Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aredhel

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trónok Harca premier apropóján a sorozat színészgárdája most is körbehaknizza a médiát, hogy tovább népszerűsítsék a sorozatot. Maisie Williams a Nylon amerikai magazin címlapján szerepel, ehhez pluszban forgattak egy vicces videót is. Bekameráztak egy mindenféle geek terméket áruló boltot, majd…..
Aredhel 2016.04.21 19:56:59
Roper és Pine előbbi magángépén repülnek a fegyverszállítmány után, és útközben beszélgetnek. A góré megmutatja a kiszivárgott iratokat, még azt is tudja, hogy Angelához kerültek. Meggyőződése, hogy ezeket rajta és Sandyn kívül senki nem láthatta, mire Jonathan kijelenti,…..
Aredhel 2016.03.29 11:52:01
@AaannnaaA: Persze, spoiler nuku. Lakat a számon...
Egyetértek, van az az elv, hogy "hasonló hasonlónak örül", de attól az még nem jelenti azt, hogyha valaki meglát egy hozzá hasonló embert, akkor rögtön a keblére öleli, akár pszichopata, akár normál személyiségszerkezetű az illető. Nem pszichopatáéknál is milliószor előfordul, hogy találkozik valaki egy hozzá hasonlóval, aztán nem lesz belőle barátság, de még csak haveri kapcsolat sem. Mert az egy dolog, hogy felismered a hasonlóságot, de nem veszed magad körül önmagad hasonmásaival. Főleg egy pszichopatánál, ahol helyzeti előnye származik abból, hogy empátia hiányában gond és érzelmek nélkül ki tudja használni a környezetében lévő embereket, és nem pszichopatákkal ezt könnyebben megteheti.
Szóval az az Roper pszichopataságától független, hogy akar-e barátot/partnert, vagy nem. A "bűnszervezetében" mindenesetre semmiképpen nem volt effektíve szükség plusz emberre. Elműködött az Corkyval, Sandyvel, Friskeyvel és Tabbyvel. Szóval ahhoz Ropert, mint embert kellett volna ismerni, hogy Angela tudja, ha meglátja önmaga fiatal mását, akkor kineveli belőle a partnerét. A problémám ezzel csak annyi, hogy az egész akciót erre a feltételezésre alapozza.
Megjegyzem, hogy nem nagy probléma, nagyon tetszik sorozat, és ezen sem akadtam fenn olyan nagyon, csak furcsállottam kicsit.
Hát kérem, alaposan a lovak közé csapunk ezzel a résszel, lesz itt minden, kémkedés és árulás a köbön – nézzük. Madridban Juan Apostol – Roper fontos üzleti partnere – lányának, Elenának a születésnapi buliján ott van jópár rosszarc, aki az alvilági bizniszben tényező, úgy mint maga Roper, Corkoran…..
Az emberek nagy része emlékszik még az előző héten történtekre, de olyan jó újra feleleveníteni azokat! – gondolhatták a készítők. És ki vagyok én, hogy vitatkozzam velük? Egy krónikus krónikás? Egy poéta kométa? Na, hallja meg hát élő s holt, a történet hogyan volt:..
Az a legnagyobb baj az olyan történetmesélési technikával, amiben a sztori, amit a néző kap, az az egyik karakter fejében játszódik csak le, vagy álom, vagy drogos képzelgés/hallucináció/trip/fasztudjami képében, hogy amint ez kiderül, onnantól a néző tulajdonképpen leszarja az…..
  A The Atlantic szavaztatta meg olvasóit egy többfordulós, igen nemes vetélkedés során, melyben azt szerette volna megtudni, hogy ki a legótvarabb gennyláda a tévében, az a szereplő, akinek nincs visszaút, akiben semmi emberség, megmentendő jóság nem lapul, mint mondjuk Darth…..
Hivatalosan szombaton, nem hivatalosan már pénteken kijött a Netflix második marveles sorozata, a Jessica Jones (anyakönyvi nevén Marvel’s AKA Jessica Jones, de senki nem fogja így hívni), a hétvégén le is daráltam az egészet, megrágtam a látottakat, és azt kell mondjam, hogy a…..
Őszintén bevallom, nem nézem a Starz skótszoknyás-időutazós sorozatát, mert annyi idő a világba' nincsen, ami arra elég lenne, hogy minden beleférjen. Az első 3 rész nem volt rossz, de nekem túl sok benne a mélyen egymás szemébe meredő skótember, így hagytam. Azóta is…..
