Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VaReG4

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyet még nem pipáltak, az tuti. A Sajnos már csak a drágább van című, klasszikusan aljas utazásiirodás átverést megéneklő posztunkhoz az érintett Aeroviva egyik alkalmazottja minden idők legnagyobb kommentjét fűzte. Nem bemásolt könyv, nem átverés, hanem egy - láthatólag…..
'87 Karácsonyán már langyos/bűzös (lehet választani) nyugati szelek fújdogáltak. Nem Mikrobival kezdtünk, hanem Tapsi-hapsival, nem a moszkvai bábmúzeummal folytattuk, hanem amerikai jégrevűvel, és nem Sündisznócskával, hanem Miki és Donalddal.De kezdjük az elején. A…..
comment:com Jamie és a csodalámpa 2007.09.21 11:57:00
Kedvenc angol mesénk, a Jamie és a csodalámpa a szokásos szigetországi Alice csodaországos abszurd őrület egy másik világban. Kakkukföldén folyamatosan idiótábbnál idiótább lények kavarják a káoszt, Megvagy hadnagy, Fonák Tamás, Segíts Elek, Nyakigláb, akinek Rátonyi Róbert…..
Az alábbi levelet neves természetgyógyászunk honlapjának fórumán találtam: Tisztelt Béky László Úr! Tanácsát szeretném kérni. Remélem Ön tud nekem segíteni. A problémám a következő: már gyerekkorom óta székrekedéssel küszködöm. Az idő haladtával egyre rosszabb lett (most 28 éves vagyok) és most már…..
James Randi, a híres bűvész és szkeptikus levelet írt a Magyar Tudományos Akadémiának, amint erről Legfrisebb hírlevelében beszámol: "Kapcsolatba léptem a Magyar Tudományos Akadémiával, hogy beszélgessünk arról a tudománynépszerűsítést tervező műsorsorozatról - a saját csatornájukon -,…..
VaReG4 2007.09.19 22:52:08
IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.19. 21:29:16

IGe: meg kicsit egoista is vagy :)
A kotjuk az ebet a karohoz modszer az nem vitatkozas, hanem fingreszeles.
Nem attol jo vitatkozo valaki, hogy felhergeli a tobbieket, es ezt ( tevesen ) sikernek konyveli el, es azt hiszi hogy azert idegesek, mert jol belejuk trafalt, es ok ezt nem birjak elviselni.
Sok jo cikked van szerintem, szoval en nem akakrok itt dumalni, meg hogy nalam 100x-or muveltebb van, az biztos.
De hogy valami nem stimmel veled, az is tuti, mert egyre vilagosabban latszik, hogy itt nem holmi "polgarpukkasztasrol" van szo ( mint az elejen hittem ), hanem te tenyleg azt hiszed, hogy a fekete az feher, es aztan ezt hajtogatod itt, mint valami orokervenyu igazsagot, pedig mar kinjaban mindenki ordit, persze aki meg nem fogta be a fulet, hogy Kurvara-Nincs-Igazad!!!
Szoval fogadd el, hogy:
Uri Geller egy gyoker, csalo, gazember, mert azt allitja, hogy csodat tud tenni.
Ez onmagaban nem bun, de ha ezt felhasznalja arra hogy masok hiszekenysegebol puffedtre keresse magat, akko az mar elitelendo, mitobb felnegyelendo, orszag negy sarkara elrettentesul kiakasztando. Lasd, a masik ket diszfaszt, a Gyurcsok Jozsefet, meg az masik szellemuzo saman a budapest teven, vagy ki a franc az.

Randi pedig egy buvesz.

Ma lépett hatályba az a kínai rendelet, amely szerint a következő dalai láma személyét a kínai állami hatóságoknak is jóvá kell hagynia. Ez ahhoz a vicces helyzethez vezethet, hogy két 15. dalai láma lesz, ha a most 72 éves Tenzin Gjaco eltávozik... De miről is van szó? A dalai láma a legnagyobb…..
VaReG4 2007.09.16 22:09:32
Rigor 2007.09.16. 00:50:33

