Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Intuitiv

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Romániában, október 6-7-én referendumon nyílváníthatunk véleményt a házasság pontos meghatározásának céljával. Már e kijelentés igazságértékén is lehet vitatkozni, hát még azon amit takar. Nagyszerű pápánk van. Kettő is. Nagy szerencse – számomra mindenképp – hogy ők a mi pápáink és hogy egymást…..
Intuitiv 2018.10.01 11:01:36
"Ferenc a megtestesült egyház"

Ezt a részt én másképp látom. Szerintem azért lett ő a pápa, mert szükség volt egy "jófej", menő pápára, aki be tud vonzani az egyház berkeibe olyanokat is, akiket az eddigi vaskezűbb pápák nem tudtak.

Ferenc pápa megválasztása mintha egy tudatos válaszlépés lenne arra, hogy egyház elleni (sokszor jogos) kritikákra megoldást adjon, ha másképp nem, akkor legalább kommunikáció szintjén.

Azért nem tartom őt a megtestesült egyháznak, mert Jézus nem ilyen volt. Jézus pl. nem nagyon törődött a polkorrektséggel, mert ő a abszolút igazságot képviselte. Ferenc pápa pedig a kor követelményeihez szeretne igazodni, ami lehet, hogy hiba.

A referendum témához:
- Az egy pozitív dolog, hogy megkérdeznek minket is bizonyos dolgokról(bár még nem vagyunk felnőve a demokráciához)
- A referendumoknak jelenleg túl nagy a költsége, de reméljük majd sokkal több kérdésről is szavazhatunk(mondjuk egy mobil app segítségével), minimális költséggel.
- A család egy férfi és egy nő szabad elhatározásából kellene megszülessen. Kellene, de nem mindig így van, mert vannak kényszer helyzetek, csonka családok, stb. De a csonka család, a normális családhoz viszonyítva csonka. Tehát ha két férfi örökbe fogad két gyermeket, aztán szétválnak és lesz egy-egy gyermekük, akkor nem két csonkacsaládról beszélünk, hanem valami egyébről.
- Tudomásul kell venni, hogy vannak melegek. Sok anomália előfordul a természetben, amiket el kell fogadni és együtt kell élni velük, de az anomáliát soha nem tekinthetjük normálisnak, nem kellene reklámozni, nem kellene minden filmsorozatban megjeleníteni. Ugyanígy nem lehet azonos rangra emelni a melegek együttélését a férfi-nő együttéléssel.

Valószínűleg elmegyek és a fenntartásaim ellenére igennel szavazok.Persze ennél a kérdésnél lennének fontosabbak is ebben az országban, de túl szép lenne, ha azokról is megkérdeznének :) Még a végén demokrácia lesz :)
Egy kedves de határozott partiumi barátom szerint én egy percig se, mert székely vagyok. Ilyenkor mindig jót röhög. Azt hiszem egy kicsit tele van a hócipője a székelykedéssel. Ez mellékvágány, vissza az alapkérdéshez Nehéz felvetés, de szerencsére már van válasz. Kallós Zoli bácsi: „Addig leszünk…..
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
Intuitiv 2015.08.31 10:11:55
Én sem értek egyet azzal, hogy a határon halomra lőjjük az illegális bevándorlókat, az európai emberek ma már nem szeretnek gyilkolászni. A cikk írója az hiszi, hogy mindenki, aki negatív véleményt fogalmaz meg a bevándorlókkal szemben, az le is gyilkolná őket... De ez NEM IGAZ. Ez aljas rágalom. Lehet ugyan pár elvetemült ember, aki gyerekeket és nőket is legyilkoltatna, de ez nagyon kis százalék.

A kedves posztoló egy tipikus európai toleráns barom, aki ha kap egy pofont az utcán, akkor megköszöni és tovább áll vagy esetleg meg akarja majd érteni a pofonok osztogatóját és lehetőség szerint segíteni is rajta.
Valószínűleg ugyancsak segítene próbálna azon a színesbőrű fiatalemberen, aki nemrég durván megerőszakolta őt...
Nincs ezzel amúgy semmi baj, csak az evolúció lassan kiszelektálja ezt a toleráns fajt a földről. És akkor lesz félnivalója mindenkinek.

