Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SlytHay

59 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IV. TÖRTÉNET   Cím: Egy váratlan találkozás Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Iant Iaur „Öreg Híd” Titkos: vörös láng Jelentősebb szereplők: saját szereplők, Csavardi Samu, Idegen/ÍróPáros: -Műfaj: kaland, általánosKorhatár: -Figyelmeztetések: lehetséges OOC karakter(ek), AUJogok: Minden…..
III. TÖRTÉNET   Cím: Ammë, hallasz? Főtéma: Elmúlás Kulcsok: Főkulcs: Dínen, "A Csendes Vidék" Titkos: démon Jelentősebb szereplők: Fëanor, Míriel, Finwë, IndisPáros: Finwë és Indis, illetve az elején Finwë és MírielMűfaj: fantasy, dráma, novellaKorhatár: 14Figyelmeztetések: erőszak,…..
II. TÖRTÉNET   Cím: Múlt, jelen, jövő Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Lanthir Lammath — Visszhangok Vízesése Titkos: lith — hamu Jelentősebb szereplők: Aragorn, Arwen, Imrathil fejedelem, Faramir, Éomer Szilszakál, Galadriel, Frodó, Samu, Trufa, Pippin, Rozi, Elanor, Gandalf, Gimli,…..
I. TÖRTÉNET   Cím: Noldóran Főtéma: Születés Kulcsok: Főkulcs: Calacirya „A Fény Hasadéka” Titkos: éjszaka/homály Jelentősebb szereplők: Finwë, Míriel, Fëanor, saját szereplőPáros: Finwë/Míriel, Círdan/saját szereplőMűfaj: romantikus, dráma, kaland és egy kis…..
Sziasztok!   Történt egy kis csúszás a menetrendben, így az első történet a mai napon fog publikálásra kerülni. Összesen négy befejezett történet érkezett be, és egy visszalépőnk volt. A történetek publikálása között egy napos szünnapok lesznek. Bár még nem volt időm elolvasni az összes…..
Íme a IV. Szövetség íróinaik névsora betűrendben: Alavel lex Lothril Naethril Míriel Eryndis Stray Breeze  ..
SlytHay 2019.07.29 20:12:13
@Stray Breeze: Szia! A napokban nem néztem rá a kihívásos fiókra, de máris nézem, és mindenképp visszajelzek. :)
Ebben a bejegyzésben fogom frissíteni az aktuális állást, amiből látható, hogy hányan tudtok még jelentkezni íróként a IV fordulóban. Jelentkezett írók száma: 5 Jelentkezésre nyitott helyek száma: 1..
Kedves Mindenki! A Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás IV. fordulója a tervezett nyári menetrend szerint el fog startolni. A jelentkezési időszak 05.24-én 12:00-kor, tehát péntek délben fog elkezdődni. Aki szeretne íróként részt venni a kihíváson, az alábbi jelentkezési sablont kell elküldenie a…..
SlytHay 2019.05.25 13:30:33
@Metálcsibi: Szia! Először is, nagyon örülök, hogy egy biztos olvasónk már van a Te személyedben. Mindig aggodalom tárgya, hogy egy kihíváson vajon lesznek-e pontozó olvasók, és amikor egy-egy valaki jelzi a részvételi szándékát, az mindig megkönnyebbülést hoz, hogy nem lesz semmi gond. Szerencsére a GYU/Hobbit Kihívás keretében még nem volt példa arra, hogy vészesen kevés aktív olvasó tegye tiszteletét, és bízom benne, hogy ez idén is így lesz. :) Másodszor pedig köszönöm a szavaid, rettenetesen melengetik a sötét és hideg kis lelkemet az olyan szavak, amik azt közvetítik, hogy van, aki szereti és értékeli, amit csinálok, bármennyire is jelentéktelennek gondolnám azt, még ha én is nagyon szeretem a szervezési feladatkört. A jövőre tekintettel még nem tudok biztosat nyilatkozni, de abszolút várható egy következő forduló, ha az idei is sikeresen zárul. :)
Üdv,
Sly
Sziasztok! Bár tegnap kellett volna kikerülnie ennek a bejegyzésnek az oldalra, a beállított posztot a blog megette, szóval most újraírom (még szerencse, hogy új asztalt szereztem az irodában, és most már nem látnak rá a laptopomra). Csapjunk is bele a közepébe... Két főtéma lesz, melyek közül…..