A kinai szoba egy erdekes dolog. Megint kilyukadtunk oda, hogy a rendszer egesze tobbre kepes, mint ami az alkotoreszek osszessegebol kovetkezik. Ha jol emlekszem, a kinai szobaval kapcsolatban elhangzott, hogy hiaba nem tud a pasas kinaul a bezart szobaban, annak szamara, aki az ajto alatt becsusztatja a kerdest. majd megkapja a valaszt, annak szamara maga a szoba, mint egy komplex rendszer, igenis, tud kinaiul.
Egy neuron sem tud gondolkozni, de sok neuron ugye esetleg mar tud.
A kerdesem meg mindig az ( bocs, hogy meg mindig ezzel farasztalak benneteket ) , hogy akkor a turing tesztes szamitogep, vagy a "kinai szoba" rendelkezik -e tudattal.
A mukodesuk reszleteinek ismereteben szerintem kijelenthetjuk, hgoy nyilvanvaloan nem rendelkeznek tudattal.
Van-e lehetoseg ra, hogy kivulallokent ( a mukodesuk reszleteit nem ismerve ) eldontsuk, hogy a szoba, valamint a szamitogep, rendelkeznek -e tudattal? Szerintem nyilvanvaloan nincs ra lehetosegunk, barmilyen ravasz tesztet is kieszelunk, a szamitogep ugyanugy kikeresi a valaszt a vegtelen nagy adatbazisabol, ahogy a szobaban ulo ember is a szabalykonyvebol.
Egyszeruen vannak olyan kerdesek,amelyek eldonthetetlenek, ez van.
Ugyanigy nem donthetjuk el azt sem, hogy a teleportalt szemely most ugyanaz a foszer-e, aki beszallt a fulkebe, vagy nem. O nyilvan vigyorogva kozli, hogy ugyannnak a szemelynek erzi magat, mitobb biztos benne, hogy o az, mire mi meg rohogve kozoljuk vele, hogy akkor legyenszives faradjon at a masik szobaba, ahol lejattolhat sajat magaval, mert igazabol nem is teleportaltuk, csak lemasoltuk.
Igazabol mindig visszakanyarodunk oda, amelyet Kekmacska legutobb ismet irt, hogy hogyan definialjuk az ontudatot.
Hat NEM lehet definialni! Ha akarom pamutbojt, ha akarom, kiforditott bundakesztyu, mint a Turing-teszt, vagy a kinai szoba peldaja mutatja.

Habár kíváncsi vagyok, hogy az Ötödikesben mire jut az a csajszi, aki a múltheti adásban semmit nem tudott. Lehet, hogy csak taktikázott, és a végén bekeményít és lemossa a szemét kis ötödikeseket (TV2, 21:00). De valószínűbb, hogy messzire kerülöm a TV2-t ma este. Inkább…..
VaReG4 2007.09.15 10:52:00
Tegnap majd' minden napilap közölte a hírt, miszerint német tudósoknak kísérleteik során sikerült túllépniük a fény sebességét. Miért kerül ez a tudományos hír a Szkeptikus blogra? Nos azért, mert a hírt minden bizonnyal gondolkodás nélkül fogják hivatkozni azok az önjelölt "tudósok", akik…..
VaReG4 2007.09.13 05:14:39
Varga Endre 2007.09.13. 02:36:13

Igen, ugy tudom tenylegesen vegeztek ilyen kiserleteket atomoraval, ugy hogy azt repulore tettek, es a repulout vegen ugy talaltak, hogy az elteres a gepen elhelyezett ora, meg akozott ameyik addig a foldon volt nyugalomban, 100%-osan megfelelt az elmelet altal elorejelzettnek.

