Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EdgarPE

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közösségi médiában a legrosszabb talán az, hogy kötelezőnek érezzük, hogy minden ünnepre reagáljunk. Ahogy kedvenc magyartanárom mondta: minden sátoros ünnepre, ugye. És ez a viszkető kényszer, a lájkgyűjtés, a közlési inger ott van minden közösségi média menedzser…..
EdgarPE 2012.04.24 01:29:57
@EvilHedgehog: Nem szeretem, hogy ma Magyarországon ciki ha valaki nem utálja a GreenPeace-t. Ezzel a videóval mi a baj? Rávilágít egy problémára amire sajnos nincs egyszerű megoldás. Gazdasági szempontból megéri körbe-körbe fuvarozni a termékeket a világon, mert így olcsóbb. Igaz, így majd belefulladunk öregkorunkra a széndioxidba.
goliat goliat.hu és egy tucat év 2012.02.29 21:39:00
Kicsit izzad a kezem. Olyan dologról írni, aminek hatalmas múltja van, nem kis felelősség. Az idő, úgy megszépít mindent. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az ötlettől a mai napig részese lehetek ennek a történetnek. Ezért kérem, nézzék el, ha elfogult vagyok.Évekkel…..
Kálmán Tamás küldött nekem a minap egy érdekes előadást, ami a közép-kelet európai országokkal kapcsolatos, jelesül Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország display hirdetésinek az átkattintási adatairól szól (többek között). Az anyagot a Gemius állította…..
Magyarország mellett pedig Romániában, Bulgáriában és Albániában is ők értékesítik a kiemelt Facebook hirdetéseket. A közleményükben van pár stat is:Havonta több mint 3,6 millió magyar tölt el átlagosan 280 percet az oldalon, és lép kapcsolatba átlagosan több mint 130…..
A napokban az Indexhez is beköszöntött a modern időszámítás, és iOS-re valamint Androidra is kihozták mobilalkalmazásukat. Az appok promorálására készített oldalon a unique selling pointot is leírják:  Miért töltsem le az appot, hiszen böngészőből is működik az…..
Onlinemarketing blog Nagyok harca 2011.03.07 13:34:08
Igazán vicces, amikor az igen nagy cégek egymásnak feszülnek. És bár hónapok óta láthatjuk, hogy a Facebook és a Google kerülgetik egymást, mindig érdekes látni ennek a lassú harcnak az ütésváltásait.A Facebook például nem olyan rég vezette be a blogok kommentezésére szánt…..
EdgarPE 2011.07.18 04:23:04
@Dexter68: Vannak azért technikai korlátok is. A cípőméretemet sem indexeli a Google, és a javascriptből behúzott IFRAME-et sem tudja indexelni. Még akkor sem, ha ez néha hiehetelen.
Miközben az iWiW körül egyre nagyobb a csend, és nem tűnik úgy, hogy a módosításokkal vagy akár a nyereményjátékkal olyan nagy áttörést sikerült volna elérni, a hazai internet is a Google új közösségi oldaláról, a Google+ -ról (vagy ahogy leginkább rövidítik: GP)…..
Amíg megérkezik a meghívó a Google legújabb közösségi próbálkozásához, elolvastam úgy egy tucat véleményt amerikai techbloggerektől és újságíróktól. Az ő benyomásaik és félelmeik alapján próbálok valamiféle előzetes véleményt (ha tetszik: előítéletet)…..
Pár napja kaptam egy levelet az Állás.it kitalálójától-üzemeltetőjétől, hogy most fogja lezárni a bevezető kampányt, és érdekelne-e a téma, írnék-e róla? Kb. azonnal igent mondtam, naná, kevés olyan kis költségvetésű kampány van, amelyiket hajlandó megosztani a…..
EdgarPE 2010.10.12 22:15:34
@[imi]: Akkor úgy látszik én vagyok az ország balekja, mert a nyereménynek nincs "lezsírozva" a gazdája.
EdgarPE 2010.10.12 23:03:07
@syck: A nyerő pillanat 8 és éjfél között van. Éjszaka twittelni lehet, nem kerül kizárásra a twitt, csak nagyon valószínűtlen hogy elég közel lesz a nyerő pillanathoz. A twitt napja nem számít, csak a napon belüli elhelyezkedés.

@zsoltikam: áldásos magyar jogszabályok miatt.
Ma jelentette be a Google az Instant-ot, ami egy ügyes és értelmes továbbvitele a keresési javaslatoknak. Mostmár keresés közben is láthatjuk a találati listát, és ahogy gépelünk, úgy változik folyamatosan. Így napokig tele lesz a net ezzel, nem is akarom így öt perc…..
EdgarPE 2010.09.09 01:38:24
@algi: Egyáltalán nem lassítja, legalábbis technikailag nem. Az egész aszinkron módon megy, és csak akkor indul be a lekérdezés, ha a gépelés közben leállsz egy pillanatra.

