Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinyílott a pitypang. Megírom.

0 bejegyzést írt és 3032 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptemberben konstatálhattuk, hogy Janicsák István is felsorakozik az előválasztásban Tóth Csaba MSZP-s jelölt mögé. Mondhatnánk embert barátjáról, csakhogy ennek a támogatásnak ára volt - melyet zuglói közpénzből fizettek meg.  Janicsák úr mellett a pártok a Momentum kivételével mind  kiálltak…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2022.02.13 06:05:58
Vendégszerzőnk, Hajós András írása „- Kérem szépen, tanár úr... tanár úr kérem...- Na, mi az? Mit akarsz?- Kérem szépen, tanár úr... itt az van... itt az van...- Mi van? Hogy hívnak?- Neugebauer.- Ja, te nálam megbuktál! Na csak eriggy haza, aztán majd készülj a pótvizsgára.”(Karinthy Frigyes:…..
Ha az istenadta nép nem úgy dönt, ahogy mi szeretnénk, olyankor elég könnyen meglesz róla a véleményünk (hülye, felvilágosulatlan, manipuláció áldozata); ha meg úgy, ahogy mi szeretnénk, akkor persze végre a nép felnőtt a feladathoz és a józan eszével döntött, amire mindig érdemes hallgatnia a…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2016.06.29 08:41:34
@nudniq: Nem írtam "dupla szavazati jogot", nem írtam, választójogi korhatárról. Említést bátorkodtam tenni viszont (többek között) életkori cenzusról is. Hogy segítsek a megértésben: ezt a szépkorúaknál sem úgy képzelem, hogy egy adott életkor fölött pofa be, csak érdemesnek tartanám valamiképpen súlyozni a nettó eltartott nyugdíjas és a GDPtermelők véleménye között. És hogy tovább segítsek, például a műveltségi cenzust sem 0-1 rendszerben képzelném. Valamint írtam kiskorúakról, ez mindközönségesen és általánosan 0-14 éveseket szokott jelölni. Talán az nem túl merész, hogy 14 alatt nem döntésképes önállóan az ember fia/lánya. A többit vagy összerakod, vagy nem.
Lendületes megmondással indul Techet Péter Miért hallgatja el a magyar sajtó, hogy semmit nem hallgatott el a német sajtó? című cikke a hvg.hu Nyüzsi rovatában: „A magyar sajtót a kölni szörnyű események kapcsán bejárta egy csúnya kacsa, miszerint a német sajtó elhallgatta volna az eseményeket. Ez…..
Már csak a válogatottnak kéne valahogy lépést tartania a szakértőkkel. A szombati sorsolás feledhetetlen élmény volt. Belegondolni is fáj, mit veszítettünk azzal, hogy nem lehetett két évente részünk a bölcsességek hasonló áradatában, amellyel az M4 szakértői, riporterei…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2015.12.16 09:50:34
Ugyan lehet, hogy már egy ideje állandó vendége a közmédiának Bogár László, a lehető legnagyobb ívű világmegfejtések tudora; de csak most tudatosult a szerkesztőségünkben a tény, hogy az általunk már régóta körberajongott professzor a mi adóforintjainkból fenntartott…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2015.11.02 22:08:12
Bokros Igazikonzervatív Lajos magyar hangja, Béndek Péter túl korán jött meg a szabadságról – vagy el sem ment –, így aztán nem volt módja kipihenni az elmúlt öt év…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2015.08.11 13:16:42
Mandiner blog A görög lecke 2015.07.08 15:01:00
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása.   A régi görögök tudták, hogy nem az az igazi dráma, ha az igazság küzd a hamissággal, hanem ha az egyik részigazság küzd a másik részigazsággal. Úgy tűnik, hogy a modern kor embere ezt nem szívesen látja be, és bármely két küzdő…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2015.07.11 14:38:43
Szerző idióta - amitől még lehetnek akár részigazságai.
Ellenben a görögök, és minden más kevéssé fejlett Eu-tagország kizsákmánylása nem a kamatokkal, hanem magával az euróval történik.

"(...) Egy görög euró egy német euróra váltható, azaz nem is kell az egyiket a másikra váltani, hiszen nincs közöttük értékkülönbözet. Csakhogy a görög euró mögött a görög, a német euró mögött pedig a német gazdaság áll. Ha a görög gazdaság gyengébben teljesít mint a német, de a fizetőeszköze ugyanannyit ér – gyengébb teljesítménye ellenére –, mint a német, akkor valós teljesítményénél többet ér, azaz túlértékeltté válik, és persze – értelemszerűen – a német euró a göröggel szemben alulértékelt lesz.

