Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panpeterstop

446 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Baracsi Katalin, internetjogász kérdezett könyvemről Digitális Kibeszélő sorozatában. A blog Facebook-oldalán is gyakran osztunk meg új posztokat, ott is szeretettel várunk! Nézz be az Instagramra is! Feliratkozhatsz a havi hírlevélre is itt a blogon jobb oldalon. Kövess a…..
A blog Facebook-oldalán gyakran osztunk meg új posztokat, ott is szeretettel várunk! Nézz be az Instagramra is! Feliratkozhatsz a havi hírlevélre is itt a blogon jobb oldalon. Kövess a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem!  Könyvemet is szeretettel ajánlom: A rejtélyes Z…..
A Z-én időm podcast első részében a Z generáció mentális egészségéről, és az ezzel kapcsolatos prevenciós kérdésekről és megőrzéséről beszélget a podcast házigazdája, Bereczki Enikő generációkutató Csekeő Borival, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével valamint Varga Vencel, Z…..
A legfiatalabb dolgozó korosztály, a Z generáció egészen más elképzelésekkel vág neki a munka világának, mint azt a szüleik tették. Velük beszélgetve pontosan kirajzolódott, amit a nemzetközi felmérések statisztikái is kimutatnak....
Egyre növekszik a Z generáció aránya a munkaerőpiacon, munkamoráljuk pedig merőben különbözik idősebb kollégáikétól. Mi jellemzi a Z generációt a munkahelyeken és hogyan kerüljük el a konflikusokat?..
Miközben a gyerekek kezébe egyre fiatalabb korban kerül okoseszköz, a szülők nem mindig rendelkeznek szükséges kompetenciával, hogy kialakítsák az eszközök használatával kapcsolatos keretrendszert és megtanítsák a gyerekeknek az online tér helyes használatát..
A Z generáció tagjai közül sokan ezekben az években kezdik meg pályafutásukat életük első munkahelyein. Bereczki Enikő a könyvében 700 fiatallal végzett kutatási eredményeiről is beszámol. Megkérdezte őket kedvenc influencereikről, és más fontos, szemléletformáló tapasztalatokról...
A 10 éves, magyarországi központú Logiscool új nemzetközi partnerséggel indítja a 2024-es évet.  ..
Egyedülálló lehetőséget kínál a Megoldás a holnapért program diákok számára, hogy együtt gondolkodhassanak egy, az életüket, közösségüket érintő problémáról, és jövőformáló megoldásokat dolgozhassanak ki rájuk...
Melyek a leggyakoribb tévhitek a Z generáció tagjainak munkaerőpiacon betöltött szerepéről? Mi számít valódi értéknek számukra és miért elengedhetetlen, hogy jól értsük a jövő generációját? Többek között ezekről is beszélgettünk egy podcastben...
A tévénézési ranglistán hazánk sajnos elég rossz helyen szerepel: egy fő átlagosan napi 5 órát televíziózik. És ha ehhez még hozzáadjuk a három és fél órás internetezést is, akkor bizony elég elkeserítő a helyzet. "A 2 év alatti gyerekek 40 százaléka használja rendszeresen a tabletet, ami elég…..
Legfrisebb kutatásunk eredményei sajnos azt mutatják, hogy a pandémia során az infodémia súlyos probléma lett, és komoly kihívás elé állította a globális közegészségügyet. A mentális kihívások minden korosztályt érintenek, és az internetes addikciók is nőttek...
Régen, az iskolai órák kezdetén egy egyszerű, ám jelentőségteljes gesztussal kezdtük a napot: felálltunk és hangosan köszöntöttük a tanárt: A babyboomer és az X generáció tagjai még jelentettek is: "Tanárnőnek tisztelettel jelentem...". Ez a tett nem csupán egy formalitás volt, hanem egyfajta…..
Míg a korábbi generációk igyekeztek beállni a sorba, a Z generáció tagjaira jellemző, hogy fontos számukra az önazonosság, elfogadóak azokkal, akik nem férnek bele a skatulyába...
A magyar alapítású Logiscool hálózat, a gyermekek digitális írástudás és programozás oktatásának nemzetközi szakértője, elindulásának 10. évfordulójához közeledik. A jubileum alkalmából a cég örömmel jelenti be tananyagának jelentős bővítését: a mesterséges intelligencia (AI) oktatásának még…..
Az amerikai Hálaadás ünnepét nemcsak történelmi eseményként, hanem kulturális és társadalmi élményként is érdemes megismerni a középiskolásoknap. Az ünnep tanítása nem csak az angol-, történelemtanárok feladata, hanem lehetőséget teremthet más tantárgyaknál is a tanulásra, miközben gazdagítja…..
 A digitális technológia forradalma a gyermekek életét és kommunikációját is megváltoztatta. A gyerekek ma már nemcsak fogyasztók, hanem az online tér, a közösségi média csatornák aktív résztvevői is. A Z és az alfa generációra a - gyakran velük egykorú - influenszerek nagy hatással vannak. Olyan…..
  Mit jelent a tőkejövedelem és leginkább kiknek van ilyen fajta bevételük? - erről kérdezte Vogyerák Anikó Tóth G. Csabát a Közgazdaságtudományi Intézet munkatársát, aki Krekó Judittal közösen tanulmányozta a témakört. Majd Anikó engem (Bereczki Enikő generációkutató, tréner, mentálhigiénes…..
Nem kétséges, hogy az örömei mellett a karácsony sokak számára a mentális egészség szempontjából az egyik legtöbb kihívást jelentő időszak, ami alól egyik generáció sem kivétel. Bereczki Enikő generációkutató, mediátor tippjei.  ..
 Milyen szülők ma az egykori kulcsos gyerekek? Hogyan nevelik a mai tizenéveseket, akik ki vannak téve az online tér információdömpingjének?..
Min múlhat a generációk együttműködésének sikere? - erre keressük a választ következő ECONOMY FORUM interaktív szakmai műhelyünkön, melyet november 21-én Bereczki Enikő, generációkutató nyitóelőadásával tartunk online formában...