Sziasztok! Volt ugyebár egy igényfelmérő a IV. forduló megrendezésével, illetve menetrendjével kapcsolatban, viszont az eredményről még nem hoztam hírt. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy az életem teljesen szétcsúszott az utóbbi két hónap alatt (a részletekbe most nem mennék bele), és…..
Sziasztok! Korábban ugyebár felmerült egy következő forduló megrendezése, és több érdeklődő visszajelzést is kaptam ezzel kapcsolatban. Most sikerült időt szakítanom a kihíváson való ötletelésre, a működőképes menetrend kialakítására, kulcsokra, stb. Azonban a közelmúltban több hasonló kaliberű…..
A napokban volt egy megkeresés azzal a kérdéssel, hogy lesz-e következő fordulója a Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívásnak. Nos, a válaszom az volt, hogy abszolút nincs kizárva, sőt már magam is gondolkodtam rajta, viszont pontos időpontot még nem tudok kitűzni. A legvalószínűbbnek azonban egy késő őszi, kora…..
Kedves Mindenki! Elérkezett a várva várt pillanat. Kiderül, hogy melyik történet kinek a tollából született, illetve a végeredményre is fény derül...
Figyelem! A III. GYU/Hobbit Kihívás menetrendjében módosításokat volt szükséges eszközölni, melyek a következők: Szavazási időszak: augusztus 1 – szeptember 9. Eredményhirdetés: szeptember 10. (vasárnap) 20:00   Tehát a történetek elolvasására és pontozására plusz egy hét áll a kedves olvasók…..
 II. TÖRTÉNET   Cím: Tökéletes látszat Kulcsok: Ellentétpár: haragtartás - megbocsátás Címkulcs: Tökéletes látszat Titkos: tükör Jelentősebb szereplők: Thorin, Legolas, BilbóPáros: Thorin/LegolasMűfaj: könnyed romantikusKorhatár: 12Figyelmeztetések: pre-slash, modern!AU, OOCJogok: Minden…..
SlytHay 2017.08.18 12:57:03
@Ziaw: Ha már meg lettem nevezve, reagálok is, remélem, nem baj. :)
Tudom, hogy a jelenlegi Olvasói szabályzat-módosítás miatt akadhatnak olyan történetek, amik talán okoznak egy kis nehézséget az olvasónak az objektív szempontok nem szubjektívan történő pontozásában. Amennyiben minden történet beérkezik, maradt volna az eredeti szabályzat, miszerint elegendő a felkerült történetek min. felét (vagy fél+1) elolvasni az érvényes szavazathoz, azonban ez sajnos nem így alakult, amit abszolút megértek a két visszalépő író részéről, hisz tudjuk, RL is an unpredictable menace. Így viszont csupán 6 történetünk van, viszonylag kis létszámú pontozó olvasóval. Sokat gondolkodtam a szabályzat módosításának szükségességén, de végül arra a döntésre jutottam, hogy ennyi "áldozat" még beleférhet az olvasók részéről.
A szabályzat módosításának véglegesítésére azután került sor, hogy a slasht tartalmazó művet én magam is elolvastam, és úgy találtam, hogy egy slasht nem kedvelő olvasó szeme sem fog maradandó sérülést szenvedni. :) Továbbra is él az a lehetőség, hogy bármilyen problémával, meglátással, javaslattal fel lehet keresni a kihívás e-mail címén vagy a privátban is, nyitott vagyok a tárgyalásra és az esetlegesen szükséges kompromisszumokra is. Tehát amennyiben nem egy pre-slash, light történetről lett volna szó a kihívás kereteiben, és a történet elolvasása és a tartalmának mérlegelése után úgy találtam volna, hogy a slash műfajt nem kedvelők számára túl soknak bizonyulhatna, lehetőséget biztosítottam volna egy cenzúrázott szöveg elolvasására, vagy meghagytam volna az Olvasói szabályzat eredeti szövegezését.
