Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silex

147 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FABRICATI DIEM PVNC Vekkerprelűd 2011.04.05 18:12:18
Új zenekar, új demó. Hozzávalók nélkül - VekkerprelűdLényegi elemek:letöltésmesélésfacebook Lehet élvezni, lelkendezni, stb...
FABRICATI DIEM PVNC kotta, kotta! 2011.03.25 14:25:00
Na, ha van kötelező vásárlási kör, akkor ez az: via sorozatjunkie ..
No, van egy olyan műfaj, hogy szamba. Annak van egy ütősökkel telenyomott, karneváli változata. Csak pár hónapja futottam vele össze, de máris szívem csücskévé nőtt a dolog. Ennyire brutiálisan energikus zenét viszonylag keveset lehet találni ugyanis. Csak hogy kicsit konkrétabb…..
És egy kis krumplipálinka feltétnek. Boldog Patriknapot, meg minden ..
FABRICATI DIEM PVNC 3.14, nyilván 2011.03.14 08:47:39
Boldog, tizedesekben gazdag Pi-napot mindenkinek! ..
Csak ha már mostanában fúvós dolgokon kattogok, akkor legyen már kis fúvós-kattógós is erre: És még egy, csak hogy jó legyen:  ..
Van bejegyzés, csak most nem itt. De lesz majd itt is, azt mondják, igény volna rá. Most erre: http://muvmuhely.wordpress.com/2011/03/01/megtalalsz-a-werk/ ..
FABRICATI DIEM PVNC Egotrip 2010.09.02 15:46:00
Kifejezetten lélekmelengető és vérigható, amikor az ember önmaga vizuális reprodukcióját látja. Molyon, @NatashaK által, cosplaymódban, pályázatra:  Vagy deviantarton, holdcsepp által, csakúgy rajzolva: És akkor hogy valami zene is legyen (basszusra tessék figyelni) :  ..
FABRICATI DIEM PVNC Diszkrét báj 2010.08.30 12:55:00
Hirtelen elindult még egy zenekar, bár még csak félkész. Igen, ha szívesen énekelnél, vagy játsznál valami fúvós vagy vonós hangszeren, akkor keress fel bátran, mert ilyen irányban még vadászunk. Kedves arca már van a zenekarnak, Sári személyében (köszi, negyvenkettő), sőt…..
FABRICATI DIEM PVNC Érdemérem 2010.08.08 01:49:00
Mert zeneileg szeretve kicsit több mint a fele van. Mert a legutóbbi koncert (Hegyalja) teljesen megragadott. Mert többet valószínűleg nem látom - legalábbis az öt év múlva visszatérésig. Mert a maga értelmében klasszikus. Mert ez a szám mindent visz. És mert bármikor össze…..
FABRICATI DIEM PVNC Arcletépés 2010.08.03 15:25:00
Nagyjából nyár eleje óta - amióta előszőr hallottam koncerten - várok rá, hogy legyen ebből egy normális videó. Szóval most lelkesen íme:   És a tovább után az eredeti, csak úgy összehasonlításféleképpen. ..
Múlt héten végre Alice Anton, első koncert. Leginkább azért vártam, mert egyes igen kedves ismerőseim a zenekar tagjai, és hát már húzták egy ideje az eseményt. De megérte a türelem. Őszintén azt kell mondjam, az általuk képviselt műfaj kissé távol áll tőlem. Ennek ellenére…..
A poliritmikus dühösmetál talán legmeghatározóbb zenekara a Meshuggah. És hát idén miattuk nem lehet kihagyni a Hegyalja fesztivált. Egyébként ez tipikusan az a zene, amiből évente 2-3 óra általában elég. De annyi azért kell az ember lelki békéjéhez. És hamár lehetőség van…..
Lementünk ebédelni, mire visszaértem az Intro Rádióban a Seek and Destroy szólt. Szóval tessék csak hallgatni, elő fog még ott fordulni ilyesmi. Terjedek. Mint az influenza. http://introradio.fw.hu/alkotok/zeneszek/silex.html..