Ha jósolnom kellene, akkor azt mondanám, hogy 1-2 éven belül megkezdődnek a polgárháborúk európa szerte, egyre zavarosabb lesz minden, egyre kiszámíthatatlanabb az élet. Az európai rendészeti szervek a saját őslakosaik ellen fognak fellépni, így azok egyre csak fogynak.
Franciország, Németország iszlám többségű lesz és közeledik az idő, amikor a keresztény vallásokat betiltják. Eddig még a liberálisok is egyet fognak érteni velük. Aztán az ateizmus is üldözött dolog lesz, ekkor fogják bitófára húzni a cikkíróhoz hasonló emberkéket. Akkor majd félni fognak, de nagyon. Visszasírják majd a fehér szélsőjobbosakat, akik megmenthetnék a bőrüket, de olyanok már nem lesznek.

De én nem is bánom mindezt. Az emberiség megérett a pusztulásra. A primitív muszlimok és afrikaiak még mindig barbárok, intoleránsak, erőszakosak, az vérszegény, európai ember pedig már életképtelen.

Még azt sem értem, hogy a határontúli magyarokat miért nem fogadnák szívesen a liberálisok? És a teljesen más kultúrához tartozó, más nyelvet beszélő idegent miért fogadják szívesen? Ja, vicceltem. Valójában értem, de az már összeesküvés-elmélet.

Én, mint határon túli magyar, nem fogom terhelni Magyarországot, nem fogok élősködni rajtatok. Barátkozzatok a migránsokkal. Jó szórakozást.
Tévelygéseim Egyedül, sebekkel 2013.05.20 23:48:00
Jó nőnek tartom magam, ha komolyan belegondolok. Persze vannak gátlásaim, melyeket a környezetemben élő férfiak generáltak, és korlátaim, melyek ebből fakadóan alakultak ki, de jó nő vagyok. Szerethető vagyok, és nagyon tudok viszont szeretni. Gondoskodó, empatikus, optimista és…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
Tévelygéseim A pad alatt 2011.05.10 23:23:00
Kusza gondolatok, kusza érzések. Illatos férfiak, akik vonzóak vagy így, vagy úgy. Egy kedves pillantás, huncut mosoly, izmos kar, szőrös mellkas, formás fenék. Vadak, gyengédek, szerelmesek, egyszerűek, értelmesek. Hová húzódjak, merre lépjek? Bárcsak tudnám. Nem vagyok…..
Intuitiv 2011.05.25 17:48:36
@Ina17: :)
erre ez jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=knAM3n1mFqk
Intuitiv 2011.05.26 08:27:47
@Ina17: Persze, hogy találkozunk és ütközünk is (véleményben), ha a helyzet úgy kívánja.
Tévelygéseim Elutasítás 2011.05.20 22:35:00
Itt a lehetőség előttem. Semmi mást nem kellene tennem, csak hívnom kellene a férfit, aki kedvel annyira, hogy jönne is. Pedig még nem is ismer, nem is látott soha. Csak azt ismeri, amit itt mutatok magamból. Egy kis szelete ez annak, ami vagyok. A hétköznapi lány, aki munkába jár,…..
Tévelygéseim Szerel-mes 2010.11.11 22:13:00
Egy barát, aki elég közel áll, akit nagyon kedvelsz és még sosem bántott, aki megnevettet, akivel lehet beszélgetni mindenről, aki figyel rád, aki ellenkező nemű.Aki 2 év után szerelmet vall. Te meg csak ülsz, még véletlenül sem gondoltad volna, hogy ez jön, de nem tudsz rá…..
Intuitiv 2010.11.14 19:58:43
@DEdit: Természetesen az én esetemben egész erősek azok a bizonyos gátak, de amúgy sem molesztálhatok mindenkit, akivel a fantáziám hajlandó foglalkozni :). Attól persze a vonzalom ott van, de nem beszélek róla, nem is lépek az ügyben semmit, csak tudom, hogy valahol máshol, más körülmények között akár lehetne valami belőle.
Vannak emberek, akik nem gondolkodnak. Nem gondolkodnak azon, hogy nem jó, hogy az életük távol van mindentől, amiről álmodoztak. Nem gondolnak arra, hogy egyedül vagy nem azzal vannak, nem ott, és nem úgy. Beletörődnek, nem rágják magukat azon nap mint nap, hogy nem a megfelelő…..
Intuitiv 2010.07.27 07:48:47
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
Intuitiv 2010.06.19 19:59:20
@mig8: Hogy jött most ide Varga Csaba? Egyébként én személy szerint rengeteget tanultam Varga Csabától is. Nem mindenben értek egyet vele, de a beszólásod szerintem úgy hülyeség, ahogy van. Nem értem miért is beszélünk erről egy vallásos fórumon. Amúgy cáfolni érvekkel szokás és az igazság az, hogy minden nyelv rokon egymással.
Fedezz fel valami érdekeset Te is, akkor majd Téged is megvédelek ha valaki támad;)
Intuitiv 2010.06.21 08:40:08
@mig8:

