Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemes1234

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ausztriába füstölni kezdett egy opel ampera (valószínűleg cella zárlat). A füst a motorháztető körül tört elő először ott lehet az aksi szellőzője. A tűzoltotók elkezdték oltani ami hatásara begyulladt az autó a többi pedig már csak történelem..
Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 2022-től minden új autóba be kell építeni valamilyen intelligens sebességszabályozó asszisztenst (ISA-t). Ám hogy ez pontosan mivel jár majd a hétköznapokban, azt annak ellenére is nehéz ma még megmondani, hogy a szabályokon évek óta dolgoznak. Az ISA egyes…..
Mindenki tapasztalta már a hideg időben a szélvédőre kicsapódó vízpárát de vajon mindenki  tudja is a hőtani hatását. Tudjuk, hogy a levegő mindig és mindenütt finoman eloszlott vízpárát tartalmat. Mennél melegebb a levegő, annál több pára lehet benne. Bizonyos hőfoknál addig fokozódhat a…..
Ha kíváncsi, hogy egy izzógyertyán (izzítógyertyán) mi kerül 40-50000 forintba? Miért nem elég már egy vezeték mint régen? Miért kell 5 vezeték és hogy miért jó ha tudjuk, hogy alakul a nyomás a hengerfej alatt akkor olvass tovább. Mindenki aki vezetett már diesel autót tudja, hogy mi az a…..
autós hirek Alfa Romeo születése 2019.12.07 14:01:21
Az Alfa Romeo autógyártó eredete a múlt század elejére nyúlik vissza. Az Alfa Romeót eredetileg Società Anonima Italiana Darracq (SAID) néven alapították, 1906-ban, az Alexandre Darracq francia autóipari cég  . Míg kezdetben francia társaság volt papíron, a társaságot olasz befektetők…..
Lesokkolt emberek álltak körbe egy csúnyán megrongálódott Honda cicivcet Kaliforniában, senki nem tudta, mi történt a családi autóval. Aztán kiderült, hogy az autóban hagyott szárazsamponos flakon hevült túl, amely gejzírként tört elő a könyöklő tároló rekeszéből.   A flakon olyan erővel tört a…..
Az, hogy valaki szupergazdag, egyáltalán nem jelenti azt, hogy luxusautót vezet - derül ki a South China Morning Post cikkéből, amelyben azt gyűjtötték össze, hogy milyen autót tartanak mindennapi használatra a világ leggazdagabbjai. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg és a Google-alapítók is meglehetősen…..
Békésen autózott egy férfi Oroszországban az egyik autópályán, amikor észlelte, hogy előtte valami monstrum tornyosul. Amikor közelebb ért, akkor látta, hogy egy Szu-34-es vadászbombázó gurul a külső sávban (a nagy hatótávolságú repülőgép a leállósávot is elfoglalta). A férfi a kocsijába szerelt…..
A viszkozitás a folyadék folyással szembeni ellenállása. Ez a tulajdonság a folyadékrétegek között fellépő surlódóerőből adódik. Minél nagyobb ez a surlódás, annál magasabb a folyadék viszkozitása, azaz: annál nehezebben folyik. Ebből következik, hogy minél kisebb ez a surlódóerő annál alacsonyabb a…..
A változtatható paraméterű szelepvezérlés ma már nem kuriózum, hanem alapvető eleme a motorszerkezetnek. Ahhoz, hogy széles tartományban megfelelő nyomatéka és kevés károsanyag-kibocsátása legyen a motornak, mindig az adott üzemi állapotnak megfelelő legjobb szelepvezérlés szükséges. A hagyományos…..
A rendőrök fantáziája nem ismer határokat, ha arról van szó, hogyan lehet lefülelni a sebességhatárt túllépő autósokat. A legújabb nyugat-európai találmány a kukaradar. Miközben a rendőrök a gyorshajtókra vadásznak, az autósok a rejtett radarokat próbálják becserkészni – írja az autopista.es spanyol…..
A közelmúltban történt benzinkúti fiaskó nyomán most megvizsgáljuk, mi történik, ha nem a megfelelő tüzelőanyagot kapja az autó. Üres tankkal állunk oda, vagy rátankolunk? A végeredményt tekintve majdnem mindegy, mennyi maradék üzemanyag van még a tankban, de arra hatással lehet a még meglévő…..