A Red Nose Day elnevezésű gyereksegélyező rendezvény egyik legnagyobb dobása volt a Coldplay Trónok harca-musicalje, amiből eddig csak párperces videók szivárogtak ki, de most 12 percen át röhöghetünk azon, hogyan énekelnek az HBO legnépszerűbb szériájának legnépszerűbb…..
Spoileresen beszélünk arról, ami a hétvégén történt Sansa Starkkal. Csak naprakészek kattintsanak! Elképesztő felháborodás fogadta a Trónok harca legutóbbi, hatodik részét a zárójelenet miatt: több amerikai online magazin és még egy szenátor is kijelentette, hogy ezek után…..
Aredhel 2015.05.21 20:56:59
Nekem a sorozat világán belül nem a nemi erőszakkal van gondom, illetve azzal, hogy ezt akár naturalisztikusan ábrázolják. Teljesen tiszta, hogy itt az egyszerű emberek/szegények/nők stb. élete meglehetősen nehéz, és hogy George RR Martin egyáltalán nem szépítette, hogy mi zajlik egy hadjárat folyamán, vagy egy város ostromakor a nőkkel. Az is tiszta, hogy ezen világban egy házasságot "el kell hálni", hogy hivatalossá tegyék.
Nekem ezzel a jelenettel, ahogy egyébként a tavalyi Jamie Lannister&Cersei Lannister nemi erőszakkal is az volt a gondom, hogy egyszerűen nem illett bele a nagyobb történetbe. És nem az mondatja velem ezt, hogy a regényekben nem így zajlott. Rengeteg változtatást üdvözítőnek tartok a regényfolyamhoz képest, akárha ezt az évadot (Tyrion és Varys, vagy Bronn és Jamie páros utazásai), vagy a korábbiakat tekintjük (Arya&Tywin).
Az én problémám az, hogy Sansa fejlődési íve megindult az előző évad végén, egyértelművé lett téve, hogy már ő is képes "játszani a trónok harcát", és a naiv kislányból a sokéves szenvedés után egy ravasz, komoly, elegánsan és finoman manipuláló hölggyé válik. Az hogy a történetét kicserélték, és őt egy olyan szituációba helyezték, ahol megalázzák, megerőszakolják és lelkileg összetörik (valószínűleg ez fog következni), gyakorlatilag lenullázzák az eddig felépített fejlődését. Csakúgy, mint ahogy tavaly visszavonhatatlanul megtették Jamie-vel.
Nem az zavar, hogy Jamie szörnyűséget csinált, vagy hogy Cersei meg lett erőszakolva, hanem hogy ez kettejük között történt, és hogy pont akkor.
Ha Sansa és Tyrion 2 évaddal ezelőtt elhálták volna a házasságukat, akkor is nagyon sajnálnám Sansát, és annak ellenére, hogy Tyrion lágyszívű, attól még nem lett volna sokkal jobb a lánynak így elvesztenie a szüzességét. De akkor és ott Sansa szenvedéstörténetébe beleillett volna. Most itt elbénázták az egészet. Részek óta nem értem minek megy Sansa Deresbe, és hogy csak nem akarják meglépni ezeket a hülyeségeket, de csak megteszik.
Én ezért érzem rossznak az egész jelenetet, amellett, hogy persze gyomorforgató nemi erőszakot képernyőn látni, de hozzáteszem, Oberyn tavalyi párbajának végénél kevés sokkolóbb jelenetet tudnak már nekem mutatni. És igenis mutassanak! Nem a sokkolás zavar, hanem hogyha nincs egy adott karakter vagy a történet belső logikája szempontjából értelme.
Aredhel 2015.05.21 21:36:27
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Részben igazad van, de amikor Kisujj kimenti Királyvárból és elviszi a nagynénjéhez, akkor bár továbbra is sodródik az eseményekkel, de felsejlik a lehetőség, hogy több szerepe lesz a dolgok menetében, mint az eddigi passzív túlélés.
A sorozatban viszont ennél messzebb mentek. És nagyon is tetszett, hogy az ő kezében volt a döntés: elárulja-e Roycéknak, hogy hogyan ölte meg Kisujj a nagynénit, vagy sem. Nekem ez a változtatás tetszett, és az egyik kedvenc részem/jelenetem volt tavaly. Igaz, hogy elvettek Kisujj könyvbeli "minden szálat a kezemben fogok" karakteréből, de iszonyat sok erőt és lehetőséget adtak Sansának. Én ujjongtam akkor örömömben, mert bár a sorozatban erre lehetőség nincs, de a könyvben belelátunk Sansa fejébe. Ott lejön, hogy ő nem csak a buta kis naiva, hanem igenis összetett, érdekes személyiség.