Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ágnesedithzsófi

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kelengurmé Madártej NOVEMBERBEN 2015.11.20 00:51:15
Nem akarok sok mindent hozzáfűzni, de két megjegyzésem lenne. 1:A kevesebb több. 2:Novemberben is lehet madártejet főzni és júliusban is mézeskalácsot sütni! Én így készítem, és sosem felejtem el, amikor a júliusi hőségben a nővérem azt mondta, hogy csináljunk egy adagot.…..
    Vannak helyek a világon, amik mellett nem lehet (szó nélkül) elmenni. A tőlünk délre található Szerbia pont ilyen. Tavaly nyáron voltam először. Nagy volt a készülődés, évek óta nem hagytam el az EU-t, úgyhogy elmentem útlevelet csináltatni, és szépen leszámoltam,…..
kelengurmé Hentes 2015.08.05 14:20:46
Hova küldjük a külföldi barátainkat? Nagyon sokszor gondolkodtam ezen a kérdésen, és a vége mindig az lett, hogy irány a családi ház és együtt főzünk. Az tényleg magyar, szaftos, házi. De…..
Tegnap szabadnapom volt és két lehetőségem. Strand vagy ételosztás a volt Köztársaság téren. A másodikat választottam, ezért írok most. Bár a strandos élményekről is szívesen beszámolok egy legközelebbi alkalommal.  Nagy a zavar az emberek fejében, és még olyan is akad, aki…..
kelengurmé Megosztani ér! 2015.07.28 10:38:04
Amíg a közösségi média megosztásai valójában magányossá, pesszimistává és önzővé tesznek, addig a valódi megosztással spórolunk/ pénzt keresünk és óvjuk a Földet! A megosztás olcsó, kényelmes és új embereket ismersz meg. A "megosztás" nem új keletű dolog, az emberek…..
    Hozzávalók az alaphoz60 gramm vaj120 gramm keksz- ez lehet teljes kiőrlésű, vagy amilyet szeretnénk. Én arra szoktam figyelni, hogy a zsiradék, ami a kekszben van, ne kókuszszármazék legyen a ricottás krémhez500 gramm ricotta- lehetőleg olasz márka, de a szarvasi ricotta…..
Az egyik 25 éve ugyanott, ugyanolyan fagylaltot árul, a másik csak nemrég nyitott, és minden Szicíliából érkezik. Ez a két legjobb fagyizó (szerintem). Az egyik Budán, a másik Pesten van. Sok mindenben eltérnek, de mindkét helyen olasz receptből, helyben főzik, és kenik a…..
kelengurmé Húsmentes napok 2015.07.15 12:27:52
Hétfőn és kedden abban a kivételes helyzetben voltam, hogy szabadságot vettem ki. Erről a munkahelyről mindenki fejvesztve menekül, így Ágnes és Edith után, én is kiléptem, és megyek egy szuperjó munkahelyre! Ezért ennél a cégnél még ki kell vennem a maradék szabadságomat...…..
Sárga színű fagyi sok kis fekete pöttyel, szép vörös szósszal...   Hozzávalók 200 ml tejszín3 tojás6 dkg cukor20 dkg málnasó1 rúd vanília Én bio tojást szoktam használni, vagy a piacon megveszem a szám nélküli tojást és most készülök rendelni a youtyúktól. Mindezt…..
Tessék sok-sok vizet inni, mert nagyon meleg van. A csapvizet meg lehet inni, nem halunk bele. Erre elég sok élő példa van. A fővárosi vízművek oldalán kerületenként leellenőrizhetjük, hogy mi van a vízben. De erről nem érdemes sokat fecsegni. A palackozott víz rossz. Nem azért,…..
Olaszországban nagyon megy a cseresznyézés, jobban, mint itthon. Ez egy elég gyakran elkészített recept. Eltér a megszokott, magyar pitétől, egy kicsit "masszívabb". Ezért egy meleg nyári napon, egy hideg leves után pompásan esik.  Hozzávalók Tészta2 tojás1…..
kelengurmé Kezdetben volt a konyha 2015.07.07 14:33:58
Kezdetben volt a konyha, ahonnan az étel, az élet indult. Vagy kezdjük a kályhánál..melyik házibuli csúcspontja ne a konyha lenne? Az étkezés funkciója mára odáig alacsonyodott, hogy pusztán "valamiként" tekintünk rá, amit ha beteszünk a szánkba, majd egy két-rágás után a…..
kelengurmé Átalakul 2015.07.03 12:14:32
A blog a Kelenföldi éttermek/büfék bemutatása céljából jött létre. A stratégia azonban több tényező miatt is változott. 1. Már sem Ágnes, sem Edith nincsen... 2. Az összes helyi éttermet kipróbáltuk a környéken (amit az ebédidő szűkössége megenged)   Úgy…..
