Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyíri Gabi

566 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönet a blog.hu-nak, hogy otthont adott a blognak. Ideje, hogy minden egy helyre kerüljön, ezért: nyirigabi.hu – az új cikkek már itt jelennek meg. Gyere!..
A megugorhatatlan akadály az a kihívás, amiről azt gondolod, hogy képtelen vagy kezelni. És gyakran mégis megoldod – nem csak egyszer, hanem rendszeresen. Hogyan kezeld, ha te is ugrálsz a megugorhatatlan akadály felett?..
Az, amilyennek a kutyasétáltatást megéled, pontos lenyomatot adhat arról, hogy hogy vagy általánosságban. Mire érdemes figyelned? És mihez kezdj azzal, amit észrevettél?..
Íme néhány kulisszatitok arról, hogy milyen két juhásszal fotózni otthon. Van, amire számítottunk, és persze nem hiányozhattak a cuki és vicces meglepetések sem...
A legtöbb kutyásnak vannak rutin útvonalai. Arra biztosan jók, hogy kipipálhatóak velük a séták, de vajon hogyan járulhatnak hozzá a saját belső stabilitásod erősítéséhez?..
Amikor értelmezzük, amit a másik mond, hajlamosak vagyunk a saját szemszögünkből nézni a dolgokat. Ez pedig a félreértések melegágya. A példa és a megoldás eszközei egy rövidke kutyás történetben...
Amikor a saját teljesítményed megítéléséről van szó, biztos szoktál lenni magadban. Tudod, hogy jó volt-e vagy sem. Lehet, hogy ez mégsem ennyire egyértelmű? Mikor érdemes különösen figyelned?..
Új hét, új szint. Akarom mondani, szag...
Ha elfáradtál, két lehetőséged van: elindulsz lefelé egy negatív spirálba, vagy pihensz. Mi miatt van az előbbi? És vajon működik az utóbbi?..
Némi kommunikációs zűrzavar eredményezett két jóllakott kutyát. De vajon mire hívja fel a figyelmet ez a kis történet? Íme 3 fontos tanulság!..
Sage napra pontosan egy éve cuccolt be hozzánk, így itt a remek alkalom vonni egy kiskutya mérleget az időszak eseményei kapcsán...
Persze! Abban, hogy ez így van, fontos szerep jut annak, amit az eb csinál. Vajon mi az, amit a kommunikáció terén neked is érdemes ellesned tőle?..
El tudod képzelni, hogy az idők során hozzászoktál némi rossz érzéshez valamilyen helyzetben? Nem? És van olyan, ahol gyakran mondod magadnak, hogy „kellene”? Akkor valószínűleg mégis. Így járj utána!..
Amikor a saját szükségleteidről van szó, te is hajlamos vagy problémásnak érezni magad? Íme 3 szempont annak kapcsán, hogy miért és hogyan dolgozz ezen!..
Sage is megérkezik nyaralni, és az első vizit tartogat néhány nem várt kalandot. Íme egy hét élménybeszámolója, és még nincs is vége.....
Nálad jól működnek a határidők? Némelyik. Min múlik, hogy melyik? És vajon van-e értelme a többinek?..
A kutyák állandó vidámsága sokat segít benne, hogy mi is jobban vegyük a rázósabb napokat is. Mit tehetsz önmagadért azon túl, hogy imádod a kutyád vigyori arcát?..
Amikor mások mesélnek a kutyás vagy nem kutyás nyaralásukról, gyakran hallod, hogy jó volt, jó volt, de... Vajon rossz döntésekről vagy valami másról van ilyenkor szó? És hogyan csinálhatod jobban nem csak a nyaralások kapcsán?..
Hogyan mulaszthatnál el valamit, aminek készen kaptad az időpontját? Az időpontját valóban, de az rajtad múlik, hogy mihez kezdesz vele! És ezt kutyasétáltatás közben is megtapasztalhatod...
„Nem akarom odaadni, azt akarom, hogy eldobd!” – amikor a kutyád csinálja, viccesnek találod. És vajon te nem szoktál-e ugyanígy működni a saját céljaid kapcsán?..
Az agility-ben törekszünk rá, hogy széles eszköztárunk legyen ugyanarra. Az, ahogyan eljutunk ide, fontos dolgokat tanít az eredményességről általában. Mit vegyél észre, és használj tudatosan másutt is?..
Mennyire vagy képben az elvárásokkal, amik a kutyás mindennapjaidat meghatározzák? És vajon mi van akkor, ha az élet hatványozottan szembeállít ezekkel?..
A kutyákról tudjuk, hogy a körülmények megváltozása kihathat a viselkedésükre is. Amikor ilyesmivel találkozunk, igyekszünk megérteni a történéseket és a reakciójukat. De vajon használjuk-e ugyanezt a megértést önmagunkkal kapcsolatban is?..
A kutyás sportokban megéljük, hogy mennyit dob a hatékonyságunkon az, hogy a jelenre figyelünk. Képzeld el, milyen lenne, ha ezt tudnád csinálni mindenütt máshol is! Íme néhány tipp a megvalósításhoz...
  Az internet és a technológia számos módon jelen van a kutyás hétköznapokban. Emellett fellelhető néha abban is, amit az ebnek, az ebről mondunk - persze azért nem túl komolyan. Íme a saját gyűjtésem!..