Persze a valóságban engem belassította az, hogy minden leütés után kíváncsian nézegettem a találati listát.

De ha már itt tartunk, firebuggal megnézve az adatforgalmat kiderül, hogy egy leütés után iszonyat kevés adatforgalom megy át a hálón. Ha a leütés folytatja azt a lekérdezést, amit a google betippel, akkor ~350byte, ha megváltoztatja a tippet, akkor ~10Kbyte.
EdgarPE 2010.09.09 01:40:17
@emerikusz: Nem érdemes átírni: ugyanis gépelés közben NEM a rész kifejezésre keres a google, hanem betippel egy teljes keresési kifejezést (szürkén ezt meg is jeleníti) és arra keres rá. És hogy mit tippel be, az folyamatosan változhat, ráadásul ember, idő és search history függvénye is lehet, szóval erre rájátszani nem igazán lehet szvsz.
A kattintás alapú (ppc) hirdetési rendszerek sok előnye mellett van egy olyan tulajdonságuk, hogy jellemzően előre kell kifizetni azt a pénzt, amit el fogunk költeni. Bár vannak kivételek, de a felhasználók jelentős részénél az a realitás, hogy feltöltünk x forintot, és azt a…..
bazso Szülők 2009.12.23 22:29:52
Mindenkit más és más szülővel áldott meg a sors, azonban a legtöbb ember talán soha fel nem fogja, hogy a szülei milyen szeretettel vannak irányába, talán csak akkor amikor maga is szülővé válik.Én sem voltam tudatában soha annak, hogy mi az ami otthon vár. Apám szigorú ember…..
Megint hónap első szerdája, avagy Meetup a Dürerben. A belépő pedig ezúttal is 700 HUF. Cserébe ez az 5 fogásos menü lesz hallgatható, kommentelhetó élőben: Kocsis Attila és Kocsisné Dr. Szilágyi Gyöngyi (I-QRS International Kft.): Telemetriás sportöv és terhelésélettani…..
Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket egy online játékra. A Dr. Oetker új reklámkampánya ter-mé-sze-te-sen a közösségi web jegyében zajlik: receptet kell megosztani, cserébe nyerhetsz egy szuper shakert. Nem nagyon szeretnék belemenni abba, hogy ezeknek a semmi közepébe…..
EdgarPE 2009.07.28 01:15:44
Ha a böngészőkben lenne beépített hangerőszabályzó/némító gomb, akkor engem már nem is zavarnának a zenével induló weboldalak.

@tildy:): Egy szőnyegboltnál, főleg ha perzsa szőnyegeket árul, simán el tudok képzelni vmi kellemes közelkeleti zenét.
Webisztán A többség hallgat 2009.06.25 16:21:00
Vegyük a legnépszerűbb közösségi szájtot. A Facebooknak több mint 200 millió aktív felhasználója van világszerte. Az angolszász területeken az egyik legnépszerűbb oldal a CNN-é. az amerikai hírtelevíziónak valamivel több mint 400 ezer rajongója van a közösségi szájton.…..
EdgarPE 2009.06.25 23:46:11
@O'Seamus: @bigyibogyo: Szintén, annyit még hozzátennék hogy vannak jópofa játékok FB-n, amire ha rákattansz egykét ismerősöddel, akkor nagyon jól lehet szórakozni.
Onlinemarketing blog Domainek 2009.05.22 15:49:45
Az én házam az én váram, de vajon mennyire az én domainem az a név, ami hasonlít a nevemhez (vagy szolgáltatás, rand nevemhez)? A válasz erre jellemzően "attól függ". Elvileg a hazai domain szabályozás elég pontosan megmondja, mikor lehet valakitől elvitatni egy nevet,…..
Történelmi jelentőségű akvizícióra készül az Oracle. A hivatalos bejelentés szerint 7,4 milliárd dollárért felvásárolják a Sun Microsystems-t (Java, Solaris, MySQL, stb). Pár hete még az IBM látszott esélyesnek. Azonban ők végül elálltak a biznisztől. Az Oracle-tranzakció…..
Az interstitial az egyik legidegesítőbb és legbrutálisabb hirdetés - véleményem szerint. Van egy olyan fél poén a Monthy Python-nál (illetve a Holló színházban?), hogy miközben megy az előadás, bejön egy rendőr. Persze minden megáll, a rendőr besétál középre, ránéz a…..
HH posztja után kíváncsi voltam, vajon jobb-e a most indult Google Translate a Morphologic régóta fejlesztett, sokmilliós K+F támogatásokkal megsegített fordítószoftverének webes verziójánál, a webforditas.hu-nál. A teszt eredménye (számomra) meglepő lett. Első tesztpéldának…..