Amugy en egy eleg szemleletes peldat olvastam valamelyik konyvben errol, olyat, hogy az meg szamomra is teljesen ertheto volt :)
Kepzeljuk el, amint valaki egy kosarlasztit pattogtat egy mozgo vonaton, megpedig ugy, hogy a laszti masodpercenkent egyszer pattan, es ezt a csuklojan talalhato oraval folyamatosan ellenorzi is.
Az allomason allok azt latjak, amikor a vonat elhalad mellettuk, hogy a laszti nem merolegesen pattog, (mint ahogyan azt a vonaton pattogtato ficko latja), hanem egy egyenlo szaru haromszog oldalai menten, hiszen ahogyan a laszti hullik vissza, ugy kozben a vonat is halad. Tehat konnyen belathato, hogy az allomason allok szamara hosszabb ido alatt hosszabb tavolsagot tesz meg a labda, mikozben az a vonat padlojatol a pattogtato kezehez er. Ez persze ilyen sebessegeknel nagyon nehezen lenne kimutathato, de ha a vonat nagyon-nagyon -nagyon gyors ( mondjuk fenysebesseg kozeli ), akkor a peronon allok azt latjak, hogy a laszti egy olyan egyenlo szaru haromszog szarai menten pattan, amelynek a magassaga egy meter, mikozben a szarai sokszazezer kilometeresek, es a laszti egy masodperc helyett egy egesz orat tolt a levegoben, mire a vonat padlojatol a pattotato kezehez er. Ezt ok a sajat orajukkal pontosan ugyanugy ellenorizni tudjak ( legyen az digitalis, analog, vagy homokora, akarmi ), mint ahogyan a vonaton pattogtato szemely is azt, hogy ugyanugy valtozatlanul 1 masodpercenkent egyet pattan a labda, mikozben (ugyancsak valtozatlanul) azt a nyamvadt egy meteres utat teszi meg a vonatpadlotol a kezeig.
Túl sok értelmes film nincs az este, viszont cserébe van ledér napicsajunk a nyolcvanas évek végéről. Kezdhetünk például az Államérdekkel, Eastwood papa filmjével. Clint persze ebben is osztott magának egy főszerepet és ebben is egy kiöregedett profit alakít, aki bonyodalmakba…..
VaReG4 2007.09.11 17:42:22
"Munkásai többnyire a lapátra támaszkodva dohányoznak? Az elhordandó domb az este végére nagyobb lesz?" Már a bevezető szöveg elvarázsolt minket a Checkingsystem oldalán, ami utána következik, az egyenesen világszám. A XXI. század lehetőségeitől megszédült…..
"Kipróbáljuk az asztaltáncoltatást Vassy Zoltán fizikus segítségével" - állt annak a társasági összejövetelnek a meghívójában, amelyen volt szerencsém részt venni néhány héttel ezelőtt. A cím kíváncsivá tett, hiszen asztaltáncoltatást nem mindennap lát az ember, s mellesleg Vassy Zoltánt…..
A híres bilincstörő bűvész, aki egész életében lényegében a nála sokkal híresebb Harry Houdinit utánozta, nem csak a szabadulós bűvészmutatványokban, hanem  a „Szkeptikus”, Nagy Leleplező témakörben is, nyugdíjas korára fizikailag kevésbé fárasztó mutatványba kezdett. 1 millió dolláros, olyan díjat…..
Egy post a saigoni éjszakai életről - sajnos fotó nincs, majd eccer pótolom - talán holnap veszek vmi szuperfényképezős mobilt, és akkor nem kell mindig siránkoznom, hogy de jó lett volna ha itt van a fényképezőgép. Bulizni meg amúgy sem vittem magammal fényképezőgépet, első…..
VaReG4 2007.09.08 00:08:38
Dawe Winertől és Robert Scobletől jött az infó: most hallották az CNN-en, hogy mindenki, aki túl korán vásárolt iPhone-t, visszakap 100 dollárt. Megjött a megerősítés is. Steve Jobs az Apple honlapján tett közzé egy nyilatkozatot, melyben megérti a sok csalódott korai…..
VaReG4 2007.09.07 00:09:36
Nem szép dolog más betegségén röhögni, de hát Verebes Istvánnak sikerült elérnie, hogy a néző a padlón fetrengve röhög azon, hogy Albert Györgyi talán öngyilkos lesz. Amikor Verebes hosszú hatásszünet után kimondja: "Félő, hogy maga öngyilkos lesz", na,…..
VaReG4 2007.09.04 01:06:07
Hat en megmondom mi a depresszio.
Belassulsz, mint egy lajhar, a legkisebb mozdulat is nehezedre esik, szo szerint nem birsz felmenni egy lepcson, legalabbis ugy erzed ( Persze csak sikerul a vegen, az mas kerdes, de tenyleg ugy erzed hogy nincs semnmi energiad :) ) Keveset, vagy egyaltlaan nem mozogsz, nem furdesz, buzlesz. Ami addig erdekelt, tobbet nem erdekel, hiaba imadtad mondjuk a focit, tobbet le se szarod ( most nem a magyar futballra gondolok ) nem jarsz el sehova, a barataid nem erdekelnek tobbe, nincs semmi tarsasagi eletre igenyed, baratno elhagy, mert nem birja hogy folyton rinyalsz, vagy esetleg hogy nem torodsz vele. Hiaba nem tudtad volna ezt elkepzelni azelott hogy ilyen megtortenhet veletek. Lefogysz, mert nem vagy ehes, egyszeruen semmit nem eszel ( Egyebkent tenyleg a legjobb fogyokura egy kis major depresszio ). Estefele ugyan zabalsz valamit, akkor fura mod jobban vagy, de masnap reggel kezdodik az egesz elolrol. A terd- es a konyokizuletek bedagadnak, mintha begyulladtak volna, es egyfolytaban sajognak. Egyfolytaban szegyelled magad, de nem tudod pontosan miert, illetve a hibak amit elkovettel felnagyitodnak, el sem tudod kepzelni hhogy barmi az eletben meg jo lehet, blabla bla. Es ez az allapot nem napokig, hanem hetekig eltart, akkor kicsit jobb lesz jo esetben, aztan par honap mulva megint johet egy ilyen, barmifele latszolagos ok nelkul. Kivulrol tenyleg ugy latszik hogy elhagyod magad ( mert el is hagyod ) de ez kurva nagy tevedes, aki meg ilyeneket pofazik hogy ez nem mas mint onsajnalat meg hogy mert nem foglalja el magat meg ilyen baromsagok, az egyszeruen nem tudja mit beszel.
Amugy gyogyszerekkel egeszen jol gyogyithato, de jo sokaig kell szedni kell oket szedni mire hatni kezdenek, es alkoholt nem szabad fogyasztani az ido alatt.

