti ágazatának, még a 8 éves kisfiam is járt velünk locsolni a nyáron. Ültessük, óvjuk, védjük a fákat! Az örvényelmélet érdekes, most találkoztam vele először, de a szerzője, Agócs József eredeti figura lehetett :-) Szívesen megismertem volna. Örülök, hogy a KREATÍV Mozgalom koncepciója kerek egésszé formálódott, miközben olvasta az írásaimat. Ez volt a cél és remélem sokakban tudatosul majd. A továbbiakban is várhatók rendszer szintű írások.
Mi a megoldás, ha többször felmerült benned, hogy írni kellene valamit, de még mindig nincs semmi a kezedben?Ha gyakran volt olyan érzésed, hogy van benned valami, amit meg szeretnél írni, de sosem kerítettél rá sort, most itt az alkalom. Megosztok néhány tippet, tanácsot, inspirációt, melyek…..
Mit tehetünk az éhség ellen? 1. Ne küzdjünk ellene! - ha várakoztunk már egy buszra a megállóban, valószínűleg láttuk a következő két embertípust: az egyik folyton az óráját nézi, applikáción követi hol jár a busz, toporog, hangosan sóhajtozik, esetleg szitkozódik az orra alatt vagy épp másokat…..
Még nem, de idővel kialakulhat...                                                                                                Utópia Egy idős hölgy ült a padon, a dédunokája körülötte játszadozott. Igazi jelenség volt, fehér haját kontyban viselte. Nem a ruházatától tűnt elegánsnak, hanem…..
agnessza 2022.09.05 18:37:25
@gigabursch: Köszönöm szépen! :)
Mi történik, ha fogyunk?A test hálás● több erőnk van - nem edzettünk, mégis energikusabbak vagyunk● nem vagyunk olyan fáradékonyak - sokan gondolhatnák, hogy a csökkentett kalóriabevitel miatt gyengének érezhetjük majd magunkat - ez egészen biztosan nem igaz - kevesebb energiát kell a kevesebb sejt…..
A fogyás nem csapatsport. Mindenkinek az egyéni teljesítménye szükséges hozzá.Viszont ez azt is jelenti, hogy a többieknek semmi joguk beleszólni. Nincs rosszabb, mint amikor a túlsúlyos embernek a következőket kell hallgatnia:Ezt még biztos meg akarod enni?Tudod ebben hány kalória van?Ezek nem…..
Az előítélet A legtöbb ember, ha megpillant valakit, aki túlsúlyt cipel, kimondva vagy kimondatlanul, de ítéletet alkot. Vagy sajnálkozik. Esetleg mindkettő. Ami hiányzik belőlünk, az a tapintat. Könnyű gyorsan megbélyegezni azt, aki valami olyasmivel küszködik, amit mi nem ismerünk. Én…..
Az alkotásban az a csodálatos, hogy nem egyirányú. Ha létrehozunk valamit, akkor a produktum megszületésén kívül más is történik.1. Megtanulunk képekben gondolkodni  Ha hazatérünk egy nyaralásról élményekkel megrakodva, mi az, amit elraktározunk? Leggyakrabban a sztorikat jegyezzük meg, vicces vagy…..
  Hogyan nyomjuk meg a gombot: A gomb elindítja a filmet, a film pedig rögzítést nyer a nyelv által. De hogy indul mindez? Mint oly sok minden az életben, ez is a megfelelő beállítódással kezdődik szerintem. A pillanatnyi mentális állapoton múlik. Sokan azt hihetitek, kivételes pillanat kell…..
Az idő a negyedik dimenzió. Mindenütt körülvesz minket, nem tudjuk kikerülni. Így aztán meg kell békélnünk a múlásával. Addig azonban, míg flippergolyóként vetődünk egyik ponttól a másikig, esélyünk sincs az idővel szemben. Maga alá fog gyűrni és csak azt vesszük észre, hogy elszalasztottuk a…..
Naponta akár több százat is láthatunk belőle. A bátrak gyerekkorukban felmásztak rá. A szelídebbek inkább csak szemlélték. De mindannyian átéltük már, hogy enyhet adó árnyékát megkönnyebbülésként fogadtuk.A hétköznapjaink része. Nem fordítunk rá sok figyelmet, mert megszoktuk, hogy ott van és segít…..
Egy írásmű akkor sem lehet csapongó, ha egyedi megközelítést szeretnénk alkalmazni. Ettől még nem kell rohanni a faliújsághoz post it-ekkel, hogy folyamatábrákat kreáljunk. Természetesen nem tilos, habitus kérdése a dolog. A lényeg a gondolati ív. Hogy a logika ne akadálypályaként élje meg az…..
agnessza 2022.04.30 06:46:40
@kis-ákos: Üdvözöllek a blog hozzászólói között! Örülök, hogy az általam meghirdetett kihívás megihletett. Van egy erős hangulatvilága az írásodnak. Formabontó, de a művészet azért gyönyörűséges, mert nagyon sokféle hangon szólalhat meg. Kétségtelen, hogy van egyedi írói hangod. Érződik, hogy legbelülről jön, amit írsz. Remélem, hogy az írás berkeiben való barangolásaid során még sok örömben lesz részed. Várunk a további kihívásoknál is!
agnessza 2022.05.15 17:08:35
@Thaly Tünde: Remekül használtad az időjárást a hangulat érzékeltetésére. Így a leírás nem önmagába fúló, hanem építi a történetet. Ezáltal a szöveg elszakadhat az iskolai fogalmazások szintjétől és irodalmi magasságokba röppenhet fel. Őszintén gratulálok. Kérlek, írj minél többet, ne hagyd, hogy az élet esetleg eltérítsen!
A kreativitás az élet rengeteg különböző területén megmutatkozhat. A kreatív mozgalom célja bemutatni azokat az alkalmazási formákat, ahol innovatív gondolkodással valami egészen új értéket teremthetünk. Anyák napja közeleg, így remek alkalom ez egy szülő-gyermek workshop-ra! Meggyőződésem, hogy…..
agnessza 2022.05.15 16:59:13
@kultgirl: Az idilli kertben játszódó jelenetkezdet igazán jól érzékelteti azt a nyugalmat és bensőségességet, ami a hazatérés velejárója. Az olvasó azonnal elkezd vágyódni az otthona után. Remek felütés. Érzem, éledeznek benned az írói ösztönök. Köszönjük, hogy bekapcsolódtál, neked már csak 1 kihívásnyira van a nyeremény.
Ki vagyok, mit lehet tudni rólam, hogyan lépett be az írás az életembe?   Egy tudatos nőnek tartom magam elsősorban. Tisztában vagyok vele, mi az, amit meg szeretnék valósítani és keresem a hozzá vezető utakat. Természetesen ez nem volt mindig így. Érzelmes alkat vagyok, sokszor kerültem bajba a…..