1980 -  Megint izgalmas zene jön. Tegnap este kezdtem hallgatni, de már háromszor végigment. Elismerem, kell hozzá állapot, meg lelkivilág, meg odafigyelés. De nagyon megéri. Van ebben poliritmia (amolyan Meshuggah módra), progrock, jazz. Szállós és arcletépős elemek pont…..
FABRICATI DIEM PVNC Így kell ezt 2010.06.30 15:25:00
Nagyjából két hete nem bírom lerakni a 12 Stone Toddler két albumát. Így kell emészthető, de beteges-érdekes zenét csinálni. Műfajilag nagyon vegyes a dolog, de valahogy úgy illenek össze az alkotóelemek, hogy az nem görcsös, sokkal inkább természetes hatást kelt. És talán ők…..
Nem, ezt nem bírom magamban tartani.Lehet, hogy picit elhamarkodott vagyok, meg medve bőre a dolog, de nem érdekel, akkor is: végre van zenekarom! Tegnap próbáltunk (jammeltünk inkább) ha jól számolom, vagy négy órán keresztül. Fuvola sok visszhanggal, két basszusgitár, kis…..
Az elmúlt héten nem igazán sikerült erős zenei élményre szert tennem. De legalább újraolvastam a Zen gitár című könyvet. Nem is tudom, pontosan mikor, talán hét, vagy nyolc éve volt először szerencsém hozzá. Ajándékba kaptam, zenei folyamataimnak a kezdete után nem sokkal. Az…..
Na így kell izgalmasat, fejlődőt csinálni. A spanyol nyelv meg - mivel nem értem -külön rákényszerít a zenei mélységek értelmezésére. Az O'Funk'Illo funk-rockot játszik. Néha picit bele-bele csippentenek a metálba, és folyamatosan keresgélik a flamenco helyét zenéjükben. Ez…..
Két koncert viszonylag gyors egymásutánban, köztük egy kihagyott, meg még régebbről néhány élmény. Végre eljött az ideje, hogy említést tegyek a Kerekes bandről. Magukat ethnofunkyként definiálják. Jól teszik. A koboz-brácsa páros tökéletesen hozza azt a funkciót, amit a…..
Tényleg csak pár szót mindenkiről, sokan vannak. Az érdemeseket idővel részletezem.   Artas: Élvezetes Death-trash, kiváló volt első koncertnek. Belémdöngölték, hogy tényleg metálpartin vagyok. A Gangstas Paradise feldolgozása pedig…..
FABRICATI DIEM PVNC Gyorsajánló 2010.05.25 10:44:07
Előszöris: Boldog törölközőnapot! Másodszoris: Ennek kapcsán lesz olyan rendezvény hirtelen ma este, hogy Geek Pride Day. Program erre. Harmadszoris: Fellép a Kockaéder, tehát kötelező. ..
Ismét csakbennhajógerendázattó, ismét köszi nekik a figyelemfelkeltést. Most Lorus. Most progrock-jazzrock instrumentálisan. Igazából elég régen hallgattam ilyesmi zenét úgy igazán élvezettel. De ez a tavaly készült album most nagyon megfogott. Kellő mennyiségben vannak…..
silex 2010.05.19 15:29:54
@vargarockzsolt: nem, még nem. De első blikkre érzem, hogy kap egy átböngészést részletesebben
Leginkább ezzel tudnám leírni, amit tegnap este Csanáddal műveltünk a próbateremben. Most, hogy végre felvettük a legutóbbi versmegzenésítést, hirtelen megszületett rá az igényünk, hogy valami erőtelejesebbet, valami kötetlenjammelősebbet csináljunk. Meg különbenis, ezt…..
FABRICATI DIEM PVNC Gyerekbőgő 2010.04.30 10:20:00
AT-nak köszönhetően rátaláltam a csakbennhajógerendázattó blogra. Mostanában onnan szedek zenéket, elég érdekeseket tudnak összeválogatni a srácok. Az aktuális kedvencem ez a David Darling nevű csellista. Elég keményen erős hangulatokkal tud operálni a fickó, engem…..