Nem teljesen alaptalan Varga Csaba ezen feltételezése. Hallottál a tatárlaki leletekről?
"A táblácskák mellett talált kerámialeletek alapján keletkezésüket egyesek a középső neolitikum idejére, az i. e. 5. évezredben Erdélyben virágzó Vinča–Tordos-kultúra idejére tették."

"A kutatók egy része úgy gondolta, hogy amennyiben a lelet 7000 éves, akkor a világ legrégebbi "írásos" emléke került elő Tatárlakán."

A tatárlaki korongon van pár olyan jel, amit még a 19. században is használtak Erdélyben.

Off-oltam, bocsánat. Ha tovább akarjuk ezt folytatni, akkor írják üzit :)
Már nem először merülnek fel bennem kérdések a csíksomlyói búcsúval kapcsolatban, s most, hogy ismét ott lehettem, gondoltam, megosztom Veletek is. Személyes kis életemben azért fontos Csíksomlyó, mert hatvan kilométerre laktunk onnan (szüleim most is ott élnek), és gyakran…..
Intuitiv 2010.05.29 15:35:05
@izrael miszteriuma:
A magyarságtudat nekem olyan kb, mint neked az izrael tudat.
Viccet félretéve: nekem személy szerint azt jelenti, hogy sorskozosséget vállalok minden magyarral, boldogsággal tölt el, hogy ezen a nyelven beszélhetek, boldog vagyok amikor történelmünk szép korszakaira gondolok, felelősséget vállalok elődeim tévedései miatt, Babba Máriát tisztelem (még akkor is, ha pogány korszakokra nyúlik vissza ezen tisztelet).
Aki ott volt Csíksomlyón amikor bemutatták az István a király rockoperát, annak nem kell magyarazni, hogy mi a magyarságtudat. A tömegnek mintha egyetlen lelke lett volna, attól függetlenül, hogy István- és Koppánypárti emberekből tevődött össze.
Ezen belül még van egy székelytudatom is, de arra most nem térek ki :).
Az ókori Kínában nagy vita zajlott két mester között. Az egyik neve: Meng (Kr.e.372-289). Kung mester (Konfucius) tanítását követe, és azt állította, hogy az ember természete alapvetően jó, mert az Égtől származik, az Ég pedig jó. Az ember alapvető jóságának jele a…..
Tévelygéseim Ki tudja ezt? 2010.04.07 16:08:00
Miért van az, hogy nekem a bonyolult, a nehezen megfejthető, a különleges, a rejtélyekkel teli, a kiismerhetetlen kell? Olyan, aki felettem áll, hogy felnézhessek rá, egyenlőnek tart, és komolyan vesz. Szükségem van az értelmes érdekegyeztetésekre, vitákra, a vérpezsdítő…..
Lukács evangéliumában mondja a feltámadt Jézus két búsuló tanítványának: „Hát nem ezeket kellett elszenvednie a Krisztusnak, és így bemenni dicsőségébe?” Utána pedig, „kezdve Mózesen és valamennyi prófétán, mindent megmagyarázott nekik, ami az Írásokban…..
Intuitiv 2010.03.29 09:40:02
@csaba_a_purszk:
Végre valaki ad egy elfogadható magyarázatot is. Eddig csupa baromságot mondtak nekem, ha rákérdeztem a dologra a logikai buktatók miatt.
Köszi.
Tévelygéseim Zseblámpa 2010.03.22 07:25:00
Tegnap este 11 óra körül már megint arra lettem figyelmes, hogy a kutyák olyan furcsán ugatnak. Lámpagyújtás nélkül csendben kiosontam, közben felvettem a szemüvegem, mert persze én is pont távolra nem látok jól. Óvatos voltam, igyekeztem zajt nem csapni, és lassan körül…..
Intuitiv 2010.03.23 15:18:36
Jezsuita bloggerek Megbocsátás 2009.11.21 11:05:00
-  Apó, te gyakran beszéltél a megbocsátásról. Miért olyan fontos az? - Mert ha nem tudsz magadnak, vagy másnak megbocsátani, akkor megkeseredik az életed. És belegondoltál, hogy még a Miatyánkot sem tudod őszintén elmondani! - Nekem néha nagyon nehéz megbocsátani magamnak…..
