Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyu

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy háborús téma feldolgozása több szempontból is lehet sikeres illetve magas színvonalú: ott van mindjárt az adott háború gyötrelmeinek, szenvedéseinek életszerű, realisztikus bemutatása; aztán egy másik lehetőség megragadni a kérdéses hadszíntér különlegességeit, egyediségeit, a szereplők…..
Bontják a mellettünk lévő kisváros főterét, mert az eddigi aszfaltburkolatot felváltja a térkő. Na, most aki ki akarja találni, melyik városkához lakom közel, annak gyakorlatilag semmilyen támpontot nem adtam, mert meglehetősen népszerű ma a térkövezés. És igen, valahol…..
Ha nem lesz papír meghal a kampusz, Nem lesz bor és nem lesz krampusz, Nem lesz az égen szivárvány,  Se admin jog se kiáltvány, A közvélemény leüti a fejet, Az idén is láttunk már mi ilyet, Nem lesz virág és lóvé az ágyon: Nagy bajban van a dékánom! Baj van, nagy baj…..
Mindenek előtt leszögezném, hogy nem örülök a nem tandíjnak hívott tandíj bevezetésének a felsőoktatásban. Egyáltalán nem tetszenek azok a folyamatok, amelyek a magyar felsőoktatásban reform néven zajlanak. Nyelvvizsga nélkül azonban senki ne kaphasson diplomát. Hat…..
anyu 2012.07.24 10:25:05
@Bambano: nem értél ráé nyelvvizsgázni diplomázás után, tényleg ? És az addig eltelt 22-23 évben mégis mit csináltál ???

Én két gyerek mellett , egyedülanyaként tanultam meg két nyelvet és nyelvvizsgáztam, mert kellett, mert jött a rendszerváltás és csak igy tudtam elhelyezkedni. Megnézték persze, hogy a gyakorlatban is tudom-e azt a nyelvet, de a belépő a munkaerőpiacon a nyelvvizsga volt akkoriban.

Átlagos, szorgalmas gyerekeim vannak, mindkettő letette a nyelvvizsgát érettségiig 2 nyelvből. Vannak külföldi TV adók, lehet venni német, angol újságokat, akkor volt nagy siker a Harry Potter, Twilight, még nem jelent meg magyrul, szinkronizált filmet nem engedtem be a lakásba. Utólag megköszönték, mert most az egyetemen milyen jó, hogy tudják a nyelvet.

Akinek nem elég a gimnáziumi 4 vagy 6 év heti több órával legalább egy vacak angol nyelvvizsgára, az hogy a fenében boldogul egyetemi szintű tananyaggal?

Nem a mércét kell lejjebb tenni meg kifogásokat keresni, indokat remekül lehet találni a nekem miért nem kell nyelvtudás-ra, hanem motiválni kell a gyerekeket.
anyu 2012.07.24 10:33:06
@Holden: azért kell a nyelvvizsga, mert egyelőre nincs más módszer arra, hogy irásban-szövegértésben-beszédben alapvető témákörökben valamit tudjon makogni az ember.

Illetve van egy módja, ötvenes némettatnárnő, a gyerekeim némettanára gimnáziumban, ő úgy tanitott és kért számon, érvelni kellett különböző témakörökben, mindne órára fogalmazást irni, hogy a gyerekek azt mondták a nyelvvizsga semmi se volt az első két év németóráinak nehézségéhez képest...

Dédszüleink idejében is elvárás volt, hogy művelt ember beszéljen németül, tanuljon latint stb. A szülő felelőssége, hogy a gyerek ne kifogásokat keressen, hogy ő matektanár lesz neki nincs szüksége magyar irodalomra, ő humán területre készül, neki nem kell matek vagy könyvelő lesz kinek neki angol.
anyu 2012.07.24 10:40:45
@mr.louie: a 15 éves gyerekeknek fogalma sincs a munkaerőpiaci helyzetről, esetleg a szüleinek lehet, ezért az ő felelősségük.

Pár éve segitettem egy eü főiskolai szakdolgozathoz anyagot keresni, a leányzónak annyi nyelvtudása se volt, hogy összeszedje... valószinüleg ő se fog idegen nyelvet használni a kórházban a betegekkel, de halavány segéd fogalma se lesz arról, hogy hol tart a tudomány az ő szakterületén.

Hajdani tanárom mondta, hogy a legjobb indokokat a nemakarásra lehet találni.

Ha nekem gyerekek mellett 28-30 évesen GYES alatt sikerült, akkor nehezen hihető, hogy annyira képtelenség megtanulni...
Tényleg érdekes kérdés, miként jutottunk el a népegészségügyi termékadótól a Coca-Cola gyártósor Orbán Viktor miniszterelnök általi felavatásáig - főleg annak tükrében, hogy előbbi keretében már lassan egy éve megy a macska-egér játék a kormányzat és az energiaitalok…..
anyu 2012.07.23 15:32:02
@dr Kangörény: A boltban volt, de mi nem vettünk, azt hiszem ovisak voltak a gyerekeink, amikor valami szülinapon megkóstolták és döbbenten mondták, hogy ők szpájkot ittak :-)

Szülőként el kell dönteni, hogy milyen mintát adsz a gyerekednek. Ha azt látja, hogy cigizel , kólát vedelsz, akkor nagy valószinüséggel követni fogja.