Az alulértékelt német euró a német gazdaságot versenyelőnyhöz juttatja, ami tovább erősíti az erős német gazdaságot, növeli versenyképességét, és gyengíti az amúgy is gyenge görögöt. Mára ez a folyamat a német euró legalább 25 százalékos alulértékeléséhez, azaz a német gazdaság kizárólag az árfolyamnak tulajdonítható versenyelőnyéhez vezetett. Egy adott fizetőeszköz értékének aránya egy másikhoz rendre változik, tükrözve a mögötte álló gazdaság állapotát, illetve annak megítélését, esetenként a spekulatív hullámok hatását.

De az euró árfolyama a tagországok között nem változhat, még akkor sem, ha vannak, illetve ha létrejönnek markáns különbségek. Az euró megalkotói abban bíztak, hogy az övezet szabályainak betartásával – ezek az úgynevezett maastrichti mutatók – az euróövezet képes lesz a fentiekben leírt folyamatot elkerülni. Bár még most is lehet olyan nézettel találkozni, miszerint a jelenlegi helyzetet a bajba került országok fegyelmezetlensége okozta – ez például a hivatalos német álláspont –, a „fegyelmezetlenség” ma már nyilvánvalóan elégtelen magyarázat még akkor is, ha ezek az országok tényleg fegyelmezetlenek voltak.

A maastrichti mutatók ugyanis kizárólag pénzügyi jellegűek. Betartásuk nem biztosítja és nem tükrözi az adott ország versenyképességét. Spanyolország betartotta a maastrichti követelményeket – még akkor is, amikor Németország nem –, mégis bajba került (...)"
nol.hu/velemeny/a-gorog-problema-1550917?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201507
Az első független felelős magyar minisztérium (gróf Batthyány Lajos) vészkiáltása, hogy „a haza veszélyben van!”, falusi magányomból, melyben 1848 tavaszán egyik néném felföldi jószágán megvonulva éltem, a legelébb szervezett honvédzászlóaljak soraiba szólított.Mint…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2015.03.15 22:45:27
@rajcsányi.gellért (ergé): Kossuth a reformkor gyurcsánya, ez evidens.
Csütörtökön a svájci jegybank elengedte az 1.20-as árfolyamküszöböt, a bejelentést követően az árfolyam 0.85-re is erősödött az euróval szemben, majd 1.00 körüli szintre jött vissza. A lépés a legtöbb elemzőt meglepte, míg mások erre vártak három éve. Azzal, hogy…..
A romániai államfőválasztás második fordulóján Victor Ponta valamikor éjfél körül gratulált Klaus Johannisnak államfői győzelméhez. A büszke ortodox román egy protestáns szásznak. Romániában. Ez volt az a hír, ami felrobbantotta a Facebookot, a választópolgárok nemigen…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2014.11.18 11:45:15
@maxval birca hozzászóló:
Na ja, amíg csak egy van neki. De ezeknek már van vagy három. Mert ha nagyon elhülyül a kisebbségi párt, akkor gyorsabban osztódik mint a mai magyar baloldal. Szóval rejtélyes ez.
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő rendszerváltás…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2014.10.21 09:44:08
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő rendszerváltás…..
Füstleves Freud halála 2014.09.23 06:08:00
75 évvel ezelőtt, 1939. szeptember 23-án hunyt el a Sigmund Freud. Azt hiszem, őt senkinek nem kell bemutatnom. A halála körülményei már nem annyira ismertek, mint pszichoanalitikus tézisei. Sokan számára ismert ez a kép, melyen Freud egy szivarral a kezében pózol: A fényképet…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2014.09.23 23:30:16
Végül az oligarchák egy részét legyilkolták, másik részét pedig száműzték. De nem mernek sem egy királyt az állam élére állítani, mert rémülettel emlékeztek a korábbi gazságokra, amelyeket a királyság idején kellett elszenvedniük; de egy kisebb csoportra sem merték…..
Kinyílott a pitypang. Megírom. 2014.09.14 09:21:42
„Az a bölcsesség, ha népének hite és szokásai szerint él az ember” (Georg Wilhelm Friedrich Hegel) „A nagy összeomlás nem váltotta ki bennük a Shakespeare-tragédiák megrendítő, lélektisztító hatását. Gyengébb jelleműek, semhogy be mernék vallani maguknak tévedéseiket…..
Heinz Fischer, leendő osztrák szövetségi elnök 1956-ban: „Freiheit für Ungarn” Heinz Fischer osztrák szövetségi elnök 2014-ben: „Ich gratuliere Conchita Wurst zu ihrem Sieg beim Eurovision Song Contest! Das ist nicht nur ein Sieg für Österreich, sondern vor allem für Vielfalt…..
Sokakat izgat, milyen hatással volt a parlamenti erőviszonyokra, mennyire osztotta ki igazságosan a mandátumokat az új választási rendszer. Kedves olvasónk, Hajdú Attila adta az ötletet, hogy megnézzem, mire vezettek volna a vasárnapi szavazatarányok más országokban. Az arányos,…..