Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D.Z.P.

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tény: Közösségi hitelezéssel foglalkozó startupból sok van. Közösségi hitelezéssel foglalkozó oldalból egyre több lesz.   Azáltal, hogy a személyközi finanszírozás trendje meredeken felívelő pályán van, évről-évre szaporodnak azok a vállalkozások is, akik vagy egy eddig telítetlen…..
Az első bejegyzésben röviden bemutatom a közösségi vagy személyközi hitelezés, angolul peer-to-peer (P2P) lending fogalmát és folyamatát. A következő cikkekben mélyebben is boncoljuk majd a témát, a háttér információktól, egészen a hitelezés gyakorlati bemutatásáig, de…..
D.Z.P. 2016.08.08 08:49:47
@PTOmega: Szia, köszi a hozzászólást, üdv a blogon! Egy poszt keretében körbejárjuk a témát hamarosan, hiszen a bizalom/biztonság elég fontos tényezője a modellnek, illetve tervben van több P2P platform kitekintő is.
Hazánk első közösségi hitelezésre épülő startupját 2009-ben indította az egykori IWIW alapító Petrovics Péter és társa, Szabó Károly banki szakember. Jelen cikkünk a NOBA felemelkedéséről, működési elvéről és megszűnésének okairól fog szólni. A NOBA modell: A működés lényege hasonlóan több P2P…..
Magyar Közösségi Hitel Közösség Ahogy a címből és az eddigi cikkekből is látható, a blog központi témája a közösségi hitelezés lett, és lesz is az elkövetkezőekben. Az írások azzal a céllal születnek, hogy megosszam az oldalra érkezőkkel azokat az érdekes, hasznos információkat, amikre a témában…..
  Egy kis érdekesség a témával kapcsolatban.A KPMG csinált egy összeállítást a 2015-ös év leginnovatívabb Fintech startup cégeiből, akik egyaránt a pénzügyi szolgáltatások iparágának megreformálást tűzték ki küldetésüknek.Érdemes megfigyelni, hogy a listában szereplő cégek 22%-a a közösségi…..
  "A P2P finanszírozás rövid időn belül akár az egész hagyományos hitelezési rendszert megreformálhatja és átalakíthatja, fenyegetve ezzel a bankrendszer „fejőstehenét”, az alap hitelezési tevékenységüket".. ..vagy mégsem?   Tavaly a Deloitte kiadott egy elemzést, ami árnyalni hivatott a fenti…..
Ahonnan a lendület fakad Pár személyes adat megadásával, egy jól megfogalmazott és reális hitel cél bemutatásával ma már nem álom, hogy az ember finanszírozókat találjon tervei megvalósításához, akár egy napon belül is, anélkül, hogy közelebbi kapcsolatba kerülni az uzsora üzletág jól szituált…..