Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nosalty

111 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
no salty Epres túróhab 2008.04.28 10:24:00
Vettem epret, de valahogy a finom, nap illata ellenére, az íze még nem az igazi. Önmagában való fogyasztásra nem ítéltem alkalmasnak, így kerültek a joghurtos túróhabba. Ami egyébként bármelyik bolti, E-kel teli változatát megszégyeníti.Hozzávalók öt fő részére: 250 g…..
nosalty 2008.12.10 19:43:48
no salty Rotolo, J. O.-módra 2008.11.24 09:43:00
Már régóta szemeztem ezzel a tésztatekerccsel Jamie Oliver egyik könyvében. Most, a sütőtökszezon kellős közepén végre elkészítettem. Elképesztően finom. Érdemes nekiállni, a procedúra bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen valójában.Hozzávalók négy fő részére:2 adag…..
Úgy látszik ilyen világot élünk. Minden napra egy mese helyett, minden napra egy lopás jut. Egy kis túlzással ugyan, de majdnem… Annyit le kell azonban szögezni a legelején, hogy a recepteket lenyúlók közt is óriási a különbség.   Az egész lopáshistória, vagyis a…..
Sokan irigykednének, ha most beszámolnék arról, milyen borsort volt szerencsém végigkóstolni ma délután. De nem teszem. Ez csak a magyarázat a bódult állapotra, és arra, amiért most nagyon rövid leszek...Szóval. Levesek. Szeretem őket, de túlságosan leveses sem vagyok. Persze a…..
Egyszerűen nem győzök betelni az új Gordon Ramsay könyveimmel (ezzel és ezzel). Előbbiből már jó néhány recept kipróbálásra került, elsőként pár hete ezeket a pármai sonkás parmezán puffancsokat készítettem el. Elsöprő sikert arattak.Hozzávalók kb. 35 puffancshoz:40 g…..
no salty Szifon mizéria 2008.10.13 12:17:00
Kábé két hónapja szert tettem egy klassz habszifonra. (A szüleimtől elhozott, régi, ugyanis felmondta a szolgálatot...Amit ezúttal egy cseppet sem bántam:-).)A napokban már a tejszínhabon kívül, izgalmasabb dolgok is készültek benne. Most kezdem el felfedezni a habszifon nyújtotta…..
Vasárnap délután 16.00Családias hangulatban került megrendezésre a hétvégén az első pécsi gasztroblogger találkozó. Elég sokan vagyunk már itt az ország déli részén, de sajnos csak négyen tudtunk eljönni: Minimálna (a szervező!), Taeni, a Süssünk valami finomat blog…..
Hálás vagyok Doctor Peppernek a témáért (gondolom, nem vagyok ezzel egyedül), köszönettel is tartozom, amiért rádöbbentett ez a VKF forduló, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hányszor romantikus vacsiztunk itthon W.-vel, mondjuk az elmúlt egy évben.Vacsizni is szoktunk,…..
A rizottókészítés maga a szenvedély. Élvezem minden pillanatát, minden egyes, fakanállal leírt kört a lábasban. Máshogy nem megy. Máskülönben nem is lenne érdemes nekilátni.A rizottókészítés, bár hosszadalmas folyamat és dolgozni kell végig, hisz nem lehet magára hagyni egy…..
Az elmúlt hétvégi országjárásunk során két nagyon klassz éttermet is utunkba ejtettünk. A fertőrákosi Ráspi étterem kipróbálását már jó ideje terveztük, a Fertő-tó, ill. a határ túloldalán lévő Nyikosparkba pedig visszatérő vendégként érkeztünk. Mindkét étteremben…..
Egy kis csúszással ugyan, de csak elkészültem az Ízbolygó által meghirdetett aktuális VKF fordulóra, amikor is a túróé a főszerep.A túró kedves nekem, jöhet minden mennyiségben, mindenféle formában: kerüljön rétesbe, tésztára, lepénybe, palacsintába vagy tejföllel és…..
nosalty 2008.08.26 08:54:11
no salty Leves uborkából 2008.08.19 08:18:00
Magamhoz képest szokatlan gyakoriságban készülnek a levesek a konyhámban. Most következzen a már említett, Ráspi étteremben kóstolt hideg uborkaleves pécsi verziója.Hozzávalók három fő részére:2 db kígyóuborka (összesen kb. 600 g)200 g créme fraîche150 ml ásványvíz1 duci…..