Jelen cikkünkben bemutatjuk azokat az eljárásokat és technikai megoldásokat, amikkel a változtatható kompresszióviszony műszakilag is kivitelezhetővé válik. Lehetséges elméleti megoldások A kompresszióviszony geometriai változtatását az égéstér dugattyú-alsóholtponti és –felsőholtponti…..
autós hirek Vilannyos autók 2018.04.16 22:26:07
Az elektromos jármű a jövő vagy nem? Erre a kérdésre nehéz válaszolni de a politikai döntések és a káros anyag kibocsátásra vonatkozó mérések és számitásai alapján a politikusok errefelé mennek. Ezért muszáj az autó és mezőgazdasági gép gyártóknak ezt az irányt venni. De azért van még jelentős…..
  Esetleírás oldalainkon néhány, érdekesebb konkrét eset hibafeltárását szeretnénk részleteiben bemutatni.  Hogy esélyünk legyen feltárni egy számítógép vezérelt motor elektronikával összefüggő problémáit, ahhoz pontosan ismerni kell az adott modell motorvezérlésének bekötési rajzát. Az eredményes…..
Rég nem látott ismerősünk felhívott bennünket telefonon. Korábban Saabja volt, ennek kapcsán találkoztunk néha, később típust váltott.  Mindig jó egy régi ismerőssel társalogni, ennek mi örültünk is.  Ő nem annyira, merthogy némi gond adódott.  Adott egy Saxo, ápolt külsővel, szép utastérrel,…..
A keményen felhúzott teljesítményű motorok élettartama - ha a plusz teljesítményt ki is használják - töredéke annak, mint amire a motor gyári állapotában képes lenne.  Ezt persze lehet vitatni, de a helyzet mégiscsak az, hogy a nagyon felpiszkált motorok tulajdonosai szinte több időt töltenek a…..
Több helyen, nyomatékosan felhívtuk a figyelmet: a motorolajon nem érdemes spórolni.  Rövid távon nyerhetünk ugyan valamennyit az elmaradt olajcseréken, viszont borítékolni lehet:  a végső egyenleg nem lesz kedvező, a motor könyörtelenül benyújtja a számlát.  A spórolós autós akkor jár egy kicsit…..
  Ügyfelünk erős teljesítményvesztést panaszolt csodaszép Alfa Romeo GTV 2,0 16V Twin Spark típusú gépkocsijával kapcsolatban. A motor egyébként 110 kW teljesítményű, kódja AR323.10 a motorvezérlő rendszer: Bosch Motronic M1.5.5. a gyártás éve: 2001.     Jól láthatók az egyedi leömlők.  Első…..
"Elvarázsolt kastély". A szakma így szokta nevezni azokat a járóbeteg autókat, amelyek különös, időszakos, bosszantó, de legfőképp megoldhatatlan és kibogozhatatlan hibajelenségei a végtelenségig tudják borzolni a kedélyeket. Nem volt ez másként cikkünk BMW-jénél sem: az autó az idő múlásával egyre…..
Előfordul, hogy abból tanulunk a legtöbbet, ami rutinfeladatnak tűnik.  Ügyfelünk egy, a hamvas ifjúkorán már ugyan túllépett, ámbár igen jó állapotú Toyota Hiace-szel gördült be a műhelybe, azzal a panasszal, hogy az autónak furcsa lett a hangja, elgyengült, és egy próbaképpen elkövetett…..
autós hirek Az olasz huligán 2017.06.24 13:25:37
Használt teszt: Alfa Romeo Giulietta 2011 1,6 JTDM   Egy a kevés Alfa-ból amit Magyarországon újan vásárolták még 2011 Júliusában lassan 6 éve. A 147 utódként született járművet. Cégautónként kapta egy kedves törődő hölgy tulajdonosa aki szerette. De sajnos vagy nem, kapott egy új ford…..
Nem látni minden nap olyat, hogy egy golf megver egy audi R8 V10 Pluszt negyed mérföldön.Ha pedig ez megtörténik akkor a szórakozás garantált. De nem csak az audit verte meg hanem egy Ford focus ST, Mercedes-benz ML 63 AMG, Audi TT és egy Dodge challenger SRT is. A 600 lóerőt egy 2,9 literes VR6-…..
Választ  a brit autós magazin az Auto Express adja meg egy kiváló videó formában. A 2017 Nissan GT-R R35-ös egy dupla turbós 3.8 literes 6 hengeres motor van benne ami 565 lóerőt és 637 Nm képes leadni sok fejlett extrával. Másrészt a régi R34-es fele akkora teljesítményű de kézi váltós és minden…..
Szerencsére a Nissan nem fordult át. Bár a mellékelt felvételek nem ezt sugallják. Főleg a belső. de ez csak a laza kamera tartó miatt van. A kamera repül körbe a kabinban miközben az autó mind a négy kereke a földön van. Ezért a károk nem is olyan látványosak amit az ember elvár egy 350 km/h (218…..