Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyíri Gabi

582 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sage napra pontosan egy éve cuccolt be hozzánk, így itt a remek alkalom vonni egy kiskutya mérleget az időszak eseményei kapcsán...
Persze! Abban, hogy ez így van, fontos szerep jut annak, amit az eb csinál. Vajon mi az, amit a kommunikáció terén neked is érdemes ellesned tőle?..
El tudod képzelni, hogy az idők során hozzászoktál némi rossz érzéshez valamilyen helyzetben? Nem? És van olyan, ahol gyakran mondod magadnak, hogy „kellene”? Akkor valószínűleg mégis. Így járj utána!..
Amikor a saját szükségleteidről van szó, te is hajlamos vagy problémásnak érezni magad? Íme 3 szempont annak kapcsán, hogy miért és hogyan dolgozz ezen!..
Sage is megérkezik nyaralni, és az első vizit tartogat néhány nem várt kalandot. Íme egy hét élménybeszámolója, és még nincs is vége.....
Nálad jól működnek a határidők? Némelyik. Min múlik, hogy melyik? És vajon van-e értelme a többinek?..
A kutyák állandó vidámsága sokat segít benne, hogy mi is jobban vegyük a rázósabb napokat is. Mit tehetsz önmagadért azon túl, hogy imádod a kutyád vigyori arcát?..
Amikor mások mesélnek a kutyás vagy nem kutyás nyaralásukról, gyakran hallod, hogy jó volt, jó volt, de... Vajon rossz döntésekről vagy valami másról van ilyenkor szó? És hogyan csinálhatod jobban nem csak a nyaralások kapcsán?..
Hogyan mulaszthatnál el valamit, aminek készen kaptad az időpontját? Az időpontját valóban, de az rajtad múlik, hogy mihez kezdesz vele! És ezt kutyasétáltatás közben is megtapasztalhatod...
„Nem akarom odaadni, azt akarom, hogy eldobd!” – amikor a kutyád csinálja, viccesnek találod. És vajon te nem szoktál-e ugyanígy működni a saját céljaid kapcsán?..
Az agility-ben törekszünk rá, hogy széles eszköztárunk legyen ugyanarra. Az, ahogyan eljutunk ide, fontos dolgokat tanít az eredményességről általában. Mit vegyél észre, és használj tudatosan másutt is?..
Mennyire vagy képben az elvárásokkal, amik a kutyás mindennapjaidat meghatározzák? És vajon mi van akkor, ha az élet hatványozottan szembeállít ezekkel?..
A kutyákról tudjuk, hogy a körülmények megváltozása kihathat a viselkedésükre is. Amikor ilyesmivel találkozunk, igyekszünk megérteni a történéseket és a reakciójukat. De vajon használjuk-e ugyanezt a megértést önmagunkkal kapcsolatban is?..
A kutyás sportokban megéljük, hogy mennyit dob a hatékonyságunkon az, hogy a jelenre figyelünk. Képzeld el, milyen lenne, ha ezt tudnád csinálni mindenütt máshol is! Íme néhány tipp a megvalósításhoz...
  Az internet és a technológia számos módon jelen van a kutyás hétköznapokban. Emellett fellelhető néha abban is, amit az ebnek, az ebről mondunk - persze azért nem túl komolyan. Íme a saját gyűjtésem!..
  Sage az én szememben kicsi, más már most is nagynak látja. Szép példája ez annak, hogy mennyire máshogy észleljük ugyanazt. Következzen 4 szempont, ami segít megismerni és jól használni ezt a különbözőséget!..
Aki eleget home office-olt kutyával, mostanra mindenre talált megoldást. Én is ezt gondoltam, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez itt bizony egy új fejezet...
Biztosan észrevetted már, hogy a kutyák gyakran sóhajtanak, amikor leheverednek pihenni. Ez önmagában cuki, ráadásul sokat tanulhatsz belőle a saját működésed kapcsán is. Vigyél kutya sóhajt a saját életedbe is!..
Az első sikerek a hobbi agility-seknél hamar megjönnek, és a történetnek legtöbbször bőven nincs itt vége. Mi miatt van ez? És hogyan segíthet téged megbirkózni a saját kihívásaiddal?..
Azt pontosan tudod, hogy a kutyád akkor teljesít a legjobban, ha az energiaszintje összhangban van az előtte álló feladattal. És segítesz is neki eljutni ebbe az állapotba. Azt sem felejted el ugye, hogy te is így működsz?..
A kutyánk tréningje nem mindig könnyű, ennek ellenére nem annyira szoktuk feladni. Vajon mi segít át minket a nehézségeken? Íme a 3 lépcsős folyamat, ami az élet bármely kihívása kapcsán hasznos!..
Azt szinte biztosan tudod, hogy a kutyád tréningjének fontos része a szünet. És vajon a saját dolgaiddal is megállsz időben?..
  A kutyások jól ismerik azt az elvet, hogy az ebtől csak azt várhatják el, amit megtanítottak neki. Vajon hogyan van helye ugyanennek a megközelítésnek akkor, amikor a saját önértékelésedről és személyes fejlődésedről van szó?..
Időnként előfordul, hogy ott van előttünk a megoldás a problémánkra, de a szorgos gondolkodás közepette észre sem vesszük. Hogyan lehetséges ez? És mi segít elkerülni az ilyen zsákutcát?..
Néha képesek vagyunk rosszul érezni magunkat olyankor is, amikor valójában nagyon is rendben mennek a dolgaink. Mi történik ilyenkor? És mihez lehet kezdeni vele?..