no salty Füge függés 2008.08.04 16:47:00
Két éve már, hogy egy fügefa is állandó lakója kertünknek. Az első nyáron csupán néhány fügével ajándékozott meg bennünket, idén már folyamatosan élvezzük termését, lekvárhoz elegendő gyümölcsre talán jövőre számíthatunk.Pont jókor jött az ajándékba kapott nagy…..
no salty Lazac kéksajtos bundában 2008.07.30 11:44:00
Az enoteca CORSO séfbisztrójában ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az éttermben:-).Hozzávalók három fő részére:3 db lazacfilé (egyenként kb. 160 grammos)150 g kéksajt80 g szobahőmérsékletű vaj1 tk finomra vágott…..
Eddig is boldogsággal töltött el, hogy Pécsett élünk, közel két hónapja pedig különösen értékelem a mi kis mediterrán városunkat. Ahogy már több helyen olvashattunk róla június elején megnyílt a belvárosban az Enoteca CORSO.Már a Mecsek oldali Susogó étterem is közel állt…..
Nevünkből adódóan készülhettünk volna akár egy teknőslevessel is, de azon kívül, hogy nehéz az állatot beszerezni, mindannyian szörnyűnek tartjuk a teknősökkel való bánásmódot megevésük előtt. Talán más is látta már a videót, amit nem fogok belinkelni. Ezért hát soha…..
nosalty 2008.07.23 10:59:01
no salty VKF! VII.: Saláta-bár 2008.07.20 17:11:00
Kedvemre való volt Dolce Vita által meghirdetett VKF!- forduló témája. 35 fokban nekem sincs kedvem a tűzhely körül szaunázni... Nincs is üdítőbb ilyenkor egy jól behűtött, nagy tál salátánál ebédidőben vagy éppen vacsorára. Eredetileg egy pályaművet terveztem, a sors…..
no salty Tekercselek 2008.07.18 10:45:00
Az ilyen és ehhez hasonló egyszerű falatokat különösen kedvelem nyáron. Nem csak egészséges, de irtó könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban mutatós is. Hálás vendégváró falat vagy light-os vacsora.Egyedüli hátránya, hogy be kell gyújtani hozzá a sütőt... Viszont előre…..
no salty Dinnyefalatkák 2008.07.17 09:15:00
Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit még tovább lehet fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.Tökéletes nyári…..
A citrom mindig is a nagy kevenceim közé tartozott. Az utóbbi egy-két hónapban azonban valami különös, menthetetlennek tűnő citromláz hatalmasodott el felettem: mindenbe kerül  belőle. Egész nap hideg citromos víz oltja szomjamat, ha fagyi, akkor csak citromos jöhet szóba, új…..
no salty Üveggolyókba néztem 2008.07.15 09:45:00
Beatbull gurította nekem az üveggolyókat, köszönöm szépen! Volt egy szabad órám elmélázni, képzeletben a giccses, de egyúttal csodálatos golyókban nézelődni, keresgélni magam. Hűen tükröződőm bennük, íme:(Forrás: www.allposters.com)  a adni, akaratos á…..
no salty Krémleves padlizsánból 2008.07.14 15:02:00
Azt már itt kinyilatkoztattam, hogy rajongok a krémlevesekért. Következésképpen sokféle zöldségből, gyümölcsből készítettem már selymes leveseket. De. Valahogy a padlizsán kimaradt a sorból. Megmondom őszintén, hogy éttermekben sem sűrűn találkoztam tojásgyümölcsből…..
no salty Pármai padlizsán 2008.07.07 17:20:00
Becsapós elnevezés, a pármai szó hallatán ugyanis rögtön a sonkára asszociál az ember, de ez az étel nem rejt húst. Sokszor készítettem már, vendégeknek is, előételként általában, és a tapasztalat: ahogy elhangzik, hogy mit is eszünk, mindenki keresi benne a pármai sonkát...…..
no salty Gombócok 2008.07.04 15:58:00
Oda vagyok a gombócokért: legyen szó kis fasírtgolyókról, olasz húsgombócokról, szilvás gombócról vagy sok gombóc fagyiról. A gombóc rajongás jegyében készült a mai ebéd is: gyorsan kellett összeütni valamit, az itthon lévő alapanyagokból, ez gombolyodott ki…..