Mivel ez egy kihívás, előfordulhat, hogy olyan történetekbe is belefut az ember, amit annyira nem fog végül szeretni, ami nem az ő stílusában íródott, ami nem a kedvenc karaktereit állítja a középpontba, ami nem igazán az ő műfaja; és ezzel szerintem minden kihívásban jártas író és olvasó tisztában van. De nem is ezt akartam kihangsúlyozni, hanem inkább egy személyes tapasztalatra derítenék fényt. Én magam a hetero romantikus szálakon alapuló történetek olvasását nem kedvelem, sőt, kerülöm őket, mint a home invasive arachnidokat, ha főszálról van szó. Azonban több olyan kihíváson vettem már részt pontozóként, amik azt követelték tőlem, hogy olyan történeteket is végigolvassak, méghozzá figyelmesen, akár többször is, amiket egy nyugodt szombat délutánon reflexből kiikszelnék az első bekezdés után. Egy kihíváson ezt nem tehetem meg; legalábbis akkor nem, ha minden történetet el akarok olvasni, vagy épp szükséges elolvasnom. Például legutóbb két olyan kihíváson vettem részt pontozóként és zsűri tagként, melyek közül az egyik kizárólagosan hetero kapcsolatokon alapuló történeteket vonultatott fel. Összesítve közel harminc ilyen történetet olvastam el, és bevallom, sok esetben szenvedtem, téptem a hajam, öt percenként kávé szünetet tartottam, az irodában kollégának panaszkodtam, és még sorolhatnám. Viszont emlékeim szerint egyszer sem tettem arra vonatkozó megjegyzést az értékelés során, hogy egyáltalán nem szívesen olvastam a történetet. Ezt ne vedd kioktatásnak, mert nem az, inkább csak egy tanács a jövőre nézve, mert az írók törékeny lelkébe már "csak" ennyivel is csúnyán bele lehet taposni. Nem azért írom ezt, mert panasz érkezett volna az írótól, ez csupán személyes meglátás.
Azért remélem, hogy annyira nem volt kellemetlen olvasni a történetet a slash vonatkoztatás miatt. Azt örömmel láttam, hogy az objektív szempontoknál sikerült elvonatkoztatni a személyes ellenérzésektől, amit köszönök az író nevében is, és a 6. pontban is írtad, hogy azért örülsz, még ha nem is nevetve ugrándozva, hogy valami számodra úgymond szokatlant is olvashattál.
Őszintén remélem, hogy az üzenetem tartalma nem bántó a számodra, mert az távol álljon tőlem, de szerintem érthető, hogy miért is volt szükséges a szabályzat módosításának indoklása. És ha legközelebb valamivel kapcsolatban bizonytalan vagy, vagy úgy érzed, hogy nyilatkoznod kell róla, nyugodtan írj nekem, és megbeszéljük. Nem szeretném, hogy a kényszer olyan kényszer legyen, ami túlságosan átlök valakit az ingerküszöbén túlra. De az ilyen eseteket csak akkor tudom megakadályozni, ha az érintett illető felveszi velem a kapcsolatot. És ez mindenkinek szól! Ha gond, ellenvetés van, ne hallgassátok el, mert azzal a legtöbbet magatoknak ártotok.
Oké, a végére átmentem terapeutába, és a felhasználható karakterek is lassan elfogynak, szóval végeztem. Köszönöm.
Üdv,
SlytHay
VI. TÖRTÉNET   Cím: Mezítláb Kulcsok: Ellentétpár: ártatlanság - bűnösség Címkulcs: Mezítláb Titkos: emlékek Jelentősebb szereplők: Dís, Thorin, FrerinPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 16+Figyelmeztetések: burkolt nemi erőszakJogok: Minden jog J.R.R. Tolkiené, én csak felhasználtam a…..
V. TÖRTÉNET   Cím: Hallasz? Kulcsok: Ellentétpár: valóság - képzelet Címkulcs: Hallasz? Titkos: lidércnyomás Jelentősebb szereplők: Csavardi Samu, Csűrös Rozi, Zsákos FrodóPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 12+Figyelmeztetések: karakter halálaJogok: A felhasznált karakterek és világ J. R.…..
