Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kilátó.

15 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha a II. világháborús bombázásokról esik szó, rögtön beugorhat egy régi fotó Hirosima, Drezda vagy London elpusztított házairól, az üszkösödő romokról vagy a hullahegyekről. Tudjátok-e azonban, hogy ebből a csodálatos világbéke teremtésből Miskolc sem maradt ki? Négyszer is a nyakunkba hullottak a…..
Ugorjunk vissza az időben 150 évet. Élt ekkor Miskolcon egy különc figura, aki annyira rettegett az elmúlástól, hogy minden erejével a halhatatlanságra törekedett. Megszállott bolond, kapzsi vénember, vagy egy eltévedt, rettegő lélek? Ahány ember, annyi vélemény. Egy azonban biztos: Bató István…..
A siker receptje a századfordulón: végy egy fiút, akinek 10 testvére van. Adj hozzá zsenge korában vendéglátói vagy kereskedelmi ismereteket, majd helyezd el érlelődni Közép-Európa különböző szegleteiben. Amint a kreativitás és a nagyság jeleit mutatja, szórd meg szerelemmel, és tedd Miskolcra. Az…..
Új cikksorozatunkban olyan miskolci embereket szeretnénk megismertetni Veletek, akik tenni akarásukkal és kitartó munkával elérték és valóra váltották álmaikat. Hogy ezzel, vagy éppen ezen felül járultak-e hozzá Miskolc fejlődéséhez, szépüléséhez, és hírnevének öregbítéséhez, ezt az utókornak, azaz…..
Összegyűjtöttük Miskolc három legkülönlegesebb helyét, ahová érdemes betérni ha egy emlékezetes randevút szeretnénk. Ezek a helyek egyenként is önálló cikket érdemelnének, hiszen rengeteg érdekes és megmosolyogtató történet fűződik hozzájuk, a tulajdonosok hozzáállása a vendéglátáshoz pedig…..
Néhány héttel ezelőtt a WNG Media és a Miskolc Adhatott csapata összefogott, hogy egy szívmelengető videóval kívánjon Boldog Karácsonyt minden miskolcinak, aki távol él a várostól, és nincs lehetősége haza térni az ünnepekre. Nem túlzó, ha azt mondom, nincs ma a városban olyan család, akinek ne…..
Kedves szívükben továbbra is miskolciak! Melyik tér, park, utcasarok, utca, sétány vagy más hely hiányzik nektek a legjobban a városból? Hova mennétek el, hol töltenétek el egy pár percet a legszívesebben, ha ezt most megtehetnétek? Írjátok meg nekünk, ha tíz helyre mennétek, mind a tizet, mi…..
A dvdlabor jóvoltából egy újabb remek, régi kópia került fel a városról YouTube-ra. Mai szemmel furcsa öltözékek, régi járművek, makettszerűen új lakótelepek, tervek és remények. Ilyenek voltunk 1986-ban.   "Miskolc a legnagyobb jövőjű magyar város. Akkora vitalitás van benne, hogy ha a…..
Érik a szőlő. Érik, én meg ledermedve állok a Búza téri piacon. Venni szeretnék pár fürtöt, de úgy látom, nagy igényekkel vágtam neki a beszerző körútnak. Tekintve, hogy Miskolctól számítva 60km-es körzetben, megszámolhatatlan tőkén lógnak/lógtak a fürtök, - sőt ebbe a körbe még egy nemzetközi hírű…..
Szeptember 28. és október 4. között már 19. alkalommal kerül megrendezésre az Erdők Hete a Csanyikban. A szervezők szeretettel várják a legalább 15 fős gyermekcsoportok jelentkezését, akikre élményekben és felfedezésekben gazdag programok várnak a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában. A sokszínű…..
Ahogy nézem, ma sem lesz sok időm otthon munka után. Ha ez lenne az első Cinefestem, még kellemetlenül is érezném magam emiatt, de hat év távlatából már egészen máshogy hat a dolog. Szép lassan a szeretteim is elfogadták, hogy szeptember közepén egy hétig elérhetetlen vagyok. Sőt... már Ők is jönnek…..
Az utóbbi napokban, hetekben az egész város az újonnan megnyílt tapolcai strandról beszélt. Nem is csoda, hiszen nincs olyan miskolci, akinek ne fűződnének hozzá régi szép emlékei. Az egykori Juno hotel szomszédságában felejthetetlen pillanatokat élhettünk át, megnéztük, mit ad a hely most. A…..
Nem mindennapi képsorokat kaptunk az RR Drone csapatától. A hamarosan elkészülő Lovagi tornák terét mutatja be a felvétel, méghozzá madártávlatból. Ahogy a videón is látszik, a munka már a végéhez közeledik, hamarosan tehát birtokba vehetjük ezt az egyedülálló épületegyüttest. Ahogy a…..
A múlthétvégén 25. alkalommal megrendezett Szarvasűzők váltófutóverseny kapcsán jutottam el ismét Jávorkútra. Örömmel láttam, hogy a kifogástalan időjárás rengeteg gyalogos és biciklis túrázót is a Bükkbe csábított, ennek apropóján gondoltam, hogy írok egy kedvcsinálót azoknak, akik ezúttal nem…..
Egy igazi gyöngyszemre bukkantam a mai unott böngészés közben. A magyar történelem feldolgozására ilyen minőségben nem volt még példa! A videó alatt a Szózat magával ragadó megzenésítése szól, tovább fokozva ezt a felemelő hangulatot. Ami pedig még ennél is fontosabb, mindez…..