Kiabálás, óriás zaj, ezer robogó, zebrán rohangáló szoknyás lányok és 'ciao bellák" .Róma 2015 júniusában, a csak látszólag teljes káosz fővárosa. Azt azonban érdemes tudni, hogy a slow-mozgalom innen indult világ (nyugat)hódító útjára. Az olaszok, habár úgy tűnik…..
kelengurmé Munkahelyi ebéd 2. 2015.06.12 10:26:32
  A harmadik formája a munkahelyen való étkezésnek (volt az otthonfőzés és az étteremben evés a kollégákkal) a rendelés. Ez azonban a legrosszabb (legkényelmesebb). És most azt is megtudjuk, hogy miért. Egyrészt, már annyit sem teszel meg az étel megszerzéséért, hogy kimenj…..
Valószínűleg minden remíznél van egy remíz nevű étterem, bár, kocsma, kávézó vagy valami. Itt Kelenföldön a Remíz mellett bisztrót nyitottak. Kicsit zajos, kicsit koszos, de azért kedves hely. A kiszolgálásért a belvárosi éttermekből is jöhetnének tanulni. Ugyan nincs egy…..
Ha az ember eldönti, hogy oda szeretne figyelni arra, hogy mit eszik, akkor bizony elég nehéz dolga van. Több lehetőség is van persze. Az egyik például, hogy minden délután bevonulunk a konyhába, természetesen miután hazajöttünk a piacról és nekilátunk főzni. Így megvan a…..
Mit várunk a pincérektől? Ha pontosan el kéne mondani, pontokba szedni, dolgozatot írni belőle, akkor mit írnátok? Magyarországon nincs pincérképző iskola, persze okj-s képzést el lehet végezni, de azért az nem ugyanaz. Én a pincértől nem várok sokkal többet, mint a többi…..
  Nem sokat kell gondolkodni egy szép napsütéses tavaszi napon a Kosztolányin ácsorogva, hogy hova ülj be. Egy kicsit ugyan el van rejtve (még az ott dolgozó buszvezető bácsi sem tudta, hogy mögötte egy étterem van), de megéri megtalálni. A Tranzit Café helyén busz állomás volt.…..
Az van, hogy ennek a helynek nagyon nagy a híre, mindenki aki szereti egy kicsit is a hambit, azt állítja, hogy ez A NAGYBETŰS hamburgerező Budapesten. Kicsit szégyeltem is már magam, hogy még mindig nem voltam ott. Aztán eljött a nap amikor Ágnes autóval jött a munkahelyre és hát…..
kelengurmé Étterem körkép 2015.04.23 14:23:39
Én remélem, hogy eljön az az idő, amikor minden vendéglős rájön arra, hogy sokkal jobban jár, ha jót ad a vendégeknek és azok visszajárnak, miközben elterjesztik a hírt, hogy milyen jót ettek és milyen kedvesek voltak. Remélem eljön az az idő, amikor lesz olyan iskola, ahol…..
Nagyon sajnálom, hogy ez a poszt ma megszületik. Elsősorban nem azért kezdtük a blogot, hogy a környező éttermek és büfék alkalmazottai a következő alkalommal beleköpjenek az ételeinkbe. Azért írjuk, hogy minél többen hírt szerezzenek arról, hogy vajon mi folyik a konyhákon.…..
Péntek van, a blog is nyugodni tér. Hétfőn folytatjuk és lecsapunk a következő jó falatra. Jó evészetet a hétvégére.   Ágnes, Edith és Zsófi      ..
Először is szögezzük le, mi alapvetően szeretjük ezt a helyet, mert tök jó hangulata van (egy régi mozit alakítottak át egy cool fiatalos kajáldává) és az ételek is elég jók. Ma ismét teszteltük őket, de most élesben. Na lássuk. Én, Edith ettem egy fokhagymás sertést…..
kelengurmé Kelen Büfé 2015.04.15 13:52:39
Ez tipikusan az a vendéglátóegység, amit csak és kizárólag a Kelen Irodaház (amiről meg kell említeni, hogy a kilencvenes évek építészetének gyöngyszeme) dolgozói vesznek igénybe, pusztán lustaságból. Történetesen mi is itt dolgozunk, hogy-hogy nem. A konyha minősége hagy…..