Intuitiv 2010.03.16 08:29:39
@izrael miszteriuma: hogy folyton csak a zsidókról van szó és hogy az egész világ köteles őket sajnálni, ez nekem nagyon gyanús. Egyetértek telihod83 kérdésével. Rengeteg nemzet és közösség szenvedett már mindenféle okokból és ha csak egyikről beszélünk folyton, akkor részrehajlóak vagyunk.
Számomra a zsidó is olyan ember, mint az amerikai indián.
Tévelygéseim Nem különös? 2010.01.25 21:29:00
Mostanában nem történik velem semmi különös, vagy ami történik, azt nem tartom különösnek, ezért nem írom meg. Írhatnék valami igazából nem fontos, még engemet sem érdekel dologról, de sokszor az a jó, ha az ember csak a valóságot meséli el, mindenféle ügyeskedés…..
Vannak vágyak, késztetések, de csak azért, hogy pillanatnyilag kielégítsük őket, szabad a megfogalmazott képet, képzeletet alul múlni? Mindenkinek szüksége van valakire. De csak kell valaki, vagy az a valaki bizonyos kritériumoknak is meg kell, hogy feleljen? Szabad alább adni, vagy…..
Tévelygéseim A csók 2010.01.01 05:06:00
Éva szomorú volt. Nem úgy alakult az este, ahogy remélte. Ez pedig elindított benne egy önmarcangoló folyamatot, melynek az lett az eredménye, hogy megint megállapíthatta: kevesebb vagyok, mint aminek gondoltam magam.Jól indult ez a házibuli, szép, meleg nyári éjszaka volt, az udvaron…..
A Piramis annak idején még ezt egy utópiszikus sóhajnak szánta. Akkor még nem tudtuk, hogy a csoda igenis lehetséges! Jó 6 éve ugyanis piacra került a Second Life (második élet) nevű internetes valóság-szimulátor. Lényege, hogy boldog felhasználók ingyen és bérmentve képesek…..
Tévelygéseim Mi történt vele? 2009.09.26 22:00:00
Mi történt vele? Megint csak álmodozik, elmereng, édes képzelgéseket szövöget, de nem tesz semmit, csak hagyja a lehetőségeket elúszni, mint papírhajót.Talán holnap. Ezt mondogatja, és a holnap is így telik. Meddig hagyja még a dolgokat folyni a maguk törvénye szerint? Mikor jön…..
Intuitiv 2009.09.28 16:39:06
Jezsuita bloggerek "Oh, ez minden?" 2009.08.24 08:00:00
Az irodalom volt mindig a kedvenc tantárgyam. Mai napig legszebb időtöltésem. Hogy nem azt választottam hivatásomul, egy kamaszkori emlék súlyát idézi fel bennem. Egyik tanárom egyszer, csak úgy “en passant” megjegyezte, hogy “az emberek kétféleképpen járulhatnak…..
Intuitiv 2009.08.24 12:47:56
@replay: szerintem azért kell keresgélni máshol is. Ütköztetni kell az általunk igazságnak hitt dolgokat más eszmékkel. Lássuk megállja-e a helyét.
A keletei misztikusok sok mindent világossá tettek számomra. A bibliát is jobban értem, ha ismerek más filozófiákat is.
Tévelygéseim Fabula 2009.08.17 13:48:34
"Hol volt, hol nem volt,élt egyszer egy magányos farkas.Magányosabb az angyaloknál.Elvetődött egyszer egy faluba,és beleszeretett az első házba, amit meglátott.Már a falát is megszerette,a kőművesek simogatását,de az ablak megállította.A szobában emberek ültek.Istenen…..
Intuitiv 2009.08.18 08:12:22
Tévelygéseim Nap végi zivatar 2009.07.01 19:48:00
Kint ülök a teraszon, a nagy, nehéz, öreg fa asztalnál, és csak nézek előre, várok valamire, de nem jön. Napsütéses, füllesztő, meleg nap volt ez a mai. Lassú, nehéz, unalmas nyári nap, még az utcán is csak néha-néha kerekezett, sétált át valaki, kihalt volt a falu,…..
Intuitiv 2009.07.02 12:00:26