Amugy az Albert Gyorgyi tenyleg egy kibaszottul ellenszenves kurva, de ezt csak ugy mondom.
Maratoni étteremtesztet pöndörített Balázs az Öreghegy Fogadóban tapasztalt drámai állapotokról: Amennyiben érdekel valakit, hogy mit főznek erdésznéből, hogy mi a különbség a bors és a paprika között, hogy miért "faszszopó geci" az, akinek nem felel meg a…..
Azt persze mindig tudtuk, hogy a szó átvitt értelmében feltétlenül megéri írni a Homárnak, most kiderült, hogy a dolog konkrétan is igaz. Olvasónk, B. korábban megírta, hogy a légitársaság december 25.-ére is eladott Dublin-Budapest jegyeket, pedig az ír reptér akkor tudható…..
Kifejezetten a muszlimoknak szánja a Nokia N73-as szériájának különleges kiadását. A mobil tele lesz kifejezetten a vallási szokások megtartását segítő alkalmazásokkal. Az Islamic Organizer például a napi öt kötelező imára figyelmeztet hangjelzéssel. Lesz benne egy irányzék,…..
VaReG4 2007.08.27 15:52:26
Subba Ó, ez biztos fájt 2007.08.27 08:11:30
Mindig is azt tartottuk, hogy sport=halál. Azt viszont sosem gondoltuk volna, hogy egy sokezer méteres atlétikai versenyszám tartogathat meglepetéseket. Guenther Weidlinger osztrák atléta vasárnapi buktája az oszakai világbajnokság 3000 méteres akadályfutás számában...
VaReG4 2007.08.27 13:35:31
comment:com American Gladiators 2.0 2007.08.24 12:45:00
Emlékszünk még a kilencvenes években valamelyik adón nálunk is vetített Amerikai gladiátorok című állatságra? Ez volt az a műsor, amiben átlagemberkék vették fel a küzdelmet a csatorna saját izomagy-tenyészetével, mindenféle mulatságosnak szánt, és veszélyesnek tűnő…..
VaReG4 2007.08.25 05:08:04
Van olyan, hogy a végén kibékül az ideges vevő és az önjelölt pedagógus eladó. Ez történt Rolanddal, aki olyan levélben számol be az örömhírről, amiben spontán szerepel a "sárbobálás" szó. Tisztelt Homár ! „A hangnem miatt törölt rendelés„ című…..
Vicces házibulis történetnek indult Jade sztorija: a Világ Legrondább Férfija verseny indulója mindent megtett, hogy meghódítsa a lányt, de annak több esze volt. Tanulság: ne vegyünk kockás inget sztk-keretes szemüveghez. Persze más tanulságok is vannak, például, hogy lekoptatni a…..
A germánok már rákaptak pár klasszikus magyar fogásra – jelenti alkalmi tudósítónk, a világ legjobb videóblogját, a Rossz PC játékokat jegyző freddyD. Alant olvasható barátunk beszámolója a berlini lángosról és a Lidl lecsójáról. Mi lenne, ha összeszednénk, melyik…..
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
A Homár-olvasó anya lányától elloptak két digitális kamerát a Szigeten, hogy utána előbb cinikus biztonsági őrökkel, majd lajhár rendőrökkel kelljen vívnia. Aktuális rémregény alant. Ha már az Inkal szóba került. A lányomtól és barátjától miközben a sátorban aludtak a…..