IV. TÖRTÉNET   Cím: Senki sincs otthon Kulcsok: Ellentétpár: rabság - szabadság Címkulcs: Senki sincs otthon Titkos: ítélet Jelentősebb szereplők: saját szereplőPáros: –Műfaj: A/K, lélektani pöcegödörKorhatár: 14Figyelmeztetések: csatajelenetJogok: J.R.R. Tolkient illetik.Tartalom: Rohan…..
 III. TÖRTÉNET   Cím: „Még mindig itt vagyok!” Kulcsok: Ellentétpár: feladás - kitartás Címkulcs: Még mindig itt vagyok Titkos: kürtharsogás Jelentősebb szereplők: Aranarth, Angmar BoszorkányuraPáros: –Műfaj: novellaKorhatár: 15+Figyelmeztetések: erőszak, szereplők halálaJogok: Minden jog…..
Ezennel megkezdődik a III. Gyűrűk Ura/Hobbit Kihívás publikálási szakasza. A publikálás a következőképp fog alakulni: Minden történet felkerülése után egy nap szünet következik, így kényelmesen be lehet osztani az olvasásra és pontozásra szükséges időt. A szavazási időszak egészen augusztus 30-ig…..
Megkésve bár, de végül meghoztam a harmadik kihívás íróinak névsorát. A jelentkezők között ismét akadnak visszatérők és újoncok is, ami mindig örömmel tölt el, és már most garantálhatom, hogy nagyon is van értelme minden fandomot kedvelőnek benéznie hozzánk a publikálási időszak során, mert biztos,…..
SlytHay 2017.07.29 17:26:04
@Metálcsibi: Szerencsére megvan mindenki becsekkolás alapján, csak RL miatt inkább a háttérben.
A kihívásra 6 (igény esetén maximum 8) fő jelentkezését várom – a jelentkezések természetesen érkezési sorrendben kerülnek elbírálásra. FIGYELEM! Minden hely elkelt. A jelentkezés előtt mindenképp tanácsos, sőt kötelező átolvasni és áttanulmányozni az írói szabályzatot. Amennyiben a szabályzatban…..
SlytHay 2017.06.24 19:55:55
@Merilwen: De, lesz lista. Épp ma reggel jutott eszembe, hogy a fenébe is, erről szépen elfeledkeztem, szóval nagyon jól ráéreztél a dologra. :D Még ma este megcsinálom az írók névsorával a posztot, mielőtt megint elfelejtődne.
Üdv Mindenki! Ismét eltelt egy év, és egy gyors igényfelmérés után biztossá vált, hogy ha másképp nem is, de képzeletben idén is összegyűlünk Középföldén egy-egy izgalmas kis kaland erejéig. Egyelőre egy menetrenddel szolgálhatok, de ennek alapján már mindenki eldöntheti, hogy milyen szerepet…..
Kedves Mindenki! Némi technikai probléma miatt megkésve bár, de végül csak elérkezett az idei kaland lezárásának pillanata. Nem is szaporítanám tovább a szót, hisz' minden bizonnyal mindenki izgatottan várja az eredményhirdetést...
SlytHay 2016.09.05 21:44:36
@Per12: Nos, igen, jómagam is sok kihíváson azért veszek részt olvasóként, hogy ne mindig csak az általam ismert és kedvelt írók műveit olvasgassam, hanem új arcokkal, stílusokkal is megismerkedhessek - mert ki tudja, mikor bukkanok egy új különlegességre.
A jó öreg Gollamon én is jót kuncogtam itt egymagamban, mikor végre ráakadtam a tökéletes pontozói bannerháttérre. :D
Még egyszer köszi, hogy itt voltál!
SlytHay 2016.09.06 18:32:00
@Alavel: Köszönöm, hogy idén is itt voltál; ezúttal is egy remek történettel.

@Delilah Blye: Neked is köszönöm a részvételt, és persze a történetedet, ami - megsúgom - az egyik személyes kedvencem az idei felhozatalból. :)