Nem vagyok ám önsanyargató, szeretünk enni meg szeretjük a jó borokat :-) de coca cola nélkül egészségesebb
„A kormány új gazdasági modellt épít, amelynek a Coca-Cola a kedvezményezettjei közé fog tartozni” - mondta Orbán Viktor a Coca-Cola Magyarország dunaharaszti székhelyén, amikor aláírta a stratégiai partnerségi megállapodást. Ha ő is arra az új gazdasági modellre gondolt,…..
A glammodell egészen addig nem hajlandó megrendelést adni Simicska Lajos cégének, amíg Nyerges Zsolt vezérigazgató nem hagy fel a jávorok felizgatásával. "Kéne már egy új felhajtó a garázs elé, de juszt se, amíg ilyen emberek vezetik ezt a céget" - foglalta össze gondolatait…..
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
Az Orbán Viktor és Matolcsy György nevével fémjelzett diéta működik, Norbi joggal lehet ideges. „Köszönöm, Viktor! Korábban már próbálkoztam Norbival és Alexandrával is, de a te kormányprogramod hozta meg a valódi áttörést! Egy hálás anyuka Kelet-Magyarországról”…..
Elterjedt kép Magyarországon, hogy ez az ország tele van nácikkal. Igazából tele nincsen, de bármilyen gyülölködőből egynél több is sok. Hogy miként tudjuk megkülönböztetni a hazáját szerető embert a nácitól? A mai Izreali állampolgárokat ért terrortámadás után csupán…..
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
anyu 2012.07.18 11:35:29
@triarius:

Vakok és csökkentlátók éltek az országban ? Nem vették észre, hogy embereket ( civileket ) hajtanak át a városon ? neked nem tűnt volna fel ? Hogy a zsidó családok lakásait, üzleteit kiutalják magyaroknak ?

Tudod honnan vannak a megbizható források ? A korabeli rendőrségi jegyzőkönyvekből, mert folyton halottakat találtak Városligetben, Zuglóban, Dunában úszva.

Egy kicsit próbálj belegondolni mi lett volna ha akkor élsz és zsidó vagy. Nekem nem beszéltek erről a szüleim, mert kissé antiszemiták és kerülik a témát, de a VII kerületben nőttem fel és volt olyan idősebb szomszéd akinek számok voltak a karján. Engem sokkolt, amikor láttam képeket a feltornyozott holtestekről a gettóban, ott ahol én rendszeresen jártam.

Ugyanez érvényes a Rákosi korszak megkinzottjaira, az AVH áldozataira, a 301-es parcella tömegsirjaira. Szörnyü és megbocsáthatatlan.

Az emberek jó része sajnos belenyugodott abba, hogy zsidókat lelőnek, ellenzékieket megkinoznak, rendszerelleneseketmegvernek a rendőrök.
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
anyu 2012.07.17 18:43:10
@letmetellyou: szerintem ezt nem cigánybűnözésnek kéne nevezni, hanem primitív hátrányos helyzetü bűnözésnek ( ami persze nagyobbrészt cigány, de fehér bőrütől négeren át arabig bármi lehet )
anyu 2012.07.17 18:56:24
@Magánvéleményem: nem vagyok elmeorvos, de ez nem pszichopata. Ő nem elmebeteg, hanem környezete meg a neveltetése ( illetve nem neveltetése ) csinált belőle primitiv gyilkost. Normális családba születve nem ilyen életutat futott volna be, egyik börtömből a másik fosztogatásba, ált iskola pár osztályától a prosti futattásig, hanem megtanul valami szakmát és normális családi életet él.
anyu 2012.07.17 19:14:50
@G_P: Biztos, hogy ugyanazt olvassuk ?

Én úgy látom mindenki fel van háborodva, de azt mégse várd, hogy a média lincselést javasoljon.
A fiamnak úgy 4 éves kora óta vannak problémái a fülével, évi 2-3 alkalommal tiszteletünket tesszük a kerületi SZTK fül-orr-gége osztályán.  Az évek során már megtanultuk, hogy a fájdalomcsillapításon kívül mást nem teszünk vele amíg szakorvos nem látta. Volt már…..
anyu 2012.07.16 15:19:37
@triblii: bocs, de klinikán, több megyét 200 km-es körzetben ellátó központban kéne lennie gyermek fül-orr-gégésznek. Ne bagatellizáld el azzal, hogy náthával nem kell ügyeletre szaladni.

Nem vagyo orvos, csak szimpla eü diplomás, de elhiszem amit a szakemberek nyilatkoztak, hogy a gyerekek, csecsemők ellátáshoz nem mindig elég felnőtt-szakorvos.
A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell. Hoffmann Rózsa nem tréfál. Hogy ez már a kereszténydemokrata oktatási szigor egyik első jele-e, azt nem tudom, de mindenesetre igencsak komolyan veszi és szó szerint értelmezi Vörösmarty…..
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
anyu 2012.06.28 15:42:46
@Dr.laikus PhD: de itt többen cáfolták, volt aki azt irta viz is jó.

Mittudomén, azért kérdeztem, lehet kizárólag olivaolajban szeretnek a bogarak ószni vagy esetelg babaolaj is jó...
Tegnap Matolcsy bejelentette, hogy 280 milliárd forint bevételre számítanak a tranzakciós adóból. A kormány állítása szerint ezt majd a bankok fogják megfizetni. Emlékeztetőül: 2010-ben a banki különadóból 180 milliárd forint folyt be, amire a bankok már akkor is panaszkodtak.…..
  A Magyar Hírlap szerint  Boross Péter vezetheti a Nemzeti Emlékezet Bizottságát. A kormánypártok által az ügynökügyek tisztázására kitalált bizottságosdi értelme már önmagában is erősen kétséges (hiába mondta Lázár János, hogy mindenki közös érdeke, hogy ne…..