Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1nobody

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
1nobody 2015.04.08 14:45:07
Mindenkinek.

Olvasgattam a hozzászólásokat. A rendszer valóban szar. És valóban tönkretették a sok "átszervezéses" intézkedéssel. ÉS még mindíg igaz. Mi kell a háborúhoz : pénz, pénz, pénz.

A cikkről : a 112 számot hívva valami központban csörög ki, ahol jó ha egy közalkalmazott veszi fel. HA nem akkor is egy központ és nem kapcsolnak le helyi szervhez hanem valóban a rendszer tehetetlensége miatt MAJD VISSZAHÍVNAK. Akinek vissza kéne hívnia egy már de 10 órakor agyonstrapált valaki, akinek nincs is embere arra, hogy azonnal kiküldje neked. Ne azért mert még mindig reggelizik, hanem mert NINCS. Kiemelt kerületben 2 járőr pl. Azok is címen vannak, mert arra is ki kell menni ennek a sok embernek ha a szomszédban hangosan szól a zene. A nincsből nem lehet.
Ugyanilyen nincs az is ha a nyomozóról bezélünk akinek az ügyedben nyomoznia kéne. VAlóban kiégve nézi azt, hogy az irodája ajrtaján nem tud kimenni a sok aktától, amiben olyan iratokat is kell készítenie ami - igen - csak a bürokráciáról szól. Teszik ezt azért mert vannak jogvédők és egyéb joghoz értő személyek akik ha valamibe is bele lehet kötni belekötnek, hogy miért nem így vagy úgy csinálta a rendőrség. Így a rendőrség a seggét védve annyi papírral veszi körbe magát, hogy aztán már az ügy nem is látszik benne.
Amúgy ha a rendőr elfogja az autótolvajt és bakanccsal az arcára tapos, azt felveszi valaki és holnap már nem rendőr. Ezért ő is a seggét védi és a mai szabályoknak megfelelően udvariasan megkéri a Bűnöző Urat, hogy hagyja abba amit tesz éppen, és amennyiben ráér, egy előre egyeztetett időpontban fáradjon be a kapitányságra. Egyéb esetben az állásával, a megélhetésével és a családja megélhetésével játszik. Azt elvárják tőle, hogy legyen intézkedése, pedig ugye nem szabadna az állampolgárt zaklatni. Régen ha a rendőr megállított senki nem vette zokon, ez a munkája. És nem is várták el tőle, hogy legyen meg a megfelelő számú intézkedése, hogy a statisztikája megfelelő legyen. MA igen, ezért bizony ha nincs elég azért is elővesz, hogy miért nem a nem létező járdán sétálsz.
Autó lopás : régen egy egész nagy osztály volt talán emlékszik mindenki a GFO-ra. Valaki kitalálta, hogy a járműlopásokat is kerületenként kell nyomozni. Ami ugye azért jó dolog, mert a tolvajok sem kerületenként dolgoznak. ÉS olyan hozzáértő emberek kapják az aktákat aki ( nem bántani és leszólni akarok senkit ) de nőből van és amikor azt mondod neki, hogy a lopott autód Skoda Fabia 1.4 16V megkérdezi mi az a 16V. Hiszed, hogy meglesz. Mi se hittük.

Összefoglalva : valóban sok rendes rendőr van, akad olyan is aki dolgozna de a rendszer, a jogi háttér, az anyagi háttér a feladatai mind mind megnehezítik azt, hogy gyorsan reagálhasson és hatékonyan.
Ehhez jön a sok jogvédő, a kiskapuk sokasága ami sajnos valóban a bűnöző urak malmára hajtják a vizet. Hiszen segget védve nem lehet gyors és hatékony a rendszer. Nem hiszik el, hogy a rendőr dolgozna értük, de elhiszik, hogy basztatja az állampolgárt. Nincs bizalom, van viszont békjó a nyakba. Aztán ha nincs eredmény csodálkozunk. Senki nem mondja, hogy mindent lehessen a rendőrnek. De ha nincs mivel ( se fizikai se jogi eszköz, háttér ) és nincs aki megtegye, hogyan várunk eredményt.

Talán érződik, van rendőr a családban. Tudom, hogy akarna dolgozni, mert ő is szeretne sikeres lenni a szakmájában, ami annyit jelent, hogy elkapja azt akit kell. Hallom, hogy ha felmerül egy téma mennyi keserűség van benne, mennyi ötlete van, amit nem tud megvalósítani. A rendőrségnek egyre szélesebb feladatköre, egyre több bürokráciája van és egyre kevesebb embere van erre. A társadalom is csak negatívan ítéli meg őket, ez hallatszik a kommentekből is. De azért elgondolkodtató, hogy a kezdő kisrendőr fizetését kompenzálni kell, hogy elérje a minimálbért. Azon gondolkodtál e, hogy a McDonald1s-os krumplisütő fiú sem felel büntetőjogilag azért ha túlsüti a krumplidat, a bérkompenzált kisrendőr minden intézkedéséért viszont igen.
JA és, hogy senki ne higgye azt, hogy csak a partvonalon kívülről ugatok. Az említett Skoda a családban volt, hiteles, és 5 évig fizettük még a részleteit annak a hitelnek, amit azért vettünk fel, hogy az ellopott autó után a bankot ki tudjuk fizetni. Addíg nista autó. Családban volt még egy Ibiza is amit elvittek. A mostani kocsinkban már Pajzs rendszer van.
Nem megmagyarázni akarom a dolgot. Mint a magyar focit sem lehet. Ami szar az szar. Csak megértetni kicsit a hátteret. Ezt a rendszert felülről vezérlik, még csak azt sem mondom, hogy direkt rosszul. De mindennek kihatása van mindenre, minden intézkedés, átszervezés évekig kihat. Minden hiányzó forint kihat. Régen jó volt a foci, volt aranycsapat meg minden. Még a 80-as években is ment valahogy a szekér. Mostanra mi van!? A dolgok egymásra épülnek.
ÉS még valami az egyik kommentelőnek: a tafipax nem azért személytelen, mert a rendőr nem mer eléd állni, hogy bírságoljon. Azért, hogy a korrupciót kizárják a rendszerből. Állami seggvédés.
1nobody 2015.04.08 19:45:49
@melaena: Ferljebb szólt valaki igazat. Mert ez ugyanúgy statisztika neki, mintha elkap egy autótolvajt. ÉS a szép benne. Te elmégy elterelésre ( így hívják ha nem vagy visszaeső és vállalod, hogy pár hónapot bejársz egy helyre ahol végül elmondod, hogy megbántad, többé nem szísz semmit sem, majd aláírod ugyanezt és mehetsz ) és semmi bajod nem esik. De a tortúra ehhez majd 3 óra a rendőrnek, a nyomozónak, stb, azaz totál lefoglalsz vagy 5 rendőrt 3 órán keresztül, akik addig okosabb és valóban fontosabb dolgokkal is foglalkozhatnának. De a rendszer ezt írja elő, így kell megcsinálni. Aki tudja érti, aki nem remélem kapizsgálja mitől olyan szép és tehettetlen/lehetettlen is az egész. És azért van rá szükség, hogy a bizonyíthatóság, minden jog és mindenkinek a szája be legyen biztosítva. Csak rendőr nem lesz az utcán. Ergo: ha szeretnél tenni azért, hogy megvédd az autódat ne füvezz! :)